dilluns, 6 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (XXII)

Anterior



Capítol 22

Boba sabia millor que ningú que no havia perdut a Aurra per sempre. Era com una mynock aferrant-se a la seva presa, era difícil que li deixés en pau.
Però no impossible. Mentre el seu aerolliscador s'acostava a l'entrada del Nivell dos, Boba va encendre la unitat de comunicació. Immediatament va sentir una veu a través de l'altaveu.
–Senyor, no hem pogut contactar amb vostè per un temps. Està vostè bé?
Boba es va aclarir la gola.
–Estic bé, –va dir tractant de fer sonar la seva veu tan profunda i ronca com li fos possible. –Però hi ha un estrangera renegada solta en el Nivell Dos. Està armada. Pot haver-hi algunes baixes…
I no vull ser un d'elles!
Des de darrere d'ell, li va arribar el brunzit de la moto jet d’Aurra i una altra ràfega explosiva. La unitat de comunicacions es va apagar i es va tallar. Boba es va inclinar sobre els controls intentant no apartar la vista del que tenia davant d'ell: l'entrada al Nivell Dos.
Cada vegada més a prop... Podia veure el senyal familiar, i la porta darrere d'ell. Espurnes i flames de color vermell escarlata passaven xiulant a través de l'aire al voltant seu mentre es dirigia cap a la plataforma d'aterratge. Mantenint el cap baix, va saltar, es va girar i va córrer cap a la porta. La va obrir, i la va travessar per arribar al Nivell Dos.
Immediatament, el món al voltant d'ell va canviar de color. En comptes de foscor, tot brillava amb una suau resplendor verda. Estava en un altre túnel, però aquest estava ben il·luminat. En un extrem, un senyal s'apagava i s'encenia.
SORTIDA
Boba donava voltes. En l'altre extrem del túnel hi havia un altre senyal parpellejant.
BANC INTER-GALÀCTIC DE KUAT ENTRADA ÚNICA
–Aquest és! –Va dir Boba en veu alta. Va començar a córrer. Des de darrere de la porta que acabava de deixar va sentir el brunzit de la moto jet apagant-se de sobte. No va haver de necessitar de mirar cap a enrere per saber que Aurra Sing li trepitjava els talons.
Davant seu hi havia un androide de seguretat dempeus al costat de l'entrada del banc.
–Puc veure la seva targeta, si us plau? –Va preguntar amb la seva veu mecanitzada.
Boba va buscar en la seva butxaca. El seu cor es va detenir per un segon: Havia perdut la targeta!
Però no, encara estava allà. La va treure i la hi va lliurar a l’androide. L’androide va col·locar la targeta davant els seus ulls infrarojos i la va explorar. Llavors va agafar la mà d’en Boba. Va haver-hi un centelleig de calor mentre comprovava el seu ADN. Llavors, va assentir amb el cap.
–Molt bé, –va dir. –Pot entrar.
–Pareu-lo! –La veu d’Aurra va sonar des de l'altre extrem del túnel.
–Serà millor que verifiqueu els seus documents de ciutadania, –va dir Boba sense alè als androides de seguretat. –Està armada i crec que els seus documents estan falsificats.
Va obrir la porta i es va apressar a entrar al banc. Darrere d'ell podia sentir les botes d’Aurra dirigint-se a la carrera cap a l'entrada. Llavors va sentir la veu tranquil·la de l’androide.
–Puc veure els seus documents de ciutadania, si us plau? –Li va preguntar. La porta es va tancar amb clau darrere d’en Boba. Va somriure en sentir la veu d’Aurra Sing cridant amb ràbia frustrada.
–Puc ajudar-li?
Era un altre androide, aquest elegantment revestit d'or i plata. Es trobava davant un mur negre immens. Col·locades en la paret hi havia milers i milers de petites caixes, cadascuna amb un nombre.
–Vull recuperar el que és meu, –va dir Boba, panteixant. –El meu pare, va deixar aquí una cosa per a mi quan va morir.
–Per descomptat, –va dir l’androide cortesament. –Puc veure la seva targeta, Si us plau?
Boba li va lliurar la targeta. L’androide es va tornar i va rodar al llarg de la part frontal de la paret. Finalment, es va detenir. Va introduir la targeta en una ranura en la paret. Una de les caixes es va obrir. Un dels braços mecànics de l’androide va retirar una cosa d'ella. Va tancar la caixa, va donar la volta i va tornar fins a on estava Boba.
–Això tanca el seu compte, –va dir, i li va lliurar Boba una bosseta de cuir. El robot es va ficar la targeta en una altra ranura dins del seu pit. Va haver-hi un xiuxiueig i un fil de fum. La targeta havia estat destruïda.
Boba va mirar la borsa. Li semblava tremendament petita. La va obrir, i va agafar un grapat de brillants de diversos colors.
–És això tot? –Va preguntar. Va sacsejar el cap. –El meu pare em va deixar una fortuna!
–Va haver-hi una gran retirada aquest matí, –va dir l’androide amb la seva veu calmada–. Cinc-cents mil mesarcs. Això és el que queda. El seu compte s'ha cancel·lat! –Va dir amb fermesa, i es va allunyar.
Boba se’l va quedar mirant amb incredulitat. Llavors va mirar els diners que tenia a la mà. Des del passadís darrere d'ell, podia sentir veus.
–Deixa'm anar! Et dic. Aquests documents són legals! Em permeten portar un arma!
Sonava com si Aurra Sing estigués tenint problemes amb la seguretat d’Aargau. Mentre Boba es tornava per mirar, es va obrir una porta lateral. Soldats fortament armats vestits amb uniformes idèntics al del Vicepresident es van desplegar pel passadís. Va observar mentre corrien cap al lloc on els androides de seguretat havien detingut a Aurra Sing. Moments després va sentir com Aurra Sing cridava plena de ràbia mentre l'envoltaven els soldats.
–No, deixeu-me anar, vosaltres mai…
Boba va sentir una esgarrifança. No sentia cap pietat per Aurra, ella li hauria matat amb tanta facilitat com havia matat al Vicepresident, i amb encara més plaer. Però ell sabia que la pèrdua de la seva llibertat seria molt pitjor per Aurra Sing, que perdre la seva part de la fortuna del seu pare.
No obstant això, probablement no seria empresonada ni retinguda per molt temps. Boba hi apostaria la seva vida. Però no ara. En aquest moment, Boba tenia previst aferrar-se a cada cèntim que tingués damunt. Mirà els diners que tenia a la mà, tal vegada no era una gran fortuna, però era prou com per equipar una nau. I encara tindria suficient com per sortir d’Aargau. Va posar els diners en la borsa de cuir i la va tancar, col·locant-la acuradament en la butxaca, juntament amb el llibre del seu pare. Després es va tornar i va començar a caminar ràpidament pel passadís, de tornada al Nivell U.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada