diumenge, 8 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (II)

Anterior


2

Els recol·lectors eren criatures d'amples cossos, poc intel·ligents i, tot i els dos parells de poderoses potes i les pinces en forma de serra que s'estenien des de les seves mandíbules inferiors, complaents mentre no se'ls amenacés de forma directa. Dels seus xatos caps creixien antenes corbes que no només servien com a sensors per explorar l'ambient que els envoltava, sinó com a òrgans de comunicació gràcies a l'emissió de potents feromones.
Cada escarabat era capaç de transportar fins a cinc vegades el seu considerable pes en fullatge i branques. Tal com succeïa amb els neimoidians que els domesticaven, tenien una societat jeràrquica que incloïa treballadors, recol·lectors, soldats i criadors; tots servint a una reina distant que recompensava els seus esforços amb menjar.
Obi-Wan, Ànakin i els comandos que formaven el Setè Esquadró van haver de córrer per mantenir el ritme dels escarabats, mentre aquests transportaven la seva càrrega acabada de collir des dels horts fins a l'entrada natural de la cova que s'obria a la base del turó sobre la qual s'aixecava la fortalesa. El gran closca dels escarabats els ocultava a les portelles de vigilància controlades per patrulles de droides de combat PAU. Però el més important era que els recol·lectors coneixien rutes segures a través dels camps minats que separaven els arbres de la fortalesa en si.
La freqüent costum dels escarabats de baixar els caps per intercanviar informació amb els companys de rusc que es movien en direcció oposada, obligava als Jedi i als soldats clon a mantenir-se entre les potes posteriors dels recol·lectors. Obi-Wan corria encorbat, amb el sabre làser a la mà, però desactivat. Quan per fi van tenir a la vista la protegida residència reial, certa inquietud que interferia en l'ordre natural de les seves columnes va semblar apoderar-se de les criatures. Obi-Wan va sospitar que els escarabats captaven el perill potencial que suposava per al niu el tenaç bombardeig republicà. Com responent a aquesta crisi, escarabats-soldat es van unir a la processó, pasturant als més nerviosos i urgint-los perquè tornessin a les files.
La major alçada d'Ànakin l'obligava a romandre més enrere, gairebé directament sota la cua de l'escarabat. A la dreta d'Obi-Wan corria Cody, seguit i flanquejat pels seus companys d'equip.
Però, malgrat els escarabats-soldat, la disciplina del grup començà a trencar-se.
Un recol·lector que cobria a un dels comandos es va separar de la columna i va començar a allunyar-se abans que poguessin tornar-lo al seu lloc. En lloc de refugiar-se sota un altre escarabat, el comando va seguir el fugitiu i, de sobte, es va trobar en camp obert. Obi-Wan va sentir una ondulació en la Força un segon abans que la pota davantera dreta del recol·lector ensopegués amb una mina terrestre. Però ja era massa tard.
Una potent explosió va sacsejar el rocós terreny, arrencant la meitat de la pota davantera de la criatura. El comando va saltar cap a un costat i va rodar fins a quedar sota un trio de martellejants potes. Va haver d’arrossegar-se i esquivar-les, mentre el recol·lector donava frenètiques voltes sobre si mateix, aparentment disposat a trepitjar al comando que es trobava sota ell. Un cop de la pota posterior esquerra de l'escarabat va fer que el comando perdés l'equilibri. Desconcertat, el recol·lector va baixar el cap i va carregar una i altra vegada contra l'objecte blanc i dur que s'interposava en el seu camí, fins abonyegar del tot la seva armadura.
L'angoixa del recol·lector va començar a contagiar a la resta dels escarabats.
Mentre la majoria feia pinya per romandre junts, altres tiraven a córrer sobtadament, sortint de la columna principal i despertant l'alarma dels escarabats-soldat. Un segon recol·lector va trepitjar dues mines en ràpida successió, i les explosions resultants el van llançar per l'aire. La columna es va dissoldre en complet desordre, amb recol·lectors i soldats corrent cada un al seu antull, i els comandos i els Jedi van fer tot el possible per protegir-se.
–Mantingueu-vos prop dels que encara es dirigeixen cap al niu! –va cridar Ànakin.
Obi-Wan es disposava a seguir el suggeriment, quan va veure que el comando trepitjat es posava a peu dret i s'acostava trontollant, donant-se copets al casc amb l’enguantat palmell de la mà i evidentment aliè al terreny que trepitjava. Un recol·lector va sorgir de la caverna i es va dirigir directe cap al comando. Va tancar les pinces al voltant de la seva cintura i el va aixecar del terra. El comando es va retorçar a un costat i un altre amb les poques forces que li quedaven, però va ser incapaç d'alliberar-se.
Ànakin es va despreocupar de sobte del recol·lector darrera del qual es protegia.
Amb el sabre làser fermament subjecte en la seva enguantada mà, va saltar pel nu paisatge en direcció al comando captiu, amb la Força guiant-lo per no trepitjar les escampades mines. Els recol·lectors l’haurien pres per un dement, de no estar massa ocupats per salvaguardar la seva càrrega i arribar a la seguretat del niu.
L'últim salt d'Ànakin el va col·locar directament davant del recol·lector que subjectava al comando. Va tallar les pinces de l'escarabat amb un moviment ascendent del sabre làser, i va alliberar al comando, però també va fer que els escarabats-soldat se sobresaltessin frenètics. Obi-Wan gairebé podia olorar la descàrrega de feromones i desxifrar la informació que emetien: "La zona està infestada de depredadors!"
De la multitud va sorgir un xiscle en una freqüència tan alta que gairebé no era audible, i es va formar una estampida. Les mines van començar a detonar per tot arreu, i d'entre la ondulant fumera van sorgir més de cent PAU (Plataforma Aèria unipersonal).
Cadascuna d'elles, versió neimoidiana del veloç vehicle aeri d'observació utilitzat al llarg de tota la galàxia, estava proveïda d'armes bessones amb una potència de foc superior a la dels models de tambor utilitzats pels droides d'infanteria.
L'eixam de naus va fer ploure des de les altures rajos d'energia contra tot allò que tenien a la vista, matant recol·lectors a dotzenes i convertint el pedregós terreny en un gran cementiri. Enormes explosions van brollar entre les trencades columnes, a mesura que les mines detonaven. Ànakin esquivava raigs mentre corria, subjectant al comando amb el braç esquerre. La resta del Setè Esquadró va buscar protecció sense deixar de disparar, enderrocant PAUs amb una cortina de foc continu.
Cody va guiar al gran grup fins a una trinxera d'irrigació poc profunda. Quan Obi-Wan va arribar a ella, els soldats clon es van desplegar en cercle i van seguir disparant cap al cel. Un segon després, Ànakin es capbussava a la trinxera i dipositava suaument al comando al vessant ple de fang. L'especialista mèdic del Setè Esquadró es va arrossegar fins al ferit, llevant-li el cinturó i el casc mig destrossat.
Obi-Wan va contemplar fixament el rostre del clon ferit.
Un rostre que mai oblidaria; una cara que no podia oblidar encara que volgués.
Malgrat els molts anys transcorreguts, seguia recordant la breu conversació amb Jango Fett a Kamino. Va mirar a Cody i a la resta. "Un exèrcit d'un sol home... Però l'home adequat per al treball."
El crit de guerra dels clons.
Van alliberar ràpidament de l'armadura al comando ferit i li injectaren calmants perquè no patís convulsions mentre li retiraven la placa pectoral i tallaven amb una vibrodaga la seva peça interior negra. Les pinces del recol·lector havien aixafat l'armadura sobre l'abdomen del comando; la seva pell estava intacta, però els cardenals eren importants.
Només quedava en condicions de combatre la meitat de l'exèrcit original d'un milió dos-cents mil clons, de manera que la vida de tots i cada un d'ells era vital. Podien reemplaçar fàcilment sang i òrgans –"els recanvis", segons ells mateixos–, però la guerra estava en ple crescendo, les baixes en el camp de batalla eren cada vegada més grans i la seva supervivència era prioritat màxima.
–Aquí no podem fer molt per ell –va dir el metge a Ànakin–. Si poguéssim aconseguir un FX-7...
–No necessitem cap droide –el va interrompre Ànakin.
Es va agenollar, va prémer les mans contra l'abdomen del comando ferit i va utilitzar una tècnica de curació Jedi per impedir que el clon caigués en una commoció profunda.
Un sobtat soroll va atreure l'atenció de tots.
Molts objectes de la mida d'un penyal sorgien d'unes obertures en les muralles més baixes de la fortalesa. Cody va mirar cap a ells amb un parell de macrobinoculars.
–No és un allau –va dir, passant-li els binoculars a Obi-Wan. Aquest va alçar l'aparell i va esperar que la lent s’autoenfoqués.
Algunes de les armes més temibles de l'arsenal de la infanteria separatista s'acostava a uns bons vuitanta quilòmetres per hora, rodant cap a la trinxera en la qual es trobaven.
Droidekes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada