divendres, 1 de juny del 2018

Missió Desesperada (XV)

Anterior


CAPÍTOL 15

El més baix portava armadura, un casc, i coets al canell i genoll. Obi-Wan podia desviar el foc làser amb el seu sabre, però això significava que hauria de seguir girant, i l'única cosa que podria protegir-los del canó làser seria córrer. Afortunadament, els seus perseguidors havien estat d'alguna manera curosos. Massa foc del canó podria esfondrar el túnel sobre tots ells.
No hi havia usat el seu sabre làser en molts llargs mesos. Però el sentia perfectament equilibrat en la seva mà, i els seus moviments eren ràpids i gràcils. Va ser capaç de córrer i girar-se per desviar el foc, capaç de saltar i donar voltes, movent el seu sabre làser en un controlat arc, i no va haver de pensar com fer-ho. Estava lluitant de nou com un Jedi.
Ferus corria ràpid, però Obi-Wan va poder detectar una lleu dificultat en el seu pas, prova que la seva cama no estava prou curada per mantenir un pas constant. Necessitaven perdre als seus perseguidors, no córrer més que ells.
—Ho olores? —va dir Ferus per sobre del so del foc làser—. Aigua.
—No podem anar directament cap a ella —va dir Obi-Wan girant el seu sabre làser—. Necessitem aconseguir un avantatge.
—Un o dos d'aquests túnels laterals han de conduir-hi també —va dir Ferus—. Només és qüestió de triar el correcte.
Obi-Wan va accedir a la Força. L'olor de l'aigua, de la humitat, era feble. Estava sorprès que Ferus ho hagués captat, però també podia sentir la presència de la Força en ell. Mentre corria i mantenia el seu sabre làser girant, es va concentrar en l'olor fins que aquesta va omplir una part de la seva consciència tan completament que va poder rastrejar-la.
—Tercer túnel a l'esquerra, aquí endavant —va dir—. Després de la corba. Intentem una distracció.
Ferus va llançar una granada cap enrere per tal punteria que va impressionar a Obi-Wan. L'havia programat per explotar en poc temps, però els dos atacants no sabien això. La granada va colpejar, volant un enorme forat en el dur sòl i enviant al caça-recompenses més jove volant cap enrere. El ciborg era més fort i va absorbir l'impacte, però va trontollar cap endavant i va caure al forat.
El fum i les partícules de brutícia van omplir el túnel. Ferus i Obi-Wan ho van usar com a cobertura per precipitar-se cap al túnel lateral. Es van allunyar silenciosament pel passatge més estret. Tot just podien discernir el so dels seus perseguidors corrent pel túnel principal. Els havien perdut... per ara.
El fosc i estret túnel s'havia deteriorat durant anys. Es van obrir pas entre bassals d'aigua i van haver de passar per sobre de bigues caigudes. La foscor era completa. Era com si haguessin estat enterrats al cor de la muntanya. Però almenys no estaven esquivant foc làser.
L'olor d’humitat es va fer més forta. Al final Obi-Wan va veure una resplendor endavant. El llac.
Van emergir en una enorme caverna arquejada de fosca pedra vermella. Imponents agulles de roca els envoltaven com un bosc. Un llac amb aigua tan negra com el petroli llepava les suaus pedres del sòl. A l'altra banda del llac podien veure la continuació del túnel, amb la seva entrada parcialment bloquejada amb suports caiguts.
—La bona notícia és que l'hem trobat —va dir Ferus—. La mala notícia és que hem de creuar nedant.
Obi-Wan li va tendir a Ferus un respirador Aquata.
—Haurem de compartir aquest. Haurem de quedar-nos sota l'aigua per evitar que ens detectin. Per l'aspecte de l'aigua, no podrem veure res. Creus que pots accedir a la Força?
Ferus va sacsejar el cap.
—Ho he intentat, però... —Obi-Wan va ficar la mà en el seu cinturó i va treure el cable d'ascensió. Va deixar sortir un tros curt del fort filament i va enganxar l'adherència al cinturó d’en Ferus.
—Agafa’t-hi, llavors.
L'aigua estava esbalaïdorament freda. Obi-Wan va lliscar sota la superfície. Va sentir com s'encongia la seva pell pel terrible fred. Esperava que Ferus pogués fer-ho. L'aigua tan freda podia causar rampes o paràlisi. Sense la Força per ajudar-lo, Ferus podria tenir problemes per nedar.
Va començar a avançar a través del llac, sentint l'estirada ocasional del cable que significava que Ferus nedava darrere d'ell. Ocasionalment Ferus tiraria del cable i li passaria el respirador a Obi-Wan. Va bussejar tan profund com s'atrevia, no volent formar ni una ona que anunciés la seva presència sota l'aigua.
A meitat de camí a través del llac va sentir que el cable es posava més tens. Es va girar, tot just capaç d'albirar l'ombra que era Ferus darrere d'ell.
Ferus tenia problemes. La combinació del fred i la seva ferida li entorpia en nedar. Estava lluitant, i Obi-Wan podia veure l'esforç que li costava.
Va agafar a Ferus per sota dels braços i va començar a nedar amb una mà, arrossegant a Ferus a través de l'aigua. L'esforç era esgotador. Va invocar la Força, recollint l'aigua, les roques i l'aire de dalt. Volia cavalcar-la com una onada cap a la seguretat de la riba oposada. No volia agafar el respirador Aquata d’en Ferus; podia sentir a Ferus lluitant per respirar. Però no aguantaria gaire més sense ell.
Llavors Obi-Wan va sentir una cosa sorprenent. La Força s’estava trobant amb la Força, un feble intent, això segur, però Ferus estava accedint a ella, alimentant-la, intentant usar-la per unir-se amb Obi-Wan. Potser li ajudava el fet de tenir els seus cossos units, ja que Obi-Wan va sentir créixer la Força. I llavors la Força va prémer entre ells i al seu voltant, unint-los, als dos, i fent-los un amb les molècules de l'aigua del llac, a fi que llisquessin a través de l'aigua amb facilitat.
Obi-Wan va mirar a Ferus. Aquest va assentir, complagut pel que havia passat, fins i tot enmig de l'aigua gelada i el perill. Havia trobat la Força de nou. Li va passar el respirador a Obi-Wan i van començar a compartir-lo una altra vegada.
Aviat Obi-Wan va poder sentir més que veure, que estaven prop de l'altre costat. Ara haurien d’arriscar-se i exposar-se. Hi havia llum suficient perquè els seus perseguidors els veiessin si estaven mirant en aquesta direcció. Haurien de fer-ho silenciosament.
Obi-Wan va emergir del llac, només el cap sobre de la superfície. Va veure als dos caça-recompenses immediatament. Estaven d'esquena al llac, i l’estaven envoltant, intentant descobrir on havien anat Obi-Wan i Ferus.
La memòria d'Obi-Wan li va donar una punxada. Coneixia al petit. Quelcom en la manera en què es comportava... El seu casc li tapava la cara, però a Obi-Wan li era familiar. Va estudiar la seva armadura. Era una armadura verda de combat mandaloriana, i aquells eren sistemes de coets Kelvarek a les proteccions dels canells.
Semblava una versió més petita de Jango Fett. Però Jango Fett era mort.
Però tenia un fill... un clon. Boba.
Boba no havia de veure-li. Li reconeixeria. Hi havia conegut a Boba quan només era un nen, a Kamino, però Obi-Wan encara podia sentir la contundent mirada del noi, com semblava apropiar-se de tot ell. I després de la batalla de Geonosis, quan hi havia vist al seu pare decapitat per Mace Windu, sens dubte els Jedi no eren amics d'aquest noi. Quants anys tindria ara? Tretze, catorze? Només un nen, però més que un nen. Un altre orfe de les Guerres Clon, un altre nen convertit en adult abans d'hora.
Recordava la nau de Jango Fett, havia estat un Firespray. Reconstruïda amb armament incrementat, velocitat, sistemes de punteria. Havia estat repintada.
Tots aquests pensaments van passar ràpidament per la ment d'Obi-Wan mentre avisava a Ferus que emergia silenciosament. Es van moure a través de l'aigua, caminant ara, empenyent amablement l'aigua, però sense deixar que sonés la més mínima esquitxada.
Estaven gairebé a l'entrada del túnel quan van ser detectats. El canó làser va entrar en erupció. El foc làser va vaporitzar l'aigua, obligant-los a submergir-se sota la superfície de nou, intentant mantenir els seus cossos sota les aigües poc profundes.
Obi-Wan va escoltar l'explosió quan el foc del canó va colpejar els suports del túnel. L'aigua va rodar cap enrere, una onada que els va escombrar cap a aigües més profundes. El moment de fer el seu moviment era ara, abans que quedessin atrapats sota l'aigua mentre Boba Fett aconseguia arribar cap a ells. Havien de córrer.
Ferus estava sincronitzat amb ell. No necessitaven mirar-se o fer un senyal. Ara eren una sola ment, un propòsit.
Ferus va travessar la superfície de l'aigua al mateix temps que Obi-Wan, i va carregar a través de l'aigua que els arribava pels genolls. Darrere d'ells, Boba Fett va activar la seva motxilla propulsora. Va ascendir en l'aire cap a ells.
Usant la Força, Obi-Wan va crear una onada darrere d'ells. Va aconseguir cada molècula d'aigua, demanant-li a la Força que les unís en una creixent onada negra gegant. Va sentir a Ferus unir-se al seu esforç, i el poder de l'onada els va elevar i els va llançar cap al túnel.
El túnel estava ja gairebé completament col·lapsat, amb dues columnes de duracer enderrocades, formant una creu que bloquejava l'obertura. La terra i les roques estaven caient del sostre creant més obstacles.
Boba Fett va col·locar un míssil d'impacte, apuntant a l'entrada del túnel. L'impacte va ser tremend. L'altre suport va començar a caure, el sostre estava parcialment desplomant-se.
Obi-Wan i Ferus van passar a través, portats per la creixent onada. Van nedar a través de l'espai restant del túnel ensorrat mentre l'entrada es tancava darrere d'ells, segellant-los a l'interior.
La cara d'Obi-Wan es va estavellar contra el fang, i va provar l'aigua del llac, la terra, i la roca metàl·lica a la boca. Va sentir terra colpejant sobre la seva esquena i va esperar no haver estat enterrat viu.
El soroll va parar. Lentament, es va donar la volta, la terra i les roques van caure d'ell.
—Ferus?
Els ulls d’en Ferus estaven tancats. La seva cara estava coberta de terra, la seva galta contra la roca. Obi-Wan va posar una mà en el seu braç.
—Ferus!
Els seus ulls es van obrir.
—Això ha estat... un bon viatge —va dir.
—Anem. Ni tan sols un túnel bloquejat aturarà aquests dos. Vaig reconèixer a l'altre. Boba Fett, un caça-recompenses. És només un nen, potser de catorze o quinze anys.
—Quin nen —va dir Ferus, fent una ganyota de dolor en posar-se dempeus.
—Per on?
—No estic segur... a l'esquerra, crec.
Van avançar cap endavant. Havien recorregut menys de cent metres quan van escoltar una altra explosió.
—No estan intentant perseguir-nos —va dir Ferus—. Volen esfondrar el túnel.
Podrien estar tenint èxit. Obi-Wan va veure tremolar els suports de duracer. Les roques van caure sobre el camí. El sòl va tremolar.
Darrere d'ells, el túnel es va desplomar. Sobre els seus caps, els suports van gemegar.
—Corre! —va cridar Ferus.
Van córrer, accelerant túnel avall mentre les bigues es fracturaven sobre els seus caps i els suports començaven a enfonsar-se.
Al davant, van veure una espurna de color. Era Dona, encara vestida amb la seva túnica matinal, violeta com la neu al vespre. El seu pèl gris fluïa per la seva esquena.
—Ràpid! —els hi va cridar—. Per aquí!
—Què estàs fent? —li va preguntar Ferus, mentre corrien—. Et vaig dir que podíem encarregar-nos d'això.
—I ho esteu fent molt bé —va replicar ella.
Una altra explosió va sacsejar el túnel. El suport de duracer de la seva esquena es va enfonsar. Obi-Wan va agafar a Dona i va fer un salt de Força, amb Ferus al seu costat. Van aterrar al túnel següent mentre les roques i la terra plovien darrere d'ells.
—Aquest túnel no aguantarà molt més —va dir Dona—. Anem.
Amb Dona per dirigir-los, van ser capaços de córrer pels túnels més ràpid que abans. El sòl vibrava amb cada explosió, però ella els va portar ràpidament per un túnel lateral fins a un elevador amb una cabina oberta.
—Funciona? —va preguntar Ferus.
—Això espero. Entreu -Dona va saltar a l'interior i va tirar de la palanca. Mentre la cabina ascendia lentament, ella va somriure àmpliament—. Només feia broma. Mantinc aquest funcionant, per si de cas.
El brunzit de la maquinària era reconfortant. Obi-Wan va mirar cap avall, Content de deixar els túnels de sota. L'elevador va sortir a la superfície, tremolant amb cada nova explosió.
Dona els va conduir fora del tub, dins d'una petita estructura construïda a la roca de la muntanya. Van sortir caminant a la brillant llum del sol. Estaven a molta alçada per sobre del poble.
—Baixarem caminant fins al poble. Tinc un amic amb un lliscant veloç. Us portarà fins a Ussa.
—Tenim menys de setze hores —va dir Ferus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada