dissabte, 5 de gener del 2019

The Truce at Bakura (XV)

Anterior


15 Segona promesa

El jove bakurà que havia conduït a Pter Thanas per Salis D’aar des de la guarnició es va posar en posició de ferms enfront d'una finestra amb vidrieres. Thanas es va adonar que mai abans l'havia vist. Durant dos anys de suposat servei a Bakura, mai havia estat en l'oficina del Primer Ministre Captison. Havia respost directament al Governador Wilek Nereus.
Captison va alçar les seves poblades celles blanques.
—Thanas? Creia que el seu transport havia partit.
—I així és. —Thanas va ficar la mà a la butxaca del pit. Va extreure la insígnia imperial que havia retirat de la pitrera del seu uniforme—. He comès molts errors al llarg de la meva vida, primer ministre. Però no crec que aquest sigui un d'ells.
Per a profunda satisfacció de Thanas, Captison es va posar dempeus.
—Comandant Thanas, no vull mal interpretar-lo. Sembla que ha abandonat el servei a l'Imperi. Si us plau, corregeixi'm si m'equivoco.
—No —va dir Thanas deixant anar l'alè sorollosament. Un pes invisible va caure des de les seves espatlles i va desaparèixer—. Està vostè en la veritat. —En el seu camí des de la guarnició, s'havia preguntat si Captison li consideraria responsable de traïció contra els defensors rebels de Bakura—. Lliuro el Dominant a les seves forces, primer ministre. Tal vegada jo pugui servir com a conseller al seu nou comandant.
L'Imperi sempre havia mantingut els seus serveis mitjançant amenaces. Ara, res havia canviat, excepte el grau d'aquestes amenaces; el càstig si l'Imperi li recapturava. Sens dubte Captison ho entenia. Però Thanas no era cap pirata; no segrestaria una nau militar i es convertiria en saquejador. Preferia servir en un rang inferior que abandonar el servei militar.
Captison va agafar la insígnia de rang.
—No tinc a ningú en la meva força de defensa amb la seva experiència de comandament. Si em promet la seva lleialtat, li mantindré com a comandant de les forces de Bakura.
Alleujat, Thanas es va inclinar sobre l'escriptori per encaixar la mà de Captison.
—Esplèndid. La nostra força de defensa és un desori —va admetre amb pesar Captison—. I vaig prometre al Comandant Skywalker que enviaria un esquadró per recolzar a l'Aliança quan fos possible.
La seva primera tasca... enviar forces a l'Aliança? Thanas va deixar anar una lleu rialleta.
—Per què no? —va murmurar—. Necessito una estació de treball, si us plau.
—Li serveix l'oficina de Nereus? L'ala d'Oficines Imperial estarà bastant silenciosa de moment.
—El silenci em complau, senyor.
—Així m'ho figurava. També pot mudar-se a l'apartament de Nereus. Tractarem de fer que se senti còmode.
»De fet... —Va tornar a asseure's en el seu seient i va teclejar en el seu panell de comunicacions—. Vaig a trucar a la Tiree. Ens sentirem honrats si ve a sopar amb nosaltres aquesta nit.
—Si us plau, comandant —va dir una veu femenina.
Thanas es va girar per veure a la neboda de Captison, la Senadora Gaeriel Captison, travessant el llindar. El seu vestit centellejava amb un patró de flors de namana, però la lluentor del seu somriure li eclipsava.
Thanas va estendre les mans.
—No puc negar-me —va dir—. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada