divendres, 1 de gener del 2016

El Jedi més Fosc (XX)

Anterior



20

Sola de nou, la Jaina va tornar a cridar a través de la Força mentre els sons de la selva s'anaven tornant més intensos i amenaçadors al seu voltant. Els depredadors amagats entre les branques plenes de fulles es van anar acostant cautelosament, atrets pels gemecs de dolor que en Chewbacca intentava reprimir. Percebien la presència d'unes víctimes indefenses que es convertirien en preses fàcils.
- Necessitem ajuda! -Va cridar.
Però les seves paraules no van trigar a esvair-se, absorbides pel silenci de la fosca jungla.
I de sobte un esclat de claredat que contenia tots els colors de l'arc de Sant Martí es va obrir pas entre les ombres: una espurna turquesa, una explosió de verd maragda, un raig de bronze fos... Les espases de llum van apartar la vegetació, tallant-la amb tanta facilitat com si fossin matxets roents. En Jacen, en Lowie i la Tenel Ka van córrer cap a ells, amb la Sirrakuk trepitjant-los els talons mentre els seus llavis es corbaven en un somriure tan radiant que els seus ullals relluïen sota aquella palpitant claredat.
En Chewbacca va rugir una salutació, i en Lowie i la Sirra es van afanyar a enfilar-se a la branca per ajudar al seu oncle.
- Ei, Jaina! -Va cridar Jacen -. Esteu bé?
La jove, encara molt afectada per la inesperada trobada amb el seu antic amic, es va netejar els rastres de brutícia que les llàgrimes havien deixat en les seves galtes.
- Sobreviuré -va dir, i després va respirar fondo -. En Zekk ha estat aquí. Va dir que el Segon Imperi destruirà l'Acadèmia Jedi, i que ell anava a lluitar del seu costat.
En Lowie va grunyir i va apartar la mirada d'en Chewbacca durant uns moments. La Tenel Ka va romandre rígidament immòbil, sostenint la dent de rancor que formava l'empunyadura de la seva espasa de llum davant d'ella.
- No si podem evitar-ho -va dir.
La Jaina va assenyalar al wookiee ferit.
- Hem d'aixecar a Chewie i treure'l d'aquí. Crec que té trencada una cama, però no és res que un androide metge i unes quantes hores dins d'un tanc bacta no puguin arreglar. Però si no tornem a les copes dels arbres, tots acabarem convertint-nos en el dinar d'algú.
La Sirra va respondre amb un grunyit de desafiament. Hi havia triomfat en el seu perillós enfrontament amb la planta Syrena, i la germana d’en Lowie semblava capaç de plantar cara a tota la jungla sense ajuda i sortir vencedora del combat.
Mentre els dos forts joves wookiees anaven incorporant al seu oncle amb molta cura fins que en Chewbacca va estar dret, en Jacen i la Tenel Ka van fer quan van poder per ajudar, utilitzant la Força i les seves mans. La Jaina va obrir la marxa juntament amb la Sirra, i va anar aclarint el camí amb la seva espasa de llum.
I així, junts de nou, els companys van iniciar el lent retorn cap a la llum.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada