dimarts, 9 de gener del 2018

Mestre de la disfressa (VIII)

Anterior



Capítol 8

Obi-Wan es va afanyar cap a la biblioteca. Hi havia estat restaurada al seu habitual estat primitiu. Jocasta Nu estava en una pantalla de dades, treballant.
–Què és? –va preguntar, alçant la mirada per un moment i llavors tornant a baixar-la cap a la pantalla.
–Vas manar a buscar-me–, va dir Obi-Wan.
–Cert, –Jocasta va apagar la pantalla–. Tinc bones i males notícies. Les bones notícies: He trobat llistat el lloc de naixement de Granta Omega. És Coruscant.
–Coruscant? –Obi-Wan es va posar nerviós. Això significava que podria investigar un munt sobre el rerefons d'Omega sense abandonar el planeta. Els registres d'un ésser sempre s'emmagatzemaven al seu planeta natal, i Coruscant era especialment curós en emmagatzemar cada fragment d'informació. Milers eren emprats en el manteniment dels registres.
Llavors va recordar que Jocasta havia dit que hi havia males notícies també.
–I?
–No puc trobar cap registre del seu naixement. Res. I saps que Coruscant és molt organitzat respecte aquestes coses. Així que o va mentir i va néixer en una altra part, o viu sota un nom fals.
–En altres paraules, no sabem res més, –va dir Obi-Wan, enfonsant-se en una cadira–. Cada vegada que crec que tinc un rastre, desapareix. Em quedo sense res.
Tot d'una els holoarxius van començar a brunzir des dels dits de Jocasta cap a ell.
–Què és això? –va dir Obi-Wan.
–Dius que no tens res sobre Omega–, va dir ella–. T'estic mostrant que no és així.
–Però ja he vist aquests. No diuen res!
–Diuen moltes coses, –va dir Jocasta, exasperada–. Simplement no pots reunir les peces.
Obi-Wan gairebé va somriure. Jocasta li recordava a Qui-Gon. Què diria el seu Mestre si fos aquí? Qui-Gon sempre havia estat millor en la investigació, en reunir les peces. Sempre era capaç de connectar els fets en sec amb la persona viva. Això li portaria a motius i raons, i aviat tindria una imatge del que estava buscant.
Quina és l'emoció aquí? Diria ell. Què vol aquest ser més que una altra cosa? Què necessita?
Com se suposa que haig de saber això, QuiGon?
–Comença amb el que saps amb seguretat, –va deixar anar Obi-Wan de sobte–. Això és el que Qui-Gon sempre deia. –Jocasta va esbufegar.
–Exactament.
–Sé Que té una vendetta contra els Jedi–, va dir Obi-Wan–. Ens odia. Sé que estava a Haariden. –Obi-Wan es va tensar–. Sé que estava a Haariden! –va repetir–. I no podia haver estat perquè els Jedi hi eren. Li hauria estat impossible planejar l'atac per endavant.
–No impossible, –li va corregir Jocasta–. Hi ha molt poc que sigui impossible.
Ara sonava com Yoda.
–Però vam rebre la convocatòria i ens vam anar en una hora–, va dir Obi-Wan–. Improbable, llavors. No, crec que era a Haariden per un altre motiu. Quan va descobrir que els Jedi hi eren, va veure una forma de causar-nos problemes. –Va començar a cercar aleatòriament a través dels holoarxius–. Va fer la seva fortuna en comprar minerals de diferents mons i creant escassetat–, va dir ell–. Això ho sabem també.
–Deixa'm que agafi l'arxiu de Haariden, –va dir la Jocasta. Els seus ulls estaven il·luminats amb interès ara. Ràpidament va accedir a un arxiu i va començar a moure’s per ell–. Interessant. Saps per què les dues faccions de Haariden han estat lluitant aquesta vegada?
–Disputes per territoris, –va dir Obi-Wan.
–Sí, però això no és pel territori. És pel que hi ha sota la terra. S'han trobat traces de titanita.
–Titanita? No crec que la conegui.
–És perquè és extremadament rara, –va dir Jocasta–. No només això, és molt difícil d'extreure. Normalment està enterrada tan profundament prop del nucli que costa més treure-la que el que val.
–Per què s'utilitza? –va preguntar Obi-Wan.
–Fins fa poc, no per molt–, va dir Jocasta–. Però en l'últim parell d'anys, s'ha descobert que quan es sintetitza la titanita, s'extreu una substància que és un dels ingredients essencials del bacta.
Obi-Wan va capcinejar.
–Bacta. –Va començar a moure’s a través dels arxius davant d'ell–. Aquí està. Una de les vastes propietats de terra d'Omega està al planeta Thyferra. És l'únic lloc on creix la planta alazhi. La loció d’alazhi és el principal ingredient en el bacta.
–Així que si té la loció d’alazhi i la substància de la titanita... –va dir Jocasta, la seva veu allargant-se. Obi-Wan i Jocasta es van mirar l'un a l'altre mentre la conclusió els colpejava.
–Podria arraconar el mercat galàctic del bacta, –va dir Obi-Wan.
–Això s'està posant molt interessant, –va murmurar Jocasta.
–Quan es va trobar la titanita a Haariden? –va preguntar Obi-Wan.
–Només fa un parell de mesos–, va dir Jocasta–. És pel que va començar la lluita de nou. És també un dels motius pels quals els científics van ser enviats allà. Haariden va ser inclòs en l'expedició de mapejat precisament per aquest motiu. El Senat pressentia que si tenia una imatge completa d'on estaven els dipòsits de titanita, podria persuadir els dos bàndols a arribar a un acord.
–Els científics van fer un informe final?
–Sí, però era inconcloent. No podrien conduir les proves que necessitaven a causa de què la lluita es va acostar massa.
–Potser Omega volia que passés això–, va dir Obi-Wan–. Potser no volia que l'informe arribés de tornada al Senat.
–Necessitaria fer les seves pròpies proves, llavors–, va dir Jocasta–. Hauria necessitat de tenir el seu propi equip científic. Això seria una mica difícil de mantenir en secret a Haariden.
–Potser no necessitava un equip, –va dir Obi-Wan–. Potser podria fer-ho ell mateix. –Va assenyalar als holoarxius que li rodejaven–. Pensa-ho. Mira el que ha fet amb els anys. Mira el fet que no s'ha emprat a molta gent en absolut. Hauria estat impossible per a Omega haver fet el que va fer en la seva carrera sense algun coneixement científic seriós. La qual cosa vol dir–, va dir ell, girant-se cap a la Jocasta excitat–, que hauria d'haver tingut algun estudi seriós. Pots buscar els registres dels millors instituts científics de la galàxia?
Jocasta va alçar una cella.
–Tots ells?
Obi-Wan va fer que sí.
–Començaré amb els Mons del Nucli–, va dir ella amb un sospir–. Potser tinguem sort.

Obi-Wan estava xuclant d'una tassa de te a l’habitació de les Mil Fonts i tractant de calmar la seva ment quan el seu comunicador va donar un senyal. Era Jocasta.
–Assistí a l'Acadèmia d'Investigació de Totes les Ciències a Yerphonia–, va dir ella.
–Podem contactar amb ells? –va preguntar Obi-Wan ansiós.
–Ja ho he fet. Se li va concedir el seu grau només fa set anys. Era un estudiant estrella. El seu món natal és una petita lluna anomenada Nierport VII.
Obi-Wan coneixia el lloc. Estava a menys d'un dia de viatge des de Coruscant.
En una hora, estava de camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada