dilluns, 8 de gener del 2018

Mestre de la disfressa (II)

Anterior



Capítol 2

Ànakin va aterrar i va assaborir la sang a la boca. S'havia mossegat la llengua. Jeia sobre la seva esquena, alçant la mirada cap al cel de vellut negre i la lluna rosa.
–Tothom està bé? –va cridar Obi-Wan. L'explosió els havia tombat a tots, però Obi-Wan i Soara ja estaven dempeus altra vegada.
–Romaneu ajupits! –va ordenar Soara mentre el suau wiiuuush d'una altra arma aèria arribava cap a ells.
Ànakin es va aclarir el cap, va saltar posant-se dempeus, i va córrer cap als científics. Ell i Obi-Wan els van dirigir cap al refugi dels arbres caiguts. Es van cobrir mentre una altra bomba explotava. La terra queia com pluja.
–Una altra vegada no, –es va queixar Joveh, el seu cap entre les seves mans. Estava tremolant.
Tic Verdun va posar una mà a la seva espatlla.
–Només un parell de bombes. Res que espanti massa.
Ella va alçar el cap i va tractar de somriure.
–Res que no hagi vist abans.
Soara i Darra estaven ràpidament rebent lectures. Van córrer a ajupir-se al costat d’Obi-Wan i Ànakin.
–Estan a prop, –va dir la Soara–. Potser a mig quilòmetre de distància. Dirigint-se cap a nosaltres. Han de tenir un bioescàner de llarg abast.
–Estic rebent comunicacions codificades, –va dir la Darra, assenyalant al seu sensor de comunicacions–. Munts d'elles. Ha de ser una gran força.
–Que està disparant primer i fent preguntes després, –va dir Obi-Wan, ajupint-se mentre una altra explosió sacsejava el terreny.
–Pots interferir en les comunicacions? –li va preguntar Obi-Wan–. És un començament.
–Puc intentar-ho. –Darra es va inclinat sobre el seu escàner i va començar a introduir claus. A més de ser una lluitadora supèrbia, era una experta en comunicacions.
–Mig quilòmetre, –va repetir Obi-Wan, pensant.
–I acostant-se–, va dir la Soara.
–Amb aquesta lluna, estaran utilitzant visors nocturns i ulleres.
–Hi estic d'acord–, va dir Soara intensament.
Una altra explosió va resplendir. Van sentir l'ona expansiva però va aterrar en una àrea buidada. Els científics van intercanviar mirades preocupades, però cap va parlar de nou. Van observar als Jedi, sabent que l'única manera de sortir era seguir-los.
–Un equip de Padawan-Mestre, o hauríem de fer-ho nosaltres? –va preguntar Obi-Wan a Soara.
Ella va pensar un moment. Ànakin no sabia el que estaven planejant els dos mestres, però sabia una cosa... volia estar a l'acció.
–Ho tinc, –va dir Darra de sobte–. Estan interceptades per ara, en qualsevol cas. –Ella va alçar la mirada cap a ells, la seva expressió tensa–. Anul·laran la interferència bastant aviat.
Soara va assentir, llavors es va tornar cap a Obi-Wan.
–Necessitarem a tots–, va dir ella–. És una àrea massa gran.
–Sí. –Obi-Wan es va tornar cap als científics–. Han de romandre sota cobert. Si no tornem en quinze minuts, tornin per on vam venir. Ocultin-se on estaven abans.
–Ens estan abandonant? –va preguntar Fort Turan.
–No per molt. –Obi-Wan va agafar un dels packs de supervivència extra que havien portat en la seva missió. Va fer un gest a Ànakin perquè n’agafés un.
–Què ens passarà si no tornen? –va preguntar Reug Yucon.
–Tornarem, –va dir Obi-Wan.
–Si tornaran, per què ens van dir què fer si no ho feien? –va assenyalar Joveh D'a Alin.
–Científics. Són tan lògics, –va dir Obi-Wan–. Ho vaig dir per al seu propi reconfort. Tornarem. Vine, Ànakin.
Els quatre Jedi es van esmunyir cap a la nit vellutada que estava tan sobtadament i espectacularment il·luminada pels flaixos de la llum mortal. Ànakin podia sentir la Força reunir-se al seu voltant. No experimentava sovint la sensació de la Força combinada de dos poderosos Cavallers Jedi així com la dels seus Padawans. Feia la seva visió més aguda, els seus sentits més clars. Sabia d'on vindrien les explosions. Escoltava els sorolls més lleus de ssssuuup quan els llançagranades disparaven. Podia endevinar la direcció sense si més no pensar-ho.
Els Jedi es van dirigir directament cap a les tropes en avanç. Soara i Obi-Wan van explicar el pla. En els packs de supervivència hi havia granades luma, projectils que alliberaven partícules d'intensa llum. Sortirien per la línia d'avanç i llançarien les granades directament a les tropes. Ja que les tropes portarien ulleres de visió nocturna, l'efecte de la granada seria el doble. Una majoria estaria encegada per almenys una hora. Multitud de temps perquè els Jedi portessin als científics fora de perill.
La dificultat seria llançar suficients granades enmig del que sens dubte seria un poder de foc pesat. Els Jedi haurien de treballar ràpid i mantenir-se contínuament en moviment. També haurien de coordinar els seus esforços de manera que es cobrís una àrea àmplia.
Obi-Wan i Soara van donar les seves ordres en veu baixa. Els Jedi es van desplegar. Ànakin va comptar els segons, llavors va llançar la seva primera granada.
La nit es va il·luminar com la resplendor d'una nova. Ànakin va allunyar els seus ulls de la llum. No hi havia esperat tanta il·luminació. Fins i tot amb el seu entrenament Jedi, era difícil veure. Els seus ulls es van ajustar, però trontollava mentre corria. Va llançar una altra granada. Llavors, donant un altre salt, va llançar una tercera.
Podia veure a les tropes amb claredat ara. Les línies de front s'estaven agenollant, les seves mans sobre els seus ulls. Els altres estaven disparant a cegues.
Va esquivar el foc i va llançar una altra granada. Va córrer cap al punt de trobada, on Obi-Wan i Soara estaven esperant. Obi-Wan i Soara van escanejar el camp mentre Darra corria cap amunt.
–El flanc dret, –va dir Soara.
El flanc dret era l'àrea a la qual Ànakin havia estat assignat.
–Els lumes van colpejar darrere d'una paret. Necessitem més cobertura allà.
–Em queden granades, –va dir la Darra.
–Vés.
Darra no es va aturar. Va sortir corrent, ja estirant el temporitzador de les seves granades luma. El cel es va il·luminar en una sèrie de flaixos.
Ànakin va observar mentre Darra girava, saltava, i rodava mentre llançava diverses granades en un patró precís dissenyat per atrapar les tropes. Va veure on havien fallat les seves granades. No hi havia vist la paret. S'havia desorientat.
–Darra té el benefici de veure la paret des d'aquest angle–, va dir Obi-Wan–. Hauria estat impossible veure-la des teva posició.
La cara d'Ànakin cremava. Va ser amable per part del seu Mestre assenyalar això. Tot i així, se sentia malament perquè un altre Padawan hagués de tornar per fer la seva feina.
–Hem acabat aquí. Anem –va dir Soara i va fer un gest a Darra al mateix temps. Darra va saltar l'últim parell de metres i els va atrapar mentre corrien de tornada cap als científics. La nit estava fosca de nou, i només hi havia un parell d'explosions aleatòries, colpejant el terreny lluny d'ells.
Els científics estaven drets, esperant-los. Sense una paraula es van unir al grup i van córrer a través de la resta del bosc ennegrit.
Trotaren pel primer quilòmetre, llavors van frenar per caminar ràpid. Havien deixat el lloc de la batalla enrere, i els arbres s'alçaven al seu voltant de nou.
–Hi ha un llogaret davant–, va dir Soara–. Hauríem de vorejar-lo.
Obi-Wan va fer que sí.
–Necessitem la cobertura del bosc mentre... –Es va aturar.
Els dos Mestres Jedi van intercanviar una mirada. Ànakin va sentir la pertorbació en la Força. Semblava estar venint de tot el seu voltant.
–A terra, –va dir Obi-Wan crispat als científics.
Tots els Jedi van activar els seus sabres làser al mateix temps. Van fer un cercle al voltant dels científics i estaven preparats mentre la patrulla irrompia dels arbres.
Els haaridenins rebels estaven armats amb rifles blàster de repetició. Alguns tenien llançacoets de canell. Ànakin podia veure amb una mirada que els Jedi estaven superats en nombre. I amb els científics per protegir, seria difícil.
El foc de blàster va ser ràpid i semblava estar a tot arreu alhora. Ànakin no va concedir un segon pensament als números en contra seu. Es va centrar tan completament en la batalla que tota la resta es va esvair excepte el moviment del seu sabre làser i la seva atenció cap a on colpejaria després el foc de blàster.
El fum es va alçar al seu voltant. Les fulles van començar a calcinar. Obi-Wan va saltar per destruir un coet que es dirigia directament cap a ells. L'explosió a la meitat de l'aire va enviar l'aire colpejant contra els timpans d'Ànakin.
L'esquadró de cop i volta va concentrar un terç de les seves tropes cap a l'esquerra i va fer un atac sorpresa prop de la Darra. Ànakin ho va veure venir abans que ella. Ella només estava a mig segon després d'ell, ja tornant-se per reflectir l'explosió de foc. Va haver de pivotar sobre la seva cama esquerra, deixant el seu lateral dret lleugerament exposat.
–Ho tinc! –li va cridar Ànakin. Va saltar cap endavant, el seu sabre làser movent-se en un arc constant.
Però Darra ja s'havia compensat pel seu moviment. S'havia mogut i girat, i els dos Padawans van topar. Darra va ser llançada a un costat.
El foc de blàster va destrossar la seva cama. Ella va fer un crit i va caure, i el seu sabre làser va sortir volant, perdut en la confusió de cossos.
–Ànakin, cobreix-me! –va rugir Obi-Wan.
Ell va saltar i va agafar la Darra amb un braç, mantenint el sabre làser en moviment, reflectint el foc. Ànakin va saltar davant d'ells, desesperat per ajudar al seu Mestre. Soara va ajuntar més als científics i, amb un esforç heroic, va carregar directament cap a les tropes. Ànakin va saltar sobre els científics per unir-se a ella.
La fúria del seu atac va agafar a les tropes amb la guàrdia baixa mentre el foc blàster rebotava de tornada a les seves files. Les seves files van començar a vacil·lar. Ànakin i Soara van pressionar en l'avantatge mentre Obi-Wan i Darra es retiraven amb els científics.
–Van a reagrupar-se–, li va dir Soara a Ànakin–. Anem.
Es van tornar i van córrer darrere d’Obi-Wan i els científics, que estaven corrent a través dels arbres.
–El llogaret, va dir Obi-Wan a Soara–. Necessitem cobertura ara.
Darra no va dir res. Es va desplomar contra Obi-Wan, i ell la va alçar en braços. Els seus ulls es van tancar i els seus llavis es van separar. Ànakin va sentir una esgarrifança sobtada travessar-lo. Ella semblava com si la seva energia vital estigués drenant-se. I era la seva culpa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada