dissabte, 9 de novembre del 2019

Rogue One NJ (LVII)

Anterior


CAPÍTOL 57

Amb la consola que K-2SO havia estat protegint i que ara estava destruïda, Jyn i Cassian no podrien aconseguir arribar a la cinta amb l'etiqueta «Estrelleta». Almenys no amb el braç mecànic que Cassian havia estat maniobrant. Sense l'energia de la consola, s'havia paralitzat.
Jyn va contemplar el vidre que els separava de la torre de dades i ho va entendre. Si el sistema no podia portar-los la cinta, ells haurien d'anar per ella.
Va treure de la funda el seu blàster imperial robat.
—Fes-te cap enrere —li va dir a Cassian.
Després d'alliberar espai, va apuntar el blàster al vidre i va disparar. La finestra es va fer miques. Ara no hi havia res entre ells i la seva meta.
Res, excepte una pujada exagerada i perillosa per la torre de dades, que no estava feta perquè accedissin a ella així.
L'uniforme robat de la Jyn la limitava per grimpar una cosa així. Estava fet per ordenar-li coses a la gent, no per escalar torres complicades. Se’l va treure i es va quedar amb la roba que portava a sota; Cassian va fer el mateix.
Una vegada alliberats de les seves robes imperials, Jyn va travessar la finestra trencada i va saltar cap a la torre de dades. No estava tan lluny, però la caiguda era llarga, potser fatal.
Va aconseguir agafar-se a la torre i va començar a grimpar per on sabia que estava la cinta que buscaven, uns dos o tres pisos per sobre d'ella. Podia veure el braç mecànic allà aturat, a punt d’agafar la cinta abans que destruïssin la consola.
Cassian venia just darrere d'ella, però no tan ràpid. Jyn era més lleugera i hàbil, a més, es movia més ràpid que ell. Tal vegada una vida d'estar fugint l'havia preparat per a aquest tipus de reptes.
A l'interior de la torre de dades el soroll era ensordidor. A dalt, al lluny, hi havia un tipus de sistema de ventilació per mantenir les cintes a certa temperatura que bombava aire dins i fora de la torre amb un volum fragorós.
Jyn va córrer per la cinta «Estrelleta», resolta a agafar-la tan aviat com pogués i no deixar-la caure. Es va estirar i la va prendre de les arpes del braç mecànic.
—La tinc! —va cridar.
Va baixar la mirada per veure a Cassian i gairebé perd la seva adherència.
—Vigila! —va dir ell, encara lluny d'ella—. Estàs bé?
Ella no es va detenir per respondre. Només va guardar la cinta en una butxaca de la seva armilla i va seguir grimpant. Fer-se amb els plànols de l'Estrella de la Mort era una cosa, però ara havien d'enviar-los a l'Aliança Rebel.
No hi havia forma de sortir de la volta per on havien arribat. Calia trobar una altra sortida.
Conforme anaven pujant, Cassian va cridar per advertir-la. Tres homes havien aparegut en l'entrada, un accés a les columnes dins de la torre de dades. Dos d'ells eren tropes de la mort. Jyn va reconèixer al tercer home com algú de la seva infància, dels seus malsons.
Era el Director Orson Krennic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada