dilluns, 8 d’octubre del 2018

La venjança d’en Han Solo (VII)

Anterior


7

—Aquesta nau és una estafa —va dir Spray, teclejant el seu següent moviment en el tauler de jocs del compartiment posterior del Falcó Mil·lenari.
Chewbacca es va prendre el temps necessari per analitzar el poc ortodox moviment de Spray mentre deixava escapar un rugit.
Spray, qui s'havia acostumat als esclats de còlera del wookiee, no es va sobresaltar en absolut. Estava dividint el seu temps entre l'estació tècnica de comunicacions i el joc, donant-li al segon oficial del Falcó un dur combat.
Mentre realitzava una inspecció i inventari de la nau fora de programació de l'empresa Rastrejadors Interestel·lars Limitada, Chewbacca li havia deixat en pau, ja que això va mantenir ocupat al rastrejador en alguna cosa, però aquella calúmnia sobre el Falcó era una provocació.
Ara que ho penso, va reflexionar el wookiee, el tynnà no és un mal pilot tècnic. Havia ajudat en l'enlairament del Falcó de Bonadan, quan Chewbacca hi havia estat segur que Han i Fiolla havien acumulat temps suficient per sortir del planeta. Spray es va convertir en el seu copilot i li havia ajudat en el salt a l’hiperespai amb una perícia enutjosa, inquiet mentre tractava d'aprendre el que Han i Chewbacca habitualment feien ells mateixos. Han manejava la part esquerra del panell realitzant les tasques de navegant i el wookiee assegut a la seva dreta manejava els escuts, les comunicacions i l'armament quan era necessari.
—L'exterior és una ruïna —va continuar Spray—. Per què una part dels sistemes que han instal·lat és equip restringit exclusivament per a ús militar? Són conscients d'això? I el seu armament és molt superior a les proporcions de massa/carrega. Com va aconseguir el capità Solo un permís per navegar dins de l'Autoritat?
El wookiee, col·locant la seva barbeta hirsuta a les seves mans entrellaçades, es va acostar encara més al tauler de jocs, ignorant la pregunta. Encara que hagués pogut comunicar-se eloqüentment amb Spray, no li hauria explicat res sobre les formes de fugida en les quals s'havien vist involucrats, la varietat sorprenent de violacions de la llei i la destrucció total de l'estació encoberta de l'Autoritat coneguda com el Confí dels Estels.
Les miniatures dels holomonstres esperaven en el tauler de jocs circular, tirant-se desafiaments uns a uns altres. Les defenses de Chewbacca havien estat penetrades per un combatent solitari de les forces de l’Spray. La qüestió de l'amenaça externa/interna era molt subtil, corresponent-se estretament amb els paràmetres guanys/pèrdues. El nas del wookiee es va moure quan li va sobrevenir una idea. Va estendre un dit pelut molt lentament i va pressionar els controls del teclat del joc per al seu proper moviment, després es va recolzar en el sofà corb d'acceleració, deixant un braç descansar en el coixí sota el seu cap, creuant a més les seves llargues cames. Amb la mà lliure es va gratar l'altre braç que sofria els efectes regeneratius de la sintecarn produint-li picors.
 —Uh-oh —va deixar anar Max Blau, qui seguia el joc des del seu lloc habitual en el tòrax obert de Bollux. L’androide estava assegut sobre un barril metàl·lic de pressió entre molts altres col·locats en complet desordre en una cantonada del compartiment, entre llits plàstics, palanques de suport i un enriquidor de combustible reconstruït que Han no havia pogut instal·lar encara. El fotoreceptor de Max va girar seguint a Spray, quan el tynnà va tornar a la taula i va realitzar el seu següent moviment sense titubejar.
El combatent solitari de l’Spray havia estat un cimbell. Ara un dels seus monstres de recolzament reptà a través de la taula i, després d'un breu combat, va trencar les defenses de Chewbacca sense dificultat.
—És l'octava tàctica d’Ilthmar; la va preparar amb el combatent solitari. Et té —va comentar Max Blau servicialment.
Chewbacca omplia els seus pulmons per a un rugit fragorós, quan la computadora de navegació va demanar a crits la seva atenció. El segon oficial de la nau va oblidar la seva ira i es va aixecar del sofà d'acceleració, no sense abans esborrar de la taula la seva humiliant derrota. Va anar precipitadament per preparar-se per a la tornada a l'espai normal.
—I miri això; una gran part dels sistemes són Fluídics! —va dir Spray amb la seva veu aguda caminant darrere d'ell, amb els bigotis tremolant i agitant una pantalla de lectures tecnològiques—. Què és això, una nau, o una destil·leria?
El wookiee no li va parar esment.
—Bona partida, Spray —va testificar Max, qui per si sol era un jugador just.
—Em va fer realitzar tres moviments addicionals —va admetre el rastrejador—. Desitjaria que les coses fossin igual en aquesta enquesta tècnica. Tot està tan modificat que no puc rastrejar les especificacions bàsiques.
—Tal vegada puguem ajudar —va dir Max ràpidament.
—Max està molt familiaritzat amb els sistemes de la nau —va dir Bollux—. Ell podria obtenir la informació que vostè necessita.
—Simplement el que necessito! Si us plau, allò que necessito és accés a l'estació de tecnologia!
Spray estava darrere de l’androide talonejant amb els peus en les plaques de la coberta, al costat del seient de l'estació. Quan Bollux es va asseure en la cadira d'acceleració, Max va estendre el seu adaptador, el mateix que Chewbacca havia reparat després de la trobada amb els traficants d'esclaus.
—Estic dins —va anunciar Max quan les lectures tècniques van començar a moure's a través de les pantalles a gran velocitat—. Què és el que li agradaria saber?
—Totes les dades sobre els salts recents; pot parlar amb la computadora de navegació, no? Vull veure com ha estat operant la nau.
—Vol vostè dir factors d'exactitud i nivells d'energia? —va preguntar Max amb la seva veu infantil.
—Vull dir nombre de salts a l’hiperespai, coordenades de temps i espai, dates, tota la informació pertinent. Em donarà una avaluació més simple de com funciona la nau i el que val.
Va haver-hi una vacil·lació momentània.
—És inútil —va dir Max a Spray—. El capità Solo té totes aquestes dades protegides. Ell i Chewbacca són els únics que tenen accés.
Exasperat, Spray el va mirar.
—No pots trobar una porta posterior per accedir a aquesta informació? Pensava que eres una computadora de recerca.
Max va aconseguir imprimir un to ferit a la seva veu.
—Ho sóc. Però no puc fer una cosa com això sense el permís del capità. A més, si m'equivoco, les mesures defensives esborraran completament tota la informació.
Quan el tynnà es va girar preocupat, Bollux va parlar.
—Com jo ho entenc, un examen general començaria amb coses com els sistemes d'energia, registres de manteniment, i així successivament. Li agradaria a vostè que Max Blau completi un verificació minuciosa de l'estat actual en curs de la nau?
Spray semblava distret.
—Eh? Oh, sí. Sí, això estaria bé.
Després es va asseure, acariciant-se la seva barbeta plena de dents amb una rabassuda pota, i enroscant els seus bigotis en senyal de concentració.
—Whoops —va xerrotejar Max—. Què se suposa que ets? No estaves aquí quan vam fer els exercicis d'escalfament de prevol.
El rastrejador sobtadament es va posar tibant.
—Què és? Oh, aquesta caiguda de potència. Umm, és en un conducte menor en el casc exterior, no? Com podem enviar energia allà?
—Els esquemes de circuits no mostren detalls —Max es reconfortà—. Crec que hauríem d'anar a dir-li-ho a Chewbacca.
Spray mai creia en allò inexplicable, per la qual cosa estava d'acord.
Veient els consells nerviosos del rastrejador, el wookiee va abandonar la cabina del pilot protestant i es va dirigir a l'estació tecnològica. Però quan va veure les proves de la improbable pèrdua d'energia del conducte, les seves vermelles i gruixudes celles es cenyiren i les finestres del seu nas semblants al cuir es van dilatar després de captar una olor que li indicava que alguna cosa anava malament.
Girà sobre el seient i va bordar una pregunta a Spray, qui havia estat al costat del wookiee el temps suficient com per entendre-li una mica.
—No tinc ni idea —va contestar el rastrejador estridentment—. Res en aquesta descurada nau té sentit per a mi. Sembla un contenidor d'escombraries usat, però amb un rendiment superior al d'un creuer imperial. Ni tan sols vull pensar com funcionen aquestes modificacions improvisades.
A ordre de Chewbacca, Max Blau li va mostrar, en un model fet per computadora, el conducte i el lloc en el qual es trobava exactament la pèrdua d'energia. El wookiee es va dirigir cap a l'armari de les eines i va recollir una llanterna, un escàner i una clau anglesa enorme i es va dirigir cap a la popa del vaixell de càrrega amb Spray i Bollux trepitjant-li els talons.
Prop de l'escut del motor, el segon oficial del Falcó va llevar una placa de la coberta que cobria una trapa d'inspecció i es va lliscar cap a l'estret espai sota els seus peus. Tenia una idea més o menys clara d'on es trobaven els sistemes Fluídic que havien estat instal·lats allà.
Amb prou feines aconseguia moure les seves amples espatlles i atapeir-hi l'escàner contra el casc. Va moure lentament l'escàner com si es tractés d'un raig tractor, observant el monitor acuradament. Per fi va trobar el lloc on, en l'altre costat del casc, el conducte del motor indicava una perduda d'energia. No s'assemblava a cap mal funcionament que hagués vist abans; no hi havia raó aparent perquè el conducte perdés energia. Alguna cosa li havia d'estar passant al conducte, però Chewbacca no aconseguia descobrir què, a menys, clar estava, que alguna cosa o algú l'hagués manipulat.
En un moment, es lliscava serpentejant novament fora de la trapa, com una enorme larva de color vermell-marró, gemegant d'angoixa. Els vocalitzadors de Bollux i Max van competir amb el grinyol excitable de l’Spray, exigint-li saber quin era el problema. Traient-los fora del seu camí amb el seu llarg braç, Chewbacca es va dirigir cap al compartiment d'emmagatzematge on guardava el seu vestit espacial extra gran.
El wookiee detestava el confinament d'un vestit espacial i odiava encara més la idea de caminar al llarg del casc mentre realitzava un treball delicat i perillós protegit de l'anihilació de l’hiperespai només pel prim camp de confinament del plat del Falcó. Però, més por que d'això, tenia del que podria trobar en l'altre costat del casc.
La decisió se li va anar de les mans. Va haver-hi un fort ploow! a l'interior de la trapa d'inspecció provocant un desplegament violent de flames i la força explosiva de les quals juntament amb els gasos, van vaporitzar els líquids dels components Fluídic. Es va produir una xiulada profunda d'aire que indicava que la nau tenia una bretxa en el casc, confirmant les pitjors pors del wookiee. Durant el temps que havien estat a Bonadan, algú, molt probablement els que esperaven l'arribada d’en Han i Fiolla, havien pres mesures per assegurar-se que el Falcó Mil·lenari no escaparia. Havien adherit al casc de la nau una bomba latent en el lloc que produiria el pitjor dany. Havia estat col·locada inerta, sense activar, perquè no fos detectable excepte per la inspecció més escrupolosa. Una vegada en vol s'havia activat, reduint dràsticament l'energia dels sistemes de la nau per acumular-la en la seva explosió. Després d'inutilitzar el casc apagaria els sistemes de control de vol, deixant la nau a la deriva. Allò significava que el dispositiu produiria un assassinat net, que no deixava proves, destruint la nau i a tota la tripulació en les anomalies energètiques sense sentit de l’hiperespai.
Chewbacca i Spray es van retirar a causa de la pudor multicolor rotada pels Fluídics trencats. Sense protecció, podrien morir ràpidament respirant aquells gasos concentrats.
Però Bollux podia arribar perfectament on ells no podrien. Van escoltar el so metàl·lic que l’androide havia fet a través de l’onejant fum, encenent un pesat extintor que havia tret de la paret.
Chewbacca tenia raó en maleir el sistema contra incendis que els havia salvat a tots a Lur; la incapacitat actual d'operar del sistema, podria significar les seves morts.
Els panells del pit de Bollux es van tancar protectors sobre Max Blau abans de col·locar l'extintor en el terra i baixar rígidament per la trapa, amb el seu cos pobrament lluït per un buit dissenyat per a àgils criatures vives. Una vegada que va entrar en el buit, el seu llarg braç va sortir del mateix per arrossegar l'extintor darrere d'ell. Encara s'escoltava el xiscle de l'aire escapant a l'espai i l’udol d'advertiment de les sirenes recordant que el Falcó estava despressuritzant-se.
Chewbacca havia corregut cap a la cabina del pilot amb Spray pràcticament enganxat a ell. En la consola de control va accionar els sistemes de ventilació per eliminar les emanacions tòxiques, i va verificar els senyalitzadors de danys. La bomba devia ser relativament petita, col·locada en una posició precisa per algú que coneixia perfectament els vaixells de càrrega d'acció com el Falcó. El wookiee es va adonar que el que havia col·locat la bomba latent no s'havia adonat de la configuració de pas dels Fluídics en la nau. Amb el disseny de control radicalment alterat, la bomba no havia realitzat completament el seu treball de sentenciar la nau.
La sortida a l'espai normal era imminent. Sense perdre el temps asseient-se, Chewbacca va arribar fins al seu seient i va treballar en la consola. Almenys una certa quantitat dels Fluídics funcionaven; l’hiperespai va desaparèixer al voltant del vaixell de càrrega com una cortina infinita.
El segon oficial del Falcó li va cridar una maledicció enutjada al sentit de l'oportunitat de l'Univers, va alçar a Spray en l'aire i li va dipositar en el seient del pilot, bramant una sèrie d'instruccions mentre apuntava cap a Ammuud, que havia aparegut davant d’ells, i va sortir corrent cap a on s'havia produït l'explosió.
Va fer una pausa el temps suficient per recollir un joc de pegats per al casc i un respirador. Ajupint-se sobre la trapa d'inspecció, va veure a Bollux assegut enmig de trossos de cristalls trencats, fragments de canonades de Fluídics i micro-filaments. El foc havia estat apagat. El xiulet de la fuita d'aire s'havia detingut: Bollux havia plantat fermament la seva esquena sobre la bretxa, convertint-se en un segell temporal.
L’androide va mirar cap amunt i va veure a Chewbacca.
—El buit és bastant gran, senyor; no estic segur de quant temps resistirà el meu tòrax la pressió. També, l'armadura del casc que envolta la bretxa està esquerdada. Suggereixo usar el pegat més gran que tingui.
Chewbacca va analitzar el difícil problema de treure a Bollux fora de la trapa i simultàniament taponar el buit. Va escollir el pla de preparar dos pegats, un més petit i lleuger que podria ser posat en la seva posició ràpidament, i després un altre, un pegat robust que es mantingués ferm fins i tot davant l'enorme pressió atmosfèrica que exercia el Falcó contra el buit de l'espai. Va estendre el pegat més petit a Bollux i li va explicar les instruccions amb un lladruc agut, gesticulant per fer-li arribar la idea, frustrat per no haver dominat mai el bàsic.
Però l’androide va entendre el que volia dir i es va preparar per a l'esforç. Usant l'agilitat del seu sistema de suspensió especial i els seus braços simiescos, Bollux va aconseguir empènyer-se i alliberar-se, donar mitja volta, i col·locar el pegat en la bretxa en una ràpida seqüència. Es va remoure després de la primera inspecció, veient que el pegat temporal tremolava per la tensió.
Chewbacca ho havia vist també, i es va preocupar; La bretxa era més gran del que havia pensat. Va estirar cap avall tots dos braços i va tirar de l’androide per aixecar-lo a través de la trapa d'inspecció. Just quan ho feia, el pegat va cedir i va ser succionat cap al no-res del buit tan ràpidament que va semblar desaparèixer. Amb el pegat van sortir diverses peces pesades fent més gran la bretxa.
Va ser sobtadament com si Chewbacca estigués en la meitat d'uns ràpids salvatges d'algun riu, lluitant amb fúria contra els corrents d'aire que s'havien alliberat en la nau, i que l’arrossegava inexorablement cap al buit. Les restes i els enderrocs solts es van arremolinar més enllà d'ell. Reforçant els músculs de les seves cames col·locant-los a banda i banda de la trapa, el wookiee va lluitar per mantenir la seva agafada sobre Bollux i resistir l'estirada de la descompressió. Els tendons gegants de la seva esquena i les seves cames semblaven com si anessin a desfer-se. Va agafar a l’androide amb un braç col·locant l'altre sobre la coberta, augmentant el seu aguant amb un trípode format per un braç i les cames. Bollux es va recuperar una mica, veient la posició en la qual el wookiee li subjectava, i va veure que podria fer poc per exercir qualsevol força. El que podia fer era agafar la cantonada de la planxa de la trapa d'inspecció i arreglar el problema, una cosa que Chewbacca no podia fer amb només una mà lliure. La planxa es va embussar a mig camí, però amb una estirada final l’androide la va alliberar. Una vegada passat aquest punt, l'aire que escapava la va atrapar i va tirar d'ella. Afortunadament cap dels dits dels peus del wookiee estava col·locat en les vores de l'obertura. La descompressió va ser confinada en el petit compartiment d'antuvi. S'havien vist en un compromís molt seriós. Chewbacca va voler descansar sobre la coberta i recobrar l'alè per un moment però va saber que no tenia temps. Va segellar amb un gruixut aplicador l’enganxós impermeabilitzador al voltant de tota la trapa d'inspecció; després, es va prendre una pausa prou llarga com per donar un copet el crani de Bollux amb un brusc compliment.
—Va ser Max qui va atreure la meva atenció sobre la placa de la trapa d'inspecció —va dir l’androide modestament. Després es va aixecar i va seguir a Chewbacca, qui ja havia sortit disparat cap a la cabina del pilot.
Allà, Spray estava seguint un curs incert amb les potes en els controls.
—Conservem una considerable funció de guia —va presentar un informe—, i ens he posat en un vector d'acostament a l'únic espaiport del planeta. Era a punt d'alertar-los perquè es preparessin per a un aterratge d'emergència.
El wookiee va cancel·lar el pla, deixant-se caure en el seu seient més gran del normal de copilot. Tant ell com Han rebutjaven el fet de rendir-se, i l'escàndol consegüent, si podien evitar-ho.
Va descobrir que els controls responien adequadament i va pensar que tindria una bona probabilitat d'aterrar el vaixell de càrrega sense sirenes, furgonetes de xoc, xarxes, droides bomber, i deu mil preguntes oficials.
Ja en l'atmosfera superior d’Ammuud, va portar la nau cap a una ruta establerta d'acostament. La seva unitat de control de l’hiperespai semblava haver sofert danys, però la resta dels seus sistemes de guia responien dins de la tolerància.
Bollux, qui acabava d'arribar, es va acostar a Chewbacca. Els seus panells es van obrir.
—Crec que hi ha alguna cosa que hauria de saber, senyor —Max Blau va dirigir una ràpida mirada a l'estació de tecnologia—. El dany s'ha estabilitzat, però una certa quantitat de canonades de filaments per als sistemes de guia ha quedat al descobert; la nau està esquinçada.
—Esclatarem? —va preguntar Spray. Sota ells, podien veure's clarament les característiques de l'àrea. Ammuud era un món d'oceans i boscos immensos amb grans capes de gel en els pols.
Max va respondre.
—No és qüestió d'esclatar, Spray; són segurs, però són filaments de baixa pressió i molt delicats. Internar-se massa en l'atmosfera del planeta els implosionarà.
—Vols dir que no podem aterrar? —va parpellejar Spray.
—No —va contestar Bollux serenament—. Simplement vol dir que no podem aterrar a baixa altura en Ammuud.
La nau va fer un sotrac convulsiu.
—Vés amb compte! —Va clacar el rastrejador a Chewbacca—. Aquesta nau és encara un gravamen de Rastrejadors Interestel·lars Limitada!
Chewbacca va donar un grunyit vociferant. Un dels filaments de control hi havia implosionat, l'atmosfera del planeta havia superat la pressió interior del filament. El wookiee grunyí. Treballant per vorejar la línia de descens, esperava tenir la sort necessària per retallar la velocitat de la nau i realitzar un descens molt afable.
—L'atmosfera —va acabar Bollux.
—A quanta altura aquesta la plataforma? —va preguntar Spray urgentment. Els sensors de seguiment del terreny, ja havien mostrat l’espaiport del planeta, al peu d'una cadena d'altes muntanyes.
—No baixi molt, senyor —va comentar Bollux en tons neutrals.
El wookiee va pujar la proa del Falcó i va activar els sensors de seguiment del terreny per obtenir característiques de la cadena de muntanyes que hi havia més enllà de l’espaiport d’Ammuud.
El seu pla estava molt clar; ja que no podia aterrar en l'atmosfera inferior del planeta, trobaria un lloc tan adequat com fos possible a les muntanyes més altes i esperaria que la pressió atmosfèrica d'allà anés molt inferior i no col·lapsés la resta de sistema de guia abans aterrar la nau.
Va agitar una pota coberta de pèl cap a Bollux i Spray, indicant el passadís.
—Crec que vol que assegurem tots els objectes solts i ens preparem per a un «dur aterratge» —va dir Bollux a Spray.
Els dos van girar i van començar a obrir-se camí al llarg del passadís al mateix temps, omplint frenèticament els armaris d'emmagatzematge fins a dalt i assegurant les portes.
Havien arribat a l'altura de les càpsules d’escapament quan una idea important li va passar a Spray pel cap.
—I el capità Solo? Com s'assabentarà del que ha ocorregut?
—Crec que no puc contestar a això, senyor —va confessar Bollux—. No veig cap forma segura de deixar-li un encàrrec, sense comprometre'ns amb els oficials del port.
El rastrejador va assentir.
—A propòsit, crec que en la segona càpsula, hi ha alguns components de l'equip de soldador; serà millor treure'ls i assegurar-los.
Bollux es va inclinar servicialment en la càpsula oberta.
—No veig res...
Va sentir una forta empenta per enrere. Spray havia actuat al moment adequat, agafant corredissa i empenyent amb totes les seves forces a Bollux, derrocant-lo a l'interior de la càpsula.
—Troba a Solo! —va cridar Spray i va prémer el botó de llançament. Les escotilles interiors i exteriors es van tancar davant el confós androide. La càpsula es va alliberar dels seus enganxalls, i mentre el Falcó era pilotat cap a les altes muntanyes d’Ammuud, la càpsula d’escapament va començar la seva caiguda cap a l’espaiport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada