dimarts, 1 de gener del 2019

The Truce at Bakura (X)

Anterior


10 L'Ofensiva Kenobi i l'Ajust Ackbar
Eric S. Trautmann

Fragment de Tàctiques de Flota i Metodologia de Combat, per Ackbar de Mon Calamari.

La història de l'Ofensiva Kenobi és ben coneguda: el llegendari Cavaller Jedi, el General Obi-Wan Kenobi, va desenvolupar fa molt temps un pla d'atac flexible dissenyat perquè una força d'atac petita i maniobrable s'enfrontés al bloqueig d'un oponent major i millor armat.
El pla de l'Ofensiva Kenobi proposa una sèrie de petits atacs per aconseguir treure de la formació a part de la força més gran. En el cas que la força atacant aconsegueixi mantenir-se allunyada dels arcs de foc del gruix dels defensors (el que habitualment s'aconsegueix reposicionant les naus gairebé constantment), sovint és possible destruir almenys una de les naus defensores. En aquest moment les naus atacants poden travessar aquest buit en el perímetre defensiu i començar a atacar el bloqueig des de l'interior. En teoria, les naus defensores tindran problemes per disparar als atacants a causa de la proximitat de naus amigues; massa trets dins del seu propi perímetre defensiu podrien conduir a danys per foc amic.
Encara que aquesta és una explicació simplificada de l'Ofensiva Kenobi, la teoria bàsica és actualment una doctrina comuna per a l'Aliança Rebel: descol·loca al teu oponent movent-te on menys s’ho esperin, i ataca'ls des de l'interior.
No obstant això, podria resultar útil un nou enfocament d'aquesta tàctica, particularment contra el poder de l'Armada Imperial. Els imperials tenen major coordinació i comunicació entre naus, i en conseqüència operen conjuntament amb major facilitat que la flota de l'Aliança. És necessari un mètode per millorar la comunicació entre naus de l'Aliança; atès que l'Aliança s’està enfrontant a una campanya defensiva, els atacs i retirades coordinats estan augmentant la seva importància.
Reduint la capacitat de comunicació dels imperials —possiblement inundant la regió immediata a una zona de combat amb material radioactiu o emissor de partícules—, l'Aliança Rebel pot eliminar aquest avantatge en particular de l'arsenal de l'Imperi. Per descomptat, si es duu a terme tal acció, deixarà inoperatives les comunicacions en tots dos comandaments.
Òbviament, eliminar les comunicacions en tots dos bàndols d'una acció militar reduiria la batalla a una simple equació: aquell que tingui més potència de foc guanyarà. Atès que l'Aliança Rebel tendeix a tenir menys potència de foc durant aquestes batalles, aquesta equació és inacceptable.
Al meu entendre, és possible inundar una regió amb emissors de partícules prefabricats (o, de ser necessari, organitzar per endavant les condicions de la batalla entaulant-la prop d'un estel, quàsar o un altre fenomen similar) que limitaran —però no eliminaran— les comunicacions. A més, crec que desenvolupant un sistema que ens permeti una comunicació més ràpida entre naus durant tal disrupció, l'Aliança pot tenir un lleuger avantatge en enfrontaments a gran escala. Mentre existeixi un sistema per passar missatges per la flota, les comunicacions quedaran alentides, però no detingudes. Aquest sistema, si s'efectua adequadament, ens permetrà un avantatge d'un 20 a un 50 per cent en la velocitat de comunicacions nau a nau, enfront d'un oponent que no estigui preparat; no és un avantatge tremend, però una força preparada sovint pot guanyar una batalla aprofitant al màxim qualsevol oportunitat.
Assignant a cada nau de la flota una paraula clau, poden passar-se missatges de nau a nau i que aconsegueixin el seu destinatari previst, en el cas que cada nau romangui a l'abast de les comunicacions d'almenys una altra nau. Enllaçant els sistemes de comunicacions amb els ordinadors de combat a bord de les naus de l'Aliança, els missatges poden passar-se de nau a nau fins que les instruccions de comandament aconsegueixin el destinatari previst. Una analogia apropiada per al procés seria dir que és com fer saltar una pedra sobre la superfície d'una massa d'aigua. El missatge rebota de nau en nau, fins que aconsegueix arribar a l'altre costat: el receptor previst.
Els oficials de comunicacions de la Flota de l'Aliança ja estan sent entrenats en aquest sistema, i l'ordinador de comunicacions de cada nau ha estat programat per ajudar a l'equip de comunicacions. L'Armada Imperial no té instaurat cap sistema similar, ja que l'Imperi no ha d'enfrontar-se regularment a disrupcions de comunicacions. Es creu que una disrupció momentània de les comunicacions imperials permetrà l'èxit de més atacs rebels.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada