dijous, 5 de juliol del 2018

Una xarxa embullada (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8

L'atmosfera en l'amagatall d’en Dex estava tibant. Dexter Jettster havia deixat sols finalment a Curran i Keets a l'estudi, incapaç d'aguantar la seva discussió. Estaven revisant fulles d'informació buscant qualsevol connexió entre Samària i el Senat o l'Imperi, i no estava anant molt bé. Hi havia moltíssima informació que estudiar, però cap connexió que poder establir. La cerca estava posant dels nervis tant a Keets com a Curran. Tots dos necessitaven estar fent alguna cosa, i això semblava una pèrdua de temps.
Després que Solace acabés la seva breu petició, Curran va apagar el comunicador.
Va travessar a Keets amb la seva esmolada i penetrant mirada. El seu nas es va arrugar.
—Què he fet ara? —Keets va tirar l'embolcall d'una magdalena de muja damunt de la pila de duralàmines de la seva taula. Va sacsejar les molles de la seva túnica.
—Gairebé perdem aquesta comunicació. El comunicador hauria d'estar disponible tot el temps.
—Te'l vaig passar!
—Després de buscar-lo. El vas perdre sota aquest munt.
—Cert. Però el vaig trobar. Mai em dónes suficient crèdit —Keets va somriure a Curran —. Vols la resta de la meva magdalena?
—Jo no..., vull... la resta de la teva magdalena —va dir Curran articulant cada paraula —. Vull que siguis responsable.
—No paro de dir-t'ho, no diguis aquesta paraula mentre estic a l'habitació. Què van dir? —va preguntar Keets.
Curran va sospirar. Es va asseure acuradament en una cadira després de treure’s algunes molles.
—No poden localitzar la nau, però van descobrir una connexió interessant. Sano Sauro té comunicació directa amb la nau.
Keets xiulà.
—Això és interessant. És la nostra connexió amb Bog Divínian. És un protegit de Sauro. Creus que estan preparant alguna cosa a Samària?
—Sens dubte. Si podem descobrir el què, podríem ser capaços d'ajudar a Ferus i aconseguir també alguna informació crucial per a la Solace i Oryon.
Keets va mirar la seva desordenada taula.
—Sabia que hi havia una raó per la qual estava revisant aquests registres senatorials. Cada vegada que Divínian, aquest pompós fill d'un bantha, fa un moviment, Sauro està en algun lloc en segon pla.
—Sauro li va treure de la foscor i li va retornar al govern —va dir Curran. Es va allisar el pelatge de les seves galtes amb les seves mans, un gest que feia quan es concentrava a fons—. Està ascendint ràpid. Però Divínian no és res més que un pixatinters. Per què necessitaria Sauro un pixatinters?
Keets va gesticular cap al munt de duralàmines, tirant la meitat d'elles fora de la taula.
—Bantha Bog no és el seu únic pixatinters. En té molts més —Keets va pensar un moment mentre contemplava el munt del sòl—. Al principi vaig pensar que Sauro simplement no tenia bon judici. Els seus protegits són els caps més buits que hagis vist mai. Troba un subjecte, home o dona, que hagi crescut entre riqueses i no hagi fet res amb elles, empeny-los cap a una posició de poder...
—I després controla tots els seus moviments —va dir Curran—. Tu ets realment el que té el poder, no ells.
—Ha escollit personalment als consellers imperials d'almenys deu planetes del Nucli que jo conegui —va dir Keets.
—Però com ens ajuda això amb Samària?
—No ens ajuda... encara —va dir Keets—. Però és brillant, si t'interessen aquest tipus de malvades obres mestres. Sauro ha aconseguit congraciar-se amb el cercle intern de Palpatine. Ara està consolidant el seu poder fora d'ell. Apostaria al fet que al final unirà caps, o hauria de dir cap i casc, amb Vader.
Dexter Jettster va apuntar el seu gran cap a l'habitació. Dos de les seves mans van gesticular cap a ells.
—Heu parat de llançar-vos l'un a l'altre com un parell de gossos de batalla nek o heu descobert alguna cosa?
—Solament un complot per dominar la galàxia —va dir Keets.
Curran va exhalar breument, estarrufant el seu pelatge facial.
—Sano Sauro està escollint amb cura consellers imperials i els està enviant a planetes estratègics als Mons del Nucli. També està manejant una nau anomenada Veritable Justícia, un tipus de tribunal ambulant per a presoners polítics. Aquí és on tenen retinguts a Roan i a Dona.
—Bé, trobar-los és el primer pas —Dex es va acariciar la barbeta amb una de les quatre mans—. Establir un sistema per jutjar presoners polítics és un moviment intel·ligent. Això li donaria accés a qualsevol informació dels moviments de resistència.
—I ell és un conseller especial de la nova acadèmia on estan començant a entrenar pilots i oficials —va dir Keets—. Ha ficat un dit en un munt de bruts pastissos imperials.
—En alguns anys, tindrà governadors planetaris i oficials lleials a ell, així com tots els senadors que té a la butxaca —va dir Curran.
—La pregunta és, Palpatine sap el que es proposa? —va preguntar Keets.
—Podria saber-ho i podria no importar-li —va dir Dex astutament—. Deixarà que Vader s'encarregui de Sauro si ha de desfer-se d'ell. Mentrestant, està ajudant a l'Imperi. Però com ajuda això als nostres amics?
—Sabem que està en constant comunicació amb el Veritable Justícia —va dir Keets—. Així que almenys podem enviar les coordenades a la Solace.
—Colar-nos en els seus arxius del Senat? —Va preguntar Dex—. Vosaltres dos sou ben coneguts allà. Vau aconseguir escapar una vegada, però colar-se en una oficina senatorial serà més dur. Zackery encara està al càrrec de la seguretat.
—Zackery! El meu vell amic —va dir Keets—. Vam tenir uns quants altercats quan era reporter. Em va fer fora de l'edifici del Senat més vegades de les quals puc comptar.
—No és cosa de riure —va advertir-li Dex arrufant les celles—. Tenir més poder li ha tornat més mesquí. Aquest és un joc perillós, amics meus.
—L'únic tipus de joc que podem jugar —va contestar Keets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada