dimecres, 6 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (XIX)

Anterior



CAPÍTOL 19

Incapaç de trobar la Siri o a Ànakin, Obi-Wan havia d'informar a la delegació colicoide o corria el risc d'arriscar la seva tapadora. Acabava de començar el seu informe quan la Siri va irrompre a l'habitació.
L'alleujament va inundar a Obi-Wan quan va veure que estava fora de perill. Va fer un pas enrere contra la paret perquè no es distragués, si li reconeixia. Va veure la determinació en el seu rostre, Siri tenia un pla.
–Perdonin-me per haver vingut sense ser convidada en aquesta reunió–. Va dir, dirigint-se cap a Nor Fik. –Vaig venir a veure'ls sense el coneixement d’en Krayn.
Nor Fik va semblar sorprès, però immediatament va tractar d'ocultar-ho.
–Endavant.
–És la meva opinió que si permet que Krayn mantingui el control de les fàbriques d'espècia a Nar Shaddaa, les perdrà, i tots perdrem els enormes beneficis que obtenim d’elles–. Va dir la Siri.
–I per què hem d’escoltar-la? –Va preguntar Nor Fik en un to gèlid.
–Perquè jo sé més sobre les operacions d’en Krayn que ell mateix–. Va dir la Siri. –Els esclaus estan preparats per a una revolta. Ell no té la suficient seguretat per portar-ho.
Nor Fik es va girar cap a Obi-Wan.
–I què pensa vostè, Bakleeda?
–El que he vist recolza el que diu–. Va respondre Obi-Wan curtament. Sabia que si deia massa, podria ser contraproduent.
La Siri li va mirar amb curiositat. Ella sabia que alguna cosa estava fora del normal, però ella encara no l’havia reconegut.
Obi-Wan va ser temptat a cridar–li a través de la Força, però es va resistir. Ella no tenia per què saber qui era. Hi havia endevinat el seu pla i seguia el seu exemple.
Els dits de la Siri es van enganxar al cinturó d'utilitats mentre esperava que Nor Fik prengués una decisió. Obi-Wan va veure com tibava el dit, i després el relaxava. Va albirar un dispositiu de senyalització amagat al cinturó. Estava enviant un senyal. Això només podia significar una cosa.
Ànakin.
–Això requereix més estudi–. Va dir Nor Fik. –No podem prendre una decisió basant-se en algunes opinions. No estem preparats per fer-nos càrrec de tota l'operació de Nar Shaddaa.
–Però ho esperen algun dia–. Va endevinar Siri astutament.– No pensen comptar amb Krayn per sempre. Observaran els seus mètodes i com es poden millorar, i el trauran del mig. Ell no serà rival per a vostès. Al meu entendre, les fàbriques d'espècia poden funcionar de manera més eficient amb treballadors en lloc d'esclaus. L'ajuda que rebria de la República seria un enorme benefici. Vostès ja tenen un gran poder al Senat.
–Parla amb molta eloqüència, Zora, però de nou, hem de...
Les paraules d’en Nor Fik van ser ofegades per una explosió sobtada. Siri va ser llançada gairebé fins a terra, però es va mantenir dempeus. Un dels colicoides va caure de la cadira i es va redreçar ràpidament, avergonyit.
Siri, Obi-Wan, i Nor Fik van córrer cap a la finestra. Tenien una vista panoràmica de la planta de processament d'espècia davant. Una gran columna de fum serpentejava des d'un dels edificis.
–La rebel·lió ha començat–. Va dir la Siri. –Em creu ara?
Nor Fik es va quedar mirant la fàbrica. Un moment després, es van obrir les portes i diversos esclaus van entrar. Alguns d'ells portaven armes que havien robat de la Guàrdia de Nar Shaddaa.
–On és Krayn? –Li va preguntar Nor Fik a la Siri.
–A la seva habitació.
–Potser ja sigui hora que sigui... detingut.
Siri va posar una mà a l'empunyadura del sabre de llum.
–Jo puc resoldre això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada