diumenge, 7 de gener del 2018

Jocs perillosos (i XXI)

Anterior



Capítol 21

L'audiència estava presidida pel Governador Tres, el Governador Sis i el Governador Set. A tot el Consell dels Jocs se li va permetre assistir-hi.
A Obi-Wan no se li va permetre escoltar el testimoni abans que el seu. Era com les audiències es duien a terme a Euceron. Va observar a Maxo Vista sortir, llavors la Liviani Sarno, llavors a Bog. Al final ell va ser cridat.
Obi-Wan va explicar els detalls del que havia descobert. Va acusar a la Liviani Sarno i a Maxo Vista de conspirar per desgraciar els senadors perquè la Germandat del Comerç aprovés la legislació que els faria guanyar fortunes més enllà del que commensurable. Va acusar Maxo Vista específicament de l'assassinat d’Aarno Dering.
–Ha tingut evidències d'això? –va preguntar el Governant Tres.
–Els arxius dels panells de dades de la Liviani Sarno i Maxo Vista estaven programats per a esborrar-se, –va admetre Obi-Wan–. I ningú va veure a Maxo Vista sortir fugint de l’apartament d’en Dering llevat jo.
–Va veure la seva cara?
–No, –va dir Obi-Wan–. Portava un casc que li ocultava. Tot i així sabia que era ell.
–Així que només tenim la seva paraula de què l'heroi d’Euceron i la il·lustre directora dels Jocs són culpables, –va dir el Governant Tres.
–La meva paraula és tot el que necessiten, –va respondre Obi-Wan.
–Potser a Coruscant–, va dir fredament el Governant Tres–. Però no a Euceron. Clama que la Beina de carreres estava programada per xocar contra una multitud. Però no va xocar.
–Només gràcies a l'habilitat del meu Padawan.
–Clama que Aarno Dering manipulà tres esdeveniments, tot i així Aarno Dering és mort. Maxo Vista i Liviani Sarno han negat tots els càrrecs. El Consell dels Jocs els ha donat suport.
–Didi Oddo pot confirmar que els esdeveniments estaven arreglats...
–Ha abandonat el planeta.
Això no era una sorpresa.
–Bog Divinian va veure els arxius en el panell de dades d’en Vista, –va dir Obi-Wan.
–Ell ha negat veure'ls–, va dir el Governant Set. Obi-Wan va recordar les notes tristes d'en Bog sobre com tenir èxit. MAI CONTRADIGUIS A UN SUPERIOR!! SEGUEIX AL PODER!!
Havia estat un imbècil en imaginar que Bog no cediria a la pressió de Maxo i Liviani.
Va mirar les cares del Consell. Cap d'ells el mirava als ulls. Ningú volia que l'escàndol veiés la llum. Ni el Poder Governant, ni el Consell dels Jocs. I sens dubte Bog Divinian acabava d'assegurar ser escollit Senador en el seu món natal. La Germandat del Comerç ho aconseguiria.
Això és en el que la galàxia s'està convertint, va pensar Obi-Wan amb una tristesa sobtada, aguda. Aquells amb poder ocultaven la veritat, i els febles continuaven amb l'esperança de convertir-se en els forts.
–Veig que no hi ha res més que pugui fer aquí, –va dir Obi-Wan. Va caminar fora de la plataforma i va abandonar l'habitació.
Ànakin estava esperant. Quan li va dir el que havia succeït, el seu Padawan estava furiós.
–Com poden fer això? Maxo Vista i Liviani Sarno són culpables! I sortiran lliures! Això és una injustícia! –Les paraules d'Ànakin van fer ressò en les fortes parets de plastoide de la Gran Cort.
–És una cosa difícil de veure que passi, –va estar d'acord Obi-Wan–. Però de vegades fins i tot quan la missió té èxit, no es fa justícia. Passa. Almenys la Germandat del Comerç no ha aconseguit el que volia. Cap espectador va ser assassinat i la seva legislació pot ser derrotada per aquells que volien deixar-los en desgràcia.
–I Aarno Dering? Maxo Vista es lliurarà de l'assassinat!
–Això és el més dur de tot, –va dir Obi-Wan.
Van caminar pel passadís cap a la sortida. Mentre caminaven a través de les pesades portes de metall, van veure a Astri esperant, inclinada contra la barana. Ella va arribar cap a ells lentament.
–Ho sento, Obi-Wan, –va dir Astri–. Jo vaig oferir testificar, però no vaig veure el panell de dades en persona, així que el Poder Governant no m'ho permetria. Era la meva paraula contra la d'en Bog. Didi volia ajudar, però Bog va dir que presentaria càrrecs pel robatori de l’speeder. Així que Didi va pensar que era millor anar-se'n del planeta. Saps que no té valentia moral. –Astri va sacsejar el cap–. Sembla ser que m'he casat amb un home semblant. Bog no és dolent. Va ser pressionat per Liviani i venera a Maxo Vista. Em jura que quan es converteixi en Senador farà el bé.
Obi-Wan va assentir tristament.
–Estic segur que ho creu, Astri. Però ja està en deute abans de començar. Ha fet un favor a la Germandat del Comerç, i ha mentit en una audiència. Així que tindran una cosa en contra seu. Això li tornarà corrupte.
–Temo pel meu futur, –va dir Astri, els seus ulls foscos humits–. Però no tinc elecció llevat continuar.
Obi-Wan li va tocar la galta.
–La teva lleialtat és el que et dirigeix, Astri. No m'agradaria veure que perds això.
–Així que encara som amics?
–Sempre serem amics.
Astri va assentir i lentament va caminar baixant les escales. Aviat es va perdre en el remolí de la multitud. Obi-Wan va sentir una sacsejada sobtada. La veuria de nou?
–Res ha resultat com vaig pensar, –va dir Ànakin–. Estava aquí per treballar en la meva lliçó Jedi de la connexió a la Força Viva. Si això és cert, he fracassat. Vaig jutjar malament a tothom. No vaig veure que Doby i Deland estaven utilitzant-me. Vaig confiar en els meus instints, i ells em van trair.
–No et jutgis amb tanta duresa, Padawan–, va dir Obi-Wan–. El teu error va ser un del cor. Vas permetre que la teva emoció ennuvolés els teus instints. Vas permetre el que el teu cor volia que fos cert ho fes cert. Les connexions amb altres éssers, bones i dolentes, han de ser pures i lliures dels propis desitjos d'un. Volies que Sebulba fos el culpable, així que el vas convertir en un.
–Vaig pensar que la meva connexió amb la Força Viva era clara, i no és així–, va dir Ànakin suaument–. Tinc un camí molt llarg per davant.
–Si et fa sentir millor, jo he comès el mateix error amb Maxo Vista, –va dir Obi-Wan–. Les lliçons Jedi les aprenen els Mestres així com els Padawans.
–La saviesa arriba amb el temps i les missions–, va dir Ànakin, repetint les mateixes paraules d'Obi-Wan.
Obi-Wan va somriure gentilment.
–I amb els errors–, va dir ell.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada