dilluns, 4 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (VIII)

Anterior




CAPÍTOL 8

Impactat, Obi-Wan no es va poder moure per un instant. Ànakin l’havia pres per sorpresa. No hi havia vist venir això.
Hauria d’haver-ho fet.
Obi-Wan es va girar i va anar a l’encalç del seu Padawan. Ànakin havia pres el corredor fora del centre de control d'armes. El corredor estava totalment buit així que va córrer per ell. Després d'uns passos al passadís es va obrir en una ramificació de quatre corredors. No es veia a Ànakin en cap d'ells.
Obi-Wan va serrar les dents per la molèstia. En qualsevol moment algun tipus d'esquadró revisaria aquesta sala de lectors. Tan aviat obrissin la porta, s'adonarien que hi havia sabotejadors a la nau. I hi hauria una alarma general. Mentre que la nau colicoide podia ser derrotada. Havia de trobar a Ànakin, i ràpid.
Va accedir a la Força, buscant l'energia al voltant d'Ànakin. Però la nau era massa gran i estava atestada d'éssers. Massa energia fosca arremolinada al voltant, actuant com un vel entre els Jedi. Sense esmentar que el mateix Ànakin no volia ser trobat.
Sense res més a fer, Obi-Wan va prendre el primer corredor a la dreta.
Òbviament, el pirata Krayn no s'havia preocupat per la neteja a bord de la nau. La nau colicoide estava plena, però estava relativament neta. La nau d’en Krayn estava plena de runa, i les parets i el terra estaven coberts de brutícia i oli. Cada vegada que Obi-Wan escoltava passos apropant-se, s'amagava en un de les petites cabines de càrrega que hi havia als corredors.
Però el temps s'esgotava, i va haver de prémer el pas i confiar en el seu sabre de llum per treure'l de problemes. Obi-Wan va seguir el corredor, cuidant-se de mantenir el seu sentit de la direcció. Semblava que tota la resta corredors giraven al voltant de l'altre i es creuaven en el punt central on havia iniciat. Era com buscar en un laberint.
Estava recorrent el tercer corredor, corrent tan ràpid com podia, quan va escoltar l'inconfusible soroll dels passos d'una tropa d'androides d'atac.
Obi-Wan només tenia segons per decidir si confrontar-los o córrer. Amb Ànakin encara perdut, va optar per tornar-se i prendre un passadís adjacent.
Però aquest no estava buit, era ple de pirates.
Hi havia almenys vint d'ells. Estaven tan sorpresos com ell, i a les palpentes van buscar les seves armes. Obi-Wan va saltar cap endavant activant el seu sabre de llum, a punt per al primer assalt.

Quan els pirates van veure el sabre de llum, semblaven atordits. Per a sorpresa d'Obi-Wan, els del grup del front lentament van baixar les seves armes. Tots els pirates de l'habitació els van seguir, deixant les seves armes a terra. Un dels pirates es va avançar. Obi-Wan va notar que la seva túnica era gairebé un parrac.
–Estem a la teva mercè Jedi.– Li va dir.
Per precaució, Obi-Wan va mantenir el seu sabre activat.
El pirata va parlar en veu baixa.
–Sóc Condi, del planeta Zoraster. No sóc un pirata. Sóc un esclau de la mateixa manera que els meus companys. Segrestats per Krayn dels nostres mons natals. Sota pena de mort, hem estat assignats a ser la guàrdia a bord de la nau.– Condi el va mirar amb impaciència. –Gràcies a les llunes i les estrelles, ens han rescatat en el nostre últim moment.
Obi-Wan va desactivar el seu sabre de llum. La nua desesperació a la cara d’en Condi li posava nerviós. El seu rostre era el reflex de la dels seus companys. Tot ells òbviament havien sofert grans privacions.
–Ho sento–. Va dir. –No he vingut en una missió de rescat.
El rostre d’en Condi es va enfosquir, llavors es va il·luminar de nou.
–Però pots portar-nos amb tu. T'ajudarem a lluitar.
–No puc.– Obi-Wan va sentir que aquestes dues paraules havien estat les més difícils que havia dit en la seva vida. –Tinc només una petita nau, prou gran per a mi i el meu company.– Voldria prometre que tornaria però, com fer aquesta promesa? Si aconseguia sortir de la nau fora de perill amb Ànakin, Krayn se n'aniria. La nau podia ocultar-se en qualsevol lloc a la galàxia. També creia fortament en què un Jedi no havia de fer promeses de les que no estava completament segur de poder complir.
Algú va parlar a la part d’enrere.
–Així que ens deixés aquí, d'aquesta manera?
Obi-Wan no sabia com respondre.
–Faré el meu millor esforç per ajudar-los–. Va dir finalment. –Però no aquí. No ara. Per ajudar-los, primer he de sortir d'aquesta nau.
Condi ho acceptà pacientment.
–Llavors t’ajudarem.
–No.– Obi-Wan va sacsejar el cap fermament. –Això no ho permetré. Això els posaria en perill. El millor que poden fer pels altres és anar-se'n per altres camins.
La cara d’en Condi era plena d'angoixa, però va assentir amb dignitat.
–Nosaltres mai t'hem vist, Jedi.
–Gràcies.– Obi-Wan va veure una espurna de moviment al final del passadís–. Ànakin!
Va córrer entre els esclaus cap al seu Padawan. Ànakin el va veure i es va aturar. Sabia que era millor que córrer.
Obi-Wan s’hi va acostar.
–Ànakin no tinc temps per discutir amb tu, hem d’anar-nos-en.
–Hi ha patrulles per tots costats.– Li va dir Ànakin. –No puc trobar a Krayn.
–La nostra millor oportunitat de destruir aquesta operació és marxar enseguida.– Li va dir Obi-Wan urgentment.
–Però és aquí, ara.– Va respondre Ànakin. –Podem destruir-lo.
–Condemnar un ésser a mort no és la manera de fer les coses d'un Jedi.– Li va dir Obi-Wan severament.
–Fins i tot quan aquest ésser ha esclavitzat a altres, els assassina per si fos poc, i els empresona en contra de la seva voluntat? –Va respondre Ànakin. –Vaig escoltar als esclaus pregar-te ajuda. Et vaig veure donar-los l'esquena. Com pots abandonar-los entre tanta misèria? Cada dia un esclau podria morir. Assassinar a Krayn els alliberaria. Com pots fer això?
–Ànakin, has de ser lògic–. Va dir Obi-Wan, lluitant per mantenir les bones formes. –Com podem ajudar-los? Si volem acabar amb l'imperi d’en Krayn, hem de tenir un pla. No podem només abordar d'amagat la nau i tenir l'esperança de trobar-se amb ell.
–Es veu tan bon pla com qualsevol altre.
–No ho és. I això pot resultar la nostra mort, i la mort de molts altres. Si cometem un error de càlcul o ens equivoquem de qualsevol manera, Krayn es venjaria usant el que el controla... Els esclaus. El millor pla és anar-nos ara i dir-li al Consell que faci ús dels seus recursos per enderrocar a Krayn. No hi haurà més arguments. És moment de fugir. Els guàrdies ara estan més a prop de capturar-nos, i no crec que els colicoides esperin per nosaltres molt més temps. Ara marxem. Has d'entendre que aquesta és la millor manera de fer les coses.
–Tu ets qui no ho entén! –Va cridar Ànakin.
A Obi-Wan li va sorprendre la vehemència d'Ànakin, però va mantenir la seva mirada fixa en ell, esperant que obeís.
Ànakin va dubtar. Els seus ulls mostraven el seu mal humor. No desobeiria una ordre directa. A contracor, va assentir. Obi-Wan podria dir que la fúria i la frustració bullien dins d'ell.
Necessitarien temps per resoldre això, el tindrien estant a bord de la nau colicoide.
Obi-Wan no va haver de tornar-se per comprovar que Ànakin estava darrere d'ell. Va sentir el seu furiós ressentiment tot el camí fins al nucli central d'energia. No es van trobar amb cap patrulla d'androides i van aconseguir colar-se al nucli, un cop més. Es van apressar per la passarel·la, corrent aquesta vegada.
Obi-Wan es va ajupir sota el seu transport, va obrir l'escotilla, i es va ficar dins. Es va amarrar al seient del pilot i va assenyalar a l’Ànakin a través de la finestra que el seguís.
Ànakin es va ajupir a un costat de la nau. I de cop i volta, el foc d'un blàster va impactar en aquest costat de la nau, prop del seu cap. Ànakin es va tirar a terra.
Un pirata va saltar de la passarel·la, amb blàsters en ambdues mans. Semblava humà, i Obi-Wan es va preguntar fugaçment com va poder saltar des de tanta distància.
El pirata va aterrar a només uns peus d'Ànakin. Va mantenir els seus blàsters apuntant, però no va disparar novament. El seu curt cabell estava trenat i adornat amb forts objectes brillants amarrats a través de les enredades trenes. Diverses armes letals penjaven al voltant del seu cinturó d'utilitats.
Es veia fort, però no era molt gran.
De sobte Obi-Wan es va adonar que el pirata era una dona. Llavors van brillar uns familiars ulls blaus, i l'impacte li va il·luminar per dins.
No només era una dona. La pirata era la Siri.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada