dijous, 4 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (VIII)

Anterior



8 Seguint la informació

Lando Calrissian seguia ansiosament a Lord Darth Vader mentre aquest es marxava de la torre de cel·les de detenció de Ciutat Núvol.
-Lord Vader, què hi ha de la Leia i el wookiee?
En Vader es va aturar al costat del turboascensor i es va girar.
-Mai abandonaran aquesta ciutat.
En Lando va fer un pas endavant.
-No vam acordar això, i tampoc que lliuraria al Han en aquest caçador de recompenses!
-Potser pensa vostè que se li ha enganyat?
En Lando va retrocedir.
-No.
-Bé -va remugar en Vader-. Seria una llàstima que hagués de deixar una guarnició aquí.

***

El tinent Djirra estava confús. Com a oficial de logística de Lord Vader, havia estat el responsable de preparar una de les cambres de congelació de carboni de Ciutat Núvol per posar un subjecte humà en hibernació. Ara existia la possibilitat que calgués deixar-hi una guarnició.
És cert, podria tractar-se de la xafarderia despreocupada d'uns soldats d'assalt amb massa temps lliure a les mans. Però la història semblava tenir sentit... era certament la classe d'amenaça que Vader faria. Si resultava ser més que una amenaça, Djirra seria la persona encarregada de dur-la a terme, i en Vader voldria que s'executés immediatament.
Djirra ja havia decidit que el capità Treece seria l'oficial al comandament ideal. Era un veterà de diverses ocupacions i era prou estricte per mantenir la inquietud al mínim.
Abans de res, calia trobar a Auguri. Era un agent diplomàtic encobert de l'Imperi que havia ajudat a preparar l'expedient d'entrada dels imperials a Ciutat Núvol. La seva ajuda en la subjugació del govern local seria inestimable si l'Imperi anava a deixar una presència permanent allà...

***

El general Sendo es va agenollar davant Xízor a la cambra d'audiències del príncep.
-Aixeca't, el meu servent -va dir en Xízor-. Quines notícies vitals m'has portat?
-Príncep -va començar a dir Sendo-, hem rebut diversos comunicats a través de diversos canals que confirmen que Darth Vader ha deixat darrere seu una guarnició a la colònia minera de Ciutat Núvol, a Bespin.
Xízor va assentir i va arxivar la informació en la seva ment. Resultaria d'utilitat en cas que el Sol Negre planegés alguna operació en la petita instal·lació.
-Hi ha més, sa majestat -va continuar en Sendo-. Aparentment Lord Vader ha fracassat en la seva missió de capturar al rebel conegut com Skywalker. L'Emperador li ha cridat perquè torni a Coruscant.
-Gràcies, general -va dir en Xízor amb veu sedosa-. Ha estat d'allò més útil.
Sendo va fer una reverència, va fer mitja volta, i va abandonar la càmera d'audiències sota l'atenta mirada de la Guri.
De manera que en Vader torna de nou, va pensar en Xízor. I ha fracassat en portar el seu fill a la falda imperial. Res d'això era nou per a ell. Cinc dels seus informadors habituals sobre els assumptes de Lord Vader ja li havien transmès troballes similars. Per descomptat, sentir parlar del fracàs d’en Vader era tan dolça que valia la pena escoltar-lo un cop, i un altre, i un altre cop...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada