dissabte, 9 de novembre del 2019

Rogue One NJ (LVIII)

Anterior


CAPÍTOL 58

Baze Malbus havia vist suficient violència en els seus temps i l'odiava. Aquesta era una de les raons per les quals s'ajuntava amb el seu amic Chirrut des de feia tant temps. El monjo li ajudava a mantenir-se centrat, fins i tot després d'haver perdut la fe en la Força des de feia molt.
No obstant això, ara que Ciutat Jedha ja no existia, ni tampoc la gent que havia conegut allà, Baze va decidir deixar-se portar per la violència una vegada més. Es vanagloriava de cada soldat d’assalt que feria de mort. Disparar el seu coet cap a un AT-ACT li emocionava, fins i tot si no havia esfondrat a la bèstia.
Així i tot, no li veia l'acudit a la batalla. No estaven tractant de destruir la instal·lació completa. Ni tan sols estaven tractant de matar soldats d’assalt. El seu únic treball era distreure les forces imperials el temps suficient perquè Jyn, Cassian i el seu droide reprogramat fessin el seu treball.
Baze volia ferir a l'Imperi. La seva única oportunitat de fer-ho era l'absurd pla de la Jyn, però aquesta batalla més aviat li semblava un espectacle secundari... fins que Bodhi els va cridar demanant ajuda.
Baze va escoltar al pilot ex-imperial cridar en el comm del Sergent Melshi.
—Tenen els plànols! —va dir—. La freqüència està tancada.
Aquestes notícies van entusiasmar a Baze. Ja no estaven tractant de guanyar temps per a una operació perduda. Jyn i Cassian ho havien assolit! Ara només els havien d'ajudar a enviar aquests plànols.
—Rogue One! —va cridar Bodhi—. Hi ha algú fora que m'escolti? La meva freqüència està tancada! Necessito una línia oberta!
Melshi va agafar el comm i li va cridar.
—Aguanta!
El sergent rebel es va voltejar cap a Baze.
—L'interruptor mestre. Està allà fora en aquesta consola!
Va assenyalar l'estació de la consola just enfront d'ells. Havien estat intentant d’arribar-hi, però els soldats d’assalt no havien cedit ni un centímetre. L'espai al voltant d'aquesta cosa estava ple de foc blàster; aventurar-se cap a ella era temptar a la mort.
El Tinent Sefla, el soldat rebel del rang més alt, que havia impressionat a Baze per la seva humilitat i gran cor, es va llançar de totes maneres en un intent desesperat per complir amb el seu deure. Amb prou feines havia donat uns passos quan un tret de blàster el va derrocar.
—Vinga! —A través del comm de Melshi, la veu de Bodhi se sentia cada vegada més desesperada—. Vinga!
Melshi no era el tipus de comandant que ordenés alguna cosa que ell mateix no estigués disposat a intentar. Després que Sefla va caure, ningú més va voler llançar-se. Tot depenia d'ell.
Melshi es va armar de valor i es va llançar a camp obert. Els altres rebels van tractar de cobrir-lo. Baze se'ls va unir i Chirrut, que estava ajupit prop d'aquí, va ajudar amb la seva ballesta de llum.
Melshi va arribar més lluny que Sefla, però no va aconseguir arribar a l'interruptor mestre.
Baze no sabia què fer. Va suposar que un dels altres rebels de l'esquadró ho intentaria. O potser tots haurien de córrer junts cap a l'interruptor i esperar que un d'ells aconseguís arribar?
Abans que pogués suggerir alguna cosa, algú va decidir per ell.
Chirrut es va aixecar i va començar a recitar.
—Sóc un amb la Força, la Força està amb mi.
Després va fer un pas al capdavant i va començar a caminar cap a l'interruptor mestre.
—Sóc un amb la Força, la Força està amb mi.
—Chirrut! —li va cridar Baze. Era segur que aquest cec ingenu anava a acabar mort!
Chirrut va caminar cap al front com si estigués travessant un carrer. Al seu pas, es va desviar a un costat i després cap a un altre, esquivant trets que ni tan sols podia veure. En tot aquest temps va seguir recitant el seu mantra.
—Sóc un amb la Força, la Força està amb mi.
—Chirrut! —suplicava Baze—. Torna!
Baze estava segur que a Chirrut tard o d'hora se li acabaria la sort, i probablement molt abans que arribés a l'interruptor mestre, però ell seguia.
—Sóc un amb la Força, la Força està amb mi.
Chirrut va arribar fins a la consola i va buscar a les palpentes l'esmunyedís interruptor. Quan el va trobar, el va accionar amb força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada