dilluns, 5 de febrer del 2018

El moment de la veritat (XVI)

Anterior



Capítol 16

Mezdec va ser arrestat. L'habitació va explotar en activitat. Obi-Wan estava impressionat amb la rapidesa amb què les generales van assimilar la situació i van formular una resposta. La flota va accelerar fins a l'altre costat de Typha-Dor i va aguaitar darrere l’ombra de les llunes, eficientment ocultant-se i preparats per atacar.
La General Bycha va parlar als Jedi.
–No estàvem preparats per a la guerra. El nostre planeta no té cap escut defensiu planetari, i només un turbolàser planetari. Tot depèn de la nostra flota.
–Tenen l'avantatge estratègic, –va dir la Siri.
–La qual cosa vol dir que hi ha una altra opció, –va assenyalar Obi-Wan–. Uns segons després de què els vanqorins estiguin envaint el seu espai aeri, seran capaços de sorprendre'ls i envoltar-los. Saben que tota la seva flota pot ser fàcilment destruïda. És una oportunitat perfecta perquè forcin una rendició sense pèrdues de vides.
La General Bycha semblava interessada.
–La majoria de generals estan disposats a lluitar. Ho faré si cal. Però a Typha-Dor sempre busquem evitar el conflicte si podem.
–Una treva tindria sentit per a Vanqor així com per a Typha-Dor, –va assenyalar Obi-Wan–. Typha-Dor té vastos recursos. Vanqor té fàbriques i innovacions tècniques. Els altres planetes del seu sistema tenen cadascun una cosa única amb el que contribuir. Si hi hagués una forta aliança entre els seus planetes, tots serien independents. Aprendrien i s'aprofitarien els uns dels altres.
–Podrien convertir-se en un dels sistemes més forts de la galàxia i en una ajuda per a la República–, va dir la Siri.
Binalu va capcinejar.
–Però no confiem en els vanqorins. Com podríem, després del que han fet?
–Les aliances rarament es construeixen basades en la confiança–, va dir Clee Rhara–. Es construeixen sobre la base de l'avantatge mutu.
–Una de les seves condicions hauria de ser el desarmament complet, –va dir Garen–. Vanqor podria escollir això en lloc de la completa aniquilació.
–Tot depèn de vostès, –va dir Obi-Wan–. Vostès tindran l'avantatge de la sorpresa. Quan no disparin als vanqorins, pot ser que dubtin a disparar-los a vostès. Necessitaran parlar amb el governador de Vanqor i explicar que tenen la seva flota envoltada. Els capitans de la flota de Vanqor ho confirmaran. Tenen una oportunitat de guanyar una guerra sense una batalla.
Binalu i Talus van mirar a les llums intermitents de l’holomapa, cadascuna representant una nau amb centenars de vides a bord. Van tenir una comunicació sense paraules l'una amb l'altre, després van assentir.
–Digues a la flota que es posi en posició però que no dispari fins que se li ordeni, –va dir Talus.
–Parlarem amb Van-Ith, el governador de Vanqor, –va dir Binalu.
Va ser un moment tens a la sala d'operacions. Les generales, els Jedi, i els governants observaven els llums intermitents del mapa. Van veure aproximar-se la flota Vanqor. En l'últim moment possible, la General Bycha va donar l'ordre que els Typha-Dor unissin forces per envoltar a la flota de Vanqor. El moviment es va executar a la perfecció.
–Prepareu una transmissió de comunicació amb el líder de la flota, –va ordenar la General Bycha.
Mentre la General Bycha parlava amb els capitans de Vanqor, Binalu i Talus van parlar amb el líder de Vanqor. Els Jedi van observar i van esperar. Després d'una llarga negociació, els vanqorins van accedir a rendir-se i entrar en una conversa de pau.
La flota de Vanqor lentament va seguir als escortes de Typha-Dor fins a la superfície de Typha-Dor, on romandrien durant la durada de les xerrades.
–Això requereix cert temps per complir-se–, va dir Talus als Jedi–. Gràcies per la seva ajuda. Estem en deute amb vosaltres.
–Shalini i la seva tripulació van ser responsables d'obtenir els plans d'invasió, –els va dir Obi-Wan–. Van arriscar les seves vides. Ens van confiar el disc mentre estaven tancats en un campament de presoners de guerra.
–Estan en perill? –va preguntar la General Bycha.
–Ànakin també va ser un presoner–, va dir Obi-Wan–. Hi ha un campament a la regió del Cràter Tomo a Vanqor.
La General Bycha va centrar la seva intensa mirada en Ànakin.
–Hem sentit d'aquest campament. Ens han arribat rumors que es realitzen experiments mèdics amb presoners. Això va en contra de les lleis de la República. Si sabéssim això amb seguretat, ens ajudaria en les negociacions amb els vanqorins. Van veure una cosa així?
Obi-Wan va veure a Ànakin vacil·lar. Per què? Què li havia passat? Per què no l'hi havia dit res a Obi-Wan? Hi havia tingut multitud d'oportunitats a bord de la nau d’en Garen.
–Vaig passar pel procediment, –va dir Ànakin–. Es diu Zona d'Auto-Confinament.
Va veure als Jedi girar-se i mirar-lo. La mirada d'en Ferus va ser aguda. Havia vist que Obi-Wan no sabia això.
–Què et passa? –va preguntar la General Bycha.
–Et tornes... content–, va dir Ànakin–. Tens completa mobilitat i els teus processos de pensament són aguts. No se sent com si estiguessis drogat. Però les coses que normalment et turmenten no et molesten en absolut.
–Control de multituds–, va dir la General Bycha–. És una forma de subjugar a les poblacions. No puc creure que haguem de formar tractes amb aquells que farien això.
–El tracte ha d'assegurar que no ho faran, –va dir Clee Rhara.
–Com s'administrava la substància? –va preguntar Obi-Wan.
–No ho sé, –va dir Ànakin–. Això era el més estrany. No vam ser injectats. I menjàvem amb els treballadors de cures mèdiques i el personal, alimentats d'una olla comunal. La nostra font d'aigua era la mateixa que la seva, també.
–És possible que tots estiguessin drogats–, va dir la General Bycha.
–No ho crec, –va dir Ànakin–. Vaig percebre que sentien... enveja dels presoners.
–Quan vas sentir els efectes per primera vegada? –va preguntar Obi-Wan.
Ànakin va fer memòria.
–Ens van donar una droga paralitzant, però no va afectar a la meva ment. Va ser després d'un bany.
–Es transmetia a través de l'aigua, –va dir Obi-Wan.
–És una forma molt difícil de transmetre una droga–, va dir la General Bycha–. La transmissió per aigua no ha estat perfeccionada. –Ell va arrufar les celles–. Són dies foscos. Hi ha massa científics sense escrúpols, disposats a enverinar cossos i ments.
Obi-Wan de cop i volta es va inclinar cap endavant, cap a l’Ànakin.
–Alguna vegada vas veure al doctor al comandament?
–Sí, –va dir Ànakin–. Vaig ser dut a ella a causa de què al principi vaig ser capaç de resistir la droga paralitzant d'alguna manera, amb l'ajuda de la Força.
–Coneixes el seu nom?
Ànakin va fer memòria.
–Mai m'ho va dir. –Estrany. No s'havia adonat en aquell moment.
–Recordes quin aspecte tenia?
–Una dona d'edat mitjana–, va dir Ànakin–. Pèl de color clar. Ulls verds destacables. Tenia una cara forta. –Va recordar ell–. El cas estrany era que ella havia endevinat que era sensible a la Força. Semblava saber un munt sobre la Força.
Obi-Wan va tancar els ulls.
–Jenna Zan Arbor–, va dir ell.
Clee Rhara, Ry-Gaul i Garen li van mirar sorpresos.
–Està en un planeta presó–, va dir Clee Rhara.
–Això pensàvem, –va dir Obi-Wan.
–Qui és ella, Mestre? –va preguntar Ànakin.
–Algú que ha ferit als Jedi i la República en el passat–, va dir Obi-Wan–. Va retenir a Qui-Gon com a presoner per estudiar la Força. Era una científica brillant que va començar la seva carrera després de trobar cures per diverses plagues i salvar planetes sencers. Però després es va corrompre. Era hàbil utilitzant els sistemes d'aigua o d'aire. Va fer una gran fortuna. Però els Jedi la van atrapar al final. –Obi-Wan es va tornar cap a la General Bycha–. Puc utilitzar la seva base de dades?
La General Bycha li va mostrar la consola. Obi-Wan va fer una comprovació ràpida del món presó on sabia que havia estat exiliada Zan Arbor.
Va donar la volta a la seva cadira.
–Escapada. Ara és una criminal buscada. –Es va aixecar–. Hem d'arribar al Campament del Cràter Tomo immediatament.
–Trobaran resistència, –li va advertir la General Bycha–. La rendició no és completa.
Obi-Wan va mirar a Clee Rhara, Garen, Siri i a Ry-Gaul, una pregunta en els seus ulls.
Ry-Gaul va assentir.
–Estem al teu servei, Obi-Wan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada