divendres, 19 de gener del 2018

Escola de la por (XI)

Anterior



Capítol 11

Ànakin va abandonar la seva habitació molt abans de la crida per al menjar del matí. No hi havia holograma a la porta de la Marit. Va vacil·lar, lluitant contra la seva urgència de tocar. Era poc habitual que l'esquadró no es reunís de nou. Hi havia hagut diverses coses a resoldre. I havia tingut la sensació que la Marit estava evitant-li.
Se'n va anar sense tocar, però, i va continuar caminant pel passadís. Potser Ferus tingués nova informació. Ànakin estava començant a impacientar-se. Els dies passaven, i no estaven apropant-se a trobar a Gillam.
Estava gairebé a la porta d’en Ferus quan va veure la porta cap al magatzem d'esports lliscar obrint-se. Rolai va sortir.
Ànakin ràpidament va retrocedir per la cantonada. Va espiar per la paret i va veure a Tulah, Hurana i Ze corrent darrere de Rolai. Tots van desaparèixer més enllà de la cantonada.
Ànakin va caminar cap endavant i va empènyer la porta per obrir-la. Marit acabava de ficar-se el seu panell de dades sota el seu braç. El va mirar, sorpresa.
–Què està passant? –va exigir ell–. Pensava que era a l’esquadró. Per què se’m deixa fora?
–No sabem si podem confiar completament en tu encara, Ànakin–, va dir Marit reticent.
–Heu acceptat una nova missió, no? –suposà Ànakin.
Marit va assentir, mossegant-se el llavi.
Exasperat, Ànakin es va girar.
–Està bé. Estic fora.
–Ànakin, espera! –Marit li va posar la mà al braç.
–És Rolai, no? No em vol a l'esquadró.
–No, Rolai és el que et vol en la missió–, va dir Marit–. És només que jo crec que és perillós, i pot ser que no sigui la millor manera de començar.
–Només explica-m’ho, i deixa que jo decideixi, –va dir Ànakin.
–És una missió molt a prop–, va dir ella–. Just aquí en el sistema Andara. Potser no ho sàpigues, però hi ha un contramoviment aquí.
–He sentit alguna cosa sobre això–, va dir Ànakin.
Ella li va fer una mirada sagaç.
–Com et posiciones en l'assumpte?
Ànakin va arronsar les espatlles.
–No sé prou d'això.
–Andara és el planeta més gran i ric del sistema, –va dir la Marit–. Com a resultat, s'ha agafat les millors rutes de comerç i ha millorat la seva manufactura i les seves exportacions en detriment dels altres planetes del sistema. No són justament representats pel seu Senador. No poden aconseguir el que necessiten del Senat perquè no tenen una veu.
–Això no sembla just–, va dir Ànakin.
–No ho és. Un representant del contramoviment va venir a nosaltres i ens va demanar la nostra ajuda.
–Qui?
–No cal saber això encara.
Ànakin va anar cap a la porta de nou.
–Està bé! –la veu de la Marit era entretinguda, i ella estava somrient quan ell es girà–. Ets molt dur.
Ell va somriure.
–Sí. Però no és per això pel que em vas reclutar?
–És Rana Halion, la líder d’Ièria. Es va apropar a nosaltres a través d’en Rolai. El contramoviment està disposat a negociar amb Berm Tarturi, però el Senador no se'ls ha pres prou seriosament. Volen demostrar-li com de poderosos que són.
Rana Halion! Aquesta podria ser la connexió que Obi-Wan estava buscant.
–Com? –va preguntar Ànakin.
–Volen donar un cop passiu a la plataforma d'aterratge de transport de la seguretat d'Andara, –va dir la Marit.
–Cop passiu?
–Només anem a penetrar en el seu espai aeri i després sortir. Fer brunzir dels caces estel·lars. Mostrar-li a Tarturi que podríem haver destruït la seva flota si haguéssim volgut. D'aquesta manera estaria forçat a unir-se a les negociacions. Necessitem entrar i sortir ràpidament. Podria haver una mica de foc anti-navilis espacials. –Ella va vacil·lar.
Ànakin va esperar.
–Anem a votar si incloure't aquesta nit, –va dir la Marit.
Ànakin no va dir res. Havia après d'Obi-Wan que no respondre una pregunta de vegades et donava més informació.
–Necessitem un pilot–, va dir Marit–. Hurana és bona, però no és tan bona com ella creu que és. Corre massa riscos. Necessitem un pilot líder. Però això no serà en un simulador. Ièria ens està prestant el transport aeri. No espero que hagis volat mai en un caça estel·lar, no és així?
–De fet, ho he fet, –va dir Ànakin.
–Ets tan bo en un caça estel·lar com en una swoop?
–Millor.
–Puc parlar amb ells... convèncer els altres... si estàs segur que vols anar.
–Estic segur, –va dir Ànakin. Volia anar a la missió. Si els planetes del sistema Andara estaven sent explotats, haurien de tenir una veu en el seu destí. Les idees de la Marit tenien sentit per a ell. Havia estat testimoni de la cobdícia dels Senadors. Sonava com si Ièria necessités ajuda.
–Bé, no estic autoritzada a dir-te que pots anar, –va dir Marit. Ella va somriure–. Però estàs a bord. Tenim programat marxar demà.
L'eufòria va rugir a través d'Ànakin. Llavors es va adonar d'una cosa sorprenent. No s'alegrava per la missió Jedi. S'havia alegrat perquè volia anar. No pels Jedi. Per si mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada