dijous, 5 d’abril del 2018

Persecució (XI)

Anterior


Capítol 11

Quan Boba va irrompre a la plaça oberta, l'estranya Jedi es va donar la volta per avaluar al nouvingut. Els seus ulls sota l'ombrívola caputxa marró estaven alerta i curiosos.
–Qui és aquest què ens ha portat? –va preguntar a Tarkin–. Sé que vaig aprovar la seva petició per aterrar, però ens va donar molt pocs detalls…
El governador va esperar al fet que Boba se'ls unís, i després es va dirigir a la Jedi major i va inclinar respectuosament el cap. Mirà a Boba i va gesticular cap a la Jedi alta.
–Ella és Luminara Unduli –va dir Tarkin a manera d'introducció–. He treballat amb ella abans, en diverses negociacions amb els separatistes.
Luminara Unduli va mirar a Boba amb interès. Tenia els ulls d’un blau profund i la pell verdosa i plena de tatuatges facials propis dels habitants del desert de Miral [1]. També tenia una intel·ligència única. Fins i tot dins del casc, Boba podia sentir la intensitat de la seva mirada exploratòria.
–Així que, governador Tarkin. Aquest és l'enviat que Skywalker va esmentar. –La seva mirada es va fer encara més pronunciada.
La mà d’en Boba va començar a buscar instintivament el blàster, però es va corregir a temps. En canvi va inclinar el cap a Luminara i no va dir res.
–L'enviat té nom? –va preguntar Luminara emfàticament–. Observo que no té cara. Almenys, no una que pugui veure.
–L'enviat té notícies només per al Canceller –va dir suaument Tarkin. Mirà a un costat, i Boba podria jurar que li guinyà un ull–. Ell desitja romandre en l'anonimat. La seva missió és extremadament perillosa. El seu viatge ha estat ardu. I pot tenir informació que ajudi a la nostra causa. La República li ha garantit salconduit, que hauria de ser suficient per satisfer a l'Alt Consell Jedi.
–I vostè es fa responsable d'ell? –Luminara va preguntar fredament–. Aquests són temps perillosos per tots nosaltres.
–Sens dubte –va concloure Tarkin. Boba va poder veure els ulls del governador centellejar perillosament–. Jo parlo per ell. La meva paraula serà suficient.
La mirada de Luminara va parpellejar amb les paraules d’en Tarkin; amb ira o amb dubte, Boba no va poder estar segur. Finalment, va assentir.
–Molt bé. Puc veure que està desarmat. Confiaré en el judici del Canceller, governador. Pot presentar-l’hi en les seves càmeres.
Ella va començar a girar-se per anar-se’n. Llavors es va detenir, agregant:
–El Canceller ha acceptat la seva petició per reunir-se amb aquest enviat. Ha accedit a fer-ho aquesta nit. El Canceller Palpatine ha de reunir-se primer amb Mace Windu en les seves càmeres. Ara pot acompanyar a l'enviat a les seves habitacions. Després necessito informar-li sobre la situació de Xagobah, governador.
Tarkin es va inclinar. Boba va inclinar el cap molt lleument quan Luminara va marxar. Estava molt content que no pogués veure el seu rostre.
Mace Windu!
Boba mai tindria una altra oportunitat com aquesta. Ni el pensament sobre la ira del Canceller Palpatine podia frenar la feroç alegria d’en Boba en pensar a destruir al seu enemic.
Encara que haig de trobar a Hat Lo en primer lloc, va pensar. Haig d'aconseguir armes noves i… desfer-me d’en Tarkin!
El governador semblava preocupat amb els seus propis pensaments.
–Per aquí –va dir. Va convidar a Boba a seguir-li–. Li portaré als seus allotjaments. Després haig d'encarregar-me d'alguns assumptes del Senat.
Caminaven en silenci per la plaça d'aterratge. Per davant d'ells amenaçaven les orgulloses torres del Temple Jedi. Quan es van acostar, Boba va haver de lluitar contra les ganes de treure un blàster inexistent. Veia figures amb togues fosques movent-se al voltant de la base de la torre més propera. Alguns d'ells li van mirar curiosament.
–Serà millor que no em donin cap problema –va murmurar Boba en veu baixa.
–No ho faran –va dir secament Tarkin.
Havien arribat a un dels principals accessos del Temple. Tarkin va alentir el pas. Mirà al jove caça-recompenses al costat d'ell.
–Estic corrent un risc terrible amb tu, Boba Fett –va dir en veu baixa–. I encara no sé perquè. Però confio enormement en el jove Skywalker.
Tarkin va indicar a Boba que entrés en el temple.
–Espero que provis el teu valor –va dir Tarkin–. Sempre estem buscant nous aliats.
Boba va veure com el governador Tarkin caminava cap al seu futur. Llavors, Boba es va tornar i va entrar silenciosament en la fortalesa dels Jedi.


[1] En l'original, diu ulls foscos i pell bronzejada. L'autora va donar una descripció equivocada de Luminara Unduli i per aquesta raó l’he canviat. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada