dijous, 4 de gener del 2018

Jocs perillosos (XIII)

Anterior



Capítol 13

Obi-Wan era al carrer davant de la botiga d’swoops d’Uso Yso. S'havia disfressat d'un viatger espacial, portant una capa grisa apagada i un tocat embolicat. Mentre observava, un flux constant de visitants entrava i sortia de la botiga. Cap s'anava amb una Swoop. Aparentment Yso estava fent negocis pròspers amb les apostes il·legals.
Obi-Wan va veure una figura baixa, rodanxona córrer de cop i volta pel carrer i dirigir-se a la porta davantera fosca d’Yso. Va esprintar pel carrer per atrapar-la.
Va tirar d’en Didi cap enrere pel coll de la seva túnica.
–Què estàs fent?
–Res. Almenys, res ara, ja que estàs sostenint el meu coll, –va dir Didi.
–Vas dir que anaves a comprar de nou l’speeder d’en Bog, –li va acusar Obi-Wan.
–Ho vaig intentar! Ho vaig fer! Però el trampós micollangardaix a qui l’hi vaig vendre li ha pujat el preu–, li va dir Didi–. No em podia permetre tornar a comprar el meu propi speeder! Necessito aconseguir una mica d'efectiu, així que vaig pensar que vendria el panell de dades d’en Bog i recuperaria el seu speeder a canvi.
Obi-Wan va veure el panell de dades sota el braç d’en Didi.
–Deixa'm veure això.
Hi havia una probabilitat que algú en el Consell dels Jocs conegués els esdeveniments que estiguessin manipulats. Aquesta podria ser una forma fàcil de descobrir-ho. Ràpidament va accedir a la informació en el sistema d’en Bog i va passar per diversos arxius aleatoris. No semblava faltar res. Un arxiu estava etiquetat com FORMES D'AVANÇAR. Obi-Wan va accedir a ell i va llegir a través d'una llista d'instruccions que Bog s'havia escrit a si mateix.
SIGUES AMISTÓS AMB TOTS!! AQUELLS QUE NO PODEN AJUDAR AVUI PODEN AJUDAR DEMÀ!!
FES TASQUES INSIGNIFICANTS PER ÉSSERS IMPORTANTS!!
FES-TE’N IMPRESCINDIBLE!!
MAI CONTRADIGUIS A UN SUPERIOR!!
SEGUEIX AL PODER!!!!!!!
–Veus el que he d'aguantar? –Didi sospirà–. La meva pobra Astri.
Obi-Wan va accedir a un altre arxiu marcat com RESPONSABILITATS DEL CONSELL DELS JOCS. Va escanejar les notes acuradament. Semblava que l'únic treball d’en Bog al Consell dels Jocs era organitzar els seients dels VIP. Hi havia fet llistes aparellant els senadors amb llotges de galeria exclusius per als diversos esdeveniments. Molt per la seva importància.
Obi-Wan va apagar el panell de dades. El va ficar dins de la seva túnica.
–Anava a vendre això! –va protestar Didi.
–No és teu com per vendre’l. Didi, sé que no acceptaràs el meu consell. Però les coses simplement poden ser més complicades del que te n'adones. T'aconsello que romanguis allunyat de les apostes.
–T’asseguro que ho faré, –va dir Didi, els seus ulls marrons sincers.
El comunicador d'Obi-Wan va donar un senyal. La veu de la Jocasta Nu va arribar crispada. Ell va parlar de manera que Didi no escoltés.
–He descobert qui és Quentor. M’estaves gastant una broma, Obi-Wan? –va preguntar Jocasta Nu.
–No, és clar que no.
–No hi havia cap registre d'ell enlloc, així que vaig fer la recerca criminal habitual. Llavors un profund rastreig de seguiment. Res va aparèixer.
–Així que és una figura subterrània.
Jocasta Nu va riure entre dents.
–No exactament. És un ocell d'estiu de cua groga.
–És un ocell?
–Una mascota no oficial del Senat. Viu en els alers de l'edifici i els senadors li deixen fruita i molles perquè s'alimenti. Si ell és un dels teus sospitosos, he d’advertir-t’ho, no ha abandonat Coruscant. Probablement estigui rosegant fruita muja ara mateix.
Obi-Wan va grunyir, llavors va agrair a Jocasta Nu i va tallar la comunicació. Fligh li havia mentit. Això no era sorprenent. Era una mentida digna d'en Fligh, una calculada per retardar-lo i entretenir-lo.
Però no estava entretingut.
Es va tornar cap a Didi.
–Saps on s'està quedant Fligh? –Didi va sacsejar el cap.
–En una pensió, suposo. Un antre, segur. Fligh és molt garrepa.
–Esbrina-ho.
–Ah. Sí, Obi-Wan. Puc veure en els teus ulls que el que necessites és informació i no et fallaré. –Didi es va inclinar i es va allunyar corrent.
Obi-Wan va colpejar la porta de la botiga d’Yso, duplicant el colpejar rítmic d’en Didi. Algú va sortir corrent, la seva cara girada. Ningú volia que se li reconegués en aquest tipus de lloc. Obi-Wan va pretendre examinar una Swoop malmesa amb un manillar abonyegat mentre escoltava l'altre ocupant de la botiga aproximar-se a Uso Yso.
–M'agradaria comprar una Swoop.
–A quin preu?
L’apostador va nomenar una xifra, llavors va dir:
–La portaré a l'esdeveniment d'habilitats amb blàster on espero veure a Wesau Torrin de Rezi-IX guanyar.
–És un bon pla. Uso Yso es va ficar els crèdits en un ampli cinturó que portava al voltant de la cintura i va introduir certa informació a un panell de dades. Li va donar a l’apostador una petita duralàmina–. Aquí tens el teu rebut.
Obi-Wan va esperar fins que l'apostador hagués deixat la botiga, llavors es va aproximar.
–Estic aquí per una Swoop, –va dir, alçant la mirada a l'alt ser. Va moure una mà–. M'agradaria veure el seu panell de dades.
Uso Yso va esbufegar.
–No necessites veure el meu panell de dades per comprar una Swoop. Quina vols?
Obi-Wan va moure la seva mà de nou. Uso Yso era inusualment resistent a la suggestió mental Jedi.
–M'agradaria veure el seu panell de dades primer.
–Si no vols comprar una Swoop, pots anar-te'n, –va dir Uso Yso, els seus ulls encongint-se amb sospita.
Obi-Wan va reprimir la seva lleugera decepció. No importava com d’hàbil que fos un Jedi o com de fort que fos la seva connexió amb la Força, de vegades la suggestió de la ment simplement no funcionava.
Obi-Wan va seguir l'exemple de l’apostador, nomenant una xifra, llavors dient:
–Planejo portar l’Swoop a la Cursa de beines i espero que Deland Tyerell sigui el guanyador.
Uso Yso va sacsejar el seu cap.
–Hi ha hagut un canvi d'última hora. Un nou conductor. Encara vols l’Swoop?
–Qui és el conductor? –va preguntar Obi-Wan amb curiositat.
Yso va consultar el seu panell de dades.
–Ànakin Skywalker.
Obi-Wan va sentir el xoc enfonsar-se en el seu interior, però no va registrar sorpresa a la cara.
–I bé? –va exigir impacient Yso.
Abans que Obi-Wan pogués respondre, un petit ésser, prim de quatre ulls, dos d'ells localitzats en els laterals del seu cap, es va esmunyir dins de la botiga.
–Patrulla de seguretat fora.
Uso Yso va empènyer una palanca i una paret va lliscar cap enrere, revelant més swoops en diversos estats de reparació.
–Besum! –Llançà un kit d'eines al seu assistent–. Comença a treballar.
–No sé com arreglar una Swoop!
–No m'importa, –esbufegà Yso–. Simplement fes-ho. –Es va girar cap a Obi-Wan–. Seguretat fa patrulles a cada estona. Res del que preocupar-se.
Ara que Yso estava en risc de perdre el negoci d'Obi-Wan, tot d'una era amistós. També havia deixat el seu panell de dades en un angle cap a Obi-Wan, i les anotacions eren fàcils de llegir. En el temps que li va portar a Yso comprovar les activitats d’en Besum, Obi-Wan havia escanejat l'arxiu i l'havia memoritzat.
Per a la seva sorpresa, les lletres i números semblaven familiars. Li va portar només un moment adonar-se que eren similars a les notes que registraven els seients de les llotges en el panell de dades d’en Bog.
La qual cosa significava que Bog no estava registrant seients per als Senadors. Estava registrant apostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada