dimecres, 10 de gener del 2018

Mestre de la disfressa (XIV)

Anterior



Capítol 14

Per un moment, ningú es va moure. Ànakin se sentia com si hagués utilitzat les seves últimes reserves de força. Estava estirat a terra, alçant la mirada cap al seu Mestre. Mellora estava congelada, els seus ulls movent-se des del sabre làser a terra a l’activat a la mà d'Obi-Wan.
Granta Omega va riure en el mateix moment en què els blàsters van disparar.
Obi-Wan va fer un pas cap endavant, el seu sabre làser constantment en moviment, reflectint el foc. Els raigs blàster rebotaven a les parets. Obi-Wan entrà i es posà a sobre de l’Ànakin, que va començar a tractar d’aixecar-se.
Els dits d’en Granta Omega es van tancar sobre l'empunyadura del sabre làser caigut. Amb l'altra mà, va estendre el braç cap avall i va activar un interruptor en un dispositiu que penjava del seu cinturó. Una porta en una consola es va obrir i va alliberar cinc cercadors en l'aire. Brunziren cap a Obi-Wan i li van metrallar amb foc blàster. Obi-Wan va balancejar el sabre làser, reflectint el foc, i va saltar en l'aire per tallar als cercadors un a un. Tenia les seves mans ocupades. Ànakin va observar mentre Granta Omega, Mellora, i la resta del grup escapava a través d'una finestra. Omega sostenia el sabre làser de la Darra.
Ànakin ho va veure succeir i es va sentir responsable de nou. Si el seu Mestre no hagués necessitat protegir-lo, els hauria capturat a tots. Un últim rampell de forces el va ajudar a abatre un cercador amb un balanceig estrany des del terra. Obi-Wan es va lliurar dels últims dos.
Va estendre el braç i va ajudar a l’Ànakin a posar-se dempeus.
–Què ha passat?
–Em van drogar. La tassa...
Obi-Wan va agafar la tassa i la va ficar en la seva túnica.
–L’analitzarem en el Temple.
–Tenien un artefacte Sith. Una piràmide d’holocró. Tic és Granta Omega...
–Ho sé. –Obi-Wan va buscar per l'habitació–. Se l’han hagut d’emportar amb ells. –Es va ajupir davant de la consola. Va buscar dins i rebuscar en un kit de viatge. Va apartar diversos objectes bàsics, llavors va alçar un escàner portàtil. El va estudiar un moment–. Bé això és interessant.
Ànakin va assentir. Se sentia com si li hagués portat diversos llargs minuts completar l'assentiment. Obi-Wan ho va notar i va posar-lo dret.
–Serà millor que et porti de tornada al Temple.

Obi-Wan estava davant del Consell Jedi reunit. En una mà sostenia l'escàner portàtil. Es va aixecar respectuosament mentre el Consell Jedi s'asseia, absorbint el que els havia dit.
–Segur estàs d'això–, va dir Yoda.
–Completament.
–Ambiciós, aquest Granta Omega és.
–Aquest és el perill. Es va infiltrar en l'expedició del Senat perquè sabia que anava a examinar els drets sobre els minerals de Haariden. Era el pla secret del Senat per rebutjar la guerra civil. Vaig llegir l'informe de l'expedició. Estava incomplet, però mostra una cosa clarament... hi ha un volcà actiu a Haariden. La muntanya Kaachtari aviat tindrà una erupció massiva, una erupció tan poderosa que canviarà la línia de costa propera. La titanita que ha estat oculta al nucli del planeta serà escopida amb la lava. Una onada gegant es formarà i cobrirà la massa de terra. Sano Sauro ha enterrat l'informe, però està en els arxius del Senat. –Obi-Wan sostenia l'escàner portàtil–. Aquest és un escàner submarí. Està planejant extreure la titanita del mar. Serà capaç de fer-ho si no l’aturem. Crec que vol controlar el mercat del bacta de tota la galàxia.
–Què vols fer, Mestre Kenobi? –va preguntar Ki-Adi-Mundi–. No ha comès cap crim.
–No pel bacta, no, encara no, –va dir Obi-Wan–. Encara que va utilitzar un àlies per entrar en una expedició del Senat, i això portarà a la censura, almenys. Ha comès seriosos crims contra els Jedi, però. Ha pagat a caça-recompenses i soldats perquè ens ataquin en dues ocasions. Ha drogat al meu Padawan.
–Això és una cosa que tu saps, però també has de demostrar-ho–, va dir Ki-Adi-Mundi. El seu segon cor bategava en el seu alt crani–. Aquesta és la dificultat.
–Puc portar-lo de tornada a Coruscant per ser interrogat pel Senat–, va dir Obi-Wan–. Almenys podem prevenir el que planeja. Vol guanyar encara més poder i riqueses per atraure el Lord Sith ocult. Li va admetre això a l’Ànakin.
–Potser l’atrauria, –va dir en Mace Windu–. Si el deixem, si féssim un pas enrere i observéssim, seríem capaços de rastrejar al Lord Sith nosaltres mateixos. Serà tret del seu amagatall abans d'estar preparat.
–Estàs dient que no hauríem de detenir a Omega? –va preguntar Obi-Wan incrèdul.
Mace Windu el va mirar abruptament.
–No estem traient conclusions. Estem especulant.
–Tots els costats de l'assumpte d'examinar hem, –va dir Yoda.
Mace Windu es va balancejar a la seva cadira per mirar fora cap a les llums intermitents de Coruscant.
–La foscor jeu per davant. Tots podem percebre-la. És aquest un lloc on puguem donar-nos la volta? On podem treure al nostre enemic i exposar-li?
–Però si no anem a l’encalç d’Omega, controlarà el mercat del bacta, –va dir Obi-Wan–. Podria fer qualsevol cosa. Pujar el preu massa alt. Crear escassetat. No tinc dubtes que faria aquestes coses. Milions patirien.
–Més milions patirien en les nostres visions de futur–, va dir Mace. Encara estava mirant les llums. Semblava estar parlant amb si mateix–. Veiem molt dolor.
–Les visions només ens mostren el que pot ser, –va dir Obi-Wan–. Granta Omega pot fer un gran mal ara.
Un brunzit de conversa va començar entre els Membres del Consell. Mace Windu ho va consultar amb Yoda. Adi Gàllia es va inclinar per parlar amb Even Piell. Era altament inusual que el Consell trenqués en consultes privades. La gravetat de l'assumpte ho va provocar. Hi havia massa qüestions importants connectades a ell.
–Anar Obi-Wan, ha. –La veu suau de la Yaddle va detenir els Membres del Consell. Tothom es va girar cap a ella amb gran cortesia. Yaddle rarament parlava, però quan ho feia, sempre semblava recollir les conclusions que haurien arribat finalment.
Ella va parpellejar amb els seus ulls blau-grisosos clars, que eren tan similars als d’en Yoda.
–El patiment no hem de permetre per prevenir el que temem. Detenir hem quan puguem.
Yoda es va inclinar cap endavant sobre el seu bastó gimer.
–En la veritat, Yaddle està. El teu Padawan recuperat està, Obi-Wan?
Obi-Wan va fer que sí.
–He preparat el transport. Puc estar a Haariden per l'alba.
–Perillós és, –va dir en Yoda–. Aviat, l'erupció ocorrerà. Córrer riscos no has.
–Que la Força t'acompanyi, –va dir Mace Windu, concloent la reunió. Encara semblava pertorbat.
Obi-Wan es va inclinar. Va abandonar la càmera del Consell i es va afanyar directament cap a la clínica mèdica. Cada moment comptava.

Ànakin estava assegut al matalàs mèdic, balancejant les seves cames. Estava pàl·lid, però va alçar la mirada cap a Obi-Wan expectant.
–He sentit que estàs lliure per al deure–, va dir Obi-Wan–. Estàs segur que estàs completament recuperat?
Ànakin va assentir.
–Sí. On anem?
–De tornada a Haariden, –va dir Obi-Wan–. Anem a veure un volcà entrar en erupció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada