dijous, 4 de gener del 2018

Jocs perillosos (XVII)

Anterior



Capítol 17

Fligh es va enfonsar dins el matalàs mentre els Jedi encenien els seus sabres làser. Els droidekes es van desplegar i van saltar a la posició d'atac, els raigs blàster disparant. El sabre làser d’Obi-Wan era un arc de llum en moviment, reflectint la pluja de foc blàster. Al costat d'ell el sabre làser de la Siri es balancejava en un arc continu de moviment precís, amb l'adherència a dues mans de la Siri i el seu gràcil joc de peus. Ry-Gaul no es va moure. No ho necessitava. Els seus llargs braços eren una taca en l'aire mentre el seu sabre làser canviava de mà a mà.
Els droidekes de tres cames estaven fets per a la batalla i eren prop de ser invencibles, però aquests droidekes no estaven escudats. Les seves closques d'armadura pesada i rajos d'energia així com la seva maniobrabilitat els feia capaços de tallar als seus oponents amb una eficiència terrible.
No era com si el seu poder alarmés a Obi-Wan. Però tot i així no estava especialment complagut de veure'ls. Hi havia dotze d'ells, així que es va alegrar de tenir a Ry-Gaul i a Siri al seu costat.
L'aire es va omplir de fum mentre els raigs blàster sonaven, però els Jedi els reflectien i donaven cop rere cop a les plaques d'armadura pesada dels droidekes. A causa de què l'entrada era estreta, els droidekes van començar a disparar a través de la pròpia paret, ràpidament obrint forats en l'estructura. Després d'un escombrat del sabre làser de la Siri, un droideka fumejà i va caure, i un altre, amb les seves cames perdudes, va trontollar i va girar fins que va xocar contra una paret. Obi-Wan va tallar a un droideka en dos i va enviar un tros volant sobre el matalàs i xocant contra la paret. Fligh udolà mentre els trossos de metall calent plovien sobre ell.
Els droidekes tenien centres de control, no cervells. No podien sentir por o aprensió. L'habilitat sorprenent dels Jedi no va ser captada. Van continuar avançant i disparant, van continuar evadint plegant-se en boles i reposicionant-se de nou per disparar. Una i altra vegada van atacar, i una i altra vegada els Jedi donaven cop rere cop fins que el fum i la calor van fer que Fligh tingués un atac de tos. Els Jedi no van reaccionar al fum. Les seves ments i cossos estaven centrats en la batalla, i res més importava llevat del moment.
Tot d'una els tres Jedi van intercanviar una mirada. Van saltar cap enrere mentre la paret fina col·lapsava sobre els droidekes restants. Ry-Gaul, Obi-Wan, i Siri van acabar amb la resta, desarmant-los amb empentes de sabre làser. Al final els droidekes van jeure al seu voltant en trossos. Fligh va alçar el cap des de darrere del matalàs.
La seva veu era forçada.
–Puc anar-me’n ara?
–Ell no pot ajudar-nos–, li va dir Obi-Wan als altres–. Ell ens va dir tot el que sap. –Desactivà el sabre làser–. Sí, Fligh. Pots anar-te'n.
–Fins a la propera, Obi-Wan, –va dir ferventment Fligh.
–Certament espero que no, –va respondre Obi-Wan. Fos on fos Fligh, els problemes aviat el seguien.
Amb un últim cop, Fligh va sortir corrent de l'habitació, les seves pertinences caient de la seva maleta.
–Si estan enviant Droides Destructors, han d'estar preocupats, –va dir la Siri–. Qui sigui que siguin.
–Un de nosaltres hauria d'atendre a cada esdeveniment–, va dir Obi-Wan–. Els Padawans ja són a les Curses de beines i estan programades per començar en... quinze minuts. Pots dirigir-te cap allà, Ry-Gaul? Jo contactaré amb Ànakin i li diré que se suposa que alguna cosa anirà malament, però em sentiria millor si tu estiguessis allà.
Ry-Gaul va fer un curt assentiment i va abandonar l'habitació, caminant sobre una pila de droidekes a l'entrada.
–Jo aniré a la competició d'habilitat en ballestes, –va dir la Siri–. És a l'Estadi Set.
–Això em deixa amb la cursa d'obstacles–, va dir Obi-Wan, assentint–. Estigueu en contacte.
–Tan sols voldria saber què estic buscant, –va dir la Siri. Obi-Wan es va ficar el sabre làser en el seu cinturó.
–Això ens en fa dos.

Obi-Wan va ser capaç de donar-li a Ànakin un informe de camí a l'Estadi Nou. No hi havia molt que pogués fer Ànakin llevat del que la resta estava fent... anar amb compte, i observar.
Obi-Wan va caminar cap a l'estadi. Va sentir la calor i el soroll d'una multitud ansiosa per què l'esdeveniment comencés.
Ja que l'heroi d’Euceron i el trenca-rècords per a l'esdeveniment en els últims Jocs Galàctics, Maxo Vista hi era també, Obi-Wan va trobar un seient tan a prop dels jutges com va poder i va observar en una pantalla per sobre del seu cap mentre el podi de Vista brunzia cap al centre de l'estadi.
–Benvinguts, tots–, va dir ell, la seva veu amplificada per l'estadi–. M'agradaria presentar-me. Sóc...
–MAXO VISTA! –va rugir la multitud.
–Potser no em recordin...
La multitud va rugir de nou.
–... Però vaig estar en aquest esdeveniment fa set anys... –Un ànim es va alçar.
–... No ho vaig fer del tot malament... –Vista es va aturar i va esperar als ànims i rialles–... i de veritat espero que avui, el meu rècord sigui trencat. Només sóc un oficial dels Jocs Galàctics ara, set anys més vell i set anys més lent, així que millor obro pas a la següent generació d'atletes.
L'ampli somriure encara a la cara, Vista de sobte va saltar de la plataforma. La multitud va panteixar, però un llançador de cable ocult en el cinturó d’en Vista va deixar sortir un llarg cable, i ell va saltar cap al seu extrem, només a centímetres de terra. Amb un impuls poderós, va saltar cap amunt, llavors va girar, va volar per l'aire, i va aterrar dempeus. Els seus moviments eren tan gràcils que era més un ball que una gesta atlètica.
La multitud va esclatar en ànims i aplaudiments. Els ànims van continuar.
Els ànims es van allunyar per Obi-Wan. Escoltava només l'absència de so, el silenci de la concentració i la revelació.
Les línies del cos d’en Vista de cop i volta eren familiars, la forma fluida, poderosa en què es movia. La forma en què feia que alguna cosa que portava un gran esforç semblés fàcil.
Maxo Vista era el pilot del taxi aeri que havia tractat de matar-los. I ell era el conductor d'speeder que havia atropellat a Aarno Dering.
La qual cosa volia dir que el gran heroi d’Euceron era l'intern que estava darrere del fet de manipular els Jocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada