dimecres, 3 de gener del 2018

Jocs perillosos (XI)

Anterior



Capítol 11

–Vaig a per ell, –va ordenar Obi-Wan a Ànakin intensament.
Obi-Wan va saltar a l’encalç de l’speeder. Aterrant en el component de reforç del vehicle, Obi-Wan va desembeinar el sabre làser i el va tallar amb un cop. L’speeder va virar i va xocar contra un banc groc brillant, i el pilot va saltar fora. Obi-Wan el va reconèixer a l'instant com el pilot del taxi aeri. Una cosa per la forma en què movia el seu cos el va alertar. Els seus moviments eren ràpids i poderosos, però solts i àgils també.
El pilot va saltar sobre l’speeder i va córrer pel carrer. Sense trencar el pas, va disparar un llançador de cable fins al sostre d'un alt edifici. El llançador de cable es va estirar i va desaparèixer a la teulada.
Obi-Wan va activar el seu propi llançador i el va seguir, el vent bufant a les orelles. Va saltar al sostre just mentre el pilot saltava al següent edifici. Obi-Wan el va seguir.
El pilot mai va mirar enrere. Obi-Wan va notar la seva fredor. No hi havia molts, sent perseguits, que no s'aturessin a comprovar la localització del seu perseguidor. Obi-Wan estava guanyant i el pilot semblava saber-ho, ja que el seu pas es va accelerar mentre saltava a la següent teulada. Estava a vint metres per sota, però va aterrar fàcilment i seguia corrent. Obi-Wan va invocar la Força per al seu salt i va aterrar-hi.
El pilot va córrer fins a la vora de la teulada que sobrevolava el carrer. Obi-Wan podia sentir el soroll d'una multitud i mentre s'acostava va veure que un estadi baix estava buidant-se. Els taxis aeris estaven alineats esperant passatgers. El pilot es va aturar i va activar el seu cinturó de propulsió antigravetat. Li va permetre caure de la teulada i aterrar de forma segura a la passarel·la de sota.
Obi-Wan va saltar i va haver de moure’s en l'últim moment per evitar un nen que de cop i volta va sortir corrent entre la seva mare i el seu pare. Va aterrar amb força. Va ser just a temps per veure el pilot ser empassat per la multitud que sorgia.
La irritació va esclatar i es va apagar. Li hauria agradat atrapar al pilot. No va succeir. A la propera.
Va caminar de tornada a les sales. Ànakin estava agenollat ​​al costat d’Aarno Dering, la seva mà a l'espatlla de l'home. Obi-Wan va saber immediatament que era mort.
Va caminar fins a l’Ànakin i va posar la mà a l'espatlla del noi. Es van quedar aquí per un moment, una cadena enllaçada de commemoració. Un Jedi sempre s'aturava per reflexionar sobre una vida perduda, encara que no coneixien l'esperit que havia marxat.
–No hi havia res que pogués fer. –La cara d'Ànakin era pàl·lida. Havia vist la mort abans, però encara se sentia afectat per ella. Obi-Wan s'alegrava de veure això. Esperava que Ànakin mai perdés aquesta vulnerabilitat particular. Hi havia hagut un moment en què s'havia preguntat si Ànakin fallava en connectar, un temps en què hi havia vist un no-res curiós a la cara del noi després que hagués matat en combat. Des d'aquella vegada, Obi-Wan havia vigilat a Ànakin amb atenció. Quan va veure al seu Padawan sentir l'enormitat d'una vida perduda, es va sentir reconfortat.
Un speeder de seguretat es va acostar, les seves llums senyalitzadores resplendint. A prop darrere d’aquest hi havia l’speeder aeri negre de la Liviani Sarno. Quan va saltar fora, estava clar que ella estava enfadada.
–Primer un conductor de taxi aeri és apallissat, i ara això, –va deixar anar ella, sobre el cos d’Aarno Dering–. Com explicaran això al Consell?
Ànakin es va posar vermell amb ràbia, i la mà d'Obi-Wan es va aferrar a la seva espatlla. Les paraules de la Liviani Sarno havien ofès a Obi-Wan també. Ella tractava la mort d'un company com una desagradable inconveniència.
–Òbviament els Jedi no poden complir les seves promeses, –va continuar la Liviani.
–Els Jedi no vam prometre res excepte la nostra presència–, va dir Obi-Wan.
Els seus llavis es van pressionar junts.
–En aquest cas, vaig a demanar seguretat extra.
–Aquesta és una bona idea, –va respondre Obi-Wan. Estava irritat pel seu to, però seguretat extra no era una mala idea. No volia revelar les seves sospites a Liviani encara. Els oficials tenien la tendència a ficar-se en el mig del camí. Obi-Wan volia assegurar-se amb què estava tractant primer.
Liviani es va tornar per xerrar amb un oficial de seguretat.
–Els suggereixo trobar un esdeveniment al qual atendre–, va dir ella de dalt a baix als Jedi–. Simplement donar una volta i no fer res. Si poden aconseguir-ho.
Obi-Wan es va allunyar caminant. Ànakin va deixar sortir un llarg alè.
–Haig d’aprendre més coses sobre la paciència–, va dir ell–. No sé com mantens el teu temperament de vegades, Mestre.
–Deixar-se portar per la irritació momentània no és res més que una distracció, –va respondre Obi-Wan–. Liviani està preocupada que si ocorren pertorbacions es reflecteixi en ella. Tenim coses més importants a fer. Quan Aarno Dering va deixar la seva habitació, et vas adonar d'alguna cosa significant?
Va observar mentre el seu Padawan arrufava les celles, pensant. Llavors la cara d'Ànakin es va il·luminar.
–Simplement estava lliscant el seu panell de dades en la seva túnica amb la mà esquerra. El va deixar caure quan ens va veure. Va caure a l'entrada i la porta no es va tancar.
–Exactament, –va dir Obi-Wan–. Crec que podríem voler fer una ullada a la vida d’Aarno Dering.

Van passar a través de la porta de seguretat de nou i ràpidament es van obrir pas fins a l'habitació d’en Dering. Era només una qüestió de temps abans que arribessin els oficials de seguretat. Obi-Wan no estava segur de com de cooperatius que serien amb els Jedi.
El panell de dades jeia a l'entrada. Obi-Wan l'hi va donar a l’Ànakin i va estendre el braç cap a un petit arxiu que havia caigut també. En ell hi havia un text de document d'identitat per a algú anomenat Ak Duranc.
–És un text fals de documentació per a Aarno Dering, –va dir a Ànakin–. Sovint les noves identitats utilitzen les mateixes inicials que el nom real de l'ésser. Els ajuda a recordar la seva nova identitat.
–Però què vol dir? –va preguntar Ànakin–. Per què Dering voldria una nova identitat?
–Només hi ha un motiu–, va dir Obi-Wan–. Tenia por de ser atrapat. La qüestió és per què. –Colpejà el document de text pensatiu contra la seva cama–. Els éssers no passen per tants problemes sense una causa. Tenia por. Però de què?
Obi-Wan va observar l'habitació. Era petita i neta. Tot estava apartat. Una maleta de viatge tancada estava sobre la taula. Dos cronos estaven al costat del matalàs. Obi-Wan els va agafar.
–Estan posats per despertar-lo–, va dir ell–. Utilitzava dos de manera que no es quedés adormit. –Els va tornar a posar on els havia trobat–. Interessant. Un expert en cronos que no confia en els cronos.
–Mestre, miri això. –Ànakin es va doblegar sobre un holoarxiu–. No va codificar cap dels seus arxius.
–Estava prou ​​preocupat com per aconseguir una nova identitat, però no va tenir temps de codificar els seus arxius, –va mussitar Obi-Wan–. Això vol dir que una vegada havia estat confiat de no ser atrapat.
–Ha anotat els esdeveniments en els quals ha manegat el temps. La prova d'habilitat en ballestes i la cursa d'obstacles hologràfics són els únics que queden. Però Mestre... –Ànakin va alçar la mirada–. La Cursa de beines és aquí, també.
Obi-Wan es va acostar i va estudiar l'arxiu.
–Llavors. Qui fos que estigui darrere de distorsionar els resultats dels jocs podria estar manipulant la Cursa de beines també.
Ànakin va tocar el panell de dades.
–Això vol dir que Doby i Deland no tenen cap possibilitat. El guanyador ja ha estat escollit.
–Possiblement. No sabem res amb seguretat encara.
–El que no entenc és com es pot manipular una Cursa de beines, –va continuar Ànakin–. No és com una cursa d’swoops d'obstacles, on els segments individuals són cronometrats. Qui sigui que creui la línia de meta primer guanya. No es pot garantir que algú no tingui un accident o xoc. Jo no prendria l'aposta, fins i tot si algú em digués que la carrera està arreglada.
Obi-Wan va fer que sí.
–Veig el que vols dir. Però no pot ser una coincidència que el jutge del temps corrupte hagi accedit a temporitzar la cursa. –Ell va mirar a les netes pertinences d’Aarno Dering mentre considerava el seu següent pas. Sabia que era inevitable, però no li agradava. Hauria d’enviar a Ànakin de tornada a les Curses de beines.
–Això podria ser una operació a una escala més gran de la que vaig pensar, –va dir en veu alta–. Sens dubte Fligh no ens ho explicarà tot. I sens dubte hi ha parts d'això que ni tan sols Fligh coneix. Contactaré amb Siri i Ry-Gaul per veure si han descobert alguna cosa. Ànakin, has de tornar a les Curses de beines. –A Obi-Wan no li agradava la forma en què la cara d'Ànakin brillava davant d’això–. T'has fet amic de Doby i Deland. Mira si saben com pot ser arreglada la carrera i si hi ha una forta aposta en marxa.
–I què farà vostè, Mestre?
–Vaig a treballar des de l'extrem oposat. Si volem esbrinar qui està falsejant els esdeveniments, haurem d'esbrinar qui es beneficia. Això vol dir que algú, o un grup d'éssers, està fent apostes sobre el resultat.
–Però com pot descobrir qui és aquest?
–He de tornar a posar-me en contacte amb Uso Yso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada