dimarts, 6 de febrer del 2018

El canvi de la guàrdia (III)

Anterior



Capítol 3

Tyro no li va explicar a Obi-Wan els detalls dels favors que havia sol·licitat i les promeses que havia fet. Simplement li va donar els resultats que havia estimat. No era la primera vegada que Tyro havia resultat ser un amic inavaluable.
–Encara estic negociant amb el Servei de Correus Central sobre l'ordre de Detenció de Comunicacions, –va dir Tyro mentre Obi-Wan i Ànakin el saludaven en una de les petites sales de reunions del temple–. Les bones notícies és que l'ordre ha passat. Les males notícies és que no sé quant puc reprimir l'anunci de l'arrest. Però bé podríeu procedir davant l'Estació de Confiscació a la presó. Tens un permís per al vehicle de l’Slam. És un iot estel·lar Ubrikkian.
Ànakin va xiular.
–Dolç.
–Tots els informes de dades, documents de text d'identitat i robes estan a bord–, va dir Tyro. Un petit somriure va il·luminar la cara peluda–. Entenc que Slam és una mica dandi.
Obi-Wan estava més preocupat per altres assumptes.
–Dóna’ns tant de temps com puguis. Ens portarà un dia estàndard viatjar a Romin des de la presó.
–Saps que faré el que pugui per tu, el meu bon amic–, va dir Tyro–. Tu vas al perill, i jo desitjo la teva seguretat i èxit. L’svivreni no diuen adéu. Considerem que dóna mala sort. Diem, el viatge comença, així que vés.
Tyro va alçar la mà, els dits estesos, en el gest svivreni de comiat. Obi-Wan va fer el mateix. Tyro llavors va pressionar el seu palmell contra el d'Obi-Wan. Era un gest utilitzat pels svivreni amb aquells més propers a ells.
–Així que vés–, va dir Tyro suaument, i va marxar.
L'adéu de Mace no va ser tan sentit com el de Tyro. Va acceptar la necessitat del pla, però no aprovava el doblegament de les normes.
–Només intentin no alienar a tot el Senat–, va dir ell–. En altres paraules, tinguin èxit. –Ajuntà les seves túniques en el comiat–. Que la Força els acompanyi, i que no senti de vostès fins que hagi acabat tot fora de perill.
Els quatre Jedi havien recollit les seves coses i estarien viatjant per la galàxia en hores.

En el Complex de Seguretat Greylands, no havien tingut problemes amb els papers que Tyro els havia subministrat. Els hi van donar accés a la nau de l’Slam.
El iot estel·lar Ubrikkian era un creuer lleuger, construït per viatges ràpids. Equipat amb un hipermotor, no portava armes excepte dos torpedes de protons ocults. També havia estat modificat per contenir més compartiments secrets dels que l'Ànakin havia vist mai. Cada vegada que pensava que els havia trobat tots, descobria un altre ocult dins de les diverses plaques del sòl de la nau. La nau havia estat escanejada per les autoritats, tot esperant descobrir la partida de vèrtexs cristal·lins que la banda havia robat en el treball de Vuma. Cap contraban havia estat trobat, i la resta de les possessions de la banda havien estat rebuscades i deixades intactes.
Ferus va recórrer els arxius de l'ordinador. La banda mantenia meticulosos registres i múltiples documents d'identitat per identitats falses. Siri va trobar un dispositiu per anul·lar escàners d’iris i, enrotllat en un diminut compartiment ocult sota el quadre de comandament de la cabina de comandaments, una anàlisi completa de les pràctiques de comptabilitat de la Fundació d'Assistència del Senat.
Ferus va xiular entre dents.
–Podria equivocar-me, però crec que estaven planejant robar el dipòsit del Senat.
–Aquest és un gran treball, fins i tot pels Slams, –va dir Obi-Wan–. Que bé que van aterrar a la presó.
Ànakin va aprofundir a l'arxiu.
–Això és només especulació. No tenien un pla concret.
–Profunditzarem en els arxius més tard, –va dir la Siri, el seu cap a l'armari personal dels Slams–. Haurem d'estar al corrent de les últimes estafes tecnològiques criminals. Hi ha una xarxa de xafarderies criminals. La nostra reputació ens precedirà. Hem de ser els Slams. Parlant d'això...
Siri va treure una capa morada feta de tela de velum. Estava brodada al voltant del coll amb una gruixuda trena d'un to verd brillant.
–Per tu, Slam–, va dir ella, donant-la a Obi-Wan.
Obi-Wan va mirar els vestits.
–Un gust qüestionable, per dir poc.
Siri li va fer l'ullet a Ànakin, però la cara que va tornar cap a Obi-Wan era seriosa.
–Tyro va dir que Slam és ben conegut com un dandi. Has de portar-la.
La cara d'Obi-Wan era un poema pel disgust mentre es col·locava la túnica ornamentada. Siri va ajustar el coll elaborat perquè encaixés a la seva cara. Ànakin es va mossegar el llavi. Era difícil aguantar-se el riure.
Siri va assentir pensativa.
–Ara necessites unes botes a joc. –Es va inclinar i va treure un parell de cuir vermell polit–. Aquí.
Obi-Wan va fer un pas enrere.
–No.
–Au, per la galàxia, no siguis un pal al pantà. –Siri li va llançar les botes–. Has de personificar a un criminal. Has de vestir com ell. No vols atrapar la Zan Arbor?
Siri va tornar el seu cap lleugerament i picà l'ullet a Ànakin de nou. Ell es va apartar per ocultar el seu somriure. Fins i tot Ferus semblava com si l’estigués reprimint.
Obi-Wan es va treure d'una puntada seves botes de viatge i es va ficar les suaus botes de cuir. Es va tornar cap al gran mirall de l'interior de la porta de l'armari.
–Realment odio això, –es queixà–. Semblo un idiota emplomallat.
–Jo crec que sembles... increïble, –va dir la Siri. Però la seva boca estava retorçada, com si no pogués aguantar més. Va esclatar en una riallada de rialles.
Va ser impossible per Ànakin i Ferus no unir-se.
Obi-Wan els va aixecar una cella.
–M'alegro d’entretenir-vos.
Llavors va estendre la mà en un altre armari. Van sentir el suau so del frec de la septoseda. Obi-Wan li va llançar una peça a la Siri. Estava feta d'un material blau suau enganxós, i no hi havia molt.
–Aquí va, Valadon.
Siri va mirar la peça de roba.
–On està la resta?
Obi-Wan va somriure.
–Em temo que això és tot.
–No vaig a portar això. –Sostenint-la entre el seu polze i el seu índex, Siri va llançar la diminuta peça amb desgrat.
L'expressió d'Obi-Wan era insípida mentre la recuperava.
–No siguis un pal al pantà. No vols atrapar la Zan Arbor?
Ombrívolament, Siri es va posar la peça sobre la seva roba i unes malles de cuir. Obi-Wan es va petar de riure davant la visió de la vestimenta femenina, fluint aleatòriament sobre les burdes robes de la Siri.
–No crec que sigui com se suposa que ho hagis de portar.
Siri va serrar les dents.
–Encara no estem a Romin.
Encara rient entre dents, Obi-Wan va estendre la mà dins de l'armari i va treure peces més convencionals per Ànakin i Ferus, túniques fosques i pantalons.
–Ànakin, tu seràs Waldo, i Ferus serà Ukiah, –va dir Obi-Wan–. Encaixeu en les descripcions, vagament. Waldo és l'expert en seguretat, i Ukiah en armes i defensa. Ànakin, et caldrà disfressar la teva cara, ja que has vist la Zan Arbor recentment. Crec que això serà suficient.
Obi-Wan va treure mitja màscara de la seva motxilla.
–Vaig agafar això de la clínica mèdica en el Temple. Es fa servir per unir la sintecarn després d'una ferida. Podem dir-li a la gent que vas ser ferit en la fugida, si pregunten. Prova-te-la.
Ànakin es va posar la màscara. Encaixava en el seu front i li cobria mitja cara, deixant la seva boca i mentó descoberts. Hi havia forats als ulls, amb lents tintades. Estava feta d'una fibra relliscosa, i se sentia freda contra la seva pell.
S'alegrava de tenir alguna cosa darrere del que ocultar-se. Recordava la mirada penetrant de la Zan Arbor, la sensació que volia explorar la seva ment, esbrinar la seva essència. No volia que Zan Arbor sabés qui era. No volia apropar-se a la persona que podia crear la Zona d'Auto-Confinament. Encara no estava segur de com es transmetia la Zona. Sospitava que havia estat a través de l'aigua. Això era una cosa que Zan Arbor havia perfeccionat. Ànakin no volia estar sota la seva influència de nou.
Estava equivocat en pensar que hi havia hagut alguna mena de connexió entre ell i Zan Arbor? No li havia parlat d'això a Obi-Wan. Ella havia percebut que hi havia alguna cosa diferent en ell. Ell l'havia intrigat. Malgrat que havia estat poc a la Zona, havia percebut que aquesta dona havia deixat una empremta en ell que no oblidaria. I ell havia deixat empremta en ella. I si li reconeixia de nou?
Obi-Wan estava parlant, i Ànakin va tornar la seva atenció de nou al seu Mestre.
–Jo vaig conèixer a Zan Arbor breument fa gairebé divuit anys. No em reconeixerà.
Siri va embolicar el seu cinturó d'utilitats al voltant de la suau túnica blava.
–Pregunta. I si ens trobem amb algú a Romin que ha conegut als Slams abans?
–No és probable, –va dir Obi-Wan–. Els Slams operaven en un racó diferent de la galàxia. La seva reputació és gran, però no van viatjar molt lluny. És un risc que haurem de córrer.
El comunicador d'Obi-Wan va donar senyal. Era Tyro, i Obi-Wan el va posar en holomode perquè la resta pogués veure la conversa.
Tyro va parpellejar davant seu en una forma miniaturitzada.
–He rebut la meva resposta de les autoritats–, va dir ell–. Vaig fer el que vaig poder, Obi-Wan. Però vaig poder persuadir-los d'acceptar a mantenir en secret l'arrest dels Slams només tres dies estàndard. Després d'això serà posat en les notícies de l’HoloRed. Em sap greu. Haureu de completar la vostra missió en aquest temps. –Tyro semblava preocupat–. Tres dies són suficients?
–El més probable és que no, –va dir Obi-Wan–. Però haurà de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada