divendres, 8 de març del 2019

The Thrawn Trilogy (XXX)

Anterior


30 Notícies des d’Ukio
          
Del diari de la tauleta de dades de Voren Na’al, Director del Consell de Recerca de la Nova República.

La conquesta d’Ukio va ser una important embranzida propagandística per a l'Imperi, i va rebre àmplia cobertura per tota la galàxia. Pràcticament tots els principals serveis de notícies i xarxes d'informació van portar la notícia de la batalla des del cor de la Nova República fins als territoris recentment colonitzats més allunyats. Trobo extremadament interessant (i en ocasions divertit) advertir les opinions salvatgement diferents expressades pels diversos informes i editorials, des de fonts de notícies tant respectables com sensacionalistes:

Informe de Notícies TriNebuló, Datapàgina 1023.1:
Informes sense confirmar des del planeta Ukio al·ludeixen a una nova «superarma» que l'Imperi ha usat per sotmetre al planeta. Els informes de baixes varien des dels milers fins als milions, i abunden rumors sobre una nova arma similar a l'Estrella de la Mort al servei de l'Imperi.
Un oficial no identificat, suposadament de la divisió d'operació de l'escut del Servei de Defensa Ukià, afirma que Ukio va ser atacat per una nau o criatura amb ales de foc, que llançava atacs amb base plasmàtica directament contra el camp d'energia. Aquest oficial afirma: «La bèstia dimoni és una criatura de la mitologia ukiana: rep el nom de X’Cal, i és un herald de la destrucció del planeta. La fi del nostre temps ha d'estar a prop, especialment si l'Imperi ha doblegat a X’Cal a la seva voluntat...».

Informe de Notícies de l’HoloVisió Imperial, Datapàgina 8723.834:
Lleials ciutadans: L'Imperi ha assestat una vegada més un cop terrible a l’intrús govern que, en el fons, és l'anomenada «Aliança Rebel».
Els terroristes que s'han instal·lat a si mateixos en el seient de l'Emperador Palpatine s'acovardeixen sota el poder de l'Imperi. El planeta Ukio ha estat recentment alliberat d'aquesta presumptuosa «Nova República» per les tàctiques i potència de foc superiors de l'Armada Imperial.
L'alliberament d’Ukio significa l'eliminació de les tarifes establertes per la República pels aliments a Ukio. Presumiblement, els nivells d'impostos imperials tornaran als seus valors anteriors...

Informe de Línia de Notícies del Sector 242, Datapàgina 3642.3:
El recent al·luvió d'informes des del planeta Ukio ha conduït a un estat de pànic gairebé generalitzat entre els mons de la Nova República. La nova «superarma» de l'Imperi (si és que existeix) pot aconseguir causar problemes considerables a l'incipient govern.
És important destacar, no obstant això, que tots els informes del devastador poder d'aquesta suposada arma són estrictament rumors i conjectures. Només escasses dades fiables han escapat d’Ukio, i la majoria d'elles han estat a través de canals qüestionables o de propaganda pro-imperial. És igualment probable que l'Imperi hagi desenvolupat una nova estratègia, tàctica o engany inesperat per capturar Ukio, en lloc de desenvolupar la tecnologia requerida per tornar inútils els generadors d'escut...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada