divendres, 1 de juny del 2018

Missió Desesperada (XVI)

Anterior


CAPÍTOL 16

Els va portar més temps que el que la impaciència d’en Ferus podia suportar, però per fi estaven al lliscant de dos seients, movent-se a gran velocitat cap a Ussa. No hi havia cap signe de Boba Fett i del seu company letal. Però Obi-Wan sabia que hauria d’arreglar les coses aquí, i després tornar tan sigil·losament com fos possible a Tatooine.
—T’he d’advertir—li va dir Obi-Wan a Ferus—, pots lliurar-te, però no es garantia que Malòrum alliberarà els presoners. Em temo que podria ser just o el contrari.
—Què vols dir? No poden fer-se enrere en un tracte.
—Poden fer el que els plagui —va dir Obi-Wan en veu baixa—. Segurament ja saps això a hores d'ara. Són perfectament capaços d'executar a cada presoner. Incloent-te a tu. Saben que han de ficar la por en els cors de cada persona a Ussa. Volen destruir-te, i volen destruir l'esperit dels ciutadans. Lliurar-te no els salvarà. Vaig veure un arxiu en la guarnició. Tractava de... com amagar una gran quantitat de morts. Desfer-se de cossos.
Ferus el va mirar horroritzat.
—No poden assassinar-los a tots.
—Ferus, l'extensió de la seva maldat és més gran del que creus —va dir Obi-Wan—. El mal comença al cim i degota cap avall. L'Emperador Palpatine és un Lord Sith.
—Un Sith? —Ferus el va mirar commocionat. El coneixement esclatà en els seus ulls—. Els Sith que estàvem rastrejant... la meva última missió a Korriban.
—Sí, però mantingues-ho en secret. Va ser el Comte Dooku qui es reunia amb Granta Omega. Per això, quan Omega moria, em va dir que desitjaria saber el que ell sabia. Sobre la identitat del Lord Sith.
Ferus va estar en silenci durant un moment.
—Així que va planejar això durant algun temps. I Darth Vader...
—És el seu aprenent —Obi-Wan va sentir un espasme de dolor. No sabia si revelar la identitat de Vader a Ferus. No hi havia necessitat que ho sabés.
—Els Sith controlen la galàxia —va dir Ferus—. És molt, molt pitjor del que pensava. Pensava que estàvem lluitant... contra un mal ordinari. Així que per això els Jedi van ser destruïts. Éreu els únics amb poder per derrotar-los.
—Sí. Així que ja ho veus, els crec capaços de qualsevol cosa. Malòrum no és un Sith, però el Costat Fosc és part d'ell. Trobaran alguna excusa per a les execucions. Després planegen tallar tots els sistemes de comunicació a Bellassa. Embargar qualsevol informació sortint durant un mes. Tancar l’espaiport, aïllar el planeta completament. Eliminar tota evidència. Després, si les notícies surten fora, poden negar-les. Ussa serà un exemple per a la resta de galàxia. Això és part d'un pla molt més gran.
Ferus va guardar silenci durant un llarg moment. Havien travessat les muntanyes i ara corrien ràpidament al llarg d'una vasta plana buida. Ferus semblava concentrar-se en pilotar, com si estiguessin movent-se a través del trànsit espacial en lloc de per l'aire buit.
—Primer he de veure a Roan. Després contactaré amb ells. Em crec tot el que m'has explicat, Obi-Wan, però he de lliurar-me. Quina elecció tinc?
—Sempre hi ha més d'una elecció. Fins i tot a risc d’irritar-te una altra vegada, vull recordar-te certa saviesa Jedi —va dir Obi-Wan.
—Ja no sóc un Jedi.
—De debò? —va dir Obi-Wan—. Llavors he d’haver-te imaginat manejant la Força allà en els túnels.
—Jo no faria servir la paraula gestionar —va dir Ferus—. Vaig ser com una cria de bantha.
—Pots fer que torni —va dir Obi-Wan—. Ja has començat. El que saps no s'ha perdut.
—Potser vaig voler que es perdés —va dir Ferus—. Potser tenir la Força com una part de mi va ser massa dur després que deixés als Jedi.
—Ara pots usar-la. La necessites. Estarà aquí.
—Llavors, dóna’m la teva saviesa, Obi-Wan —va dir Ferus. Va recolzar un peu a la cabina mentre agafava els controls.
—Fes el que deus, però d'una manera inesperada.
—Ah. La primera lliçó de l'entrenament amb sabre làser.
—No, la primera lliçó de l'entrenament amb sabre làser era no caiguis.
Ferus va riure suaument.
—Ho recordo.
—Llavors has de recordar això, tot el que aprens en l'entrenament amb sabre làser...
—Pot ser usat en l'entrenament de la vida —va completar Ferus.
Hi va haver un curt silenci.
—Però quina —va dir Ferus—, seria una manera inesperada de lliurar-me?
—Per fi —va dir Obi-Wan—, has fet la pregunta correcta.

Ferus estava dret al costat del llit d’en Roan.
—Ei, soci.
—Ei, soci.
—Qualsevol excusa és bona per estar tombat, diria jo.
Roan va somriure.
—Bé, el que és segur és que mai vaig tenir un dia de descans, treballant amb tu.
—Està millor cada hora —va dir Amie Antin.
Roan va mirar durament a Ferus.
—Penses lliurar-te oi?
—Sí, però no de la manera que esperes —Ferus es va girar cap a Obi-Wan—. El meu vell amic té un pla —Wil, Rilla, i Amie van mirar per sobre d'ell.
—No podem prendre’ns literalment el tracte —va dir Obi-Wan—. Si ho fem, tothom morirà. En lloc d'això, ens assegurarem que tothom viurà.
—Com? —va preguntar Wil.
—Usant el que ja teniu, no el que penseu que necessiteu —va dir Obi-Wan.
—Què tenim? —va preguntar Wil—. No tenim moltes armes, o naus...
—Tot el que tenim és els uns als altres —va dir Rilla.
—Exactament —va dir Obi-Wan—. I això és tot el que necessiteu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada