dijous, 11 de gener del 2018

Mestre de la disfressa (i XVII)

Anterior



Capítol 17

A causa de l'erupció, les hostilitats havien cessat temporalment a Haariden. Havien deixat a Mellora amb les autoritats allà amb instruccions per retenir-la fins que el Senat pogués enviar una nau a buscar-la. Però no podien estar segurs de quant seria retinguda. Estava clar que estava preparada per a mentir per sortir dels problemes.
–Ella li odia ara, –va dir Obi-Wan mentre s'afanyaven a la seva nau–. Només espero que vegi el que és realment. Sacrificaria la seva jove vida per salvar la seva pròpia.
–Però sabia que l’atraparíem, –va dir Ànakin.
Obi-Wan li va llançar al seu Padawan una mirada de curiositat.
–Estàs segur d'això?
Ànakin no va dir res. La inquietud es va acomodar dins d'Obi-Wan mentre tots dos saltaven al seu navili. Va introduir les coordenades cap a Nierport VII. Estaven tan a prop de Granta Omega. Podrien atrapar-lo.
–Com sap on va, Mestre? –va preguntar Ànakin mentre es llançaven cap a l’hiperespai.
–Va ser la nau dins d'una nau el que m'ho va dir, –va explicar Obi-Wan–. Vaig recordar la llar de la seva infància. Les parets eren més gruixudes que en les altres cases, però no massa gruixudes com perquè no es dobleguessin. Però quan vaig pensar en això, em vaig adonar que les proporcions estaven lleugerament malament. Crec que hi ha una habitació oculta allà. Una habitació en les pròpies parets.
El vespre s'estava assentant sobre Nierport VII quan van arribar. Van aterrar als afores de l'assentament i es van apressar cap a la casa.
No hi havia llums dins. Obi-Wan va agafar el seu sabre làser i va tallar un forat a la porta.
La casa estava buida. Fins i tot el sac de dormir i el forn havien desaparegut.
–Arribem massa tard, –va dir Ànakin.
–Sí, –va dir Obi-Wan–. Hi ha d'haver calculat que Mellora ens diria el que sabia.
Va percebre per les parets, copejant-les amb l'empunyadura del sabre làser. Quan va trobar el que estava buscant, va tallar a través de les parets amb el seu sabre làser. Aquí la pedra era de només centímetres de gruix, unida a parets de duracer.
Més enllà de la paret hi havia una habitació plena de pantalles de dades. Obi-Wan i Ànakin van grimpar a través del forat.
Obi-Wan va començar a accedir als arxius. Un darrere l'altre va obrir els holoarxius. Estaven codificats, però confiava que els Jedi els podrien crackejar. Els portaria de tornada al Temple.
–Aquestes han de ser les seves companyies–, va dir ell–. Els seus àlies són aquí, documents de text, les seves altres llars, bases d'operacions... està tot aquí. El tenim. Tots els seus secrets ara són nostres.
–Sembla que té tota una flota de naus estel·lars en algun planeta de la Vora Exterior, –va dir Ànakin–. El nom del planeta està codificat.
Mentre llegia l'arxiu, les lletres van començar a esvair-se.
–Mestre...
–Els arxius estan desapareixent, –va dir Obi-Wan. Ràpidament va colpejar les tecles, teclejant furiosament–. No puc aturar-lo.
Van observar mentre la informació desapareixia en fragments de llum. La llum es va dissoldre en partícules.
–va establir un esborrat des d'on sigui que estigui, –va dir Obi-Wan–. Ara és com si mai hagués existit. Realment és un buit.
Van mirar a l'aire buit. Era com si Granta Omega s'estigués burlant d'ells des d'on fos que estigués.
–Ara no té passat–, va dir Ànakin.
–I acaba de convertir-se en més perillós que mai, –va dir Obi-Wan–. No té res a perdre.
Obi-Wan va observar l'emoció voletejar per la cara del seu Padawan. La confusió hi era, i la sorpresa. Granta Omega havia tocat alguna cosa en Ànakin que Obi-Wan només podia endevinar. Potser eren els seus orígens similars, la desolació dels llocs que havien conegut de nens. Potser era la forma en què havien deixat els seus passats enrere. Potser simplement era que per primera vegada, Ànakin havia vist el mal compaginat amb el carisma, i estava lluitant per entendre-ho.
No estava segur de què era. Però li preocupava.
Sí, els Jedi tenien un perillós enemic. No era la intel·ligència d'Omega el que preocupava a Obi-Wan. No era el seu desig d'impressionar a un Lord Sith que mai havia conegut. Era l'estranya estirada que exercia en el seu Padawan. Granta Omega podria resultar ser l'enemic més perillós que mai haurien d'enfrontar.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada