dilluns, 6 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (XXI)

Anterior



Capítol 21

Amb un crit ofegat Boba es va girar i va córrer cap a la porta. Però abans d'arribar a ella, una explosió va sonar darrere d'ell. Mirà cap a enrere i va veure a Kos girat mirant alguna cosa per sota de l'aerolliscador. Era el brunzit d'una moto jet i una altra ràfega explosiva que sacsejava l'aerolliscador. Un moment després l'aerolliscador va quedar a la vista. Dirigint-se cap a ell hi havia una figura familiar amb el pèl vermell.
–Aurra, –va dir Boba amb incredulitat. Mentre l'observava va aixecar el làser, amb els seus flamejants ulls fixos en ell.
–Ja tinc a un, –va dir, i va disparar. Va haver-hi una segona explosió quan el Vicepresident va retornar el foc, i l'aerolliscador es va sacsejar lleugerament.
Sense dubtar-ho Boba, es va abalançar sobre l'aerolliscador, i es va introduir a l'interior just al moment que la nau s'allunyava fora de la plataforma d'aterratge. Kos li va mirar amb una mà en els controls i amb l'altra en la seva arma.
–Aquesta és Aurra Sing, –va dir l'home amb gravetat. –Si ella és part de tot això…
La seva veu es va apagar. Semblava com si la sobtada aparició d’Aurra li fes prendre a Boba encara més de debò. L'aerolliscador va reduir la velocitat i després es va desviar llançant-se en un descens d'infart.
–Agafa el control! –va cridar Kos mentre rebien una altra andanada de foc.
Boba va assentir amb el cap i va saltar al seient de control. El Vicepresident es va girar per buscar a Aurra
–Hi ha forces de seguretat en tot el Nivell Dos, –va dir, sacsejant el cap. –No hi ha manera que pugui sortir-se’n amb la seva.
–Això no ens ajudarà si estem morts, –va replicar Boba. Va dirigir l'aerolliscador en una corba tancada pel pati, i després va prémer de nou els controls perquè l'aparell es dirigís cap amunt, enmig de la foscor. –Vaig a veure si podem perdre-la.
Boba es va quedar mirant el gran espai que els envoltava, les línies de les portes i finestres quedaven reduïdes a taques de color blanc i verd a causa de la velocitat. Darrere d'ells, el brunzit de la moto jet creixia agafant la forma d'un rugit furiós. Explosions de plasma vermell passaven prop de l'aerolliscador, desprenent una olor cremada. Aurra Sing va aconseguir un impacte directe i l'aerolliscador va fer un gir violent cap a l'esquerra. Boba el va corregir ràpidament. Va deixar que l'aerolliscador descendís mentre Aurra es balancejava darrere d'ells, intentant mantenir la distància al mateix temps que disparava.
–Hem rebut danys? –Boba va cridar per sobre del rugit dels motors.
–No són seriosos, –va dir Kos a crits. Va moure la seva arma furiosament enrere i cap a endavant, tractant d'aconseguir un bon tret, però Aurra era massa ràpida. –Vaig a demanar reforços.
Boba va empassar saliva. Si el Vicepresident demanava ajuda, arribarien més soldats. S’emportarien a Aurra en custòdia, però també se’l podien emportar a ell. Calia respondre del que havia dit el funcionari, i de...
Boba va tornar a empassar saliva. No volia pensar en el que passaria si se’ls emportaven per ser interrogats. Si el que sabia sobre Dooku i Tyranus ho arribava a saber San Hill. I si ho arribava a saber el Comte...
No podia permetre que el Vicepresident parlés. Es va inclinar sobre els controls, mentre estrenyia l'accelerador, va copejar els controls amb les mans.
–Hi ha un preu pel seu cap, –va dir Boba. –Seràs ben recompensat pel meu mestre per portar-la-hi. Usaré la unitat de comunicació per demanar ajuda, –va mentir, va fer veure que pressionava un petit panell de llums vermelles. Mirà cap a enrere per assegurar-se que els ulls del Vicepresident estaven encara fixats en la moto jet que els perseguia. Després va aixecar la vista.
Davant d'ells, van aparèixer més zones fosques, pous de ventilació o túnels de manteniment. Boba va mantenir la seva mirada en un d'ells, una obertura triangular que s'obria més i més gran mentre l'aerolliscador es dirigia cap a ella a tota velocitat.
–Ara! –Va cridar Boba. Es va posar als controls, i l'aerolliscador va reduir de velocitat desviant-se de sobte, i desapareixent en un túnel sense llum.
–Què estàs fent? –va exigir saber Kos.
–Accions evasives, –va dir Boba. Darrere d'ells, la moto jet d’Aurra passava l'entrada del túnel. Boba va contenir la respiració.
Efectivament, moments després la moto va tornar a aparèixer disparant a través del fosc passadís després d'ells.
–Estarà a tir d'aquí a no res, –va dir Boba, assenyalant a la figura de la moto, una ombra enmig de la zona il·luminada de l'obertura del túnel. –Vaig a mantenir la velocitat constant.
Kos va buscar a les palpentes amb el seu làser.
–És difícil de veure aquí, –va murmurar. –Està tot tan fosc.
–Això també significa que serà difícil que ella aconsegueixi donar amb nosaltres, –va dir Boba.
Però això era una altra mentida. Aurra Sing tenia la ment d'un depredador i també els seus instints. I el que era pitjor també tenia habilitats d'un depredador. Podia veure en la foscor tan profundament com un tuk'lliga.
Però Kos no podia.
Boba va contenir la respiració. Es va ajupir tot el que va poder, esperant que el Vicepresident no s'adonés. No obstant això, el funcionari seguia escodrinyant la foscor intentant encara fixar el seu objectiu en Aurra.
–Aquí està, –va murmurar. Boba va sentir el so suau que produeix un carregador de la pistola. Kos va aixecar el braç.
Boba es va ajupir quan una explosió va passar al costat d'ell.
Però no era una explosió normal. Era Aurra.
–Us tinc! –Va cridar triomfalment. Boba va fer una ganyota quan una forma alta va derrocar a Kos, i aquest va caure sense fer soroll. Ja era massa tard quan Boba es va adonar que amb el Vicepresident també s'anava la seva arma amb ell a les profunditats.
I ara Boba estava sol amb Aurra Sing.
–Vas pensar que podies trair-me? Pensa en això ara!
Amb un gemec sord la moto jet es va arrossegar fins a l'aerolliscador on es trobava Boba. Mirà al seu al voltant, esperant trobar alguna cosa per poder utilitzar com una arma.
Res. Va mantenir les mans sobre els controls i va mirar desafiador a través de la foscor cap a Aurra.
–Tot està a la venda a Aargau, –va dir amb un riure cruel. –He comprat la ciutadania. Llàstima que no viuràs prou per fer el mateix.
El seu riure va desaparèixer, i va mirar a Boba amb odi.
–Ningú escapa de mi, Boba. Sóc la millor en el que faig.
–El meu pare era millor, –va dir Boba en una calmada veu baixa. La seva mirada es va creuar amb la d'ella mentre seguia mirant-la, sense por. Mentre ho feia, la seva mà es movia lentament, en silenci, a través del panell de control. –El meu pare no volia matar per diversió. O per por.
–Por? –La veu d’Aurra es va elevar gairebé com si fos un crit. Els seus ulls brillaven, i dues taques carmesines van florir en el seu rostre blanquinós. –Creus que tinc por? Crec que és hora que et mostri el món real!
El seu rostre es va contreure en una màscara de ràbia. Va aixecar el làser davant de la seva cara amb la moto estable sota ella.
–Adéu, Boba, –va dir.
Boba es va ajupir. Va ficar la mà en els controls, prement el comando de direcció contrària. El tret del làser d’Aurra va passar a un metre escàs sobre el seu cap. En aquest mateix moment, l'aerolliscador va anar cap a darrere. Havia esperat que xoqués directament amb la moto jet d’Aurra. Però només la va tocar d'una banda. Aurra va cridar amb fúria, va moure els braços i el seu següent tret també va sortir desviat. La seva moto jet es va sacsejar violentament, i es va aferrar a ella per evitar caure a l'abisme.
–Sí! –Va cridar Boba en senyal de triomf. L'aerolliscador es va redreçar i va tornar al passadís. Finalment va aconseguir recuperar el control del mateix, fent-li donar la volta perquè sortís del passadís i s'elevés pel túnel principal. Darrere seu va sentir els crits enutjats d’Aurra, i el tritlleig sord de la seva moto jet caient. Va dirigir a l'aerolliscador per la direcció per la qual havia vingut. Amb un rugit va començar a córrer cap a l'entrada al Nivell Dos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada