diumenge, 7 de gener del 2018

Jocs perillosos (XVIII)

Anterior



Capítol 18

Era culpa seva. Si no s'hagués irritat tant de no saber qui era Maxo Vista, l’hauria observat més de prop. Hi havia comès un error digne d'un estudiant del Temple Jedi, no d'un Cavaller Jedi experimentat. Hi havia permès que la seva pròpia perspectiva, la seva pròpia emoció, acolorís la seva percepció.
La percepció ve no d'un sinó de tots els angles alhora.
Sí, Qui-Gon.
Obi-Wan va córrer per la passarel·la automàtica que envoltava l'estadi. Havia d’aconseguir baixar al Nivell Vint, on Maxo Vista entraria a la llotja VIP. No s'arriscaria a perdre a Maxo Vista de la mateixa manera que havia perdut a Aarno Dering.
Gairebé era a la porta de la llotja quan Astri va córrer contra ell, els rínxols rebotant i la túnica arremolinant-se.
–Obi-Wan!
–Més tard, –va dir tens, caminant cap a la porta.
Ella el va agafar pel braç.
–Has de saber això! La Cursa de beines! Alguna cosa terrible passarà!
Mig es va girar i va buscar els seus ulls foscos.
–Com ho saps?
–Bog, –va dir ella–. Va anar cap a Maxo Vista per dir-li el que havies descobert... –Obi-Wan gairebé va grunyir en veu alta.
–... Vista no hi era, i per tant Bog va accedir al seu panell de dades. Va pensar que com un company membre del Consell podia fer-ho... –La seva mà cap a la gola, Astri va deixar sortir les paraules ràpides, entre panteixos–... i va descobrir que la Cursa de beines no només està manipulada, sinó que és un parany. L'ordinador de navegació portarà als corredors a prop del centre de la ciutat. El corredor líder serà guiat per l'ordinador de navegació. Se li farà xocar contra la multitud! No sabem si el propi Vista és conscient d'això, podria haver estat enviat al seu port de dades sense que ho sabés. No podem creure que Maxo Vista estigués involucrat. Bog va tornar el panell de dades i em va dir el que havia vist. Va a dir-ho a la Liviani Sarno. Però jo vaig venir a tu.
–Vista ho sap? –Ànakin està en perill. Obi-Wan va agafar el seu comunicador mentre feia la pregunta.
–No ho sabia. Però ara sí. –La veu d’en Vista va arribar des de darrere. Va somriure mentre Obi-Wan es girava–. Ho prometo, puc explicar-ho tot. Per aquí, Obi-Wan.
–Confiï en mi. –Maxo Vista tenia un blàster apuntat cap a l’Astri, però el somriure amistós encara estava a la seva cara. Astri no podia veure el blàster, que estava al seu altre costat.
–Per aquí, –va repetir posant l'accent a Obi-Wan.
Obi-Wan va caminar dins. Seguiria les ordres d’en Maxo Vista, però només un parell de segons. Havia d’assegurar-se que Vista no feria a ningú amb foc de blàster.
El sòl es movia sota els seus peus. Es va adonar que no havia sortit a la llotja VIP, sinó en un podi mòbil. Tot d'una brunzí cap al centre de l'estadi. La mà d’en Vista va caure i el blàster es va perdre en els plecs de la seva capa.
–És un model de llarg abast, i encara està apuntant-la–, va dir complaent.
Obi-Wan va tractar de fer-li un senyal a Astri que es mogués, però ella seguia observant de lluny, sense saber del blàster que estava apuntant-li. Podia arribar al seu sabre làser, però no estava segur de si seria prou ràpid com per bloquejar el tret.
La llum de cop i volta va colpejar seus ulls, marejant-li per un moment.
–Benvinguts al concurs d'exhibicions! –La veu d’en Maxo Vista va ser amplificada per l’estadi–. Jedi contra atleta! Que comenci l'esdeveniment!
La multitud va rugir. Un cub de llum blanca es va assentar sobre Obi-Wan. Un altre va resplendir sobre Maxo Vista. Una imatge hologràfica d'un treton, una criatura salvatge del planeta Aesolian, va aparèixer davant d'ells. A la punta d'una orella punxeguda un làser verd brillava. El seu grunyit es va amplificar i va fer ressò per l'estadi. Hi va haver un Ooooohh col·lectiu de por. Fins i tot encara que els espectadors sabien que el treton era hologràfic, el seu crit de guerra ferotge va infondre el terror en els seus cors.
Una veu calmada d'un anunciant va esclatar sobre l'estadi.
–Deu segons. Concursants, preparin...
Obi-Wan va estendre la mà cap al seu comunicador per contactar amb Ànakin, però estava apagat. Ara va recordar que al centre de l'estadi es feia servir un dispositiu d'interferències perquè els participants no poguessin utilitzar dispositius ocults per ajudar-los en els seus esdeveniments. Maxo Vista l’havia atrapat, sens dubte per comprar temps.
Obi-Wan va jutjar la distància de volta a l'estadi. Era massa lluny. El podi estava massa alt fins i tot per a un llançador de cables. Hauria d'esperar. Ara estava oficialment a la competició d'obstacles, i subjecte a les seves regles. Estava atrapat. I Ànakin estava a punt de començar la Cursa de beines.
–Benvingut al meu món, Obi-Wan Kenobi, –va xiuxiuejar Maxo Vista–. Tenia el pressentiment que els Jedi es mostrarien, així que he estat planejant això. Sento que hagués de ser d'aquesta manera, però almenys tindràs una mica de diversió abans de morir.
–Cinc segons, concursants...
Una arma lleugera va emergir del sòl de la plataforma davant d'Obi-Wan. Ell la va agafar. A la punta hi havia un làser verd. Obi-Wan va suposar que per marcar punts, hauria de colpejar el làser en l'holograma amb la punta del làser de la seva arma. Va desitjar haver vist una competició d'obstacles hologràfics abans. No tenia ni idea del que l'esperava.
–Sí, Obi-Wan. Una cosa anirà malament i tu moriràs en aquest estadi. No sabràs quan arribarà, o com lluitar contra això. –Maxo Vista va somriure–. Que guanyi el millor. La qual cosa vol dir jo, és clar.
–Comencin! –va dir l'anunciant.
El treton es va llançar cap endavant. Maxo Vista estava preparat. Va carregar cap endavant i va tallar al treton mentre brunzia cap amunt i al voltant en una dansa evasiva que cap treton gros podria aconseguir mai. Vista va colpejar la criatura precisament a l'orella i un fort Clang Clang! Animat va ressonar per l'estadi.
–Punt, Vista, –va anunciar la veu. L'estadi va esclatar en ànims pel favorit.
La punta del làser d'Obi-Wan ara brillà en rosa. La vora de la plataforma es va allargar en una rampa que es va alçar gairebé directament cap amunt. Vista va començar a saltar cap endavant.
Després d'un segon de vacil·lació, Obi-Wan li va seguir. No tenia elecció. Hauria d'esperar que en algun lloc en la ruta fos capaç d'alliberar-se.
Obi-Wan va guanyar terreny a Vista fàcilment. Sobre la rampa sis neks hologràfics grunyint muntaven guàrdia. Al centre dels seus colls, un làser brillava com una joia rosa.
Ara Obi-Wan sabia que havia de colpejar a cadascuna de les criatures precisament amb la punta de la seva arma, làser a làser, per progressar.
Vista va saltar cap endavant mentre el nek a la seva esquerra més allunyat es llançava, les seves dents descobertes. Vista es va girar, però les dents hologràfiques rasparen el seu turmell. Un dur brunzit va sonar.
–Menys cinc punts–, va dir l'anunciant.
Obi-Wan va donar una tombarella, evitant als dos neks que volaven cap a ell. Va utilitzar l'arma com un sabre làser, tocant els colls lleugerament. Dos forts sorolls de Clang Clang!, Clang Clang!, van sonar, i ell va rodar i va tocar els altres colls igual de delicadament, fins i tot mentre Vista estava movent-se cap a ells. Clang Clang! Els neks es van dissoldre en una pluja de llum.
–Sis punts, Visitant. –Aquesta vegada els ànims no eren ni de prop tan diàfans.
El làser va canviar a blau. Davant hi havia una façana d'un cingle amb sortints profunds formant un camí cap amunt. Al cim hi havia tres corbudolants d'urpes múltiples del planeta Wxtm de la Vora Exterior. Cada un tenia una gran amplitud d'ala i sis potes amb urpes de mig metre de llarg. En lloc d'un ull, un punt brillant de làser blau parpellejava cap a Obi-Wan des de cada ocell.
Vista es va llançar al cingle i va començar a grimpar. Obi-Wan li va seguir. Vista va estendre una cama i va tractar de donar-li una puntada de peu. La multitud xiuxiuejà en desaprovació. Sens dubte Vista estava arriscant-se a no complaure la multitud per ventilar la seva ràbia cap a Obi-Wan per derrotar tots els neks.
Sí, ets un trenca-rècords, va pensar Obi-Wan. Però mai has competit contra un Jedi.
Accedint a la Força, va saltar per l'aire, passant a Vista i aterrant en un sortint prop de la vora. Els corbudolants es van enlairar, enfonsant-se cap a ell.
Mentre la multitud rugia i animava, Obi-Wan s'aguantava amb una mà. Va tallar a un ocell hologràfic, tocant el seu ull i guanyant un punt, llavors va colpejar al següent d'un revés sense si més no girar-se. Utilitzant l'impuls, es va balancejar pujant al cim del cingle i va colpejar al tercer mentre s'aixecava per atacar-li.
Clang Clang! Els punts van sonar en pujar a la pantalla. La punta del seu làser resplendia de groc. Ara més part de la multitud estava de la seva part, i Maxo Vista estava furiós. La seva cara estava d'un vermell brillant mentre s'enfilava de sortint a sortint, corrent per atrapar a Obi-Wan.
Sobre el sortint s'assentaven dues swoops. Obi-Wan estava a punt de saltar cap endavant quan un arbust tentacle va aparèixer, les seves branques estenent-se cap a ell. Li va portar un moment localitzar la diminuta punta brillant del làser groc al cor de l'arbust. Si una de les altres branques li donava algun cop, perdria punts.
Podia percebre a Vista darrere d'ell i no es va sorprendre quan l'home es va llançar cap a l'arbust. Sabia que Vista estava furiós, i la ràbia li faria descuidat. Li donaria a Vista la primera oportunitat amb l'arbust, però no li permetria derrotar-lo amb les swoops.
Les branques es movien com els braços d’unes ballarines, fluides i gràcils, tot i així letals en els seus moviments bruscos. En la seva fúria, Vista va tractar d'atacar l'arbust amb moviments de punyalada, però les branques onejant el van mantenir fora de l'abast. Els seus moviments eren tan fluids com els de les branques, i la multitud va començar a entonar el seu nom.
Obi-Wan va saltar. Va fer la tombarella enmig de l'aire, mantenint les seves cames a prop del seu cos per evitar les branques que es movien. Quan estava just al centre sobre l'arbust, es va estendre cap avall al mig del grup de branques movent-se salvatgement i va tocar el làser brillant amb la seva arma. Llavors va aterrar precisament en una de les swoops, cames a cavall, i es va enlairar. Tota l'operació havia portat menys de tres segons.
La multitud estava atordida en silenci. El soroll de l'anunciant feia ressò per l'estadi gairebé en silenci.
–Punt, visitant. La multitud es va tornar boja.
Obi-Wan no va pensar en el que havia darrere d'ell. Només en el que hi havia per davant. Els minuts estaven passant, i ell havia de contactar amb Ànakin. La preocupació li irritava per dins, però els seus moviments no li van trair. Confiava que la Força li advertís.
Davant hi havia cercles brillants de llum. Piadors hologràfics bugonaven refilant per sobre. Cada un tenia un diminut làser violeta en el seu bec. Obi-Wan va veure que hauria de navegar entre els cercles giratoris sense tocar les vores de cada un, colpejant tants piadors com pogués. Aquest obstacle no requeria força, sinó agilitat i precisió.
No va mirar darrere d'ell, però sabia que Maxo Vista estava empenyent la seva Swoop a màxima velocitat. Obi-Wan només va veure els obstacles brillants i els diminuts ocells. Es va enfonsar a través del primer cèrcol i delicadament va tocar al diminut ocell amb la seva arma. El so de Clang va sonar, llavors va sonar una altra vegada un segon més tard. Vista, també, havia marcat un punt.
Vista va pilotar l’Swoop com si fos part del seu cos. Es va inclinar i va marcar un altre punt, llavors va moure l’Swoop per brunzir ràpidament a través d'un cercle. La multitud mantenia un rugit constant ara. Vista va empènyer la seva Swoop, apuntant a la part del darrere d'Obi-Wan. Va xocar contra l’Swoop d'Obi-Wan però semblava que només estava intentant travessar el següent cèrcol. Obi-Wan sabia que no era així. Es va enfonsar, els motors cridant, llavors va arribar al següent cèrcol des d'un extrem angle dret. Brunzí a través del cèrcol amb un centímetre d'espai. Amb la guàrdia baixa, Maxo Vista es va fregar contra el costat del cèrcol i va perdre cinc punts.
Obi-Wan va zigzaguejar per l'aire de l'estadi, navegant a través dels cèrcols i colpejant els objectius làser. Vista va abandonar el fet de tractar de desbancar-lo i es va concentrar a guanyar punts. Aviat els piadors bugonadors havien estat tots colpejats. Els cèrcols brillants es van dissoldre en partícules de llum.
L'estadi es va tornar negre. Obi-Wan immediatament va retrocedir amb l'energia de l’Swoop i va surar en l'aire, esperant. A baix, a la plataforma d'aterratge del nivell mitjà, un grup de Droides Gladiadors hologràfics va aparèixer. Un taronja brillant va esclatar de projectors de flames en els seus punys. Un làser vermell brillant parpellejava al centre dels seus fronts.
Obi-Wan va volar cap a la plataforma d'aterratge i va saltar de l’Swoop. Els Droides Gladiadors van disparar foc de blàster cap a ell, només punts inofensius de llum. Les flames van llepar a prop seu però no hi havia calor. No podria utilitzar l'arma de la carrera o el seu sabre làser contra la llum, així que va haver d'esquivar les flames i els raigs blàster.
Aquest obstacle era similar a un exercici anomenat l'Art del Moviment al Temple, introduït en ell quan era només un estudiant, fins i tot més jove que l’Ànakin. Es requeria que els estudiants es mantinguessin en moviment, esquivant tant les línies de llum que zigzaguejaven per l'habitació com els punts que corrien a l'atzar. L'objectiu era simplement sortir per la porta de la paret oposada. L'exercici requeria mig segon de temps i un cos àgil. Alguns estudiants eren millors que altres en comprimir les seves extremitats, saltar, i tombar-se contra el terra. Com humà, Obi-Wan estava limitat per la seva sòlida estructura esquelètica, però hi havia practicat durant hores fins que va poder jutjar la millor forma de moure’s amb un mínim esforç. Hi havia fins i tot tingut tutorials privats amb la Cavaller Jedi Fy-Tor-Ana, famosa per la seva gracilitat.
Totes les lliçons van tornar a ell en una allau. No hi havia entrenat per això específicament, com Maxo Vista. No hi havia practicat l'Art del Moviment en anys. Però podia sentir el seu cos respondre i moure’s fins i tot mentre els punts làser patinaven al seu voltant. Utilitzant la Força, va ser capaç d'estimar on copejarien els punts de llum.
Maxo Vista havia entrenat per això. Era hàbil en el moviment. La multitud va panteixar davant l'agilitat flexible dels dos oponents. Obi-Wan es va acostar prou a un Droid Gladiador com per marcar un punt. Vista marcà un altre. A la tènue llum, els perfils brillants dels Droides es van fondre amb la foscor vellutada.
Obi-Wan podia sentir la Força al seu voltant i sentir les onades de pertorbació. La sorpresa d’en Maxo Vista estava a prop. Fins i tot mentre esquivava la llum i es movia per donar un altre cop a un Droid Gladiador, sabia què estava venint.
Un dels Droides era real.
Obi-Wan va haver d'utilitzar la Força. Estava massa fosc com per estar absolutament segur. Els llums explotant al seu voltant podien ser letals o no. Va notar com Maxo Vista estava pretenent ser lent, mantenint a Obi-Wan entre ell i el foc.
Va veure un Droid Gladiador ben enrere dels altres, els seus blàsters disparant. Aquest era.
Desenfundà el sabre làser. Amb el sabre làser en una mà i la seva arma de l'esdeveniment en l'altra, va saltar. Amb una mà, va colpejar cada objectiu làser en cada droide, girant i penjant enmig de l'aire. Amb l'altra, va reflectir el foc de blàster real.
Va acabar amb una tombarella enmig de l'aire i va enfonsar el seu sabre làser en el tauler de control del droide real.
El comptador va sonar furiós. El marcador es va il·luminar. La multitud estava dreta ara, mostrant la seva aprovació.
Els llums de l'estadi es van encendre. Maxo Vista va alçar el cap des de la seva posició ajupint-se a terra. Va parpellejar, sorprès d'escoltar els buuus dirigits a ell. La multitud cridava pel Jedi. Però Obi-Wan havia desaparegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada