dijous, 18 de gener del 2018

Escola de la por (V)

Anterior



Capítol 5

Obi-Wan va ser escortat immediatament a l'oficina privada d'en Berm Tarturi. El Senador d'Andara tenia una gran suite decorada amb delicades cortines de brillaseda de plata i or. Les diferents flors d’Andara estaven brodades amb fil carmesí brillant a la tela. En lloc d'un escriptori o taula, Berm Tarturi s'asseia en una plataforma amb coixins encoixinats. La plataforma tenia una superfície de treball que es movia des de sota de manera que un podia reclinar-se i treballar al mateix temps.
Tarturi era un home gran calb i amb una barba negra prominent. Va alçar la mirada cap a Obi-Wan, i la misèria en la seva cara era un contrast amb els seus voltants luxosos.
–He rebut senyal d'ells a la fi. –Va empènyer una pantalla de dades cap a Obi-Wan.
Obi-Wan va caminar cap endavant per llegir-la: TENIM AL TEU FILL. ESPERA MÉS INSTRUCCIONS.
A la pantalla hi havia una imatge d'un noi alt, musculat agafant un llençol al voltant de les seves espatlles. La seva boca estava retorçada d'una manera que li deia a Obi-Wan que estava tractant de ser valent.
Obi-Wan va sentir la seva fúria alçar-se davant la visió, però va mantenir la seva veu neutral.
–No hi ha molt amb el que continuar–, va dir ell.
Berm va deixar caure el cap sobre les mans.
–Estan tractant de torturar-me. Hi ha una vendetta personal aquí. Ho puc percebre.
–Sospita qui és? –va preguntar Obi-Wan.
–És Rana Halion, –va dir Berm–. Estic segur d'això. És la força motora darrere d’aquells que desitgen deposar el sistema de comerç andarià. És la governant de Ièria, el següent planeta més gran d'Andara. La conec de fa anys. És una política implacable. Ha reunit un exèrcit secret i ha persuadit a diversos altres mons perquè s'uneixin a l'esforç. Ara està al Senat, pressionant per ajudar a la seva causa. Clama que el sistema Andara necessita dos representants al Senat. Està tractant de captar poder, res més. Diu que parla per la majoria d'aquells en el sistema Andara. És una mentida! Jo sóc el Senador d'Andara. No s'aturarà davant de res per aconseguir el que vol.
–Segrestaria a un jove? –va preguntar Obi-Wan–. És una acusació seriosa, Senador.
Va alçar la mirada cap a Obi-Wan ombrívol.
–És una persona seriosa. Què són les normes i lleis per a ella? Estic segur que ella o els seus seguidors s'han colat a la meva oficina i han mirat entre els meus arxius.
–Hi va haver una bretxa en la seguretat? –va preguntar Obi-Wan.
–No, però sé que va estar aquí! Algú ha estat! –va insistir Berm–. Li ho dic, ella té el meu fill. Què farà al respecte? –La veu d’en Berm s'havia alçat de forma estrident.
–Estic aquí per trobar al seu fill, –va dir Obi-Wan amb calma–. Investigaré el que m'ha dit. Acusar-la sense proves no ens portaria enlloc. I no vol posar en perill a Gillam.
Berm es va reclinar contra els coixins.
–No, és clar que no. No he portat a la seguretat de Coruscant perquè són molt maldestres. Sabia que els Jedi podien manejar això amb discreció. És només que temo per Gillam. Creu que és un adult. Només té setze anys. –Va mirar la pantalla de dades i la seva mirada es va suavitzar.
–Sé el que sent–, va dir Obi-Wan, pensant en Ànakin.
–Hem de trobar-lo aviat–, va dir Berm.
–Té enemics al Senat? –va preguntar Obi-Wan.
Berm va sacsejar el cap.
–Ho trobo difícil de creure, Senador–, va dir Obi-Wan–. Tots els polítics tenen enemics.
–Jo no, –va respondre Berm–. Oh, suposo que tinc desacords polítics amb els meus companys. Però enemics? Jo no els cullo.
–No necessitem collir enemics, –va dir Obi-Wan–. Floreixen sense nosaltres. –Va percebre que Berm Tarturi no volia respondre a la pregunta, així que va provar un rumb diferent–. Parli'm de la seguretat a l'Escola de Lideratge.
–Vaig exigir un informe seu que inclou els enregistraments de dades d'aquella nit, –va dir Berm. Va estendre el braç cap a un holoarxiu–. Aquí està l'informe. –El va llançar a Obi-Wan ansiós–. Potser vostè pugui trobar alguna cosa en ell. Jo no vaig poder. Vaig fer que el revisessin els millors experts en seguretat. Rivalitza per ser la millor en la galàxia. Com va poder Gillam simplement desaparèixer? Això em fa pensar que Rana és la responsable. Té una tresoreria planetària de la qual retirar fons. Podria contractar a l'equip tècnic més sofisticat de la galàxia per anul·lar el sistema. No es va colar aquí dins sense activar l'alarma?
Obi-Wan va fer un cop d'ull ràpid a l’holoarxiu a les seves mans.
–Tot sembla en ordre, però faré que els analistes del Temple li facin un cop d'ull. Amb quina freqüència es comunica amb el seu fill normalment?
–Gairebé cada nit. L'escola té una hora de contacte per les nits. En altres casos els comunicadors estan silenciats.
Obi-Wan ho sabia. Als estudiants se'ls restringia l'ús de dispositius de comunicació excepte pel període d'una hora. Era el temps que havia programat per parlar amb Ànakin i Ferus.
–Estem molt units, –va continuar Berm–. La seva mare va morir fa tres anys.
Obi-Wan va abaixar la mirada a l'informe de seguretat.
–Aquí diu que el seu últim registre amb Gillam va ser fa prop d'un mes.
Berm es va posar vermell.
–Hi ha molts detalls al Senat que requereixen la meva atenció. Això no vol dir que no estigui proper al meu fill.
–Tenia Gillam amics especials a l'escola?
–Per descomptat. És molt popular.
–Quins són els seus noms?
Berm va mirar-lo en blanc.
–Ah... Deixi’m veure. Hmm. No els recordo. L'estrès de tot aquest assumpte ha estat tan gran, és difícil recordar-me’n de cada detall...
–Què hi ha de les vacances? On passa les seves Gillam?
–Amb mi, és clar. A no ser que els meus deures aquí evitin que s'uneixi a mi. Llavors passaria les vacances a casa nostra de la muntanya d’Andara.
–Ell sol?
–És clar que no. Hi ha servents atenent-lo. –Obi-Wan va assentir. Estava començant a esbossar la imatge d’un noi solitari.
Berm va semblar percebre-ho, ja que va dir ràpidament.
–Però li encantava venir aquí a visitar-me. Va estar just aquí fa un mes. Vol ser un Senador, com jo. Estem molt units.
–Per descomptat, –va dir Obi-Wan–. Deixi’m emportar-me aquest missatge, i li mantindré informat.
–Qualsevol cosa que pugui fer pel meu fill, la faré, –va dir Berm.
–Ho agraeixo, Senador Tarturi, –va respondre Obi-Wan. Creia que el Senador era sincer. Però no creia que Tarturi li ho hagués dit tot. Els Senadors estaven acostumats a ocultar part de la veritat per col·locar-se a si mateixos en la millor llum. Era la seva naturalesa. Necessitava una visió clara del paper del Senador Tarturi al Senat, i sabia just a qui preguntar.
Obi-Wan va tractar d'accedir a la porta cap a la diminuta oficina d’en Tyro Caladian, però la porta es va encallar després que la llisqués només un parell de centímetres.
–Tyro? –va cridar dins de l'esquerda.
–Vés-te'n, –va respondre una veu esmorteïda.
–Sóc Obi-Wan!
–Obi-Wan! Per les estrelles, no et moguis. –Obi-Wan va escoltar el so de xocs i cops–. Ja vaig... uuf! No... gairebé estic... ah!
La porta lentament es va obrir, empesa per Tyro.
–Pots... –esbufegà ell–... utilitzar la teva Força... per ajudar?
Obi-Wan es va inclinar contra la vora de la porta, observant.
–Estic gaudint massa d'això.
Tyro va aconseguir que la porta s'obrís del tot. Es va fregar el front, on el seu cabell estava tacat de suor.
–Encantat d'entretenir-te. Gràcies.
Obi-Wan va caminar dins. L'oficina d’en Tyro estava plena de caixes de plastoide plenes de documents de duralàmina. Més caixes d'arxius plastoides estaven apilades contra una paret. Algunes de les caixes havien estat empeses contra la porta, fent que s’obstruís.
–Què està passant?
–Et vaig dir que aconseguiria alguna cosa contra Sano Sauro, –va dir Tyro, grimpant sobre una caixa per arribar a un escriptori d’holodocuments escampats–. Vaig sol·licitar tots els documents en el registre del Senat que involucressin el seu planeta natal. No podia segellar-ho tot, només els seus documents personals.
–Tots ells? –va preguntar Obi-Wan incrèdul–. Però ha estat Senador durant nou anys!
Tyro amb penediment va fer un cop d'ull a l'oficina abarrotada.
–Bé, pot ser que porti una estona. Però què puc fer per tu, Obi-Wan? Estic al teu servei, com sempre.
–Què saps sobre Berm Tarturi? –va preguntar Obi-Wan. Va alçar una mà i va utilitzar la Força per empènyer a un costat una torre de documents per seure.
Tyro va mirar des de la facilitat del gest d'Obi-Wan de tornada a la porta amb la qual havia lluitat. Les seves orelles es van retorçar mentre s'asseia.
–Segur que jo podria utilitzar aquesta Força teva. Pensa en quant estalviaria en servei de netejadores. En qualsevol cas... Tarturi. Aquell a qui el seu fill ha estat segrestat.
Obi-Wan estava sorprès.
–Com saps això? No hi ha hagut una pronunciació oficial.
Tyro va somriure, les dents petites i punxegudes brillant.
–Per què estàs en aquesta oficina?
Obi-Wan va inclinar el cap.
–Perquè tu ho escoltes tot.
–Què necessites exactament que sàpiga? –Va dir Tyro–. Sé moltes coses sobre el Senador Tarturi. Per exemple, en aquest moment està enredat en la lluita de la seva carrera política.
–Qui és el seu major enemic al Senat? –va preguntar Obi-Wan.
–Ho dius de debò? –Va dir Tyro–. No ho saps?
–Per quin altre motiu seria aquí? –va preguntar Obi-Wan irritat–. Per què gaudeixo arxivar?
–Sano Sauro és el seu major enemic–, va dir Tyro.
–Sauro? –Obi-Wan va sentir el seu pols accelerar-se–. Tarturi no el va esmentar.
Tyro va esbufegar.
–No ho faria. Estan enfrontats en una amarga batalla sobre la redistribució de rutes comercials. El típic embolic burocràtic del Senat, però per a ells... bé podria ser a vida o mort. Significa diners, liquidacions... i reelecció. La batalla els ha fet enemics mortals.
–Però per què no em diria Tarturi això? –es va preguntar Obi-Wan.
–Perquè els Senadors mai admeten que tenen enemics, Obi-Wan, –va dir Tyro pacientment–. No ho saps ja? Els dóna als seus oponents més poder si ho admeten.
–Fins i tot si el seu fill està desaparegut?
Tyro va riure, però no hi havia humor en aquest riure.
–La seva mare podria estar desapareguda, la seva dona, i el seu gos mascota de batalla nek. Tot i així no t'ho diria tot.
–Llavors–, Va dir Obi-Wan pensatiu–, si Berm Tarturi estigués distret pel segrest del seu fill...
–Sauro podria aprofitar-se bé, –va acabar Tyro–. El comitè està en una sessió ara mateix. Si Tarturi es perd fins i tot una reunió, Sauro podria portar la basa guanyadora. –Tyro es va asseure més dret–. Creus que Sauro podria estar involucrat?
–Coneix Sauro a Rana Halion? –va preguntar Obi-Wan.
–La líder de l'oposició andariana? No ho crec, –va respondre Tyro–. Però si realment s'ha trobat amb ella, hauria hagut de ser en secret. Naturalment ell donaria suport els seus esforços en el sistema Andara. Destruiria la base de poder d’en Tarturi. –Tyro va donar uns copets amb un dit de tres puntes en una pila de làmines de dades–. Per no esmentar que Halion podria tenir les seves noves rutes de comerç si llança el seu suport a Sauro. Tots dos tenen molt a guanyar d'una aliança.
–Així que si Halion armés un pla per segrestar a Gillam Tarturi, Sauro podria ajudar–, va dir Obi-Wan.
Tyro va assentir.
–L’enemic del meu enemic és el meu amic, vols dir.
–O ell podria haver armat el pla i allistar-la. Certament és una cosa del que ell és capaç.
Les orelles d’en Tyro es van retorçar excitades.
–Si poguéssim trobar proves, significaria la fi de la seva carrera. Jo el tindria en la presó. I tu tindries els teus arxius. El bloc de l'ordre per la revelació es dissoldria.
–I trobaríem a Gillam Tarturi, –va dir Obi-Wan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada