diumenge, 10 de novembre del 2019

Rogue One NJ (LXI)

Anterior


CAPÍTOL 61

Quan Jyn va veure a Krennic va començar a grimpar lluny d'ell i els seus tropes de la mort, tractant que hi hagués una columna de dades entre ells i ella. El cim de la torre no estava tan lluny. Només necessitava arribar allà i tractar d'escapar.
D'altra banda, Cassian va treure el seu blàster i va començar a disparar contra els seus atacants. Va aconseguir derrocar a un dels tropes de la mort, però Krennic i el que quedava li van disparar a ell. Cassian estava aferrat molt a prop de la columna, però això no li cobria molt. No podia disparar i grimpar al mateix temps, així que va seguir disparant, tractant d'acabar amb els seus atacants.
—Segueix! —Cassian li va cridar —. Segueix!
Jyn va grimpar més ràpid, tractant d'aconseguir la llibertat. Mentre ho feia, va mirar cap avall i va veure que un tret d'un rifle blàster va donar a Cassian i el va tirar de la columna de dades. Ell va caure lluny de la seva vista.
Ella no tenia temps per lamentar-se per ell. Simplement va seguir grimpant, fins i tot després de sentir a la distància que un cos s'estavellava contra el terra.
Almenys va aconseguir posar el suficient espai de la columna de dades entre ella i els imperials. Ara només havia d'aconseguir arribar al cim. Aviat ella podria veure el cel d’Scarif a través de les finestres en el cim de la torre. Aquestes premien, obrint-se i tancant-se com alguna cosa viva, fent fora l'aire calent de la torre i ajudant a preservar les cintes.
Per descomptat, les vàlvules no estaven dissenyades per servir com a portes. Per travessar-les, Jyn hauria de saltar al moment just. Estava massa cansada, per la qual cosa temia no saltar al moment precís i que la vàlvula l'aixafés. Es va concentrar en la qual tenia davant i la va contemplar durant uns quants cicles, fins que va trobar el ritme.
Llavors, va fer el seu moviment.
Una vegada de l'altre costat, Jyn va trobar el camí cap al cim de la torre. Havia sortit a pisos i pisos d'altura; en el cel, al voltant, hi havia caces i exterminadors TIE en combat aeri contra Ales-X.
Havia sortit a plena guerra.
Sabia que en algun lloc del cim de la torre hi havia una antena parabòlica que l'Imperi usava per transmetre informació a les naus que sobrevolaven el planeta. Si aconseguia trobar-la i ficar la cinta en ella, la podria usar per transmetre els plànols a la flota rebel.
Va veure la unitat de control en un extrem del terrat de la torre i es va encaminar cap a ella. Una vegada allà, va ficar-hi la cinta.
La pantalla en la unitat de control va començar a parpellejar i una veu computeritzada va començar a emetre un missatge d'error:
—RESTABLIR L'ALINEACIÓ DE L'ANTENA. RESTABLIR L'ALINEACIÓ DE L'ANTENA. RESTABLIR L'ALINEACIÓ DE L'ANTENA. RESTABLIR L'ALINEACIÓ DE L'ANTENA.
Jyn no havia arribat tan lluny per donar-se per vençuda ara. Es va acostar a la pantalla. El diagrama mostrava que havia d'anar a l'extrem d'un llarg i estret pont que sobresortia d'un costat del terrat de la torre.
En un bon dia, a ella no li hauria agradat que la forcessin a travessar una estructura tan trontollant. Amb la batalla al màxim al voltant d'ella, volia simplement trobar un elevador que la portés directe a terra ferma, on, si tenia sort, l'Imperi la llançaria a una acollidora cel·la.
No obstant això, no va titubejar ni mig segon, va anar directament cap al pont.
El seu pare havia mort tractant de detenir l'Estrella de la Mort. Al pas que anava la batalla, els altres probablement també havien mort. Baze, Chirrut, Bodhi, K-2SO, fins i tot Cassian. Ella era l'única que quedava; no deixaria que els sacrificis dels altres fossin en va.
Quan Jyn va arribar al final del pont, va trobar un equip de control i va girar la perilla que ajustaria l'antena. La computadora va tornar a respondre. Aquesta vegada deia:
—ANTENA ALINEANT-SE. ANTENA ALINEANT-SE.
Jyn va alçar el coll per veure si l'enorme antena parabòlica s'estava movent. Aquesta va girar cap enrere fins que es dreçà, directament cap a l'entrada de l'escut.
—ANTENA ALINEADA. —va reportar la computadora—. PREPARADA PER TRANSMETRE.
Jyn volia alçar el puny en senyal de triomf, però el seu treball encara no estava fet. El canal de la flota rebel potser ja estava obert, però encara havia de tornar al transmissor i prémer el botó que enviaria els plànols.
En aquest moment, el pilot d'un caça TIE la va veure parada allà, vulnerable, sola, es va dirigir cap a ella i li va disparar amb tot. Ella es va girar per travessar el pont cap al terrat de la torre.
Va aconseguir evitar que li donessin els trets del caça TIE, però els esclats van destrossar el pont. Va començar a trontollar-se i es va estirar buscant alguna cosa, el que fos, qualsevol cosa d'on aferrar-se per no caure al buit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada