dissabte, 7 de setembre del 2019

Tarkin (XV)

Anterior


CAPÍTOL 15
CAPACITAT NEGATIVA

L’Agulla Carronya volava sobre un planeta volcànic sense vida d'un sistema estel·lar conegut per una xifra, no un nom. La tripulació estava congregada a la sala de reunions quan Teller va entrar, enfundat en un uniforme de comandant imperial.
—Dóna't la volta perquè puguem veure't bé —li va dir Anora des d'una de les cadires que envoltaven la taula circular de la sala.
—No et queda tan bé com abans —va dir Cala.
Teller es va mirar, decebut.
—Emoluments de la pobresa —va aixecar el cap per dirigir-se a tots—. Però tinc bones notícies...
—Bones notícies d'un humà vestit d'imperial —li va interrompre Salikk, tocant-se el pelatge de la galta—. Això ha de ser gros.
—Què diu el nostre aliat? —va preguntar el doctor Artoz.
—Una força d'assalt ha saltat cap a Gromas.
Els ulls d’Artoz van brillar per l'interès.
—Està confirmat?
Teller va assentir.
—Per diverses fonts.
—Llavors tenies raó sobre Tarkin —va dir Hask.
Teller s’arremangà els pantalons i es va asseure.
—Quan estava amb Regions Exteriors en Gran Seswenna solien seguir el rastre dels pirates calculant el seu consum de combustible. Els seguien fins a un dipòsit de combustible i es llançaven sobre ells. Els Jedi feien el mateix. Solament necessites saber amb quant combustible va arrencar la nau per poder suposar quin serà el seu itinerari. No sempre funciona però quan ho fa va d'allò més bé —va mirar a Cala—. Què em dieu ara del temps addicional que vam passar a Murkhana?
El koorivar va arrufar el gest i va assentir.
—Encara que els imperials hagin saltat cap a Gromas —va dir Hask—, han de tenir vigilats tots els dipòsits des d'aquí fins a Centares.
Teller va arrufar els llavis.
—Mai us vaig prometre res segur. La signatura de transponedor modificada va funcionar a Lucazec i no hi ha motiu per pensar que no torni funcionar. Per a la majoria d'instal·lacions imperials, no som més que una corbeta qualsevol necessitada de combustible. Però això no significa que no pugui sortir alguna cosa malament. Si això succeeix, tenim combustible suficient per saltar al primer indici de problemes.
—On? I després què? —va dir Salikk.
—No anticipem esdeveniments —els hi va dir Teller—. De moment cenyim-nos al pla.
Hask estava negant amb el cap, entretancant els seus ulls ametllats.
—Hauríem d'haver amagat combustible en algun lloc. Així podríem proveir-nos pel nostre compte.
Teller va arrufar les celles i va mirar a la zygerriana.
—El nostre gran cop va ser confiscar l'enviament per Murkhana —es va assenyalar—. Com he dit, la pobresa causa estralls.
Hask va desviar la vista, els seus trets angulars estaven tibants, i Teller es va girar cap a Anora.
—Bon treball amb l’holovídeo. Està despertant molta atenció.
Ella es va encongir d'espatlles.
—Em limito a fer el meu treball, Teller. Com sempre.
Teller es va posar seriós en girar-se cap a Cala.
—Parlant de treball...
—Fet —va dir el koorivar—. Encara que vaig haver de dedicar una mica més de temps a la descontaminació.
—Ja m'ha semblat que estaves més vermell que de costum.
—No bromegis, Teller —va dir Cala—. Aquest treball pot haver-me costat un parell d'anys de vida.
—Si et serveix de consol, li sortirà molt més car als imperials.
—Això tant se te’n fot, veritat? —va dir la Hask amb desdeny—. Em refereixo a les matances indiscriminades.
Teller va arrufar les celles.
—Indiscriminades? Perquè no eren tots soldats? Aquí és on poses tu la frontera?
—La gent ha de treballar, Teller —va dir la zygerriana.
—No t'enganyis, Hask. Aquests no són objectius civils. Són instal·lacions imperials amb un personal que ha volgut comprar el pla malalt de l'Emperador per al futur... Per a tu, la teva reina, jo i tots els que estem entre aquí i a les Regions Desconegudes. Ja has vist els cartells de reclutament: Serveix a l'Imperi i converteix-te en un ser millor! No et regira l'estómac? Qualsevol disposat a servir-los està traint a la vida, Hask. I no em diguis que no saben per a què signen, perquè és tan evident com aquests cartells de les parets. És esclavitud, repressió, un poder militar com no s'havia vist mai abans —va torçar la boca—. No vull esperar aquest futur pacíficament. I tu tampoc hauries. Dimonis, per què estàs amb nosaltres si no ho tens clar ja?
Anora va fer un gest conciliador.
—Ho té clar. Però se li oblida de tant en tant —va mirar a Hask—. Veritat?
Hask li va respondre amb un assentiment pensatiu.
Però Teller no tenia suficient.
—Mira, tant si estan extraient minerals per TaggeCo com omplint de combustible els dipòsits de naus de guerra imperials, tot es redueix al mateix: estan amb l'Emperador. El nostre magnànim líder, que en el seu moment més benvolent és fins i tot pitjor que Vader. La idea, Hask, per si ho has oblidat, és atemorir a tot aquell que s'hagi plantejat unir-se a ells. Reduir el nombre de morts, Hask. I venjar-se. Ho captes o no?
—Ho capto —va dir finalment ella.
Anora es va donar unes palmades en les cuixes i va llançar una breu rialleta.
—Teller, de vegades sembles tan sortit d'un holograma que no sé si ovacionar-te. El meu equip de producció de Coruscant t'hauria pogut treure moltíssim profit.
Teller la va mirar, després va mirar a Hask i va esbufegar esquerp.
—Artistes. Si l'Emperador se surt amb la seva, sereu els primers erradicats —va esperar una bona estona—. Bé, hem acabat?
Diversos caps van assentir.
Teller va mirar a Anora.
—Parlant d'hologrames, vegem com quedo amb el pèl vermell.

***

Tarkin, enfundat en un vestit de vol, estava esperant al centre de comandament de l'hangar quan la nau va tornar a l'espai real en una punta del Sistema Phindar, en direcció a la Vora. Sobre un holoprojector surava una holopresència a un quart d'escala de l'administrador del buc cisterna, un humanoide d'ulls grocs i aspecte lúgubre amb uns braços verds i fins que li penjaven fins a sota dels genolls.
—Hem acabat el proveïment, Governador Tarkin —va dir el phindià en bàsic—. La corbeta s'està preparant per enlairar-se.
—Bon treball, administrador. Han fet el proveïment seguint les meves instruccions?
—Així és... encara que ha suposat un esforç considerable.
—L'Imperi és generós amb aquells que cooperen en aquest tipus d'assumptes.
—I jo espero qualsevol generositat amb la qual tingui a bé gratificar-nos, governador. Però hauria de saber que la nau està vulnerable. Els meus treballadors i els soldats d'assalt locals estan ansiosos per detenir a la tripulació.
—No, administrador —Tarkin tallantment—. No ha de despertar cap sospita. És més, els que van a bord han tingut temps més que suficient per preparar-se per a això. Els matarien.
—Si vostè ho diu, governador.
—Jo ho dic. Té algun enregistrament del comandant?
El phindià va assentir amb el seu gran cap de nas arromangat.
—Ara mateix la hi estem transmetent.
Tarkin es va concentrar en l'holograma que va aparèixer al costat de l’holopresència de l'administrador de la instal·lació. Era un home alt i prim, vestit amb uniforme imperial, amb una espessa cabellera pèl-roja i una cicatriu pronunciada en la galta esquerra que anava des de la comissura de la boca fins a un ull biònic semblança al del Vicealmirall Screed.
—El seu cilindre de codi ho ha identificat com a Comandant LaSal.
—Un moment, administrador —va dir Tarkin, sortint del plànol i tornant-se cap a l'especialista més proper en el pou de comandament—. Introdueixi l'holograma en la base de dades. Si existeix un Comandant LaSal, esbrini on està destinat actualment.
—Sí, senyor.
Tarkin va tornar a col·locar-se enfront de l’holocàmera.
—Què em deia, administrador...?
—Solament que la placa de rang de LaSal i el disc de comandament de la gorra semblaven autèntics.
Tarkin no es va sorprendre. Amb tot el que havien aconseguit ja els segrestadors, falsificar cilindres de codi i insígnies de rang devia ser un joc de nens per a ells.
—Senyor —va dir l'especialista des del seu lloc—, el registre mostra un Comandant Abel LaSal destinat a bord del destructor estel·lar Sobirà, actualment atracat a Fondor. Però les seves imatges no acaben de concordar. Haig de contactar amb el Sobirà?
Tarkin va sacsejar el cap.
—No serà necessari.
Amb prou feines havia pronunciat aquelles paraules quan un oficial de senyals de caça estel·lar va entrar precipitadament.
—Governador Tarkin, Lord Vader sol·licita que es reuneixi al més aviat possible amb ell en el moll.
Tarkin va tallar la transmissió i va creuar a tota velocitat l’escotilla i la coberta fins a on un Ala-V groc i gris s'estava activant. El dosser estava obert i un astromecànic vermell ocupava el seu receptacle a la part posterior de la cabina. L’Eta-2 negre de Vader estava escalfant-se a prop. En veure a Tarkin, el Senyor Fosc va agafar un casc de vol i una armilla de respiració assistida i els hi va tendir.
—Els hi recomano vivament —va dir Vader, lliurant-li el material.
Tarkin va començar a posar-se l'armilla.
—Sembla que els seus càlculs van ser correctes, governador.
—Sí, però deuen haver recorregut un bon tros fins aquí. Tenim motius per sospitar que van proveir-se abans de desenganxar de Murkhana.
—En aquest cas, algú podria haver-los advertit que no s'acostessin a Gromas.
—Això és una cosa sobre el que mereix la pena reflexionar —va dir Tarkin—. A més, s'han delatat en altres qüestions. No solament estan familiaritzats amb l'instrumental de l’Agulla Carronya, també coneixen els procediments imperials. El seu comandant va imitar a la perfecció a un oficial i va usar cilindres de codi per sol·licitar el combustible —va aixecar la vista cap a Vader—. Membres de l'Imperi?
—L'Emperador no té paciència per a les endevinalles, governador. Sigui qui sigui, hem d'acabar amb el seu joc.

El buc cisterna orbitava sobre l'hospitalari Phindar. El pont posterior de l'enorme estació, un llarg cilindre d'aliatge no blindat, s'elevava sobre un trapezoide de blindatge que protegia quatre motors subllum i un hiperimpulsor genèric. En les seves respectives seccions hi havia gas radioactiu pressuritzat, metall líquid i materials compostos. Droides extravehiculars de diferents varietats duien a terme tasques de proveïment, instal·lant cel·les de combustible noves en naus estel·lars i traient les gastades, que dipositaven en contenidors d’emmagatzematge ancorades a tot el flanc d'estribord del buc cisterna. L’Agulla Carronya seguia connectada a l'estació, amb la seva proa enfront de la popa trapezoidal de l'enorme buc, quan Teller va entrar precipitadament en la resclosa d'aire i després en el saló principal de la nau.
—Recolliu la mànega de transferència i fotem el camp d'aquí —va cridar cap a la cabina de comandament.
—Tenim problemes? —va preguntar Anora, aixecant-se d'un salt.
Teller va negar amb el cap mentre s'arrencava la cicatriu de la galta i l'implant fals de l'ull esquerre.
—Aquest és el problema. Tot ha anat massa bé. Els phindians no han preguntat res, ni sobre la nau ni sobre les cel·les de combustible especials.
—Però vas dir que som una corbeta qualsevol altra —va dir Anora.
—De prop no —en sentir que la mànega tornava a introduir-se en el casc, Teller va córrer cap a la cabina de comandament, amb Anora trepitjant-li els talons.
—Ens estem desenganxant —va dir Salikk des del seient de capità.
La corbeta va donar una lleu sacsejada quan els reactors de maniobrabilitat la van separar del buc cisterna. Teller va anar fins als finestrals davanters per fer un cop d'ull a l'espai local.
—Què estàs buscant? —li va preguntar Artoz des d'un altre seient.
—No ho sabré fins que ho trobi —va dir Teller, però Cala li va interrompre.
—Nau revertint de l’hiperespai en l'extrem del sistema més proper a la Vora! —va fer una pausa per estudiar els sensors—. Un vaixell escorta imperial. En pantalla.
Teller, Anora, Hask i Artoz es van apinyar al voltant del seient d’en Cala mentre es materialitzava una imatge d'una embarcació en forma de cub amb el casc superior ascendent i el ventral pla. En la part posterior, el casc s'estenia sobre els motors de la nau.
—La signatura transponedora ho identifica com el Goliat —va prosseguir Cala—. Capaç de transportar tres esquadrons de caces estel·lars. Armat amb deu H-vuits de Taim i Bak i un sistema llançamíssils Krupx. Encara que no té uns escuts molt potents...
—No tinc el menor interès a posar a prova la seva resistència —va dir Teller.
—Potser solament hagi vingut a proveir-se —va dir Artoz, encara que no semblava molt convençut.
Abruptament, el vaixell va desaparèixer de la pantalla.
—On s'ha ficat? —va preguntar Anora.
I de la mateixa manera abrupta va reaparèixer... ara visible davant els finestrals davanters.
—Un microsalt! —va dir Cala—. I estan desplegant caces estel·lars!
Teller va veure com els caces estel·lars descendien per la rampa de desplegament de la nau.
—Ales-V, liderats per un Eta-Dos Actis.
—Apostem per qui pilota el negre? —va dir Hask.
Anora estava sacsejant el cap, consternada.
—Com ho han sabut?
Teller tenia els ulls oberts com a plats.
—Tarkin ha degut pensar que si ens espantava de Gromas enviant naus, optaríem per venir a Phindar.
—O va duplicar l'aposta —va dir Artoz—. Naus capitals a Gromas, Vader i ell aquí.
Teller es va posar alerta.
—Ara mateix això és el de menys —es va tornar cap a Cala—. Quant temps tenim?
—Un quart d'hora —li va dir el koorivar.
—M'ho apunto —va dir Artoz.
—A quina distància està el punt de salt més proper?
Salikk es va girar cap a la computadora de navegació.
—Hem d'allunyar-nos immediatament de Phindar i la seva lluna principal.
—Doncs hauràs de pilotar molt bé —va dir Teller—. Mantingues-te el més a prop possible del buc cisterna i protegeix el generador d’hiperimpulsió costi el que costi. Un parell de descàrregues perdudes i acabarem tots calcinats.

***

—Mantingui's en el meu flanc dret —li va dir Vader a Tarkin per la xarxa tàctica mentre s'allunyaven del vaixell de càrrega, amb cinc parelles d'Ales-V a les seves esquenes.
El gegantesc buc cisterna cilíndric estava just davant d'ells, perfilat sobre el planeta i amb l’Agulla Carronya començant a descendir per sota. Els segrestadors intentaven col·locar el buc cisterna entre ells i els caces estel·lars que se'ls aproximaven. Amb la corbeta pràcticament enganxada al buc, no tenia massa sentit activar el seu sistema d’ocultament.
Havien carregat plànols de l'armadura i del generador d’hiperimpulsió de l’Agulla Carronya en la computadora de punteria de tots els caces estel·lars i astromecànics, a més dels sistemes de control de tret del Goliat, que era capaç d'immobilitzar la corbeta amb un tret precís dels seus canons.
Els pilots de l'esquadró responien amb noms en clau (del Groc Tres fins al Dotze) mentre formaven darrere del caça negre de Vader i acceleraven cap al buc cisterna.
—El nostre objectiu és obligar a la corbeta a baixar els seus escuts deflectors abans que li disparem —va dir Tarkin pel micro del casc—. Quan ho haguem fet, la nostra prioritat serà el generador d’hiperimpulsió, que està situat darrere dels canons principals del dors de la corbeta.
Un cor de veus variades va donar resposta afirmativa a les seves indicacions.
—Afirmatiu, Groc Dos.
La mà dreta de Tarkin va subjectar la palanca mentre feia ajustos amb l'esquerra en l'instrumental. L'Ala-V poc més que una càpsula unipersonal recolzada verticalment sobre alerons estabilitzadors, s'havia dissenyat per donar-li velocitat i agilitat, a costa d'un sistema de respiració assistida fiable o hiperimpulsió, i disposava de dos canons d'ions que emmarcaven la proa en forma de falca. Feia anys que no pilotava cap i, malgrat l'amplitud de la cabina i la vista extensa a través del dosser de transpariacer, sentia claustrofòbia, lligat al seient per unes xarxes de seguretat i entorpit pels guants, les botes i el casc. Amb la computadora de punteria interferint amb la seva visió de babord, la cabina semblava més apropiada per un geonosià de dobles articulacions. En comparació, el vell Delta-7 classe Aethersprite era espaiós i el CRA-170 pur luxe. Però podria ser pitjor. El Goliat podria haver transportat un esquadró dels nous, i pel que sembla inservibles, caces TIE.
—Iniciem l'atac —va dir Vader.
Després d'unes xiuletades de l’astromecànic  dedicats al compensador d'inèrcia, Tarkin va afegir potència als motors per mantenir-se lleugerament per darrere de Vader i va descendir cap al buc cisterna. Es va adonar immediatament que els segrestadors no solament intentaven amagar-se sinó que també estaven fent una lleu rotació que mantenia la superfície dorsal vulnerable de l’Agulla Carronya enfront del casc corbat de l'embarcació major. Quan la corbeta va desaparèixer per babord, Vader es va sobresaltar, decidit a llançar-se sobre ella, però quan va arribar al costat de Tarkin va descobrir que l’Agulla Carronya els estava mostrant el ventre en comptes de la part dorsal. De totes maneres van llançar una ràfega de trets amb els canons d'ions i van donar mitja volta per fer una altra passada. Van trobar la corbeta sobre el buc cisterna, començant a descendir pel casc d'estribord de l'embarcació i amb els reactors de posicionament flamejant al màxim.
En descendir, l’Agulla Carronya va ser atacada per quatre caces estel·lars que la van crivellar per posar a prova els seus escuts, però va sortir indemne del xoc. La corbeta no va retornar el foc fins que va tornar a estar ben arraulida sota el buc cisterna, amb unes potents ràfegues dels canons làser laterals que van encertar als Grocs Set i Vuit i els van desintegrar.
Donant una bandada per allunyar-se de l'angle de tir, Vader i Tarkin van seguir a la nau en el seu segon gir sobre si mateixa, metrallant-la quan va sortir de sota el buc, però sense resultats tangibles.
Tarkin seguia enganxat a l'ala esquerra de l’Eta-2 quan Vader va interrompre el seu descens, va donar la volta i es va llançar decididament a reiniciar les hostilitats, acostant-se perillosament al buc cisterna en el seu intent per ficar-se entre ell i l’Agulla Carronya que ascendia, la qual cosa va obligar a Tarkin a reduir velocitat per col·locar-se en posició de tàndem. El foc dels canons d'ions de Vader guspirejava per tota la corbeta, de proa a popa, però els seus escuts seguien aguantant. Tarkin va suposar que estaven reforçats per energia desviada des dels canons i els reactors de maniobres subllum.
L’Agulla Carronya es va alentir considerablement quan va arribar al zenit del seu tortuós bucle i quan ho va fer va llançar una triple ràfega de foc làser que va obligar a desviar-se a quatre caces estel·lars, un dels quals va arrencar un tros del pont posterior elevat del buc cisterna abans de perdre el control i esclatar.
La veu de Vader va ressonar per la xarxa.
—Grocs Tres i Quatre, Deu i Dotze, formin darrere de Groc Dos i segueixin el nostre atac. Concentrin el foc permanent al centre de comandament de la corbeta.
Tarkin va imitar les maniobres evasives de Vader mentre els quatre caces estel·lars s'apressaven a reunir-se amb ells. Després els sis viraren com un de sol per iniciar el seu atac. Mantenint la disciplina de foc, Tarkin va subjectar la palanca amb força i es va llançar, amb l’astromecànic transmetent dades a la pantalla de la cabina. Alguns rajos van començar a obrir-se pas entre els escuts i a picar el lluent casc de la corbeta. Un darrere l'altre, els caces estel·lars la van anar fustigant, inundant els seus escuts amb foc d'ions mentre tornava a col·locar-se sota el casc del buc cisterna. Per tercera vegada.
—Aquests escuts no poden protegir-los molt més —va dir Vader per la xarxa—. Formació escalonada darrere de Groc Dos.
I tornaren a atacar.
Van llançar l'atac quan l’Agulla Carronya ascendia al costat del flanc d'estribord del buc cisterna. El reticle de punteria de Tarkin es va posar en vermell i l'alarma de blanc fixat va ressonar en la cabina. Va fer descendir la nau per llançar un tret letal quan les alarmes de proximitat van començar a udolar. Va empènyer la palanca, i virà bruscament a estribord, enviant els seus trets desviats mentre la xarxa tàctica esclatava en una cacofonia de crits d'alarma, Eta-2 de Vader i la resta d'Ales-V es van obrir per fer-li espai mentre el CRA-170 donava tombs entre ells, escapant pels pèls de diverses col·lisions.
—Avortin l'atac —els va dir Vader.
Tarkin va obrir la xarxa de combat amb el Goliat.
—Contacti amb l'administrador del buc cisterna. Ordeni-li que retiri els seus caces immediatament. Estan creant un caos aquí fora.
L'especialista a l'altre extrem de la comunicació va donar la seva conformitat a l'ordre i va tornar al cap d'un moment per donar-li una mala notícia.
—Governador Tarkin, l'administrador es nega a complir l'ordre.
—Es nega? Sota quin pretext?
—Senyor, diu que el buc cisterna és de la seva propietat i que vostè no és el seu governador.
Goliat, té una visió clara de l’Agulla Carronya?
—Afirmatiu, senyor.
—Doncs prepari els seus torpedes de protons per disparar a la corbeta quan aparegui per sobre del casc del buc cisterna.
—Amb el degut respecte, senyor, el buc cisterna i la corbeta podrien estar units —aquesta era la veu del comandant del Goliat—. I amb els nostres caces estel·lars escampats per l'espai, qualsevol torpede perdut...
—Sóc plenament conscient del risc, comandant —va dir Tarkin, donant regna solta a la seva ira—. Informi als seus oficials de notificació de baixes que assumeixo personalment la responsabilitat de tot dany col·lateral.
—Executi les ordres del Governador Tarkin, comandant —va dir Vader en un to assossegat que al mateix temps va sonar profundament amenaçador.
—Sí, Lord Vader. Preparant el sistema de llançament dels torpedes.
L’Agulla Carronya era a punt d'apuntar quan els seus motors d'ions van centellejar i la nau va sortir disparada del buc cisterna en direcció cap a la nau escorta, obrint foc amb tots els seus canons. Havent abandonat tota vigilància, Vader i Tarkin viraren en direcció a la Vora en un frenesí de maniobres evasives mentre descàrregues letals travessaven l'espai intentant destruir-los.
Vader va ordenar al que quedava de l'esquadró que estrenyessin la formació.
—Així podrem prendre contramesures i perseguir-la. No podem permetre de cap manera que aquesta nau surti a l’hiperespai.
Però els canons làser de l’Agulla Carronya van començar a encertar en els blancs. Els Grocs Cinc i Dotze es volatilitzaren amb explosions enlluernadores, afegint més rebles a la carrera d'obstacles en què estaven embarcats Vader i Tarkin.
Tarkin va reobrir la xarxa de combat amb el Goliat.
—A què espera? Per què no disparen?
—Senyor, la corbeta ha desaparegut dels nostres escàners!
—Dispari cap a la trajectòria de l'últim vector registrat —va dir Tarkin—. I activi el raig tractor.
La nau escorta va començar a disparar a gran distància i els seus rajos d'energia serpentejaren per l'espai local.
Vader i Tarkin seguien liderant la persecució quan es va produir una enorme explosió darrere d'ells. Tarkin va mirar per sobre de la seva espatlla esquerra i va veure que el buc cisterna esclatava en un torrent de foc i gasos que va aniquilar tots els CRA-170 i socarrimà les cues dels caces de l'Esquadró Groc. Quan l'ona expansiva li va arribar, va aclaparar la capacitat de l'Ala-V i el va llançar en una sèrie de tombarelles laterals que no tenia manera d'interrompre.
Després d'una bona estona, els sistemes del caça estel·lar es van reactivar i va sentir la veu de Vader per la xarxa tàctica.
—L’Agulla Carronya ha saltat a l’hiperespai.
—Ha sobreviscut algú més? —va aconseguir preguntar Tarkin.
El Goliat va respondre.
—Dos caces estel·lars. A més de la nau escorta.
Tarkin va aixecar el cap cap al dosser i va descobrir que tenia just enfront el que quedava del buc cisterna, encara escopint foc i començant a caure en espiral cap a l'atmosfera de Phindar.
No obstant això, la qual cosa li va impactar en recobrar plenament la consciència era que ni l’Agulla Carronya ni el Goliat havien llançat el tret que havia acabat destruint-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada