dimarts, 5 de desembre del 2017

Viarany cap a la veritat (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Un cop més, Obi-Wan estava davant el Consell Jedi. No només era l'últim lloc en el qual volia estar. Havia perdut al seu Padawan, qui havia estat capturat per un traficant d'esclaus. Els colicoides estaven furiosos amb els Jedi, i ja havien aixecat objeccions al Senat. No imaginava que el Consell estaria agraït per la seva investigació sobre la seva missió.
No hi havia perdut temps tractant d'explicar-se, el que hagués estat un error. Els Jedi sempre es concentraven en les solucions.
–He descobert que és probable que els colicoides estiguin secretament lligats a Krayn–. Va dir Obi-Wan immediatament després de saludar els membres del Consell respectivament. –Desitgen concretar el seu trànsit d'espècia, i Krayn desitja ser l'únic proveïdor d'esclaus per a les mines d'espècia, tots dos en els sistemes de Kèssel, i Nar Shaddaa.
Alguns membres del Consell van intercanviar mirades. Si això era cert, el tràfic il·legal d'espècia prosperaria i augmentaria.
–Males notícies per a la galàxia, aquestes són.– Remarcà Yoda.
–Tenim raons per investigar que està passant a Nar Shaddaa, tant com per exposar als colicoides, com per acabar amb Krayn–. Va dir Obi-Wan. –I encara més important, crec que Ànakin està a Nar Shaddaa. La meva opinió és que els colicoides anirien a Nar Shaddaa, després de deixar-nos en el punt d’origen.
–Què ens estàs demanant Obi-Wan? –Va preguntar Mace Windu, els seus foscos ulls es van fixar en la cara d'Obi-Wan.
–Una nau molt ràpida i permís per infiltrar-me en l'operació d’en Krayn–. Va respondre Obi-Wan. –Això primer que res. Però segon i més important, desitjo conèixer el secret.– Es va girar cap a Adi Gàllia. –Crec que la Siri no s'ha tornat cap al Costat Fosc. Jo crec que està treballant encoberta. Si m'infiltro en l'operació d’en Krayn, necessito conèixer la seva missió.
El majestuós rostre d'Adi Gàllia estava impassible. Llavors va llançar una ràpida mirada a Yoda i Mace Windu.
Lentament, Yoda va assentir.
–En el correcte estàs, Obi-Wan.
–Siri només està reunint informació–. Va dir Adi Gàllia. –Vam descobrir que les capes de poder i control entre Krayn i diversos governs són profundes. Necessitem tenir una imatge completa d'això. Siri es va infiltrar entre els pirates i va elaborar el seu camí d'ascens a una posició de confiança en el grup. A la Siri li va portar gairebé dos anys guanyar aquest nivell de poder en l'organització d’en Krayn. No podem arriscar la seva seguretat.
–Però Ànakin està amb ella.
–Llavors ella el protegirà–. Va dir Adi Gàllia fermament. –No estic segura que sigui recomanable enviar un altre Jedi. Podria comprometre la seva identitat.
–Potser–. Va dir Mace Windu. –Però potser ja hem esperat massa temps. Si els colicoides estan embolicats en això, s'intensifica la pressió d'acabar amb el tràfic d'espècia.
–Em preocupa Ànakin–. Va dir Obi-Wan. –Només hi ha una manera que la Siri pugui protegir-lo. L’haurà de convertir en un esclau. I no sé com reaccionarà ell en això.
–Assumir devem, que com un Jedi actuarà –. Va dir Yoda bruscament, els seus ulls gris-blavosos van parpellejar cap a Obi-Wan–. Paciència trobarà.
Obi-Wan no podia argumentar sense donar un mal reflex. Però sabia que la paciència no era el punt fort del seu Padawan.
–Siri ens ha enviat un missatge codificat–. Va dir Mace Windu. –Si no tornaves, hauríem enviat a algú a per tu. Ànakin està fora de perill. En efecte està com esclau en una fàbrica d’espècia a Nar Shaddaa. Ella el mantindrà vigilat.
–He d’anar-hi –. Va dir Obi-Wan.
–Molta paciència, heu de tenir Obi-Wan. –Va dir Yoda. –Conferenciar amb Adi Gàllia, devem.
–Si us plau, espera a fora, Obi-Wan–. Va dir Mace Windu fermament.
De mala gana, Obi-Wan va deixar la sala. Estava massa inquiet per seure a l'àrea d'espera fora de la Sala del Consell, així que va resoldre quedar-se dret observant la porta.
Li havia parlat amargament a la Siri a bord de la nau d’en Krayn. Hauria d’haver prestat atenció al que ell havia vingut coneixent d'ella en els últims anys. Hi hauria d'haver recordat com ell sempre havia estat impressionat de la seva integritat i coratge, el seu ferotge compromís al camí Jedi. En el seu lloc, li havia dit paraules d'ira i traïció. I ara la Siri era l'únic que hi havia entre Ànakin i la seva supervivència.
No va haver d'esperar molt. En només uns pocs minuts, Adi Gàllia va sortir de la sala del Consell.
–Hem decidit acceptar la teva sol·licitud. Pots unir-te a la Siri en Nar Shaddaa.– Li va dir Adi Gàllia. Va veure un rar trencament del seu majestuós port real, com si hagués vacil·lat a estendre una mà cap a ell, i després va desistir.
–Sé que seràs acurat, Obi-Wan, així que no hauria de dir-te això. Però he de dir-t'ho. La Siri està en un greu perill. S'ha arriscat massa. Si us plau...
Adi Gàllia era un ésser reservat i prudent. Ella mai demanava que la reconfortessin i usualment es mantenia a distància. Però Obi-Wan estava commogut per la seva angoixa i va reaccionar espontàniament.
Va capturar la seva mà i la va pressionar entre els seus palmells.
–No et fallaré.– Li va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada