dimecres, 6 de gener del 2016

Missió Corèllia (i II)

Anterior



II
El misteriós home de gran envergadura es va acostar a l'Aayla i va fer gestos amb la mà perquè l'Ylenic s'acostés a ells.
-Sóc l'inspector Rostek Horn de les Forces de Seguretat de Corèllia. Són vostès Cavallers Jedi?.
L'Aayla va dubtar per un moment, però abans que pogués respondre, va parlar l'Ylenic.
-Si, Inspector, som Jedi, de passada pel sistema. Vam preguntar al port espacial per algun lloc on uns cansats viatjants poguessin menjar alguna cosa acompanyats de bona música, i això ens va portar directament cap a aquesta cantina.
En Horn va aixecar una cella, reflectint-se en el seu rostre la seva desconfiança.
-No van vestits com Cavallers Jedi.
L'Aayla va assentir.
-Donada la manifesta neutralitat de Corèllia en el present conflicte galàctic, vàrem pensar de passar inadvertits durant la nostra estada en el sistema amb l'objecte d'evitar situacions de tensió innecessàries.
-Desafortunadament, Inspector, no va donar resultat.- El caamasi va donar un subtil copet a l'espatlla de l'Aayla. -Aquests individus esperaven que la meva companya estaria disposada a vestir una mica més provocativa i ballés per a ells. Em van considerar inofensiu, ja que sóc un caamasi.-
L'Aayla va obrir els seus sentits a la Força, intentant determinar si l'Ylenic estava fent servir alguna tècnica Jedi per influir en la ment de l'Inspector. No ho estava fent. Ella sabia que l'habilitat de manipular ments depenia de la força de voluntat de l'ésser al qual es pretenia influenciar. Va sospitar, molt encertadament, que l'Inspector Horn hauria tancat la seva ment a possibles influències d'aquest tipus.
Van arribar més oficials de les Corsec i van començar a reunir les baixes. En Horn va estudiar aquells que eren arrossegats en silenci. Va assentir com si hagués arribat a alguna conclusió.
-Aquesta gent ha causat problemes amb anterioritat. No ens diran res aquesta vegada. No sembla que hi hagi més testimonis, pel que prendré per cert el seu testimoni.- Va dirigir la seva freda i intensa mirada cap Aayla. -No hi ha res més que vulguin explicar-me?
-Ni una sola cosa més, Inspector.
-Defensar-se d'una agressió no és un delicte, però em caldrà veure la seva identificació-. Va treure de la seva butxaca una agenda electrònica i va començar a introduir dades.
-S'han posat en contacte amb els Jedi locals?
-No, Inspector-. L'Aayla va moure nerviosament els seus lekkus simulant un encongiment d'espatlles. -No volíem ser una molèstia.
-Això és probablement el millor, no ser una molèstia. Marxaran aviat?
L'Ylenic va assentir.
-Molt aviat, Inspector.
-Bé. No els molesto més.
L'Ylenic va agafar a l'Aayla del colze, però ella educadament es va deixar anar i es va girar cap a Horn.
-Inspector, em permetria una pregunta?
-Digueu-me-la.
-Quan vostè es va referir als individus que anava apilant la seva gent, no va voler dir que pertanyessin a alguna nau estel·lar, no és així?
-No, malfactors d'estar per casa que lloguen els seus serveis a qualsevol que tingui crèdits i vulgui quedar al marge.
-I en aquest cas?
-Desconec qui, de moment, però ho descobriré.- Va somriure lentament.
-Vostès estaran lluny per llavors.
-Per descomptat Inspector.- L'Ylenic va fer una reverència en senyal d'agraïment.
-Serem un mer record per llavors.
Els dos Jedi van abandonar la cantina i van passar a través de la multitud que s'arremolinava al voltant dels transports dels serveis mèdics. Ja se sentien entre la gent, històries sobre una carnisseria en massa que havia tingut lloc al club.
L'Aayla va posar atenció en els comentaris per poder discernir si s'empraven les paraules "Jedi" i "sabre làser", però la major part de gent que allà es trobava només es limitaven a explicar com gairebé havien estat tocats per una ràfega de descàrrega làser. La seva actuació semblava haver passat inadvertida enmig del caos.
En comptes de dirigir-se cap al port espacial, l'Ylenic va començar a caminar més a l'Est. Les seves llargues gambades feien que el camí semblés més curt del que en realitat era. Tan alt era el ritme que va imprimir el caamasi que l'Aayla va haver de córrer al trot per poder donar-li abast.
-A on ens dirigim?
-Lluny d'aquesta zona. Estic buscant, potser en va, algun rastre olorós del nostre home. Vas poder captar alguna cosa?- L'Aayla va recapitular en la seva ment, analitzant detingudament les sensacions percebudes durant la seva accidentada trobada a la cantina, però li va ser impossible trobar alguna pista que pogués relacionar amb el rastre d'en Tane. La Jedi l'havia vist, però no l'havia sentit en la Força, i això la va sorprendre. Donada la tensa situació viscuda al Homestar, el subjecte hauria d'haver radiat un, més que perceptible, sentiment d'ansietat tan potent com una ràfega de vent solar.
-No, no vaig captar-ne res.
Sobtadament l'Ylenic es va parar, i les seves espatlles es van enfonsar fent veure que la twi'lek no l'havia comprès.
-No t'ho dic d'aquesta manera.
-Podem assegurar que ells el tenen?
-Se'n va anar molt ràpid, o pot ser que s'escapolís perquè l'han traït. De qualsevol manera, crec que hem de suposar que es troba en companyia hostil.
-És culpa meva que això sortís malament, oi?- Va dir l'Aayla arrufant les celles
-Vaig fer servir la Força per desfer-me de l'indesitjable toydarià, i això va alertar els gotals.
L'Ylenic va realitzar una profunda inspiració pel nas i, després de contenir durant uns segons l'aire en els seus pulmons, el va expulsar contestant a l'Aayla.
-Tens molta facilitat per dominar la Força i la telecinesi, tanta que en ocasions les fas servir de manera inconscient. En efecte, vas cometre un error, i igualment vas ser imprudent per la forma en què et vas enfrontar als teus assaltants. De no haver estat així les CorSec no haurien arribat tan aviat, podríem haver ocultat els nostres sabres i haver desaparegut sense necessitat d'identificar-nos com a Jedi a les autoritats locals.
-Excepte per als gotals.
-Si, la clau de tot està en ells. Per això cada minut compte. Abans no teníem més que traçar un pla amb un esquer per a Tane i esperar que ell vingués a nosaltres, però ara hem de trobar-lo -. L'Ylenic va posar la mà a l'espatlla de l'Aayla. -La pregunta que li vas fer a l'Inspector Horn va ser encertada... a propòsit!, tant de bo hagués pogut compartir amb nosaltres la seva informació, podria ser valuosa per trobar a Tane.
Una cosa a la seva esquena va alertar a l'Aayla, però abans de poder fixar-se en això, el sec aleteig d'unes ales i una veu aspra li va suggerir ràpidament de qui es tractava.
-Aquí tenim a la bella dona comerciant de la cantina. Així que ets una Jedi eh?, vaja, vaja-. En Lorfo reia mentre es mantenia suspès en l'aire. -Estic molt impressionat. Vas negociar al port espacial sense utilitzar els teus poders.
L'Aayla va somriure com va poder simulant el seu agraïment.
-Qui voldria enganyar a un honest comerciant com tu?
-Si fos un d'aquells comerciants honestos que dius...
Els seus pàl·lids ulls es van esmolar.
-Lorfo, tu coneixies als gotals. Saps per a qui treballen ara?
-Si, si. Et vaig dir que no eren el tipus gent per fer tractes.
-Necessito trobar als gotals i al seu cap, Lorfo. Coneixes el seu parador?
-Bé.- La petita criatura alada es va refregar el seu bulbós nas amb un dit.
-Sóc un comerciant.
-Et reemborsaré el deu per cent del nostre primer tracte.
-El vint.
-El quinze.
-Fet!- La seva veu va sonar amb un cert timbre triomfalista, a l'instant es va elevar en l'aire agitant nerviosament les seves petites ales. Amb un molest brunzit, va somriure burletament mentre assenyalava amb el dit un fosc carreró orientat al sud. -Per aquí, no està molt lluny, de pressa.
Els Jedi van córrer darrere del toydarià. El seu camí aviat els va portar novament cap a l'oest, mitjançant foscos i estrets corredors que al seu torn desembocaven en altres carrerons encara més tenebrosos i pudents. La pudor de les escombraries triturada que s'acumulava als costats d'aquests passadissos va fer esternudar a l'Ylenic. L'Aayla va entendre que la pudor que acomiadava aquell lloc causava el mateix efecte en els caamasi que la llum encegadora en ella. La seva empatia per la incòmoda situació que estaven vivint només es va veure incrementada quan es va adonar que la pudor era tan intensa que, per poder seguir, va haver de tapar-se el nas i respirar per la boca.
En Lorfo els va portar a un petit magatzem amb altes i resistents prestatgeries plenes de calaixos d'embalatge de duraplàstic. Hi havia llums encesos en el més profund del magatzem, i l'Aayla havia sentit veus dins del recinte. Es va abstenir de fer servir la Força per percebre-les millor i no tornar a cometre el mateix error que va fer al Homestar.
Donant-se la volta, li va assenyalar a Lorfo la porta de sortida.
-Gràcies per la teva inestimable ajuda. No voldràs ser aquí si sorgeixen nous problemes.
En sentir això el toydarià es va afanyar a besar la mà de l'Aayla i a picar-li l'ullet.
Fregant lleugerament l'elegància, va volar baix, a penes si s'aixecava un pam de terra, i va abandonar el magatzem tan tranquil·lament com va poder. Aayla i Ylenic van circular sigil·losament pel pis, esmunyint-se pels estrets espais, examinant amb la mirada cada cantonada d'aquell lloc. Desitjava ferventment poder usar la Força per poder sentir tot el que passava al seu voltant. L'Ylenic havia dit correctament que algunes vegades usar la Força era una cosa tan natural per a ella que l'emprava sense pensar abans en les conseqüències. En aquesta ocasió, per no alertar a cap gotal a les rodalies, es va sentir cega.
Havien sobrepassat tres quartes parts de la distància que els separava del local central del magatzem quan de sobte dues veus van sorgir de l'interior de l'edifici. Una estava clarament sorpresa, i l'altra va cridar en un primer moment, després va seguir una gran riallada. Mentre morien els ressons de les seves rialles, la veu els va fer sortir.
-Potser vulgueu entrar vosaltres també Jedi. Els esdeveniments s'han desenvolupat bé fins que us heu ficat pel mig. Si voleu veure viu a Ratri Tane, us suggereixo que deixeu de amagar-vos.
L'Aayla va mirar a l'Ylenic, ell hi va assentir, i tots dos es van aixecar, ajudant-se dels agafadors dels múltiples calaixos que reposaven a les prestatgeries, i van caminar cautelosos cap al lloc d'on procedien les veus. Ella va mantenir el seu cap en alt però no va poder evitar la sorpresa en veure aquells éssers que esperaven al local central del magatzem. S'havia preguntat com s'havia revelat la seva presència però, en veure la primera de les criatures que allí es trobaven, tots els seus dubtes van quedar resoltes.
En Lorfo va arronsar les espatlles sense una mica de vergonya.
-Hauries d'haver-me donat el vint per cent.
Sota el flotant toydarià hi havia quatre individus. Els dos gotals del Homestar apuntaven amb els seus blàsters als Jedi. Entre ells hi havia en Tane i un home enorme amb equip pesat i de pell vermella, cabell vermellós lleugerament brillant, i nombroses pigues, tan espessament repartides sobre la seva cara, que gairebé aconseguien emmascarar els seus ulls, similar a l'efecte que causava l'intens color porpra de la cara de l'Ylenic.
Va agafar a Tane i el va posar davant d'ell a manera d'escut humà, el seu braç esquerre oprimia la gola d'en Tane i un blàster apuntava a les seves costelles. Un toc de gallet fregiria el cor d'en Tane.
L'home va somriure, mostrant una boca poblada amb poc més de dues dents, que feia que el somriure burleta d'en Lorfo semblés una obra d'art.
-El meu nom és Tendir Blue, i em complau enormement la vostra presència. La Techno Unió i els seus aliats tenien la intenció de pagar molt bé per la captura d'en Tane i el que portava amb ell, però el Comte Dooku és excepcionalment generós quan els Jedi estan implicats.
L'Aayla va calcular la distància que la separava dels gotals, sabent que podria cobrir els, aproximadament, set metres d'un salt. Si pogués esquivar les descàrregues làser, els podria anul·lar i... arribar just a temps d'evitar que en Tane acabés amb un fumejant forat al pit.
En Blue va prémer amb el seu polze esquerre una cosa que tenia amagat en el seu puny. En aquest mateix instant, els calaixos d'emmagatzematge sobre i darrere de la Jedi van començar a obrir-se emetent un cruixit, sortint del seu interior sis droides de la Federació de Comerç. Els seus membres es van ajustar amb un clic i els seus blàsters van apuntar cap als dos Jedi.
El gran tipus corellià va somriure, i ho va fer fins i tot més obertament i majestuosament del que l'Aayla es va adonar.
-Com podreu observar, no teniu la mínima oportunitat. Fins i tot si aconseguíssiu anul·lar als gotals, els meus droides us matarien, i per llavors ja hauria acabat personalment amb Tane.
L'Aayla va negar amb el cap.
-Mata'l, i no aconseguiràs el prototip ni els arxius.
En Blue va riure i en Tane semblava angoixat.
-Estava tan ansiós de sortir d'aquí, que el molt estúpid portava els arxius i el prototip a sobre. Encara que els meus clients voldrien tenir-lo en el seu poder, m'han comunicat que la seva vida és prescindible. Sereu els responsables de la seva mort?
Els Jedi es van mantenir en silenci.
El corellià va prémer amb força el canó del seu blàster contra les costelles d'en Tane.
-Els vostres sabres làser. Feu-los lliscar fins aquí, lentament, o Tane mor.
L'Aayla mirà a Ylenic. El Jedi va negar amb el cap, va obrir la seva capa, i va treure el seu sabre làser agafat delicadament entre el dit índex i polze. El caamasi es va aturar i va fer lliscar la seva empunyadura fins que va quedar a un metre dels gotals. Incapaç d'entreveure, de moment, una possibilitat, l'Aayla va fer el mateix.
Un dels gotals va recollir les armes Jedi, i en Blue va fer que sí amb satisfacció.
-Molt bé. M'alegro que ens comportem de forma civilitzada en aquest assumpte. Lorfo, seràs molt ben recompensat...
Llavors una cosa estranya va succeir. L'Aayla encara escoltava la veu d'en Blue, però la seva boca es movia descompassada respecte de les seves paraules. Un sabre làser va solcar pels aires el magatzem, i la Jedi el va agafar en l'aire. Al mateix temps que l'activava i oscil·lava la seva fulla platejada per repel·lir els trets procedents dels droides, va sentir a l'Ylenic movent-se entre ella i els gotals, protegint la seva rereguarda.
Sobtadament la visió es va esvair. L'Ylenic encara seguia a la seva dreta. Les seves mans estaven buides, i un dels gotals girà el seu cap dirigint-se a Blue.
-La Força, estan fent servir la Força.
El corellià va grunyir.
-Estúpids Jedi.
En Blue va prémer el gallet del blàster. La jaqueta d'en Tane va començar a fumejar. L'home va fer un gest com si li faltés l'alè i es va desplomar. En Blue el va deixar caure a terra.
Llavors gairebé exactament com havia albirat en la seva ment, un sabre làser va volar a través del local. Ella el va atrapar en l'aire i el va activar. Els droides de combat es van fixar en ella, però la twi'lek va recórrer a la Força executant un gran salt que la va elevar en l'aire, eludint així una mortal descàrrega de foc làser. Es va elevar fins arribar al mateix nivell del droide situat a major altura, va aterrar sòlidament a terra, i va tenir temps de repel·lir una descàrrega més amb la fulla del seu sabre abans que comencessin a caure sobre el sòl fragments tallats de calaixos de duracer. L'Aayla va fer un altre salt quan més descàrregues làser van arribar a les prestatgeries, fent saltar novament trossos mig fosos de metall. Aquesta vegada la Jedi va aterrar esmorteint el cop amb una cabriola i ràpidament va segar, amb un subtil cop de sabre, les cames d'un dels droides. Sense més dilació i continuant el gir ascendent, va incrustar la fulla làser al pit d'un altre droide que intentava frenar l'avanç de la twi'lek. Estenent la seva mà esquerra, emprant la Força va empènyer a un tercer droide enviant-lo al mateix calaix del que havia sortit.
Va pensar d'elevar el calaix i llançar-lo, en un instant la Força va fer la resta. El calaix va sortir volant caient i escampant tot el seu contingut pel terra del magatzem.
Alliberant la fulla làser del tors d'un droide que s'havia quedat enfilat, l'Aayla va emprar el sabre per redirigir diverses descàrregues als droides que els hi havien disparat. Tres trets van aconseguir-ne a un que estava a la seva esquerra, escampant les restes de la part superior del seu cos i deixant trontolloses les seves cames abans que aquestes es desplomessin fumejants. Una altra descàrrega perduda va arribar el cap de l'últim droide que quedava dempeus. Va mantenir la verticalitat durant uns segons, després amb un lleu toc amb la Força es va precipitar d'esquena a terra, on jeia amb les articulacions esteses i sense fer cap moviment.
L'Aayla va tornar la cara cap a la zona on, en principi, es trobaven els dos gotals i en Blue. Tots dos gotals jeien a terra agafant-se amb dolor les seves respectives banyes. L'Ylenic estava al costat d'ells brandant el seu sabre encara encès, que mostrava una llambrejant llum verda.
En Blue també havia caigut, el seu blàster estava tallat en dues peces. En Tane agenollat al costat, la seva mà dreta al front de l'home i la seva mà esquerra al voltant de l'empunyadura del sabre de l'Aayla.
L'Aayla va apagar el sabre que havia utilitzat en la baralla i li va donar la volta a l'empunyadura.
-El teu sabre làser? Gràcies pel préstec.- La Jedi li va lliurar la noble arma a Tane, la qual va agafar amb la seva mà dreta.
L'home llavors es va aixecar, va desactivar el sabre làser de la Jedi, i va lliurar-lo a la seva propietària.
-T'enviaria això, però em temo que no arribaria molt lluny.
L'Aayla es va acostar a ell i va recuperar el seu sabre làser.
-Qui ets?
L'home va mantenir aixecat un dit abans d'inclinar-se i recollir un dels blàsters dels gotals. Amb aquest mateix dit va moure el selector en la manera d'atordiment i, tot seguit, va disparar sengles descàrregues blavoses a cadascun d'aquells esbirros toros. Els seus cossos es van moure espasmòdicament durant un segon i després es van relaxar.
L'Ylenic va deixar caure la seva mà sobre l'espatlla del suposat Tane.
-Aquest és el Mestre Jedi Nejaa Halcyon.
-Què?- L'Aayla va fer una reverència amb el cap. -És tot un honor, Mestre.
-No, l'honor és meu. Ets una dels herois de Geonosis.
-Vaig estar allà. Però altres van ser els herois.- Els va mirar a ell i a l'Ylenic. -No vaig poder sentir la Força en ell perquè estava escudant els seus sentiments.
El caamasi va assentir.
-Va haver de fer-ho, perquè altrament també els gotals podrien haver-li descobert com a substitut.
Ella va arrufar les celles i el seu lekku es va estremir.
-Ens van enviar aquí amb la missió de localitzar i capturar en Tane i no involucrar-nos amb els Jedi de Corèllia per passar desapercebuts. No comprenc. Se'm va incloure perquè el Mestre Windu sospitava que no mostraria el suficient control i aconseguiria alertar els gotals? El teu objectiu era que en Blue pensés clarament que els Jedi anaven seguint-li la pista, de tal manera que cregués que tu eres el veritable Tane. Així que no vaig ser triada per a aquesta missió per les meves habilitats sinó per la meva falta d'experiència.
En Nejaa negà amb el cap.
-De fet, Aayla Secura, et trobes aquí perquè el Mestre Windu va pensar que eres la millor elecció per a la missió.
La twi'lek esbufegà denotant certa incredulitat a les paraules d'en Nejaa.
-Qualsevol pot fer el que he fet.
-Jo diria que no.- Halcyon es va posar les mans a la cintura. -El que ens ha portat aquí és una mica més complex,...
-I, he de dir, que molt ben executat.
L'Aayla mirà en la direcció de procedència de la nova veu i va veure a Rostek Horn entrant al magatzem.
 -Coneixia aquest lloc i aquest pla?- Va mirar a Ylenic per sobre de la seva espatlla. -I tu també formes part d'aquesta conspiració no?
-No m'oblidis a mi, bella Jedi.- En Lorfo va volar per sota dels pilars. -Vaig jugar un paper clau.
L'Aayla va sospirar i es va asseure sobre un calaix.
-No vaig pensar que la credulitat era una cosa per al que valíem els Jedi.
-No és per això que vas ser escollida.- En Nejaa assenyalà les restes dels droides de combat. -La teva destresa en el combat resultava vital. A més, ets coneguda com una heroïna de la batalla de Geonosis. Els Separatistes persegueixen als Jedi dels que tenen dades, i els supervivents de Geonosis es troben al començament d'aquesta llista. En Lorfo va ser capaç de donar amb tu, de captar la teva atenció en el Homestar. Per aquest motiu els sequaços d'en Blue estaven a prop teu quan va començar el tiroteig, el qual hauria tingut lloc independentment de la reacció que haguessis tingut, per mantenir-te ocupada mentre em capturaven. Portava amb mi un petit dispositiu de localització, però es va avariar. L'hauríeu usat per trobar-me, en Lorfo us hauria traït portant-vos davant d'en Blue exactament com va fer abans, però sense haver de guiar-vos fins aquí. Quan Ylenic va descobrir que no podia trobar-me amb el localitzador, en Lorfo va tornar fins a vosaltres per guiar-vos.
L'Aayla va agitar el cap com si no pogués creure el que estava sentint.
-Llavors, en Lorfo aconsegueix que ells fixin la seva atenció en nosaltres, de tal manera que no s'adonen que tu ets un esquer. Nosaltres érem la distracció.
L'Ylenic va somriure.
-Més correctament, tots érem la distracció. Tu i jo, aquí, per Blue, sí, però també tota aquesta operació.
El lekku de l'Aayla va reaccionar com sentint un calfred i seguidament la twi'lek va assentir.
-Mentre la Confederació està buscant a Tane en aquest sistema, aquest ja ha estat refugiat en un altre lloc. I això vol dir que els plans i el prototip estan incomplets.
-Així és.- En Nejaa va assentir de manera solemne. -Encara que malauradament només s'ha tractat d'un, una mica precipitat, un intent de sabotatge. Tard o d'hora, els científics de la Techno Unió esmenaran el problema, però en Tane té la intenció de dissenyar contramesures que faran que els nous droides rendeixin a menor nivell. Els intents dels Separatistes per dotar d'una més moderna infraestructura les seves plantes de producció i, amb això, poder fabricar una nova generació de droides de batalla serà en va.
El Mestre Jedi va assenyalar als detritus de robot que havien quedat escampats per terra.
-Aquests droides i el fet que en Dooku està pagant per capturar els Jedi sembla que no serà suficient per comptar amb el suport del govern Corellià i oposar-se així a la causa de la República Galàctica. D'altra banda, la seva influència és suficient com per mostrar als altres Jedi en aquest sistema que el dimoni de les Guerres Clon aguaita per tot arreu. Espero que això ens lliuri d'actuar amb la resta dels Jedi.
L'Aayla va assenyalar la jaqueta d'en Halcyon.
-En Blue et va disparar a boca de canó. Per què no estàs mort?
Halcyon va arronsar les espatlles.
-Els Halcyon són febles en l'ocupació de la telecinesi. En canvi tenim aptituds per evocar visions. Per aquest motiu vas veure el meu missatge. També tenim una rara habilitat. Amb l'apropiada preparació, podem absorbir una raonable quantitat d'energia. Vam haver de pensar en alguna cosa així, d'aquesta manera vaig poder deixar-te el meu sabre làser, cosa que no hauria fet en condicions normals.
En acabar de parlar, va aixecar el seu avantbraç esquerre i va guardar la seva empunyadura lliscant-la per una funda amagada.
-Desprendre't dels gotals hauria estat una cosa més de la que ocupar-me juntament amb el fet d'aconseguir-te ràpidament un sabre.
La twi'lek es va dirigir a Ylenic.
-Què li vas fer al gotal?
Ell va somriure.
-Et recordaràs que la pudor del carreró era insuportable no?
-Si.
-El gotal percep sensacions com la Força a través de les seves banyes. Simplement vaig fer servir la Força per copejar-li amb la seva pròpia versió de la pudor.
L'Aayla es va arronsar.
-Bon truc.
L'Ylenic va riure obertament.
-En conclusió, quant sap el Mestre Windu d'aquest pla? No vaig percebre cap engany d'ell.
El Caamasi va estendre les seves mans.
-En Nejaa és un vell amic. Quan en Tane va arribar a Corèllia i va començar a prendre forma el seu pla, en Nejaa em va demanar que actués d'enllaç entre ell i el Consell Jedi. Els Jedi que han traslladat a Tane i la seva família a lloc segur no són de Corèllia, actuen sota les ordres del Mestre Windu.
En Nejaa va assentir.
-Coneix millor que ningú a Coruscant la marxa dels assumptes polítics interns dels Jedi corellians.
L'Inspector Horn va riure amb satisfacció.
-Sembla ser que també en aquest magatzem és qui més sap del tema.
En Nejaa va moure el cap després de sentir les paraules d'en Horn, alhora que l'Aayla percebia un fort lligam d'amistat entre els dos homes.
-Res podia unir-nos a la Confederació, per la qual cosa l'única opció de guanyar el nostre govern en la seva lluita contra la República era una cosa molt valuosa. No us va explicar tota la veritat, perquè les vostres reaccions fossin naturals i les hi semblessin a qualsevol observador.
-No m'agrada, però ho entenc. No obstant això, hi ha alguna cosa més que voldria saber.
L'Aayla va pensar per un moment i esmolant la mirada va formular la seva pregunta.
-La vostra intenció és implantar un record en Blue que traslladarà als seus superiors, i això provarà que els plans i el prototip són els reals?
-Aquest és el pla.
-Aquest potser sigui el pla, Mestre Halcyon, però apostaria a què el Comte Dooku analitzarà la seva ment, i desembullarà el que realment ha passat.
L'Ylenic girà el cap cap a Nejaa.
-És una bona apreciació.
En Nejaa va assentir.
-Hi estic d'acord, però no estic segur de veure altra cosa millor.
-No es preocupi Mestre.- L'Aayla es va estimular a si mateixa. -Sé exactament com fer la meva feina.
En Tendir Blue va recobrar la consciència quan Lorfo tirà del seu braç esquerre. L'home s'havia desplomat sobre la paret d'un dels múltiples corredors del port espacial. La respiració del toydarià es va tornar més pesada i angoixant, les seves paraules van ressonar plenes de pànic.
-Posa't en marxa. Ara! Aquella Jedi encara et persegueix.
En Blue va agitar el seu cap per aclarir-se. Es va posar una mà al front, i els seus dits van palpar la ferida superficial d'una descàrrega de blàster.
-Què va passar? Qui em persegueix, Lorfo?
-Els Jedi!- Els ulls de la petita i repulsiva criatura alada es van obrir. -Els Jedi que no vas matar.- En Tendir va gatejar amb dificultat, es va asseure i es va registrar les butxaques.
Tenia, entre altres coses, targetes de memòria i el prototip del xip. Aquelles coses sí que les recordava. A això s'hi va afegir el record d'haver disparat a Tane. Després d'aquest moment, tot era fosc, no recordava res, pot ser una amnèsia temporal a causa d'una descàrrega làser. Va mirar al seu voltant i va reconèixer el lloc. -Per aquí, anem a la meva nau.
-Ho recordo. Vaig avisar als pràctics i està llesta per enlairar-se.- El toydarià va aletejar i ràpidament es va interposar en el seu camí.
-M'has de pagar.
-Sí, sí, se't pagarà.
-No, pagar-me, no. Treu-me d'aquesta roca.
Un dolor intens i palpitant va inundar el cap de l'home.
-Què va passar?
-De tot. Hi va haver un tiroteig i sabres làser, i el jedi daurat, va morir. Els teus gotal, els teus droides, fora de combat. Ella està ferida, però vas ensopegar. Jo et vaig ajudar.- La veu del toydarià es va tornar aguda com el so d'un crit. -Aquí ve!
En Blue va mirar enrere. Va veure a la Jedi al túnel, que ara tenia una il·luminació blava pel reflex de la fulla del seu sabre làser en les seves parets. Arrossegava el seu peu esquerre, i podia sentir com respirava amb dificultat. Es va haver de donar suport a la paret, però seguia apuntant-los amb el seu sabre làser.
-No t'escaparàs de mi, Tendir Blue!
Va fer un gest amb la mà esquerra i en Lorfo va començar a cridar com un bantha degollat. Els seus tres dits es van aferrar fortament a la musclera de la gavardina d'en Blue, podent, aquest, sentir com la Jedi tirava del toydarià amb la Força. Va intentar desfer-se del petit comerciant alat, però l'agafada d'en Lorfo el va deixar ancorat en el lloc.
-Ajuda'm, Blue!
-Si tu ets qui li interesses...- L'home va començar a donar-li cops amb el puny a la mà amb la qual en Lorfo el mantenia atrapat. -Queda't amb ella.
Amb un altre cop va aconseguir alliberar-se del seu lligam i el toydarià va anar volant bruscament cap a la Jedi. Els dos es van anar per terra, i veient això, en Tendir va aprofitar per esprintar cap al port d'embarcament. Va creuar pel mig d'una gran multitud, colpejant gent a esquerra i dreta mentre corria frenètic cap a la seva nau. Un cop dins, va segellar la resclosa d'aire, va activar els repulsors, la nau va començar a elevar-se i començar la seqüència d'ignició dels motors de popa. Una vegada elevada la nau i a punt de marxar del sistema, a través dels vidres de la cabina va poder observar com entrava la Jedi a l'hangar. Li va dedicar una ganyota de burla, i immediatament va fer girar la nau sobre el seu propi eix, orientant les turbines cap a la twi'lek, per colpejar-la amb la primera ona expansiva de les toveres, que es produïa en totes les naus per la deflagració inicial dels gasos retinguts al circuit de combustible fòssil. Amb una gran riallada, en Tendir Blue va fixar el rumb cap a les estrelles.

L'Ylenic va ajudar-la a aixecar-se.
-No estàs ferida?
-El meu orgull està ferit-, va dir ella, -però sobreviuré.
Es va sacsejar la part del darrere de la seva capa i va usar la força per atreure la seva arma Jedi i, un cop a la mà, va tornar a posar-se-la al seu cinturó.
-Crec que pensa que estàs morta i que ha escapat pels pèls. En Dooku pot buscar en la seva ment tot el que vulgui. L'amnèsia explicarà el que no recorda de la baralla al magatzem, i la seva por confirmarà la "veritat" del que que digui que va passar allà.
En Nejaa i l'Inspector Horn van arribar al moll, amb Lorfo volant rere d'ells. El Jedi corellià va assentir, ratificant les paraules del caamasi.
-I pensa que en Lorfo va ser capturat per tu, per la qual cosa no sospitarà que en realitat ha estat treballat per a nosaltres tot el temps. Un treball impecable i sense fissures.
-Així havia de ser, Mestre-, l'Aayla va somriure. -Després de tot, Mestre, no creu que per resoldre tan impecablement les coses és pel que se'm va encarregar aquesta missió?


FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada