dimarts, 8 de gener del 2019

Clons (i Ep)

Anterior


Epíleg

En la foscor, Tash, Zak i Hoole estaven amagats entre l'herba. La nit havia caigut sobre Dantooine, i els estels omplien el cel. Un lleu gemec va omplir l'aire quan la Mortalla, en resposta al control remot d’en Hoole, es va aproximar. Es movia lentament, i es mantenia enganxada a terra per evitar els escàners imperials. Estaven lluny de la base rebel a hores d’ara, però encara podien veure llums brillants relluint allà. Les tropes de Vader havien col·locat enormes panells lluminosos per il·luminar la seva recerca.
—Ens trobaran? —va preguntar Zak.
—No ho crec —va respondre Hoole—. Vingués per la raó que vingués Vader, no crec que esperés una batalla, o una recerca. A més, amb tots els dantari i els clons recorrent la zona, els imperials tindrien una gran quantitat de terreny que cobrir, només per trobar-nos a nosaltres tres.
Maga havia alliberat a la resta de la seva tribu. Generacions de tradició li havien dit que evités les ruïnes, però Maga no va poder abandonar al seu poble. Com un veritable líder, es va enfrontar a la seva por, ajudant a la Tash i als altres en el procés.
Quan Zak, Tash, i Hoole van fugir de la base rebel, van veure als dantari córrer pel pont i endinsar-se en la prada. Alguns dels clons havien tractat de detenir-los, però sense la guia del seu líder, estaven impotents.
—D'on venia la tecnologia de clonació? —va preguntar Zak.
—Va estar aquí tot el temps, oculta sota les ruïnes —va explicar Tash. Ella els hi va explicar la història que Maga li havia explicat, sobre els d’un altre món amb poder que havien visitat les ruïnes.
Hoole va pensar en això.
—Va haver-hi gran quantitat d'activitat de clonació en el passat. Tal vegada els Jedi tractaven de posar-la sota control. Quan Dantooine va ser abandonat, l'equip es va quedar enrere.
Zak va negar amb el cap.
—Però la tecnologia de clonació porta anys. Aquests clons es feien a hipervelocitat.
—Era per l'escàner mental —va suposar Tash—. Recordes la sensació estranya que tots vam tenir la primera vegada que vam entrar a la sala circular? Estàvem sent escanejats. Més tard, vaig sentir als droides del laboratori dir que el meu escàner mental ja havia estat collit. Els escanejos han de permetre que els clons creixin tan ràpid i els programen amb records instantanis.
—Excepte pels clons rebels —va afegir Hoole—, pels quals no es disposava d’escanejos.
—Entesos, així que ara sabem com el clon Vader va crear clons —va dir Zak—. Va recollir mostres de pell, cabell, qualsevol cosa que va poder trobar a la base rebel, i també de nosaltres. Però, com es va clonar el clon Vader en primer lloc?
Hoole es va encongir d'espatlles.
—Mai ho sabrem.
La Mortalla va tocar terra i l’escotilla es va obrir.
—Sortim d'aquí —va dir Tash.
Es van apressar a pujar a la nau.

***

Vader havia viatjat des de la base rebel a les ruïnes Jedi diverses vegades, ajuntant les pistes sobre aquest misteri. Era obvi per a ell que els antics Jedi havien experimentat amb la clonació, i que part de la seva maquinària s'havia deixat enrere.
Sabia que no podien haver estat Zak, Tash i Hoole. Va recordar la seva anterior visita a les ruïnes, els blàsters de defensa, i les seves ferides. Una mica de la seva sang va haver de vessar-se en la càmera circular. Els droides genètics, reactivats per l'activitat a la sala, van ser atrets per la proximitat d'ADN fresc. Van recollir una mostra de sang i la van usar per crear un clon de Vader. Llavors aquest clon havia acabat creant uns altres.
Aquest misteri havia estat fàcilment resolt. Però els dos nens humans i el shi’ido desconcertaven més a Vader. Eren inusuals, els tres. Tenien talent per entremetre’s en el seu camí. Vader els havia vist una vegada abans, i se li havien escapat d'entre els dits. Ara se li havien escapat per segona vegada. S'asseguraria que no ocorregués de nou.
Vader estava en el pont entre la base i les ruïnes, observant treballar als seus soldats d'assalt. Estaven reunint a tots els clons que van poder trobar. Els clons rebels, amb les seves capacitats mentals limitades, serien pràcticament inútils. Els clons dels nens i el shi’ido serien més interessants. Serien estudiats abans de ser destruïts.
El propi equipament de clonació planejava carregar-ho a bord de la seva nau. Els escàners mentals eren òbviament defectuosos, creant rèpliques imperfectes. El seu propi clon, amb la seva armadura i sabre de llum falsos, era una prova d'això. Els clons amb escàners mentals semblaven incapaços de distingir entre la realitat i un mer reflex. Però tal vegada es poguessin millorar.
Sabia que l'Emperador ho trobaria interessant.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada