dijous, 7 de desembre del 2017

Secrets dels Jedi (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

L'ésser que va irrompre per la porta s'assemblava poc a l’avorrit secretari. Ara portava armadura de teixit negre que li cobria el cos. La funda d'un rifle blàster i una vibroespasa creuaven la seva esquena, tenia un llançacoets de canell lligat als seus avantbraços. El seu llarg pèl ros s'estenia darrere d'ell, mentre entrava rodant a l'habitació com un droideka, sorprenent als Jedi pel seu angle d'atac inusual.
Va fer rodar una granada de fragmentació Merr-Sonn al centre de l'habitació. Va explotar immediatament, enviant metralla en totes direccions. Es va donar la volta i d'un salt, va aconseguir posar-se a la gatzoneta darrere d'un escut lleuger.
Qui-Gon va sentir la tremolor de l'aire amb l'explosió i la metralla va explotar al seu voltant. Va saltar davant Obi-Wan i Siri per protegir-los. Era difícil, fins i tot per un Mestre Jedi desviar la metralla de la granada. Va ser una cosa ràpida, imprevisible, a l'atzar. Va prendre tota la concentració d’en Qui-Gon i d'Adi per bloquejar-la. La metralla es va obrir pas a través dels seus sabres de llum i es va estavellar contra les parets i terra. Uns pocs míssils van colpejar en l'escut del caçador de recompenses, però tots van rebotar.
Qui-Gon va veure el flaix de sorpresa a la cara del caçador de recompenses a la vista dels seus sabres de llum. No hi havia dubte que havia estat esperant un grup d'agents de seguretat del Senat, no un equip de Jedi. Ell va disparar dos coets amb el seu canell en ràpida successió, a continuació, va fer marxa enrere, rodant a través de la porta de nou.
En sortir, va llançar una altra granada a l'interior de l'habitació. Qui-Gon va saltar cap endavant i la va convertir en un tros de metall fumejant abans que explotés. Va mantenir la mirada fixa en el caçador de recompenses. Ell havia fet una pausa per un instant a la porta. Una espurna d'alguna cosa va il·luminar els ulls del caçador de recompenses, i es va donar la volta i va fugir.
Qui-Gon va sortir corrent quan el caçador de recompenses va fer un forat a la finestra del saló amb els seus coets de canell i després va volar a través dels vidres trencats. Qui-Gon va veure un cable platejat que seguia una línia cap avall.
Va arribar a la finestra i va mirar cap avall. Ell només podia veure el cable de plata lliscant cap avall per l'aire. El caçador de recompenses havia aterrat al passeig de vianants a continuació. En qüestió de segons havia estat engolit per la multitud, desapareixent sota d'un dels tendals de colors.
Adi es va parar al seu costat.
–Ell estava esperant per ells. Suposo que ens estaria esperant durant aquest temps.
–Almenys sabem una cosa, –va dir Obi-Wan–. Ell no sap on són.
–Jo no estic tan segur d'això, –va murmurar Qui-Gon.
Es va dirigir de nou al passadís fora de la maleïda porta.
Es va posar dret on l'empleat havia estat. Una espurna de sorpresa havia encès els seus ulls, una revelació, a continuació, suficiència i propòsit. Tot això Qui-Gon ho havia vist.
El caçador de recompenses, un cop disfressat d'empleat, sabia on s'havien anat.
Hi havia tan poc temps. El caçador de recompenses ja estava de camí. No obstant això, Qui-Gon no va deixar de pensar-hi. A poc a poc va considerar cada objecte que podia veure des d'aquest punt de vista.
El sòl del pis. La cantonada d'una finestra. La cantonada d'una pantalla de vídeo. Un coixí al sofà-llit. La vora d'un paquet.
Res.
Qui-Gon va mirar a la pròpia porta. A continuació, mirà el teclat que havia utilitzat per entrar.
–El codi clau,– va dir–. Sé que en hotels com aquest, l'ocupant escull un codi que sigui fàcil de recordar. El codi s'introdueix en seguretat i en les targetes individuals. L'ocupant pot utilitzar la targeta o introduir el número per entrar a l'habitació.
Adi va fer que sí amb el cap.
Qui-Gon va moure una mà, i la targeta de la porta va volar des d'on l'havien deixat en el llindar fins a la seva mà. Ell mirà la targeta i va prendre nota de la seqüència de nombres que brillava.
–El codi que té escrit aquí és el 2N533,– va dir Qui-Gon–. La ciutat de Ciran té forma d'estrella de cinc puntes. Hi ha cinc districtes, i coordenades i adreces que reflecteixen això. Cada adreça comença amb el nombre de districte. 'N' podria significar nord.
–Creus que el codi de la clau és l'adreça on s'allotgen? –va preguntar Adi.
–Això seria córrer un risc, –va dir la Siri–. No seria que temessin que el caçador de recompenses pogués entendre-ho?
–No sabia que era aquí. Només sabien que era a prop, però van haver de deixar el seu suggeriment...
–A més,– va dir Obi-Wan: –Ell no estava segur que s'haguessin anat per sempre, estava esperant per veure si tornaven.
Mentre parlaven, ell ja aconseguia accés al mapa de Ciran en el seu tauler de dades.
–2N533,– va dir–. Sense un nom del carrer, vaig a haver de confrontar-ho... espera..–. Va mirar cap amunt–. Districte 2, 533 carrer Ascin Nord. Aquesta és l'única direcció de 533 en el segon districte i té una denominació nord. Ha de ser aquesta.
–El caçador de recompenses té avantatge, –va dir Adi–. No podem donar-nos el luxe de cometre un error.
–Ell va a peu, –va dir Qui-Gon–. Així que estem més igualats del que aparenta. Per tant, hem de ser més ràpids.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada