dissabte, 2 de gener del 2016

Estrella a Estrella 2 (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

La sala d'estar informal que tenien els Solo a la seva residència de Coruscant semblava massa buida tot i tenir en Han tombat al sofà al costat de la Leia, a Ben refilant a la falda de la Mara i als Cavallers Salvatges comparant notes amb l'Esquadró Murri al fons de l'habitació. Feia més d'un any que no es reunien en aquesta habitació els cinc membres de la família, i la Leia no aconseguia recordar una sola ocasió en què s'haguessin reunit allà sense l'ombra d'alguna crisi llunyana penjant sobre el cap d'algú.
La major part de la responsabilitat d'això requeia sobre les espatlles de la Leia. Hi havia dedicat la seva vida a la Nova República, i pel seu bé havia implicat al Han, a Chewbacca, al Lando i a tots els que coneixia en una perillosa missió darrere d'una altra. Fins i tot els seus fills s'havien passat la major part de la seva vida vivint separats, primer perquè necessitaven protecció contra els segrestadors de l'Imperi, i després perquè la Nova República va necessitar que es convertissin en Cavallers Jedi. I ara estaven a centenars d'anys llum darrera de les línies enemigues, combatent a un enemic tan cruel i implacable com el mateix Palpatine, enfrontant-se a perills que ella no podia ni imaginar, però que sentia constantment a través de la Força. Es va preguntar si, després d'haver passat tota una vida lluitant per fer de la galàxia un lloc més segur, algú podria retreure-li que es qüestionés les seves decisions, si algú s'atreviria a retreure-li els seus dubtes tenint en compte el perill que els seus fills corrien ara pel bé de la galàxia.
La Leia va sentir que en Han allargava la mà cap a ella fins i tot abans que li toqués l'espatlla.
-Segur que no vols ser-hi amb Luke? -Va dir en Han mirant al seu voltant, a la habitació plena, amb aire conspirador-. A la plataforma de darrere hi ha un aerocotxe, i sé que el teu germà no se sent gens còmode dirigint-se personalment al Senat.
-Fes que l'aerocotxe marxi, Han -Va dir la Leia amb el suficient to tallant com perquè ell sabés que parlava seriosament-. He acabat amb el Senat.
-On hauré sentit això abans? -Va dir en Han, posant els ulls en blanc.
-Ho dic de debò, Han -La Leia va deixar que se li notés l'aprensió que sentia pels seus fills-. Ara estic pensant en altres coses.
En Han la va estudiar un moment i va assentir.
-D'acord -Va mirar cap al Lando i en Wedge, a l'altre costat de l'habitació, i va negar amb el cap abans d'apropar més la Leia cap a ell-. Aquesta espera... ja és bastant dolenta sense sentir-ho tot a través de la Força.
La Leia li va estrènyer la cama.
-No estem acostumats a ser els que es queden al marge.
L'Izal Waz va entrar a la sala i es va aturar darrere del sofà.
-Ei, mireu això! -Va usar una ordre de veu per canviar l'holovídeo del canal del Senat a un de notícies. Se'l veia a ell mateix en primer terme, desembarcant del bombarder dels Cavallers Salvatges mentre una presentadora arcona explicava sense alè que un membre de la seva espècie havia participat en el valent rescat Jedi dels ostatges de Talfaglio-. Sóc un heroi!
Des que van abandonar el sistema, l'HoloRed estava plena de notícies sobre l'aclaparadora derrota soferta pels yuuzhan vong a Talfaglio. Una emissora kuati fins i tot se les hi havia arreglat per aconseguir hologrames de l'holocàmera d'un destructor estel·lar que mostraven a una corbeta enemiga explotant sense motiu aparent davant un Ala-X Jedi, el presentador havia identificat incorrectament les marques a les ales com a pertanyents a la Dotzena d'en Kyp. Per sort, la bomba ombra responsable no es podia detectar per molt que s'ampliés la imatge, però en Luke havia aconseguit convèncer l'alt comandament de la Nova República perquè censurés totes les imatges de les tècniques de combat Jedi, no fos cas que una altra gravació millor descobrís el secret.
La Saba va agafar a l'Izal pel braç i se'l va endur a part.
-Zí, ara zom famozoz, així que no enz avergonyiz!
La Mara es va pujar el seu fill als genolls i va començar a dir-li moixaines en un tò molt poc propi d'ella.
-Algú ha trobat la sal, oi?
En Ben va riure en resposta, i la seva alegria va llançar ones en la Força tan potents com les de l'Ànakin quan la Leia anava a visitar-lo d'amagat a Anota, i amb tanta intensitat que se li van saltar les llàgrimes. Va apartar el cap i va intentar amagar la cara recolzant-se a l'espatlla d'en Han, però la Mara no era de les que se li passa desapercebut aquest tipus de gestos. Va posar una mà a l'avantbraç de la Leia.
-Estem aquí per tu, Leia. No ho oblidis. Sé que l'Ànakin i els bessons no ho oblidaran.
-Gràcies -La Leia es va assecar els ulls i va somriure, traient forces de les senzilles paraules de la seva cunyada-. Això m'ajuda... molt.
-Sí, i a mi -En Han examinà la Mara amb una expressió entre enveja i gratitud.- Gràcies.
En Lando cridà que la sessió anava a començar. Algú va posar l'holovídeo al canal del Senat, en què en Luke, vestit de forma senzilla amb una túnica Jedi, pujava a un ascensor a l'estrada de l'orador.
En Luke va sortir de l'ascensor al costat a l'estrada desitjant estar més segur que aquest dia aconseguiria unir els Jedi i la Nova República. La càmera del Senat estava banyada de bons sentiments cap a ell i cap als Jedi, però també hi havia ira motivada pel fet que solucionessin els assumptes pel seu compte, aprensió per les represàlies dels yuuzhan vong i una cosa més sinistre, una cosa fosca i perillosa que sentiria que aviat es mostraria davant seu. Es va baixar la caputxa, es va parar davant la llarga taula amb les consoles dels consellers i va fer una reverència al Consell Assessor.
-Cap Fey'lya, consellers, han demanat parlar amb mi?
Un wookiee va rugir una aclamació en algun lloc de les llotges, i la càmera va esclatar en aplaudiments i aclamacions. En Luke va mantenir la calma sense acceptar ni deixar-se desanimar pel xàfec mentre estudiava als membres del Consell Assessor. La majoria mantenia la cara neutral, encara que en Fyor Rodan, de Commenor, es mostrava desdenyós i desaprovador, sens dubte perquè culpava als Jedi per no haver salvat el seu planeta, i en Borsk Fey'lya ensenyava els ullals en un somriure que resultava sorprenentment sincer.
El Cap d'Estat va permetre que l'aplaudiment continués -i va baixar de la seva consola per aturar-se al costat d'en Luke. Va alçar una peluda mà i va posar en ordre la càmera amb impressionant rapidesa, després va sorprendre al Luke agafant-li la mà amb calidesa.
-La Princesa Leia no ha pogut venir? -Va preguntar en Fey'lya-. La invitació era per a tots dos.
-La Leia està ocupada en una altra part.
En Fey'lya va assentir amb saviesa.
-L'Ànakin i els bessons, és clar -Va arrufar les celles en una assajada mostra de preocupació i es va tornar lleugerament cap al flotant droide de so-. Puc assegurar-te que la Nova República està fent tot el possible per saber què els ha passat i per trobar la persona responsable.
Això era cert. L'Esquadró Espectre portava diversos dies investigant a la zona de guerra i havia estat tan a prop d'identificar la nau que va fer el lliurament, que en Luke s'havia vist obligat a demanar-li a Wedge que els frenés una mica. Es deia que en Garik Rostre Loran estava furiós.
-Estic segur que la família de tots els Jedi desapareguts agraeix el seu desig d'ajudar, però no hem d'oblidar que els yuuzhan vong no amenacen només als Jedi.
-Per descomptat, els Jedi no ho han oblidat -En Fey'lya sacsejà la mà d'en Luke amb entusiasme-. En nom de la Nova República, deixa que et feliciti per la victòria Jedi a Talfaglio, i us agraeixi haver salvat la vida dels nostres ciutadans.
-Ens alegra ser útils. Els Jedi han consolidat les seves forces i esperen ser més útils a la Nova República en el futur, però és important ressaltar que no ho vam fer sols.
-Som conscients del suport que us van prestar el Mon Mothma i l'Élegos A'Kla -Va dir la Viqi Shesh des del seu seient. Encara que no era necessari, es va acostar més al micròfon de la seva consola i va mirar al Luke-. Gràcies a la cobertura de l'HoloRed, tota la galàxia és conscient, inclosos, sense dubte, els yuuzhan vong.
En Luke va sentir un calfred entre les espatlles i va saber que havia trobat la presència perillosa que havia sentit, o més aviat ella l'havia trobat a ell.
-Sí, va donar la casualitat que hi havia forces de la Nova República a la zona. Tinc entès que no van patir cap baixa.
-La galàxia és molt gran, Mestre Skywalker -Va dir la Shesh amb fredor-. Potser pugui explicar-nos com va donar la casualitat que eren a la zona?
En Fey'lya va alçar una mà per impedir que en Luke contestés i, amb els llavis arrufats per ensenyar la punta dels ullals, es va tornar per mirar la Shesh.
-Tots hem llegit els informes, consellera. Les naus estaven en viatge de proves. No veig el motiu de tal pregunta.
La Shesh no va apartar la mirada d'en Luke.
-Aquesta és precisament la qüestió, Cap Fey'lya. En Wedge Antilles i en Garm Bel Iblis són dos dels nostres millors generals, amb massa experiència com per capitanejar un viatge de proves en territori yuuzhan vong.
-L'última vegada que vaig mirar, senadora, el Sector Corellià seguia pertanyent a la Nova República -Va dir en Fey'lya, despertant un cor de rialles-. Quant a l'experiència dels generals, estic segur que coincidirem que saben millor que vostè o que jo com fer el viatge de prova d'un destructor estel·lar.
-Sens dubte, quan estan en possessió de les seves facultats -retrucà la Shesh.
La sala es va omplir de murmuris ultratjats i especulatius i en Luke es va adonar on volia arribar amb les seves preguntes.
-Si està suggerint que els generals estaven sent influïts d'alguna manera...
-Això és just el que suggereixo, Mestre Skywalker -La Shesh va abandonar el seu seient i es va acostar a la consola d'en Fey'lya. Després va usar el control mestre per anul·lar tots els micròfons menys el seu-. Els Jedi són famosos en tota la galàxia pels seus trucs mentals, però aquesta vegada han anat massa lluny en subvertir les ordres de l'exèrcit de la Nova República.
-Això, això! -Va dir en Fyor Rodan aixecant-se. -La Nova República no pot tolerar aquest abús dels Jedi.
Un nombre sorprenent de senadors es va aixecar, la majoria dels mons de la Vora Interior que encara aspiraven a aplacar als yuuzhan vong. Wookiees i bothans van rugir oposant-se, i en Luke es va tornar a poc a poc, recorrent al seu control Jedi per mantenir una expressió de tranquil·litat. La Leia li havia advertit que no se sorprengués per res del que pogués succeir allà. Així i tot, seguia sense entendre com es podia convèncer uns éssers intel·ligents que la completa destrucció d'una flota enemiga i el rescat d'un planeta ple d'ostatges era una cosa dolenta.
Però, és clar, no es tractava de la flota o dels ostatges, sinó d'aliances i de poder, i de qui el tenia i qui el perdria, de qui el tindria demà i qui el compartiria. No era d'estranyar que la Leia s'hagués negat a tornar a trepitjar la càmera. Ni que la Nova República estigués perdent la guerra.
En Fey'lya es va apartar del seu costat per recuperar el control de la seva consola, però en Fyor Rodan li va bloquejar el pas amb un pretext estèril sobre que calia discutir alguna important regla de procediment i la Shesh va continuar controlant el sistema general d'altaveus.
-Mestre Skywalker, potser no s'adoni del mal que ha causat a la Nova República amb els seus actes egoistes -deia-. Utilitzant prematurament les noves armes en el Mon Mothma i l'Élegos A'Kla ha alertat als yuuzhan vong de l'existència de dues poderoses tecnologies que ara mateix estem fent servir, dues tecnologies que esperàvem que canviessin el curs de la guerra.
Això va provocar un nou exabrupte dels partidaris de la Shesh, i la contraprotesta va començar a sonar una mica desanimada. En trobar el pas encara bloquejat per Fyor Rodan el Cap d'Estat va alçar una mà per cridar a un droide de seguretat.
La Shesh es va afanyar a anar al gra.
-Mestre Skywalker, em temo que aquest Consell ha d'exigir que els Jedi deposin les armes i cessin en les seves irresponsables activitats.
-No -Va dir en Luke amb suavitat però fermesa, usant la Força per projectar la veu a tots els racons de la vasta càmera-. Els Jedi no deposaran les armes.
Com havia esperat, la sorpresa de sentir la seva veu tranquil·la va fer callar als presents, i va seguir parlant:
-No hem influït de cap manera en els oficials de la Nova República perquè desobeïssin les seves ordres.
-I espera que li creguem -La Shesh llançà una mirada significativa als llotges sobtadament silencioses- quan és evident que ara està utilitzant els seus trucs mentals amb nosaltres?
En Luke es va permetre un somriure irònic.
-Això no és un truc. Només parlo amb tranquil·litat.
Això va arrencar una riallada a més d'una llotja i, amb l'arribada del droide de seguretat, en Fyor Rodan va fingir sorpresa i es va posar a un costat.
-Tot i així, insisteixo -Va dir la Shesh amb rapidesa-. Si els Jedi no deposen les armes, el Senat ha de prohibir a l'exèrcit de la Nova República que tingui contacte amb ells -la càmera va esclatar, però la Shesh va augmentar el volum de la seva veu i va parlar per sobre del tumult-. No hi haurà més Ala-X sobrants que trobin el seu camí fins als seus hangars, Mestre Skywalker, ni més sessions per compartir informació. Si continuen amb aquest abús.
-S'està excedint en la seva autoritat, senadora Shesh -la va interrompre en Fey'lya. El bothan la va apartar empenyent amb l'espatlla i va recuperar el control de la seva consola-. Torni al seu seient o faré que l'expulsin de la sala.
La Shesh li va dirigir un agre somriure i va obeir, però el mal ja estava fet. Hi havia convertit el moment de triomf dels Jedi en alguna cosa que dividia al Senat, i en Luke va haver de preguntar-se per què.
Hi havia demostrat ser corrupta quan era la senadora supervisora ​​del COSERE, i les acusacions de mala conducta de la Leia no l'havien fet apreciar més als Jedi, però això semblava anar fins i tot més enllà d'aquest nivell de depravació. Això era més que una venjança oportunista; era una traïció que obeïa a un pla. Si en Luke no hagués sentit mitjançant la Força la foscor de la dona, hauria suposat que era un yuuzhan vong i hauria pujat fins a la seva estrada per intentar treure-li l'emmascarador ooglith. Es va jurar vigilar-la fins a conèixer l'origen de la foscor i el perill que l'envoltaven.
En Fey'lya cridà repetidament a l'ordre, fins que es va rendir i es va enfonsar en el seu seient a l'espera que el tumult es calmés per si sol. En Luke es va limitar a creuar els canells i fer el mateix, conscient que si feia servir una altra tècnica Jedi per calmar a la gent li seguiria el joc a la Shesh. No veia cap possibilitat d'aconseguir allò pel que havia anat allà, però si marxava semblaria arrogant, i l'arrogància només seria una altra arma que la Viqi Shesh empraria contra els Jedi.
El tumult va acabar per remetre, però en Fey'lya mirava tan concentrat la seva videoconsola que no es va adonar. En Luke va buscar en la Força per intentar saber què distreia tant al bothan, tement que els yuuzhan vong haguessin llançat algun nou atac contra la Nova República, doncs sabia que eren capaços de triar aquell precís moment per fer-ho. En Fey'lya mantenia controlades les seves emocions, com qualsevol polític veterà, però el que en Luke va sentir en ell era més sorpresa que pesar o pànic.
La Viqi Shesh, sempre ràpida a aprofitar les situacions, es va aixecar.
-El problema Jedi em té molt preocupada, tant que proposo una resolució.
En Fey'lya va seguir mirant fixament la videoconsola i en Luke li va enviar un cop de colze amb la Força. El bothan es va sobresaltar i es va girar cap a la Shesh, però no la va interrompre.
-Que es resolgui que a partir d'ara els Jedi siguin declarats perillosos per a l'esforç de guerra...
No va poder dir més abans que tornés a esclatar una cridòria a la cambra. Va intentar continuar malgrat el xivarri, i es va tornar cap a Fey'lya amb els ulls cremant, com si ell li hagués tallat el micròfon.
-Cap Fey'lya, tinc dret a fer la meva moció.
-És clar -Va somriure en Fey'lya-, però potser hagi de permetre'm abans fer una declaració.
Va tocar alguna cosa en la seva consola i una filera d'hologrames va aparèixer al terra de la cambra prop de la tribuna de l'orador. En Luke va haver d'apartar-se per poder identificar les cares del general Wedge Antilles, el general Garm Bel Iblis, l'almirall Traest Kre'fey, el general Carlist Rieekan i altres comandants d'alt rang. La càmera va acabar sumint-se en el silenci.
-Un nombre sorprenent d'importants oficials ha contactat amb mi en els últims minuts -Va dir en Fey'lya-. Després de sentir el que volien dir-me, ordeno, no autoritzo, sinó ordeno a l'exèrcit de la Nova República que cooperi i es coordini amb els Jedi.
El silenci a la cambra es va intensificar. Menys la Shesh, que va començar a tartamudejar:
-No pot fer això!
-Puc i ho he fet -En Fey'lya tancar la seva consola i va baixar fins a la de la Shesh-. Si creu que això excedeix a la meva autoritat pot sol·licitar una moció de censura quan vulgui, és clar. Voleu fer-ho ara, senadora Shesh?
La Shesh mirà a l'atordida galeria, intentant dilucidar si el gest autòcrata del bothan li havia costat els suports suficients com per perdre una votació així. Quan ni tan sols els seus propis suports podien apartar la mirada dels hologrames dels comandants amb aspecte enfadat, va saber que havia estat ella la que havia apostat massa.
-No, i retiro la meva resolució.
-Bé, ja parlarem sobre les seves noves assignacions al comitè quan acabem aquí -En Fey'lya va abandonar l'estrada dels consellers i es va acostar al Luke-. Bé, on estàvem?
-Abans voldria preguntar una cosa -En Luke tapà el micròfon de l'estrada amb una mà i va usar la Força per enviar al droide de so de més amunt dels palcos-. Què li han dit els generals?
-Res, la veritat. La comunicació era del CSMNR. Els yuuzhan vong estan atacant Borleias -En Fey'lya es va tornar cap als comandants, ensenyant els ullals d'una manera que en Luke va estar segur que pretenia ser un somriure-. Això són hologrames d'arxiu.
Els aplaudiments seguien ressonant entre les parets de l'apartament dels Solo, i en Gavin Darklighter ja estava planificant missions conjuntes amb la Saba Sebatyne i en Kyp Durron. Els pilots de la Nova República se servien bombollacopes i causaven més d'un atac de nervis a C-3PO per vessar massa líquid al terra saninet. En Lando i la Tendra parlaven pels seus comunicadors lloant les virtuts dels droides bèl·lics CYV a oficials de subministraments de la Nova República sobtadament receptius. Si algú va notar que en Wedge Antilles, un dels oficials d'alt rang que se suposava havia contactat amb Borsk Fey'lya, estava assegut al sofà amb Han i la Leia no devia semblar una cosa digne de menció.
La Leia es va tornar cap al Han sentint-se menys alegre que els seus convidats.
-Sóc l'única que ho ha notat?
En Han li va dirigir un somriure de mig costat.
-Jo ho he notat -Va mirar a Wedge, que seguia mirant la seva imatge a l'holovídeo amb una expressió que era meitat ira i meitat aprovació-. En Borsk s'ha marcat un farol.
-Això en política és mala conducta -Va dir la Leia-... No tenia autoritat per donar aquesta ordre.
-Potser no, però va fer el correcte. Crec recordar que tu mateixa li vas dir que ho fes.
-No ho ha fet perquè li agradin els Jedi, sinó perquè no podia córrer el risc. Hi hauria pogut perdre el lloc, i encara pot perdre'l si la Viqi descobreix el que ha fet i aconsegueix escalfar prou els ànims.
-Això no passarà -Va dir finalment en Wedge, sortint del seu desconcert-. En Borsk va ser qui ens va enviar a ajudar-vos a Talfaglio. Cap dels comandants que s'han vist a la cambra el contradirà, i menys la Viqi Shesh.
Mitja dotzena de comunicadors van sonar simultàniament, entre ells el d'en Wedge, que va apagar l'alarma audible. Ell i els altres oficials de la Nova República es van aixecar i van començar a sortir en silenci.
-Tindreu que disculpar-me -Va dir-. Sembla que el general Bedamyr ha tornat a perdre les seves mascotes mynock.
En Han i la Leia van riure educadament, i quan se'n van anar es van mirar i es van encongir d'espatlles.
-Suposo que no trigarem a assabentar-nos-en -Va dir en Han.
Els pensaments de la Leia van tornar a Fey'lya.
-Primer es guanya als comandants enviant una força de xoc a Talfaglio, i després ens dóna tot el crèdit -Va tornar a mirar l'holovídeo en què en Fey'lya muntava un gran número en lliurar al Luke una targeta codificada que li permetria travessar el camp de mines del planeta.- Està assentant la seva base de poder, Han. Necessita al seu costat als que defensen als Jedi.
-I els Jedi el necessiten a ell -Va dir en Han-. Estem junts en això.
-Ja ho sé -La mortificava saber que els seus objectius coincidien amb els d'en Borsk Fey'lya-. I potser això em dóna més por que els yuuzhan vong.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada