diumenge, 3 de gener del 2016

Estrella a Estrella 2 (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

Tot i que la balconada a l'aire lliure sempre era l'entrada més grandiosa de qualsevol apartament de l'alta societat, la Viqi Shesh sempre havia pensat que l'entrada interior revelava més sobre la categoria dels ocupants.
L'apartament dels Solo estava situat en un carreró saninet tan ample com una avinguda per a barredores, amb un sòl de pedralarmal lletós, ​​un material no fabricat i molt costós que només es trobava en el camp d'asteroides de Roche, i rars ladalum vermells florint en rodons nínxols entre columnes de marbre blanc. Un sostre voltat en forma de barril amb panells lluminosos fets d'encàrrec omplia la zona de llum difusa, i davant la porta de cristacer esperava pacient un somrient servodroide amfitrió, sens dubte proveït amb l'equip complet de vigilància de seguretat.
Per descomptat, els Solo s'havien desprestigiat molt des dels temps en què la Leia era Cap d'Estat. Quan li van dir que havien canviat discretament el seu elegant amagatall d'Orowood per altra cosa en el més econòmic districte administratiu de Portest, la Viqi gairebé no es creu al seu informador. Un no espera trobar-se a dos dels herois més aclamats i influents de la Rebel·lió vivint entre buròcrates, i molt menys en una direcció a gairebé tres-cents metres per sota del cim d'una torre no molt alta. Però els ladalum la van convèncer. Eren originaris d'Alderaan, i l'arbust només donava flors vermelles quan el seu llinatge s'havia mantingut pur des del seu planeta d'origen. Com tantes coses d'Alderaan en aquests dies, tendien a morir-se a poc a poc per qüestions de malaltia i pol·linització creuada.
I la Viqi suposava que això era el que li passava a qui perdien el poder. Es marcien lentament, fins que un dia morien. Com la Mon Mothma, com l'almirall Ackbar, com la Leia Organa Solo, com la pròpia Viqi, després de ser destruïda al Senat per Luke Skywalker i els seus trucs Jedi.
No volia cridar l'atenció per passar massa temps mirant a l'apartament dels Solo, així que va apartar la mirada i va continuar caminant com qualsevol altre buròcrata de Portest que tornava en ple dia a casa per un assumpte personal. I, per descomptat, semblava justament això, amb l'elegant sobrecapa de coll alt i el barret d'ala ampla, prou com per despistar al jove Jedi que la seguia quan va intercanviar les seves robes amb una ajudant en una estació de neteja d'una abarrotada estació de trànsit. Va seguir pel passadís fins a girar la cantonada, va arribar a un banc d'ascensors i es va ficar en un mentre es treia el barret i la sobrecapa camí de la teulada.
Vestida ara amb el capot conservador d'un banquer, va sortir a la plataforma d'aterratge de l'aerollançadora, va dipositar la roba en un desintegrador d'escombraries i va creuar fins a un altre banc d'ascensors. Després de proporcionar l'autorització de visita adequada per a un apartament del mateix nivell, va baixar fins al pis dels Solo i va tornar al seu apartament pensant en la forma d'inserir la sensibabosa sense ser vista. Quedava descartat entrar al carreró, ni tan sols amb l'excusa d'examinar els bells ladalum. El droide amfitrió seria educat i sol·lícit, però també escanejaria la seva imatge i empremta de veu per verificar la seva identitat.
Aquesta vegada es va dirigir a l'entrada de front, caminant i mirant per sobre d'un feix de documents de plastifí que havia portat per a tal efecte. No hi havia manera d'entrar al carreró sense ser vista pel droide amfitrió, el que significava que havia de trobar una altra manera d'inserir la sensibabosa. El seu contacte li havia assegurat que les criatures eren capaces de trobar la seva pròpia forma d'entrar una vegada se'ls dirigia al seu objectiu, però els yuuzhan vong entenien el concepte de droides netejadors menys encara que ella el de les sensibaboses. Ja havia perdut mitja dotzena d'aquests cucs intentant-ne colar un a la sala del comitè del CSMNR, i estava raonablement segura que quan la sensibabosa s'acostés a menys de vint metres d'un ladalum, qualsevol droide caçador de plagues acabaria destruint-la.
La Viqi començava a plantejar altres sortides, com un lliurament de menjar o usar a tercers, quan va sentir a la solució acostar-se pel passadís.
-... No és bon moment per anar a veure el paisatge, estimada -deia en Han Solo.
-És el moment ideal -contrarestà la Leia -. Tenen un motiu per mantenir en secret la captura de Reecee, i aquest motiu és més urgent ara que ho sabem.
La Viqi va seguir simulant que estava concentrada en els seus documents, mentre es portava la mà a la butxaca i treia el que semblava una sangonera de la mida d'un polze. En lloc de cap tenia un enorme ull compost. Va enfocar l'ull cap a la porta de cristacer dels Solo i va estrènyer la criatura fins que va sentir que el seu cos s'escalfava mostrant que entenia el que havia de fer. En Han i la Leia es van desviar cap al centre del passadís i es van posar a la seva altura. Una criatura del seu grup clapotejà suaument quan van passar, i dos parells de peus metàl·lics van ressonar a terra darrere d'ells.
-A més, coneixem el motiu -Va argumentar en Han-. Bilbringi.
-Aquest és el motiu obvi -contrarestà la Leia-. Quan has vist tu que els yuuzhan vong siguin obvis?
Els Solo van avançar a la Viqi sense mirar-la dues vegades, els dos vestits amb arrugats vestits de vol.
En Han bressolava a un nadó als braços. La Viqi no era cap autoritat en nadons, i quan arribés el moment de tenir-ne un pensava contractar personal i un telbun perquè cuidessin d'ell, però sabia que els fills dels Solo ja eren adults, o gairebé. Devia ser l'hereu dels Skywalker.
El famós droide daurat de la parella va arribar darrere d'ells, amb un droide mainadera TDL de quatre braços desplaçant-se silenciosament al seu costat. La Viqi es va apartar una mica més cap a la paret. Sabia que els dos humans no la reconeixerien amb la seva disfressa perquè aquest era l'últim lloc en el qual esperaven veure-la, però els droides eren una cosa molt diferent. Escanejaven, analitzaven i no permetien que les seves expectatives els confonguessin. I estava molt segura que el droide de protocol la tindria en el seu banc de dades.
El droide semblava més preocupat per la discussió entre els seus amos que per qui era ella.
Quan en Han no va respondre a la pregunta de la seva dona, va dir:
-Perdoni que el molesti, però estic segur que quan l'amo Luke i la mestressa Mara van dir que en Ben estaria més fora de perill a Coruscant esperaven que ens quedéssim aquí una mica més de cinquanta i set minuts.
La Leia li va dirigir una mirada de dalt a baix que hauria fos a droides de menor categoria.
-Deixa que jo em preocupi d'això, 3PO.
-Sí, princesa.
Per la presència del nadó Skywalker, la Viqi suposà que venien de la base secreta Jedi. En Tsavong Lah seguia intentant descobrir el seu parador, la qual cosa era un dels motius pels quals li havia assignat aquesta tasca, i, atès el que li havia fet l'Skywalker al Senat, estava disposada a complaure al Mestre Bèl·lic. Va esperar un moment més per assegurar-se que no venia ningú més amb els Solo i, quan es van acostar a la cruïlla que hi havia davant l'apartament, va llançar la sensibabosa cap a l'esquena del droide de protocol.
El cuc es va enganxar a ell en complet silenci i va lliscar cap a la junta de la cintura, però el droide es va aturar a la cantonada i va girar el cap per mirar darrere d'ell. La Viqi va ocultar el seu rostre rere dels documents i va girar la cantonada per xocar contra alguna cosa que li arribava gairebé al pit. Va cridar per la sorpresa i va llançar els plastifins en totes direccions.
-Li prego em perdoni -Va dir una veu ronca.
Va baixar la mirada per veure un petit alienígena d'ulls sortits, pell grisa i una boca plena d'agusats ullals recollint els seus documents amb dits de llargues arpes.
El noghri li va lliurar els documents.
-Em disculpo.
La Viqi va permetre que l'alienígena li posés els documents a la mà i va sentir que els Solo l'observaven. S'havia molestat a disfressar el seu aspecte tenyint-se el pèl de color cendra i fent ús a discreció d'un kit de disfresses del Servei d'Intel·ligència, però en aquest moment va desitjar haver acceptat l'oferta del seu contacte de donar-li un emmascarador ooglith. No va poder resistir-se i va dirigir una mirada als Solo per descobrir que els dos l'observaven.
-Es troba bé? -l'expressió d'en Han era de preocupació-. Vol passar dins un moment?
La Viqi sentia el cor a la gola. Va murmurar alguna cosa indesxifrable i es va allunyar negant amb el cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada