dimarts, 5 de novembre del 2019

Rogue One NJ (XXXIX)

Anterior


CAPÍTOL 39

Jyn va contemplar la vista, igual que la gent que va decidir unir-se-li, incloent a Cassian, Baze i Chirrut, en el desgavellat intent de posar-li fi a l'Estrella de la Mort i els plans de l'Imperi d'usar-la. Entre tots eren més de dues dotzenes, encastellats en la badia de la nau amb ella (a més de Bodhi i K-2SO en la cabina de comandament), preparats per arriscar les seves vides perquè creien en el que ella li havia dit a l'alt comandament de l'Aliança sobre el missatge del seu pare. No, no, esborrin això. Estaven aquí perquè creien en la Rebel·lió.
—Anem a aterrar —li va dir Cassian a Jyn quan ella es va acostar a la cabina—. Aquí anem! —va avisar als altres.
La mirà, i ella es va adonar que esperava que digués alguna cosa. Ella mai havia estat una bona oradora. Mai havia estat tan apassionada sobre alguna cosa per voler parlar.
Fins ara.
Mirà a la gent directament i va parlar.
—Saw Gerrera solia dir: «Un sol guerrer amb un pal ben esmolat i res a perdre pot guanyar la contesa». —Va empassar saliva en recordar a l'home que la va criar durant un període de la seva vida i que ara ja no estava.
»No tenen idea que estem aquí. No hi ha senyals perquè ens esperin. Si aconseguim trepitjar terra, prendrem la següent oportunitat. I la següent després d'aquesta. I així, fins que guanyem o se'ns acabin les oportunitats.
»Els plànols de l'Estrella de la Mort estan aquí a baix. Cassian, K-2 i jo els anem a trobar. Anem a trobar una manera d'aconseguir-los.
Mirà a Cassian perquè ell s'encarregués de la resta; potser ella era l'espurna que aconseguia encendre el foc, però no era comandant.
Cassian va cridar les seves ordres.
—Melshi, Pao, Baze, Chirrut, vostès prendran l'esquadró principal, dirigeixin-se a l'est, allunyin-se el més que puguin de la nau. Trobin una posició entre aquí i la torre.
»Una vegada que trobin el millor lloc, volin el lloc. Facin que deu homes se sentin com si fossin cent. I allunyin aquests soldats de nosaltres.
—Què haig de fer jo? —va preguntar Bodhi des de la cabina de comandament.
—Mantingues el motor encès —va dir Cassian—. Tu ets la nostra única sortida d'aquí.
Jyn va assentir per agrair-li a Cassian, i ell va respondre d'igual forma. Eren a punt de triomfar o morir junts. Passés el que passés, havien de preparar-se.
En aterrar, Jyn va grimpar cap a la cabina de comandament per apuntar-se pel finestral. Va albirar a quatre persones acostant-se en la seva direcció: un oficial imperial, dos soldats d’assalt i un guàrdia.
Un guàrdia parlava pel comm de la nau.
—Navili de càrrega SW-0608, prepari's per rebre una brigada d'inspecció.
Jyn es va arrossegar cap a dintre de la badia i va veure que els altres ja havien desocupat la secció de passatgers; estaven ficats a sota, a l'àrea de càrrega. Es va ficar per l’escotilla per unir-se.
—Llestos?
Tots van assentir en resposta. Baze va prendre el lloc més a prop de l’escotilla i va esperar.
Ella va sentir com la rampa de la nau descendia i la brigada d'inspecció entrava. Bodhi va sortir a rebre'ls.
—Hola —va dir l'oficial inspector.
—Què tal! —Bodhi tractava d'actuar casual, però Jyn podia escoltar que li tremolava la veu—. Segurament està buscant un manifest.
—Sí, això seria d'ajuda —va dir l'oficial inspector, amb gran to sarcàstic.
—El tinc aquí sota. —Bodhi va assenyalar l’escotilla.
Quan la van obrir, Baze va apuntar el seu rifle cap a la brigada d'inspecció. Al mateix temps, Bodhi va treure el seu blàster. Una vegada que van veure quants soldats estaven aquí per matar-los, es van rendir.
Els rebels els hi van llevar la roba als inspectors i els van lligar. Mentre Jyn i Cassian es posaven els uniformes robats per sobre de les seves robes, els presoners van ser portats a la badia de càrrega, on els van deixar ocults. Entretant, Bodhi va tornar als controls de la nau.
Quan Jyn va sortir amb el seu nou vestit, Baze li va donar una palmada en el braç.
—Bona sort, germaneta.
Ella només va poder somriure, agraint l'esperança que aquest gest li donava davant les mínimes probabilitats que enfrontaven.
A dalt, Bodhi treia el cap per la finestra per veure si ningú estava mirant el navili de càrrega. Després li va cridar a la gent de la badia.
—Ara! Vinga! No hi ha ningú!
La majoria dels rebels van sortir de la nau. Cinc d'ells es van quedar amb Bodhi.
Quan la major part del grup es va anar, Jyn, Cassian i K-2SO van marxar fora de la nau a plena llum del dia. Qualsevol que els hagués vist pensaria que eren una brigada d'inspecció imperial allunyant-se del navili de càrrega, després d'haver fet el seu treball.
Fins ara, tot semblava estar funcionant.
Jyn només podia pensar en el que Baze li havia dit. Sort? L'anaven a necessitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada