dilluns, 5 de febrer del 2018

El canvi de la guàrdia (I)



El canvi de la guàrdia





Jedi Quest 8


Jude Watson


Obi-Wan Kenobi i Ànakin Skywalker.
Mestre i aprenent.
Escollits pel destí. Destinats al conflicte.

El planeta Romin és un focus de maldat i corrupció. És un refugi per a criminals de tota la galàxia... inclosa la pèrfida científica Jenna Zan Arbor, un arxienemiga de la República.
Per tal de frustrar els maliciosos plans de la Zan Arbor, Obi-Wan Kenobi, Ànakin Skywalker, i un grup de Jedi han d’infiltrar-se a Romin... disfressats com una banda de lladres. On l'anarquia és la llei, els Jedi hauran de dominar l'art de les mentides per atrapar una mestra de l'engany.




Capítol 1

L'assistent del Senat Tyro Caladian es va doblegar del dolor davant la mirada de frustració a la cara del seu amic Obi-Wan Kenobi.
–Ho sento, –va dir per tercera vegada–. No hi ha res que pugui fer.
Obi-Wan volia grunyir. Volia expulsar un forat a través del rar panell de fusta laroon de la Sala de Reunions A3000291 del Senat. Volia reaccionar com un Senador privilegiat, arrogant, acostumat a sortir-se’n amb la seva. Volia deixar anar cops de peu.
Però era un Jedi. Els Jedi no feien aquestes coses. Acceptaven fins i tot les frustracions més torturadores de nervis amb concentració calmada i una direcció indestructible. Havia de buscar la fallada en la lògica, descobrir l'obertura a la porta tancada. Trobar el camí. Les insignificants emocions només li distraurien. Obi-Wan va agafar alè profundament i va buscar el seu centre de calma.
Va mirar al seu aprenent, Ànakin Skywalker. Si Obi-Wan merament se sentia com donant cops de peu a una paret, semblava que Ànakin ho faria en qualsevol moment. La seva mirada era turbulenta, bullent. Llavors, mentre Obi-Wan observava, una màscara va lliscar de la frustració d'Ànakin. Semblava compost ara, perfectament en control.
Un assoliment impressionant. Obi-Wan havia notat el creixement d'Ànakin durant els últims sis mesos mentre havien estat rastrejant a la científica malvada Jenna Zan Arbor des de la seva última parada coneguda en el sistema Vanqor. Ànakin tenia disset anys ara. S'estava convertint en un home així com en un Jedi.
Junts havien seguit el rastre de la Zan Arbor, rastrejant rumors i trobant pistes. Sabien que la científica no havia accedit a la seva gran fortuna, la qual el Senat havia confiscat i després dispersat entre els molts planetes als quals havia perjudicat. Sabien que el que els vanqorins li havien pagat aviat s'acabaria. Però també sabien que tenia un gust per l'extravagància. Li agradava viure bé. Potser deixaria un rastre així.
Obi-Wan i Ànakin havien trobat altres missions pel camí, llocs en els quals eren tan necessitats que no podien ser ignorats. Tot i així van continuar buscant per la galàxia pistes sobre el parador de la Zan Arbor, ocasionalment es desviaven però mai rebutjaven la seva meta.
La gran ruptura va arribar quan Ànakin va descobrir que ella havia comprat un creuer de producció limitada anomenat un Flightwing de Luxe. La nau era tan rara i bella que tothom la recordava... els venedors de combustible en foscos espaiports, el personal de reparació a les atrafegades ciutats capitals, oficials de duanes, i especialment altres pilots. Havia estat un moviment poc savi, típic de la seva avarícia i arrogància. Ella volia el que volia, després ho adquiria. Però va ser un mal error. A poc a poc, la informació arribava, i per fi l'havien rastrejat fins a Romin, un petit planeta en la Vora Mitjana.
Abans de viatjar allà per arrestar-la, Obi-Wan va demanar a la seva amiga i companya Jedi, Siri Tachi, que l'ajudés. Siri i el seu Padawan, Ferus Olin, havien estat involucrats en la recerca de tant en tant però havien estat cridats pel Consell Jedi per a altres missions. Tot i així, Siri havia donat el seu suport a Obi-Wan. Quan fos que ell la necessités per a la captura final de la Zan Arbor, ella estaria allà.
Ara a la Sala de Reunions A3000291, Siri no mostrava la seva frustració, sinó que la sentia en les línies tirants del seu cos musculat. Obi-Wan sabia massa bé com menyspreava Siri el fet d'haver de tractar amb la burocràcia del Senat. Estava sempre llesta per a l'acció. En molts sentits, era com l’Ànakin.
–Mira–, va dir ella a Tyro–, no som estúpids. Sabem que serà difícil. Romin està governat per Roy Teda, qui per a tots els registres és un malvat dictador. No és com si anés a convidar a entrar als Jedi. Però el Senat està compromès a arrestar la Zan Arbor. Per què no ens donen permís per entrar?
–És més complicat que això, –va dir Tyro. Clarament incòmode sota l'escrutini dels ulls blaus ardents de la Siri, l’svivreni va grapejar la gruixuda pinça de metall que recollia el seu llarg pèl negre en una cua que queia per la seva esquena. Després es va allisar el pèl brillant de la seva cara petita i punxeguda–. Els procediments del Senat sempre ho són. El mateix Teda ha violat diverses lleis galàctiques. Fica a la presó sense judici. Estem segurs que utilitza la tortura per extreure informació. Ha tancat els departaments d'informació i controla l'únic sistema de comunicacions del planeta. Fins i tot ha saquejat el tresor del seu planeta per al seu ús personal.
–Exactament, –va dir la Siri impacient–. És un criminal. Així que per què hem d'escoltar-lo?
–Perquè és un governant legítimament votat–, va dir Tyro.
–Però ell va manipular les eleccions! –va esclatar Ànakin.
–Això no canvia res, –va respondre Tyro–. Encara hem d'obeir les lleis de Romin. I hi ha una llei que prohibeix que entri cap caça-recompenses.
–Nosaltres no som caça-recompenses, –va dir Ferus. La seva dignitat va recórrer les seves paraules–. Som Jedi.
Tyro va empassar saliva.
–Sí, –va dir ell–, però la llei diu que ningú pot aturar ni transportar cap criminal galàctic fora de Romin. I això és el que vostès pretenen fer. Teda s'ha fet ric oferint el seu planeta com a refugi als criminals més buscats. Estan contents amb pagar-li un considerable suborn per mudar-se al seu planeta. A canvi, ell s'assegura que qualsevol caça-recompenses sigui expulsat a la força. Si la seva policia de seguretat els troba, se'ls fa «desaparèixer».
–Llavors només ens caldrà anar a Romin sense l'aprovació del Senat–, va dir Ànakin.
Ferus va arrufar les celles. Obi-Wan va notar com Ànakin s’eriçava quan el va veure. Els dos mai s'havien portat bé, i Obi-Wan no estava sorprès. Ferus seguia les normes. Ànakin no vacil·lava a torçar-les per aconseguir fer una feina.
–Ah, –va dir Tyro amb molta cura–. Em temo que sí que necessiten l'aprovació. Sense una causa legítima, se'ls demanarà que abandonin el planeta. I si no marxen, és probable que siguin empresonats... si tenen sort. Teda és conegut per executar sense judici.
–Però el Senat no pot protegir a una criminal com la Zan Arbor! –Obi-Wan va saltar dret i va començar a caminar amb frustració. Ara sabia per què Zan Arbor s'havia arriscat a comprar aquest transport. No li importava, perquè sabia que estaria protegida. Això va enfurismar-lo. Ningú estava per sobre de la llei galàctica–. Hi ha d'haver una forma.
Tyro va sacsejar el cap.
–Si n'hi ha, no puc pensar-hi quina. El Senat mira per l'altre costat quan es tracta de Romin. El Senador de Romin té gran influència. És un favorit de Sano Sauro... que com bé saben és el líder d'un gran bloc de votació.
Obi-Wan va grunyir.
–Una altra vegada ell no. –S’havia enredat amb Sano Sauro abans.
–Si aterren a Romin en secret, estaran violant les lleis del Senat–, va dir Tyro–. I els asseguro, que el Senador de Romin no vacil·larà en processar fins i tot a un Jedi. –Tyro va parlar suaument–. Em temo que això és típic del Senat aquests dies. Ho sento tant, el meu bon amic Obi-Wan, que no pugui ajudar-te.
–Estic agraït pel que has fet, –va dir Obi-Wan de forma encartonada. Es negava a acceptar que Zan Arbor fora intocable. Com el seu Mestre, Qui-Gon, havia dit, Sempre hi ha una altra forma.
Tyro va sospirar.
–Vinc d'un món pacífic. La il·legalitat creixent en la galàxia em pertorba en gran mesura. Els mons presó no estan ben mantinguts. Recentment hi va haver una altra fuga d'una presó d'alta seguretat, el Complex de Seguretat Greylands a Tentator. Va ser una banda notòria la qual es va alliberar. Afortunadament els membres de la banda van ser rastrejats i confiscats just fa unes hores. Però tals èxits són rars, he d'admetre.
Obi-Wan va deixar de caminar i va mirar a Tyro amb una mirada aguda.
–Qui són?
–Es diuen els Slams, –va dir Tyro.
–Espècie?
–Humanoide. De Mamendin, al Nucli. Van començar allà amb treballs, robatoris d'identitat, coses així. Després van passejar per la galàxia, principalment en el Nucli, realitzant estafes. Van ser la banda que va atracar tota la tresoreria de Vuma. Els líders són bastant joves... un home anomenat Slam i una dona anomenada Valadon. Slam és un estafador i Valadon és una experta en robatori d'identitat. Només tenen altres dos membres... mantenen els seus números baixos per mantenir la lleialtat. Els Slams van ser atrapats quan van tractar de colar-se en una caixa cuirassada de seguretat del Gremi del Comerç. Un no va darrere del Gremi del Comerç sense patir grans conseqüències.
–Recordo l'assumpte de Vuma, –va dir la Siri–. Vàrem sentim sobre ell en el Temple. Gairebé porta a la fallida al planeta. El vèrtex cristal·lí que van robar encara està desaparegut. –Ella li va llançar una mirada curiosa a Obi-Wan–. Què és? Tens aquesta mirada a la cara.
–Quina mirada?
–Aquesta mirada que diu, vas a odiar aquesta idea, Siri, però vaig a fer-ho de totes maneres–, va dir la Siri secament.
Obi-Wan va somriure.
–Relaxa't. T’encantarà.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada