dilluns, 22 de gener del 2018

Parany d'ombres (VI)

Anterior



Capítol 6

El fum era tan dens i acre que els ulls d'Obi-Wan vessaven llàgrimes. Tot el que podia veure a través de la boirina era ombres en moviment i la resplendor del foc blàster. Els crits roncs i udols de batalla gairebé suavitzaven el so dels crits d’en Swanny.
–Uau, s’ha acabat l'espectacle!
Es va inclinar més a prop d'Ànakin.
–Aquesta podria ser una oportunitat per a nosaltres, –va dir ell ràpidament–. Sens dubte Decca té un pla d'escapament únic per a aquest tipus d'atac. S'enlairarà i nosaltres serem capaços d'arribar en aquests panells de dades. Utilitza la Força per guiar-te a través del fum.
Mantenint el cap cot, es va llançar a la baralla. Els membres de la banda de la Decca estaven literalment lluitant a cegues, els seus ulls ben tancats i vessant llàgrimes. Això no els va aturar de disparar les seves armes, tot i així. El foc blàster botava i rebotava per l'habitació. Obi-Wan va lliscar pel bosc de braços i cames, permetent que la Força li digués quan alçar el sabre làser per reflectir el foc. Va percebre que la banda rival estava movent-se contínuament cap a la Decca, tractant d'arribar-hi abans que s'escapés. Obi-Wan no tenia cap dubte que Striker estava darrere de l'atac, força probable en represàlia per la victòria de la Decca anteriorment aquest dia.
La barrera de foc era constant, udolant al costat de les orelles i omplint l'habitació amb més espurnes i calor. Els electropunxons onejaven en l'aire, i en va veure un aterrar per accident en un altre membre de la banda de la Decca que estava disparant el seu rifle blàster a l'aire. El membre de la banda va caure, les seves cames paralitzades per unes bones dues hores o més. Va aconseguir arrossegar-se lluny d'un phlog que estava coixejant cap al foc blàster, onejant una vibrodestral. Els crits i udols de batalla omplien l'aire.
Era una demostració de combat maldestre, –va jutjar Obi-Wan. La banda de la Decca podia ser gran i fera, però certament no estava organitzada. Els soldats d’Striker eren més eficients, movent-se lentament però amb seguretat cap a la cantonada on havia estat la Decca. Ara el fum era tan dens que era impossible dir on havia anat.
Una veu en pànic va panteixar al costat de la seva oïda.
–On sigui que vagin, portin-me amb vostès.
–Swanny, què estàs fent? –va preguntar Obi-Wan, girant el seu sabre làser per reflectir una barrera sobtada de foc blàster–. Queda't al costat de la plataforma de la banda, estaràs segur allà.
–Estàs de broma? No hi ha plataforma de la banda. Algun phlog va caure en ella de camí a la banda de l’Striker.
–Estem acabats, –va dir Rorq, apareixent de sobte mentre reptava cap a Obi-Wan–. Ens heu de treure d'aquí.
Obi-Wan va abaixar la mirada cap a ells, exasperat. La Força va sorgir, i ràpidament va girar per tallar un electropunxó per la meitat, sostingut per un membre de la banda de la Decca que li havia confós amb un enemic.
Havia d'arribar en aquests panells de dades. No podia fer això i a la vegada protegir a Swanny i Rorq.
Obi-Wan va saltar més a prop d’en Swanny, protegint-lo d'una barrera sobtada de foc d'un blàster de repetició. El foc era ràpid i furiós. Obi-Wan va haver de girar el sabre làser en un moviment continu. Va invocar la Força, utilitzant-la per alentir el temps de manera que pogués veure cada tret de blàster individual. On era l’Ànakin?
Com si el seu pensament li hagués conjurat, Ànakin va aparèixer a través del fum. El sabre làser sostingut en alt i constantment movent-se, estava saltant cap al blàster de repetició, el qual alguns membres emprenedors de la banda de l’Striker havien col·locat contra la paret.
Ànakin va colpejar el blàster de repetició amb els dos peus, utilitzant el mig segon entre els trets per fer el seu cop. El blàster va volar del seu suport. Ànakin va baixar, tallant l'arma en dos.
Llavors es va escapolir de tornada cap a Obi-Wan.
–Porta a Swanny i a Rorq fora de perill, –va cridar Obi-Wan per sobre del soroll–. Haig d’arribar en aquells registres. Tan aviat estiguin fora de perill segueix-me. –No hi havia temps per traçar un altre pla. El fum s'arremolinava cap a ell, i ell s’hi va ficar.
Instantàniament els seus ulls van començar a plorar de nou, i va sentir el fum en els seus pulmons, fent difícil la seva respiració. Va lluitar per obrir-se pas. Fins i tot en aquest fum, seria difícil amagar-se a una hutt.
Va haver de caminar sobre els cossos dels morts i ferits. Obi-Wan va assaborir el fum i la mort a la boca. Va sentir el cansament amarar els seus ossos. La cobdícia tenia aquest efecte en ell. Podia entendre millor als mawanis, que havien lluitat per ideals, que aquells que treballaven per als senyors del crim. Extirpar la cobdícia era impossible; controlar-la era una tasca sense fi. El seu treball mai acabaria. Enmig d'una batalla com aquesta, una gran marea de cansant podia banyar-lo davant el pensament.
La seva ment de batalla s'havia esmunyit. Això no era bo. Obi-Wan va torçar de nou la seva concentració. Tot d'una el conjunt de panells de dades va cremar en flames. Havien estat colpejats per una granada.
Obi-Wan es va aturar per considerar què fer després. Però no tenia temps de canviar de direcció. Una força percussora gairebé li fa caure. El sòl es va alçar per trobar-li i va caure sobre un genoll, les orelles ressonant. La mida de l'explosió li va dir que havia estat provocada per un detonador tèrmic. Més fum va omplir l'aire, i podia escoltar crits i plors.
Va saltar per evitar una punyalada sobtada amb un bastó atordidor. El seu assaltant va desaparèixer en el fum tan ràpidament com havia aparegut.
Obi-Wan va decidir trobar la Decca. Si la seguia, podria descobrir la seva estratègia de sortida i els seus plans de reforç. Potser li portaria a un altre amagatall. Va aconseguir arribar a l'extrem de la subestació a la fi. Només podia veure la Decca baixant la seva grossor fins a un speeder especialment dissenyat, més gran i ampli del normal. El pilot va tirar de l'accelerador cap endavant, i va accelerar pel túnel posterior.
Havia perdut l'oportunitat de seguir-la per segons. No hi havia un altre speeder al túnel que agafar.
Obi-Wan es va girar. El fum s'estava aclarint. Va veure als membres de la banda jaient a terra, o asseguts, els seus caps a les mans. Alguns que encara podien córrer s’havien aixecat per anar darrere dels membres de la banda de l’Striker en retirada.
Swanny estava estenent una mà, ajudant a Rorq a aixecar-se. Havien agafat cobertura darrere d'un contenidor d'escombraries.
Obi-Wan va escanejar la multitud. On era l’Ànakin? Va córrer cap a Swanny i Rorq.
–Ànakin va seguir als altres?
Swanny va sacsejar el cap.
–No ho sé, no el vaig veure. Ens va empènyer aquí darrere just abans que alguna cosa molt gran explotés.
El detonador tèrmic. I si Ànakin havia estat a prop seu?
Hi havia una cosa a terra a prop. Obi-Wan va sentir un terrible temor apoderar-se d'ell. Lentament, va caminar cap endavant i es va ajupir al costat de l’objecte.
El va agafar i va passar els seus dits per sobre. L'empunyadura estava coberta de pols i una profunda cicatriu marcava ara l'acabat.
Era el sabre làser de l’Ànakin.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada