dilluns, 22 de gener del 2018

Parany d'ombres (IV)

Anterior



Capítol 4

L'acció ràpida de la Feeana no es va estendre a les seves tropes. Un líder amb un casc va escopir cap a ells, tractant d'acorralar als altres perquè li seguissin. Ànakin sabia que el seu Mestre podria frustrar-los en segons, però va esperar a què ells s'aproximessin. Aviat van estar envoltats per vint membres de la banda de la Feeana, i vint blàsters estaven apuntant en la seva direcció.
Ànakin va mirar al seu Mestre. Obi-Wan no va dir res. La seva mirada era calmada i observadora. Ànakin sabia que l'estratègia del seu Mestre normalment se centrava en esperar. Obi-Wan podia colpejar més ràpid que cap Jedi que conegués, però també podia esperar més del que qualsevol Jedi hagués, segons l'opinió d'Ànakin. Especialment quan un blàster estava apuntant al seu cor.
Tot i així, ell era un aprenent, i el seu treball era seguir al seu Mestre.
–Sou de la banda de la Decca, –va dir Feeana–. No us molesteu a negar-ho.
Feeana es va girar cap a Swanny i Rorq, que estaven tots dos retrocedint amb passos curosos.
–Swanny i Rorq els van portar, –va dir ella. Immediatament, deu dels vint blàsters es van girar cap a Swanny i Rorq.
–Gua, –va dir Swanny, alçant les dues mans mentre Rorq mostrava les seves dents amb un somriure nerviós–. Només vam entrar alhora.
–No els hem vist abans en la nostra vida, –va dir Rorq a través de les dents premudes.
–No som espies, –va dir Obi-Wan–. Som Jedi. Som aquí per la diplomàcia, no per combatre.
–Demostreu-lo, –es va mofar Feeana.
Només per una petita expressió Obi-Wan va revelar com de molest que estava davant la petició. Va aixecar una mà, i el casc de la Feeana va sortir volant del seu cap i directament va anar a la seva adherència.
Obi-Wan va parlar crispat pel casc.
–Cancel·leu totes les ordres. Preneu-vos unes vacances.
Els membres de la banda es van mirar els uns als altres. El líder del grup, que estava portant un casc comunicador, va posar una mà en la seva oïda, com si fos incapaç de creure del tot que Obi-Wan acabés de donar una ordre.
Ànakin podia escoltar exclamacions confoses i preguntes lleument arribant del casc en mans d'Obi-Wan. Va suprimir un somriure.
Feeana va inclinar el cap en un curt assentiment d'apreciació.
–Està bé, sou Jedi. Ara, pots retornar-me el meu comunicador? Són difícils d'aconseguir.
Obi-Wan l’hi va llançar. Feeana va parlar per ell.
–Mantingueu les vostres posicions fins més notícies. –Ella va mirar als Jedi–. Així que esteu aquí per diplomàcia. Parlem-ne.
Feeana liderà el camí fins a una cantonada. Va alçar un contenidor de duracer i va bolcar un altre per fer una àrea per seure improvisada. Llavors va fer un gest als Jedi perquè s'asseguessin. Va mirar a Obi-Wan expectant.
–El Senat ha enviat un Comitè de Govern Provisional per a Mawan, –va dir Obi-Wan–. Estan en la superfície ara mateix. Les forces de seguretat del Senat s'esperen en qüestió de dies.
–En altres paraules, finalment van a fer alguna cosa, –va dir Feeana.
–Sí, –va dir Obi-Wan–. Mawan no pot seguir sent un món obert. Després que els senyors del crim siguin deposats, el Senat organitzarà una transferència de poder als mawanis.
Feeana va posar les seves mans en els seus malucs.
–Així que què voleu de mi?
–Esperem que els senyors del crim voluntàriament o dissolguin les seves bandes o se’n vagin del planeta, –va dir Obi-Wan–. És la seva elecció. No hi ha altra.
–I què obtinc jo? –va preguntar Feeana.
–Obté evitar alçar-se contra els Jedi i una força de seguretat extremadament ben armada, –va dir Obi-Wan.
Feeana li va fer una mirada astuta.
–Hauràs de treure alguna cosa millor que això, Jedi. Segur que saps que els tractes tenen grans riscos quan un bàndol no té res a perdre.
–Per què no em diu el que vol? –va suggerir Obi-Wan–. Estalviarà temps.
Ànakin admirava la fredor del seu Mestre. Obi-Wan semblava saber el que Feeana estava pensant. Ell mateix no tenia ni idea.
–Amnistia, –va dir Feeana–. Sóc nativa de Mawan. No vull anar-me'n del planeta. No sóc realment una senyora del crim. Pensa en mi com una lladre que fa el bé. I tu digues-me quina altra elecció vaig tenir. A causa del cobdiciós lideratge del meu govern, vaig perdre la meva llar. Vaig ser forçada a anar sota terra. Al principi, robava per alimentar la meva família. Després robava per alimentar altres famílies. Llavors vaig necessitar una part del que robava per seguir robant. Llavors vaig necessitar que un parell d'altres ajudessin. Abans de saber-ho tenia una banda. Subministrava als mawanis el que necessiten per sobreviure. Sense mi estarien a la mercè de Decca i Striker. Almenys jo sóc lleial a Mawan. Soc una mawani primer, una criminal després. L'amnistia no serà difícil de concedir.
–Crec que això pot preparar-se, –va accedir Obi-Wan–. Què més?
–Una promesa, –va dir Feeana–. Sens dubte aquest Comitè Provisional estarà involucrat en preparar el govern de Mawan. Els interns tindran els millors treballs. Vull ser part d'aquest grup.
–Un moment, –va dir Obi-Wan. Es va allunyar per activar el seu comunicador. Ànakin va observar mentre parlava silenciosament per ell. Llavors va tornar i va assentir a Feeana–. La seva sol·licitud està garantida. I en resposta, s'espera que vagi a la superfície amb el seu grup per servir com una força de seguretat temporal mentre el Comitè Provisional treballa en obtenir el control de la xarxa d'energia.
–Pots esperar amb aquest comunicador, –va dir Feeana–. No faré res fins que estigui segura que aneu a tenir èxit.
–No crec que estigui en posició de fer exigències, –va dir Obi-Wan–. Ha de guanyar-se la seva amnistia demostrant la seva lleialtat al seu món natal. No acaba de dir que era una mawani primer, o m'equivoco? I si jo fos vostè, voldria fer un gest generós que li faci guanyar suport més tard.
Ell va mantenir la seva mirada. Ànakin va observar la batalla de voluntats. No tenia dubte de qui guanyaria.
–Està bé, –va accedir Feeana per fi–. Ho faré.
Ella va sortir per parlar amb el comunicador. Ànakin va deixar sortir l'aire que no s'havia adonat que estava contenint.
–Una menys, –va murmurar a Obi-Wan.
Obi-Wan va mirar a Feeana.
–Potser. Haurem de moure'ns ràpid per mantenir la seva lleialtat. Si percep que podem perdre el control de Naatan, es retractarà del tracte. Hem de neutralitzar Decca i Striker, i ràpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada