dijous, 7 de febrer del 2019

The Thrawn Trilogy (IX)

Anterior


9 «Aquí hi ha quelcom estrany...»

Amb aquestes fatídiques paraules, Luke Skywalker va sentir el mal que emanava d'una petita regió del pantà de Dagobah.
—Sento fred, mort...
Les terribles sensacions van ressonar en les profunditats de la seva memòria, fent-li tremolar. Dagobah havia estat fa molt temps, en un altre sistema estel·lar. Això va ser llavors, i això era ara. Resultava natural que el Palau Imperial fes aflorar records amargs com aquell.
Luke va tractar de calmar-se, recorrent a una tècnica de relaxació Jedi mentre avançava pels passadissos buits del Palau Imperial. En passar sota un arc amb gravats ricament decorats, el record va continuar...
—Aquest lloc... més fort amb el Revers Tenebrós de la Força és —va explicar el Mestre Yoda—. És propietat del mal. Entrar, has.
Entrar has...
Luke es va estremir, tractant de concentrar-se en la tasca que estava realitzant. El Consell Provisional li havia demanat que comprovés el palau després d'informar-li de la seva decisió de traslladar a Coruscant el govern de la Nova República. Ell havia protestat, és clar, afirmant que el simbolisme no era l'adequat. No obstant això, el Consell li va convèncer en cas contrari. I quan la Leia li ho va explicar, va comprendre exactament per què la República havia de governar des de la Ciutat Imperial.
Això no significava que hagués d'agradar-li.
Podia un lloc arribar a ser maligne? Aquesta cova de Dagobah certament ho era. Podria el palau estar imbuït del Costat Fosc en virtut de la llarga associació de l'Emperador amb el lloc? Havia d'admetre que era possible, però mentre caminava de sala en sala no sentia cap pertorbació en la Força. Tot el que sentia eren records, i la major part d'ells eren els seus propis.
—Què hi ha dins? —havia preguntat innocentment a Yoda, indicant amb el cap l'arbre retorçat que guardava l'entrada a la fosca cova.
—Només el que amb tu portis —va respondre amb senzillesa Yoda.
El palau no semblava tenir ni tan sols això en el seu interior. Ho havia d'admetre, semblava no haver-hi efectes residuals de l'estada de l'Emperador en el palau. Luke ni tan sols va poder sentir la seva persistent presència emprant les tècniques de percepció que Ben i Yoda li havien ensenyat.
Amb una última ullada al luxós vestíbul d'entrada, Luke es va marxar per donar el seu informe al Consell i confirmar que era segur habitar el palau. Esperava saber el que estava fent. Esperava haver fet el correcte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada