diumenge, 3 de gener del 2016

Estrella a Estrella 2 (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

La Mara va envoltar el casc de l'Ombra bressolant al Ben en els seus braços. No buscava senyals d'abús o negligència, encara que sabia que això era el que creien la Cilghal i la Danni, sinó senyals de microforats i marques de gas. Aquesta classe de desgast era la conseqüència inevitable de qualsevol viatge per l'espai ric en massa que envoltava Eclipsi, i s'enorgullia de l'aspecte elegant de la seva nau tant com en Han del caràcter del Falcó. Només va trobar un grapat de coses que requerien atenció, senyal del que devia haver estat un acostament final molt lent.
La Mara es va aturar davant l'ascensor de càrrega del darrere, on la Danni i la Cilghal descarregaven l'equip que havien portat a Borleias.
-Heu tingut cura d'ella. Gràcies.
-Gràcies per confiar-nos-la -La Danni va col·locar sobre el palet de repulsors quelcom que semblava un anell gegant amb un ull negre en el centre-. Intentem ficar tot en el bombarder, però...
-Està molt bé, Danni -Va dir la Mara. Tant ella com els altres estaven esperant el retorn d'en Luke del Senat quan la Danni i la Cilghal la van trucar per demanar-li que els deixés portar l'Ombra a Borleias-. Cert que em va aclaparar quan em vaig adonar que ja estàveu de camí per agafar-la, però era per una bona causa.
-Tant de bo haguéssim tingut més èxit -Va dir la Cilghal. Diposità en el palet un generador de gravetat del bombarder, al costat de la cosa anellada-. Estava segura d'entendre l'estructura del ressonador gravitacional del yammosk. Pot ser que la congelació alterés alguna cosa.
La Mara va sentir un rampell d'alegria d'en Ben i no va haver de donar-se la volta per saber que en Luke venia per l'hangar acompanyat d'en Corran, la Leia i la major part dels caps d'Eclipsi.
-Preparin-se, senyores -els hi va avisar en veu baixa-. Han passat tot el viatge des de Coruscant discutint sobre com han pogut caure tan de pressa les defenses de Borleias.
-Aquesta és una pregunta fàcil de respondre -Va dir la Cilghal-. Als yuuzhan vong els importa tan poc les seves vides com les nostres. Sacrificant naus.
El bram d'una alarma d'assalt va ofegar les últimes paraules de la Mon Calamari. En Ben va afegir la seva pròpia veu a l'escàndol, irradiant por i incomoditat en la Força, i l'hangar es va posar en moviment quan les tripulacions de les naus van córrer a preparar-se per a l'enlairament.
L'alarma es va silenciar i va ser substituïda per la veu de l'oficial de Vigilància:
-Atenció a totes les tripulacions: això no és un simulacre. S'acosten naus de corall Yorik.
La Danni i la Cilghal es van mirar culpables. La Mara va experimentar una fogonada de ràbia contra elles per guiar els yuuzhan vong fins allà i posar en perill el seu fill, i llavors es va adonar que això no era possible. Hi havia inspeccionat l'Ombra prou acuradament com per saber que no hi havia cap mol·lusc rastrejador enganxat al casc, i hauria estat impossible fins i tot per als yuuzhan vong seguir una nau al llarg de tants salts hiperespacials sense algun aparell rastrejador.
-No han pogut seguir-nos fins aquí, però això no suposarà cap diferència quan comencin a volar els raigs. Serà millor que anem als nostres llocs de combat -La Mara va posar al seu fill en braços de la Cilghal i el va besar al front, mentre la Danni corria cap al bombarder dels Cavallers Salvatges-. Ben, vés amb la Cilghal al refugi d'emergència.
En Ben xerrotejà insegur, i després va agitar braços i cames mentre la Mara corria cap al seu Ala-X. Encara que no era de les que s'espanten en una crisi, va concentrar deliberadament els seus pensaments en la tasca que tenia entre mans i va sentir que en Luke feia el mateix. La inseguretat produeix por, i per potent que fos en Ben en la Força, no volia que sentís en els seus pares emocions del Costat Fosc.
Per quan va arribar al seu caça, els mecànics ja estaven col·locant a l'alvèol al seu droide astromecànic, al qual deia Ballarí per cap motiu especial. Va agafar el vestit de vol situat a un costat de la carlinga i se'l va posar mentre escoltava atentament el que deia l'oficial de vigilància pel comunicador.
-Les estacions sentinelles informen d'una nau semblant a un creuer lleuger perseguint un destructor estel·lar imperial de classe Mark II, possiblement el Ventura Errant.
En Corran Horn va estar a l'instant al canal de comunicacions, demanant respostes que l'oficial de vigilància no podia proporcionar. El destructor no enviava un senyal de microxip, cosa gens anormal en Booster Térrik, ni havia enviat un senyal a la base. El desconcert de la Mara reflectia el que sentia en Luke. Se suposava que el Ventura Errant havia d'amagar als estudiants de l'Acadèmia Jedi a la base que la Nova República tenia a Reecee, i no fer viatges perillosos a Eclipsi, i un creuer lleuger tampoc era la classe de flota que haurien enviat els yuuzhan vong a atacar la base dels seus odiats Jeedai. Alguna cosa estranya estava passant allà, quelcom que sentia llunyanament relacionat amb la presència de l'Ombra a Borleias, alhora que no era conseqüència d'això.
La Mara es va aturar a la part alta de l'escala de la seva cabina i el va mirar, que sentia que l'estava mirant. A l'instant va saber el que li preocupava. En Corran Horn seguia en el comunicador, cridant l'oficial de vigilància que trenqués el protocol de la base i truqués al destructor.
La Mara va assentir i en Luke va activar el seu comunicador.
-No establirem comunicació amb el destructor, oficial de vigilància.
-No? -la veu d'en Corran era gairebé un crit-. Els meus fills estan en aquest destructor, puc sentir-los!
-Llavors podem assumir que és el Ventura -Va dir la Mara. Comprenia els seus sentiments; si una flotilla yuuzhan vong estigués perseguint al Ben, segur que estaria igual de preocupada i seria molt més perillosa-. També podem assumir que en Booster té un bon motiu per guardar silenci.
-El destructor està sota constant foc granissat -Va dir l'oficial de vigilància-. És possible que hagin destruït totes les seves antenes.
Rajos! -Va pensar la Mara. -Gràcies per l'ajuda, Vigilància.
L'Ala-X d'en Corran va encendre els repulsors i es va elevar del sòl de l'hangar.
-Comandant Horn! -Va bordar en Luke-. On creus que vas?
-On creus tu? -Aquesta vegada parlava la Mírax. El constant so dels talons colpejant el durciment suggeria que estava en un passadís en algun lloc, caminant de pressa-. A treure-li al Ventura aquests pedrots de sobre!
L'Ala-X d'en Corran es va dirigir cap al camp de contenció a l'entrada de l'hangar. Li seguia un grapat de caces.
-Vigilància, sol·licito que es desactivi el camp per a sortida de combat.
-És massa aviat -comunicà la Mara. Va encendre els seus sistemes i va fer que Ballarí ho provés tot per escalfar els circuits-. No estem preparats per formar i podem enxampar-los per sorpresa si esperem.
-Això és fàcil de dir quan en Ben està fora de perill i encara et preocupa amagar el parador d'Eclipsi -Va replicar la Mírax-. No és tan fàcil quan el Ventura pot explotar en qualsevol moment i dur-se'n a Valin i Jysella amb ell.
-Vigilància, reconeguin la sortida -la veu d'en Corran tenia un to alarmant-. Desactiva aquest escut.
-Corran, Mírax, no sou els vostres els únics els fills corren perill -Va dir en Han, i en vista del risc que estaven corrent els seus propis fills en aquest moment, les seves paraules van fer que fins i tot la Mara se sentís una mica culpable per pensar només en la seguretat d'en Ben. En Corran es va sentir avergonyit i va guardar silenci-. I cap dels dos està pensant amb claredat. Si en Booster estigués en dificultats, ja podeu apostar que estaria crivellant aquesta roca amb míssils d'impacte.
-Els contactes han entrat dins del camp de visió -Va dir vigilància-. Identitat confirmada, és el Ventura Errant.
I s'acostaven de pressa. La Mara va activar la pantalla tàctica i va veure que el destructor estel·lar es dirigia cap a l'estrella d'Eclipsi. Les bateries de turbolàser davanteres van obrir un sender per entre l'enorme disc d'asteroides que passava per ser un sistema planetari fins i tot en els confins del Nucli Interior. El perseguien vuit creuers lleugers i el doble de corbetes i fragates yuuzhan vong, i tots anaven massa de pressa com per pretendre desaccelerar en algun lloc prop d'Eclipsi.
-Què passa, Corran? -Va dir la Mírax pel sistema de comunicacions-. Per què no t'enlaires?
-En Han té raó. En Booster es guarda alguna cosa a la màniga -Hi va haver una pausa i en Corran va afegir-: Em disculpo, Mestre Skywalker.
La Mara no estava segura de si l'alleujament que sentia era el d'en Luke, el seu o el dels dos.
-Estics que tu faries el mateix per mi, Corran -Va dir en Luke. No hi havia ni indici d'irritació en la seva veu o en les seves emocions-. Sortirem quan passin. Puc comptar que mantindràs la ment clara?
-Seria millor si en Han s'ocupa del Control de Combat -Va admetre en Corran-. Crec que m'he assegut al caça que no és.
En Han no ho va discutir. Igual que la Mara i en Luke, i altres prou grans com per haver lluitat en la Rebel·lió, havia realitzat suficients heroïcitats per omplir cinc vides; ara es conformava amb anar a on se'l necessitava i deixar que el combat anés a ell.
-Han arribat al Ventura -Va dir vigilància.
La Mírax se les hi va arreglar d'alguna manera per limitar el seu crit a un panteix estrangulat. La Mara hauria omplert el canal amb malediccions que haurien fet ruboritzar fins i tot a Rigard Matl.
-Està deixant una filera de restes.
La Mara va veure a la pantalla tàctica un núvol de restes que queia en direcció a Eclipsi quan el Ventura va passar pel seu costat. El destructor estel·lar es balancejava salvatgement d'un costat a un altre, com si lluités per recuperar el control després de ser assolit, i de sobte va obrir un nou camí amb una andanada dels seus turbolàsers de babord. Va girar l'angle més tancat que pot girar un destructor estel·lar i es va dirigir cap a una densa massa d'asteroides, allunyant-se d'Eclipsi.
-Ens ho ha preparat -Va dir en Han-. Llançament.
-Espereu! -Va dir la Mara, mirant encara el núvol de restes que descendia cap a Eclipsi-. Vigilància, escaneja les restes buscant formes de vida. En Booster no ha estat assolit, ens ha llançat tot això a propòsit.
-Gràcies, Mara -Va dir en Corran abans que vigilància pogués fer-ho-. Puc sentir a Jysella i Valin buscant-me en la Força.
-Afirmatiu -Va dir vigilància-. Són càpsules d'evacuació.
-Leia, pots enviar al Han a Control i encarregar-te de supervisar la recuperació de les càpsules des del Falcó? -Va preguntar en Luke-. Corran, Mírax i tu podríeu ajudar-la.
En Corran ja estava situant el seu Ala-X al costat del Falcó.
-Res m'agradaria més. Gràcies.
-Que tots els altres s'enlairin, amb cura, per esquadrons -Va ordenar en Luke-. Vigilància, baixa l'escut. Sabres... Tres, dos, ja.
La Mara va activar els repulsors i va seguir a l'Ala-X d'en Luke fora de l'hangar, volant al voltant d'una càpsula d'evacuació i saludant a una parella d'estudiants Jedi que els miraven amb ulls molt oberts des de la finestreta. Quan els altres tres esquadrons van formar darrere d'ells, el destructor estel·lar i els seus perseguidors ja estaven fora de l'abast visual i, a mesura que s'internaven al raïm d'asteroides, cada vegada era més difícil veure'ls per la pantalla tàctica.
La Mara va pensar que la seva aproximació seguiria sense ser detectada, fins que un grapat de fragates va treure el nas del raïm d'asteroides i va començar a deixar anar coris.
-Han d'estar desesperats per agafar a Booster -Va observar la Mara.
-O no saben qui és -Va respondre en Luke. Ja tenien a la vista la dispersió d'asteroides, i l'esclat de les seixanta bateries de turbolàsers il·luminava l'interior com una nana vermella-. Tots els Ala-X en posició de tret. No sigueu garrepes amb les bombes ombra.
-Granger, serà millor que et continguis un moment -Va dir en Han.
-Contenir-me?
-Afirmatiu. Contingues-te.
La veu d'en Han es va esvair en estàtica quan el raïm d'asteroides va començar a explotar roca a roca, seixanta en ràpida successió, cadascuna d'elles dispersant-se en totes direccions milions de tones de pedra supercalent a diversos milers de metres per segon. La Mara va veure a la pantalla tàctica com un penyal partia per la meitat una de les fragates i albirà el mateix en un creuer caient del raïm en tres parts separades. Llavors en Luke va cridar:
-Disperseu-vos, disperseu-vos!
I els va guiar per protegir-los posant-se a l'abric d'un asteroide de la mida d'una ciutat.
Quan va tornar a sentir-se la veu d'en Han, ja s'estava explicant.
-... Vell truc de traficant. Desvies als escuts de partícules tot el poder dels motors i escalfes un asteroide amb ells fins que explota -Va fer una pausa abans de continuar-. Funciona de por amb un destructor estel·lar.
-Podies haver-nos avisat abans, Control -Va comentar la Mara.
-Ei, tinc pinta de Jedi lector de ments?
Llavors els hi va arribar l'onada de runa que va passar pel seu costat en llampegants taques de gris partint de tant en tant algun asteroide proper i provocant fogonades semblants als de la detonació d'un torpede de protons. El mateix escut muntanyós darrere del qual s'havien refugiat va encaixar diversos impactes que van fer tremolar visiblement al penyal sencer i va apedregar els seus escuts de partícules amb dolls de còdols. Al final, la tempesta va passar, dissipant-se lentament a mesura que disminuïa la rajada de runa, que van anar perdent impuls en les col·lisions fins que els trossos individuals van deixar de tenir energia suficient per explotar amb l'impacte.
Quan van apuntar el morro des de darrere del seu escut. La Mara es va sorprendre de trobar el Ventura a la pantalla tàctica allà on abans només hi havia el raïm d'asteroides. A la pantalla hi havia alguns llocs en blanc, allà on núvols de pols o vapor congelat confonien als sensors, però el més alarmant eren els esquadrons de caces Ala-A i Ala-Y que es vessaven des de les cobertes de llançament del destructor estel·lar. La pantalla tàctica els assenyalava a tots com a pertanyents a la Nova República, però... El destructor va reduir el nombre d'anàlegs de creuer a cinc amb una devastadora andanada dels seus turbolàsers, i els Ala-A els van reduir a quatre amb una combinació de torpedes de protons i míssils d'impacte d'alta velocitat.
-Granger, el Ventura Errant no té esquadró de caces -comunicà la Mara-. I molt menys 6.
-Posem que són deu, Jedi -Va dir una veu desconeguda per mitjà de la xarxa tàctica. Només anem de polissons al Ventura. Som la flota de Reecee, o el que queda d'ella.
Una peça va encaixar en la ment de la Mara, i va veure la tènue connexió que havia percebut abans relacionant la presència de l'Ombra a Borleias i la inesperada arribada del Ventura a Eclipsi.
-Un atac sorpresa? -preguntà-. A la vegada que a Borleias?
-Just a continuació -Va corregir la veu-. I volien que seguís sent així. El primer que van fer va ser anul·lar les nostres comunicacions. Només podíem comunicar-nos amb els caces, i només quan vam abandonar el destructor estel·lar.
-Com les van anul·lar? -preguntà en Luke.
-Creiem que amb alguna mena de dovin basal -Va respondre el pilot-. La primera notícia que es va tenir a Reecee de l'atac va ser quan van atacar els escuts de la base. Al principi vam creure que seria cosa de mynock, però quan vam intentar transmetre, aquestes coses van absorbir el senyal com per un forat negre.
-Ningú va poder enviar un missatge? -Va preguntar la Mara.
-Ningú. El Ventura es va endur una bona ració d'aquestes bestioles quan va venir a recollir-nos -Va dir-. Estàvem intentant alliberar-nos-en quan ens va atacar aquest esquadró a la frontera del Nucli Interior.
-Llavors, la Nova República no sap que Reecee ha caigut -Va dir en Luke.
-O que les drassanes de Bilbringi han quedat aïllades -Va afegir en Han-. Però ho sabran molt aviat. Ara mateix els hi envio un missatge.
La forma del destructor estel·lar es va anar fent visible a mesura que s'acostava, mostrant el morro als Sabres mentre girava per apuntar els turbolàsers contra un creuer que intentava atacar-lo des de dalt. La Mara va poder veure alguna cosa que s'assemblava com a taquetes amb forma de cor esquitxant el casc blanc, que sens dubte eren els dovin basal absorbidors de senyals que havia esmentat el pilot. Un altre anàleg de creuer seguia al Ventura atacant els seus vulnerables llocs d'escapament de gasos amb boles de plasma i projectils de magma.
-Sabres i Commocionadors, llanceu-vos sobre al creuer que té a la cua -Va ordenar en Han-. Cavallers i Dotzena, ocupeu-vos d'aquell que intenta barrar-li el pas.
-Han sentit això? Reecee? -Va preguntar en Luke. Un xàfec de clics li va dir que sí-. Bé, vegem si podeu netejar-nos el camí. Anem cap allà amb tot l'equip.
Els esquadrons de Reecee van atacar primer als coralites que s'interposaven en el camí dels Jedi i després van intentar allunyar-los simulant fugir. Els coris van començar caient en el parany, però de seguida van variar de rumb i es van reagrupar davant els seus objectius previstos.
-Tenen un yammosk! -La Danni semblava encantada-. En aquest creuer de babord. Si poguéssim...
-Entesos -Va dir una veu de Reecee-. Gràcies per la informació, Jedi.
Dos esquadrons d'Ala-A es van llançar a l'instant contra el creuer, descarregant míssils d'impacte en el seu descens. Prenent exemple dels caces, el Ventura Errant va concentrar en la nau el foc de tot un banc de turbolàsers i el casc va començar a vomitar coral Yorik immediatament.
-Espereu! -Va exclamar la Danni-. Em referia a capturar-lo! El necessitem amb vida!
La nau va quedar immòbil en l'espai i va començar a anar a la deriva. Pels esvorancs del seu casc escapaven cossos i atmosfera. Els coralites van continuar amuntegant-se en el camí del Jedi, rotant plasma pels seus canons volcà.
-Mestre Skywalker, la nau segueix comunicant-se amb els coris -Va dir la Danni-. Si poguéssim abordar-la prou de pressa...
-Acabem primer amb aquesta tanda, Danni -Va replicar en Luke-. Sabres i Cavallers, retireu-vos.
-Commocionadors i Dotzena, haureu de netejar el camí.
En Rigard es va limitar a agafar el seu esquadró i dirigir-se directe a l'objectiu. Però en Kyp no va semblar haver entès la seva missió.
-Vinga, Dotzena -Va dir pel comunicador, accelerant-. Dispararem els primers!
Els Commocionadors van entrar en contacte amb els coralites de l'enemic un quilòmetre per davant de la Dotzena i van començar a disparar, netejant el camí fins al creuer a més d'obligar als coris a esquivar-los traient-los del mig. La Mara va veure com un commocionador perdia el control i s'estavellava contra un asteroide quan un canó volcà va acabar amb les seves ales, i després a un altre que va desaparèixer en una bola de foc estavellant-se de cap contra un projectil de plasma.
En Tam i ella van començar a entrellaçar escuts amb Luke, cadascun sentint en la Força les intencions de l'altre i movent-se en perfecta harmonia. La Mara va mantenir una andanada constant de trets làser, usant la Força més per evitar donar a les seves pròpies naus que per assolir l'enemic. Dos coris es van tornar runes quan es va posar darrere d'en Luke.
La foscor que tenien davant es va il·luminar quan els Commocionadors van llançar els torpedes de protons, i es va il·luminar encara més quan van desplegar les bengales esquer. El creuer va contraatacar amb una andanada de grutchins i projectils de magma. L'esquadró d'en Rigard ja s'estava allunyant, deixant les següents naus a la Dotzena.
-Llançament! -Va ordenar en Luke.
Les bombes ombra de la Mara ja havien desaparegut, seguint el mateix camí que les d'en Luke, directes al creuer. Sense parar-se a pensar-hi, la Mara va baixar l'Ala-X fins a situar-se darrere del d'en Luke, amb un ull en l'objectiu mentre usava la Força per guiar les bombes ombra fins al seu blanc. El canó làser d'en Tam es va il·luminar i va derrocar a un grutchin de la seva cabina abans que pogués aferrar-se a ella. Després, el brillant esclat de la primera detonació de protons va fer que el tintat dels seus cristalls es fes fosc. Li van seguir més explosions en ràpida successió, i la nau ja s'estava desintegrant quan en Luke va fer donar mitja volta a la Dotzena.
El creuer inert jeia més enllà, envoltat per un núvol d'equip i cossos flotants. Els esvorancs del seu casc eren foscos i ominosos, alguns prou grans com perquè passés un Ala-X. La Mara examinà la seva pantalla tàctica i va veure que en Luke podia estar pensant el que ella temia. El Ventura, ara escorat al costat dels Sabres, estava acabant amb l'últim creuer i els esquadrons de Reecee acorralaven als coris supervivents en una esfera cada vegada més tancada, i rematant-los de dos en dos o de tres en tres.
-Skywalker -comunicà la Mara-. Una cosa és un yammosk mort...
-Necessiten un de viu... i quan serà més fàcil que ara? -En Luke dirigí l'Ala-X cap al forat més gran de la nau-. La Danni ha demostrat com de valuós que és saber quan hi ha un yammosk present. Imagina el que podríem fer quan sapiguem interceptar els missatges.
-Com vas a transportar-lo? -Va preguntar la Mara-. Sota el seient?
-Han, envia'ns l'Home Alegre.
-Espereu un moment -Va dir la Danni-. Alguna cosa va malament. El yammosk s'ha callat del tot i ara els coris semblen confusos.
-Ja n'hi ha prou, Luke -Va dir la Mara. Estiguessin a prop de casa o no, això resultava massa fàcil per ser segur-. La Força ens va acompanyar a Talfaglio. Avui no.
En Luke ja donava la volta al seu Ala-X quan la fogonada d'una càrrega de magma en explotar va partir la nau per la meitat fent que el corall Yorik rebotés contra els seus escuts de partícules i llepés els ports d'escapament amb flames de cent metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada