dimecres, 2 de gener del 2019

The Truce at Bakura (XII)

Anterior


12 Control Imperial dels Territoris de la Vora Exterior
Eric S. Trautmann

Del diari de la tauleta de dades del Governador Imperial Wilek Nereus, introduït poques hores després de la seva arribada a Bakura. El diari va ser confiscat poc després de l'Incident de Bakura.

L'Emperador ha insistit durant molt temps que ha de mantenir-se un control gairebé total sobre els mons sota el seu domini. Als Mons del Nucli, l'Armada Imperial patrulla l'espai obert, l'Exèrcit Imperial protegeix les superfícies planetàries, i el COMPNOR s'assegura de l'estabilitat política. La presència de l'Imperi és acceptada i, de fet, benvinguda.
Aquí fora, en la Vora, és una altra història. Estic d'acord amb la política de l'Emperador d'utilitzar el govern existent d'un planeta per mantenir el control.
Encara que resulta obvi que Sa Majestat no considera la Vora com una prioritat.
Als Mons del Nucli, on el govern imperial ja està fermament arrelat, les millors tropes, les millors naus i les armes més poderoses estan totes a la disposició del governador. Una intricada xarxa d'intel·ligència s'estén pel Nucli, proporcionant dades en aquells que han d'implementar les polítiques de Sa Majestat. En definitiva, una posició ideal des de la qual mantenir el control.
Aquí fora, lloc tradicionalment freqüentat per pirates, lladres i assassins, les meves forces estan antiquades i pobrament entrenades. Bakura és un cas estrany; tal vegada un dels mons més remots de l'Imperi, segueix sent una font de generadors repulsoelevadors de gran qualitat.
No obstant això, l'enfocament de Sa Majestat cap a Bakura és un indicatiu d'una falta de compromís cap aquesta regió. En lloc de protegir aquest sistema amb una poderosa nau de guerra o una plataforma espacial Golan, l'última línia de defensa de Bakura és un vetust creuer classe Carrack.
Les meves tropes són indisciplinades, i manquen d'entrenament i motivació. La xarxa d'intel·ligència necessària per infiltrar-se i eliminar els diversos grups polítics clandestins del planeta és inexistent. Tot depèn, en última instància, de la força bruta.
La meva flota de pacificació —que incloïa dos Destructors Estel·lars Imperials— va sotmetre aquest simple món en qüestió d'hores. La pacificació es va realitzar amb un vessament mínim de sang ja que el planeta ja s'estava estripant a si mateix en un desagradable conflicte civil. L'Imperi va oferir una oportunitat de mantenir l'ordre a Bakura, i els bakurans la van acceptar. I un únic creuer antiquat —sumat a l'amenaça d'una força major— és suficient per intimidar als bakurans.

Pacificació
La subsegüent reorganització de la societat bakurana ha resultat ser un efectiu camp de proves per a la nostra xarxa d'intel·ligència, així com per a les tropes de combat a la meva disposició. Amb sort, el destacament de tropes d'assalt de reemplaçament que he sol·licitat acabarà amb qualsevol esbojarrada idea sobre enderrocar el poder imperial que pugui albergar aquesta gent. Les fàbriques de repulsoelevadors ja estan sent reparades; d’aquí a una setmana hauria de tornar a començar la producció.

Conclusions
Amb sort, aquesta pacificació ajudarà a persuadir a l'Emperador que la regió dels Territoris de la Vora Exterior mereix una mica més que tropes de segona classe i oficials que hagin caigut en desgràcia. Encara que no sento cap estima per aquesta regió força desolada de l'espai, és el meu deure com a oficial imperial fer el necessari per complir els desitjos de l'Emperador. És per això que he preparat un informe detallat per enviar-lo a Sa Majestat, descrivint els meus procediments. Amb sort, l'Emperador —que ha comès l'error d'escoltar a bojos com Tarkin— s'adonarà que els Territoris de la Vora Exterior poden dominar-se per complet, igual que el Nucli, amb un mínim d'esforç. Espero poder convèncer a Sa Majestat que aquest refugi de rebels i pirates pot controlar-se fàcilment amb l'apropiada aplicació de força.
Si tinc sort, pot ser que fins i tot arribi a cridar l'atenció de l'Emperador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada