dilluns, 4 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

Tots dos van córrer al fosc pont. La tripulació estava asseguda intensament concentrada en els controls mentre alguns oficials corrien d'una estació a una altra. Fora del rang de visió del pont es podia veure rastres de vapor de torpedes de protons i un torrent d'explosius. La nau es va estremir amb cada explosió propera. Era una emboscada. Krayn ha d'haver sabut on apareixerien. El Capità Anf Dec estava dempeus, aferrat als braços de la seva cadira de control.
–On està la nau? –Va cridar–. On és la nau?
–S'ha llançat sota nostre Capità! –Va cridar un dels membres de la tripulació.
–Velocitat màxima cap endavant! A tota màquina! No, motors totalment a l'esquerra! – Va cridar el Capità Anf Dec, la seva veu estava a la vora de la histèria. –On és la nau ara?
La nau es va sacsejar cap a una banda mentre la tripulació intentava reconciliar les contradictòries ordres del Capità. Aquesta sacsejada va ser seguida d'una altra explosió que va deixar a tots trontollant.
–Krayn està fora del nostre rang Capità–. Va dir un dels membres de la tripulació. –Hem Rebut un impacte en el conducte de combustible.
–Què està fent?! –Va cridar el Capità Anf Dec. –No sap qui som!?
–Sí, Capità, vam informar que la nau era una nau colicoide amb un equip Jedi d'observació a bord. Segons les seves instruccions–. Va afegir el subordinat puntualitzant.
–Els escuts deflectors del costat del port han caigut–. Va cridar un altre dels membres de la tripulació.
–Què?! –Va preguntar el Capità verificant la lectura. –Com és possible?
–No aconseguirem estar completament operacionals a temps...
–Idiotes! –. El Capità Anf Dec gairebé va caure quant una altra explosió va sacsejar la nau. –És una emboscada, han d'haver restablert les coordenades del nostre sistema de navegació de les computadores.
Ànakin i Obi-Wan van mirar per la finestra del pont com el creuer pirata els hi disparava a discreció. Era més petit que el transport colicoide, però molt maniobrable. I pel que es via, les plataformes d'armes orbitals i canons làser, eren immensament superiors a les colicoides.
A causa de la seva aguda connexió amb la Força, Ànakin coneixia la seva habilitat per llegir situacions a llarg abast. No va necessitar la Força per adonar-se que amb una nau fallant i un Capità entrat en pànic, estaven en problemes. Si no podien superar a Krayn ni escapar d'ell, quines opcions quedaven? Va mirar al seu Mestre. Quan es tractava d'un pensament estratègic, depenia d'Obi–Wan. El seu Mestre no només podia processar tots els aspectes de les situacions difícils, podia arribar a diverses estratègies i afinar-les millor que ningú; tot en qüestió de segons.
–La nostra única esperança és aconseguir sortir en un petit transport d'aquesta nau i infiltrar-se al creuer d’en Krayn–. Va dir Obi-Wan. –Si aconseguim abordar-lo, podríem desactivar el seu sistema d’armes.
–Com dius? –El Capità colicoide va tornar el seu llarg cap. –Què has dit?
–Ens autoritza alliberar un dels seus transports per a nosaltres? –Va preguntar Obi-Wan.
–Per què?
–Per infiltrar–nos en la nau d’en Krayn–. Va repetir Obi-Wan. –És l'única manera en què escaparem de la destrucció o de la captura.
–Facin el que vulguin. No m’importa.– El Capità Anf Dec es va agafar als braços de la seva cadira mentre la nau se sacsejava per un nou impacte. –Només facin alguna cosa!
–Necessitarem crear una distracció.
–Molt bé!
Sense dir una altra paraula, Obi-Wan es va girar i va córrer pel pont. Ànakin el va seguir, amb el cor accelerat. Admirava com el seu Mestre havia avaluat la situació i triat un curs d'acció en qüestió de segons. Va ser una decisió perillosa, però podria ser la seva única esperança.
Van arribar a les portes del compartiment de càrrega, on estava un petit nombre de transports. Eren utilitzats per transportar passatgers o càrrega des de i cap a la superfície, mentre la gran nau orbitava un planeta. Obi-Wan es va aturar i es va girar cap a l’Ànakin.
–Escull.
Agraït per la confiança del seu Mestre, Ànakin es va girar cap a les naus. Les va avaluar amb ull de pilot, però es va recolzar en la Força perquè l’ajudés en la decisió. Necessitava deixar-se portar ara pels seus instints. Confiava que aquests li ajudarien a triar la nau correcta.
–El transport de classe G, –li va dir a Obi-Wan.
Obi-Wan va dubtar.
–El Lighter sembla ser més ràpid.
Ànakin va somriure.
–No per la meva manera de volar.
Obi-Wan va fer que sí. Van córrer cap a la nau trialada. Ànakin va activar l'escotilla i va lliscar a la cabina. Obi-Wan el va seguir. Ràpidament, Ànakin es va familiaritzar amb els controls. No hi havia nau feta que ell no pogués volar. Va contactar amb la tripulació que operava les portes del celler, va instruir que tenien permís del Capità Anf Dec. Les portes es van obrir una mica, Ànakin va activar les dues ales inferiors, les va col·locar en mode de vol. I van enlairar cap a l'espai.
–Allà–. Va dir Obi-Wan després d'alguns segons. –Si pots mantingues-te prop del seu escapament. Crec que la nostra nau és prou petita per escapar de la detecció. Sense esmentar que Krayn té altres coses a la seva ment.– Els colicoides havien mantingut la seva promesa de crear una distracció, volant erràticament i deixant-se rebre suficient foc com per mantenir a Krayn ocupat.
–I que hauria de fer –Va preguntar Ànakin.
–Estic obert a suggeriments–. Va respondre Obi-Wan.
Però la ment d'Ànakin ja estava funcionant quan Obi-Wan va dir “escapament”. Si podien mantenir-se en la part posterior de la nau pirata, podien introduir-se a través del sistema d'escapament. El vapor sobreescalfaria la nau, però si Ànakin entrava ràpidament. Això podia passar estant ja a l'interior de la nau pirata.
Ràpidament, va descriure el seu pla a Obi-Wan. Obi-Wan va fer que sí.
–És possible, però el tub d'escapament es va fent més estret cap a dins, podríem quedar atrapats.
–És per això que aquesta nau serà molt útil–. Va dir Ànakin. –Puc retreure les ales laterals a poc a poc i fer servir la tercera ala per volar.
Obi-Wan va arrufar les celles.
–Això et restaria control.
Ànakin va assentir.
–Ho sé.
–I la calor serà intensa, la nau podria sobreescalfar-se.
–No si accelero.– Ànakin sabia que Obi-Wan estava pensant. Hauria de pilotar la nau prou ràpid perquè no se sobreescalfés, però no tan ràpid com per perdre la seva maniobrabilitat. –Crec que puc fer-ho.
–Creus?
–Ho sé.
–D'acord, fem-ho.

La nau d’en Krayn no els havia vist, i Ànakin va ser capaç de reflectir amb precisió les maniobres ràpides de l'atac de la nau pirata. En arribar a la popa d’en Krayn, estaven lliures de la possibilitat que els detectessin. Va anticipar la manera en què es mouria la nau per atacar una vegada i una altra a les vulnerables peces de la nau colicoide. Va seguir la nau com una ombra, tot el temps facilitant l'accés a la gran vàlvula d'escapament de la popa. La vàlvula d'escapament contenia una hèlix que emetia un enorme brunzit. Ànakin va quedar suspès en l'aire, amb els dits en els controls, calculant el temps de tornada de l'hèlix. Obi-Wan va romandre en silenci, permetent que Ànakin reunís tota la seva concentració. El més petit error de càlcul els enviaria a les aspes giratòries.
Ànakin sabia que els segons passaven, agraïa el silenci d'Obi-Wan. Va esperar fins que la Força es reunís i s'unís amb els seus instints i les seves percepcions. Va posar la seva mirada en les aspes giratòries. Es veien lentes gràcies al seu nivell de concentració. Tan aviat va sentir que havia absorbit completament el ritme, va donar potència als motors i va sentir l'apropament de la nau al tub d'escapament. Va posar la nau cap als costats de les hèlixs preparant-se per lliscar a través d'elles. La petita nau se sacsejava per l'aire emanat de les poderoses hèlixs, però per aquí els apropava a una obertura d'uns pocs centímetres de sobres.
Ànakin va mantenir les mans premudes en els controls. Tot d'una hi va haver una explosió d'energia dels gasos del poderós tub escapament. Novament estava sent empès cap a l'hèlix.
–Aguanta’t! –Va cridar.
Va empènyer el transport cap a endavant, donant a tot el que tenia. Un simple toc de les aspes li faria perdre irremeiablement el control de la nau. Els motors es queixaven. Ànakin lluitava per mantenir la nau estable. Van anar accelerant; massa ràpid, es va adonar que Obi-Wan havia tingut raó, l’escapament s'estava reduint. Aviat només hi hauria uns pocs metres entre les ales i les parets del túnel. Ànakin va activar el control de les ales ràpidament, perquè les dues ales laterals es pleguessin al cos de la nau. Va sentir els controls saltar a les mans, però va mantenir fermament la nau. Lentament va reduir la velocitat.
–Veig llum endavant.– Va murmurar Obi-Wan. Encara que Ànakin sabia que no hi havia censura en la veu del seu Mestre, sabia que aquest cop havia estat massa a prop. Obi-Wan va continuar. –M'hi Jugo a què sortirem prop de la turbina a la central d'energia. Espero que hi hagi espai per a aterrar.
Ànakin també ho esperava. La nau estava lluitant contra els forts corrents d'aire, i es debatia la seva voluntat sense amabilitat com un voluble bantha. Entre la inestabilitat de l'aire i el poder de l’escapament, la nau estava molt a prop de perdre el control.
Però no ho faria. Ell no ho permetria. Confiava en l'habilitat de la nau per portar-los on havien d'arribar.

Va començar a apagar lentament el motor en quan el tub es va estrènyer. Es van precipitar a través de l'obertura del nucli central d'energia. Ànakin ràpidament va evitar les gegantines turbines que enviaven les ràfegues d'energia i vapor d'aigua al tub. Si aterrava directament al davant del tub d'escapament i apagava els motors, una bona ràfega de vapor enviaria la nau de tornada a les hèlixs. En el seu lloc, va aterrar la nau en un petit espai proper. Encara era a prop de l'eix, però l’escapament no era prou potent com per moure la nau. Va posar el tren d'aterratge per a bloquejar-la.
Obi-Wan va escanejar l'àrea.
–Anem per aquesta passarel·la. El més probable és que arribi a alguna mena d'estació de control de tecnologia. La nau està en mode d'atac, així que la tripulació estarà massa ocupada per adonar-se’n de nosaltres, això espero. En tot cas.
Ànakin va obrir l'escotilla i es van baixar de la nau. Immediatament una onada de calor els va embolicar. Ignorant-la, van córrer lleugerament cap a la passarel·la. Accedint a la Força van saltar l'alta barana sobre ells. Llavors van córrer pel sender metàl·lic passant els generadors gegants.
La passarel·la va portar-los a una petita porta en la qual hi havia una petita roda que servia com a dispositiu d'obertura manual. Obi-Wan ràpidament girà la roda, una volta completa. Posà la mà al sabre de llum del seu cinturó, i va travessar la porta.
Estaven en una cambra de lectors de tecnologia del nucli d'energia. Estava buit. Aquests lectors eren només còpies de seguretat, usats només en casos d'emergència. Obi-Wan va prosseguir a la següent porta, i va entrar. Aquesta vegada, van trobar un passadís estret i brut.
–Hem de trobar la central del control d’armes.– Va murmurar Obi-Wan. –Ha d’estar a prop. No obstant això, no podem esperar que estigui buit, al contrari.
Ànakin va seguir a Obi-Wan pel passadís. Movent-se ràpid, van arribar al final del corredor. Hi havia una finestra a la porta doble que mostrava l'interior d'un centre de tecnologia. Obi-Wan li va dir a Ànakin amb gestos que es quedés a un costat de la porta. Va mirar per la finestra. Tothom estava massa ocupat per fixar-se en ell.
El centre estava conformat per androides de guàrdia. Ja que l'armament era controlat en el pont, els androides estaven merament vigilant els diferents sistemes.
–Els androides estan equipats amb blàsters en els braços i en el pit.– Li va dir a Ànakin. -Sens dubte estan programats per matar a qualsevol que interfereixi amb els panells de control. Tindrem uns segons abans que registrin la nostra presència com una amenaça. Hi ha catorze d’ells.
Ànakin va assentir. Va treure el seu sabre làser.
–Llest.
Obi-Wan va obrir la porta i va caminar cap a l'habitació. Ànakin entrà darrere seu.
–Inspecció–. Va anunciar.
L'androide que vigilava als altres va girar el seu cap rotatori.
–Autorització?
El sabre de llum d'Obi-Wan es va encendre.
–Aquí.
Va saltar cap endavant, tallant el panell de control. Alhora, Ànakin es va moure a l'esquerra per encarregar-se de l’androide patrulla. Curosament tallà el cap de l'androide, que va trontollar, agitant els braços, fins que li va clavar el sabre de llum en el panell de control. Va sentir una onada de satisfacció de la Força del seu nou sabre làser. Ja no estava en mode d'entrenament.
Els altres droides van ser ràpids. Van aixecar les seves armes i es van tornar cap a ells com un de sol, disparant des dels blàsters en els seus braços i pits.
El foc dels blàsters brunzia a les orelles d'Ànakin, molt a prop i a l'atzar. L'habitació era petita i nua. No hi havia espai per evadir el foc, ni lloc on amagar-se. Els dos Jedis només comptaven amb els seus sabres làser.
Ànakin va mantenir el seu sabre en constant moviment, intentant desviar el foc a mesura que avançava. El perfecte equilibri del sabre de llum va ajudar a la seva precisió i velocitat. Va llançar un cop de peu i va enviar un robot a volar, a continuació, va fer un salt mortal cap a un altre, tallant un braç de pistola i després va tallar l’androide en dos. En descendir, va demolir l'altre androide a terra. Es va girar i va anar cap al tercer androide.
Obi–Wan era tot just una taca. Es va donar la volta, es va llançar, saltar i va donar puntades de peu, amb el seu sabre de llum en constant moviment. Va allargar una mà i amb la Força va enviar a un androide contra la paret. En qüestió de segons, havia enderrocat set androides, i es va tornar per ajudar a Ànakin a reduir els últims droides a un munt de ferralla fumejant a terra.
–Ara a pels sistemes d'armes, –va dir.
–Saps com desactivar-les? –Va preguntar Ànakin.
Obi-Wan va somriure.
–Segur. Faré servir un truc infal·lible que Qui-Gon em va ensenyar–. Va aixecar i va encendre el seu sabre de llum sobre el seu cap, i després va tallar cap avall al panell de control. El fum s'elevava i guspirejava el metall. Va apuntar un segon cop, després un tercer. Aviat, el tauler de control estava demolit per complet.
–Això hauria de ser suficient. Anem-nos-en.– Ànakin es va afanyar darrere d’en Obi-Wan. Sabia que només tenien uns segons abans que més androides arribessin. Obi-Wan va començar a córrer pel llarg passadís cap a la central d'energia. Ànakin de cop i volta es va aturar.
No sentia correcte abandonar la nau. Krayn era aquí, dins del seu abast. Tenien l'oportunitat d'aniquilar a un comerciant d'esclaus viciós que havia empresonat a milers de persones i que era responsable de la mort d'innombrables éssers innocents.
Com anaven a anar-se'n?
Al final del passadís, Obi-Wan va sentir que Ànakin no estava darrere seu. Es va donar la volta.
–Què passa?
–No podem marxar.– Ànakin va sacsejar el cap amb fermesa. –Encara no hem acabat. Hem de destruir a Krayn.
–Aquesta no és la nostra missió, Ànakin.
Tristament, Ànakin li va donar l'esquena.
–No, és la meva.
Es va tornar a la direcció oposada a Obi-Wan i va arrencar a córrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada