diumenge, 4 de febrer del 2018

El moment de la veritat (XV)

Anterior



Capítol 15

Només van tenir uns minuts d'espera fins que dos creuers Jedi vermells i blancs van aterrar a un parell de metres de distància. Siri va ser la primera a aparèixer, caminant per la rampa d'aterratge, el seu pèl curt ros brillant al sol.
–Necessites un viatge?
–Si insisteixes, –va respondre Obi-Wan.
Obi-Wan i Siri havien guanyat la seva amistat a través de proves. Sempre havien conversat i discutit. Un respecte profund jeia sota les seves paraules lleugeres, però havia portat algun temps que Ànakin ho veiés.
Ànakin s'alegrava de veure la Siri, però veure-la significava que hauria de veure al seu Padawan, Ferus Olin. Desitjava que un altre –qualsevol altre– hagués aparegut per rescatar-los. Els dos mai s'havien portat bé, i les coses eren encara pitjor entre ells des de la seva missió a Andara, quan Ferus havia estat segrestat i Ànakin havia ocultat la informació a Obi-Wan. Ànakin sentia que tenia bons motius, però ni Obi-Wan ni Ferus els havien entès.
Ferus va sortir de la nau estel·lar. Alt i dret, va saludar a Obi-Wan i Ànakin amb una inclinació pròpia.
–Mestre Kenobi. Ànakin.
–Estem en una altra missió en el sistema Xanlanner, –va dir la Siri–. Vam rebre la vostra senyal d'emergència. Un parell de vells amics teus estan portant-me, Ferus, Ry-Gaul i Tru Veld.
Ànakin va somriure.
–Tru aquí? –Tru Veld era el seu millor amic. Això alleugeriria la càrrega de veure a Ferus de nou.
Es preguntava si hauria sentit tant plaer si encara hagués estat a la Zona d'Auto-Confinament. Es va adonar que la zona estava també bloquejada de sentiments d'intensa felicitat. Hi havia pagat un preu per la seva serenitat.
Obi-Wan de cop i volta es va moure cap a la nau estel·lar de la qual Siri havia emergit.
–Hauria d’haver-ho sabut! –va cridar ell–. Aquest va ser aquell aterratge mogut!
Ànakin va somriure. L'aterratge havia estat perfecte. Però a Obi-Wan se li permetia provocar al seu més antic amic, Garen Muln. Havien passat l'entrenament del Temple junts, igual que Ànakin i Tru.
–Tu ets el qui parla de moviment, –va dir Garen, assenyalant el lleu coixesa d'Obi-Wan. Hi havia preocupació sota les seves paraules–. Sembla que podries necessitar un metge.
–Potser un toc de bacta, –va admetre Obi-Wan–. Em vaig enredar amb un gundark o dos.
–Auch, –va dir Garen. Va estendre una mà cap a l'espatlla d'Obi-Wan–. Trobem el pack mèdic.
Tru Veld va rebotar per la rampa de l'altra nau estel·lar. El seu Mestre, Ry-Gaul–, va seguir-los de prop, els seus ulls grisos amables repassant el paisatge. Tru es va afanyar a córrer cap a l’Ànakin, els seus ulls platejats brillant. Era un teevani, i tenia braços llargs, amb moltes articulacions i cames que feien que caminés com una onada d'aigua.
–Els nostres camins es creuen, i m'alegra, –va dir a l’Ànakin.
–Certament ens alegrem de veure-us, –va dir Ànakin–. Hem d'arribar a Typha-Dor immediatament.
Tru va assentir.
–És per això que som aquí.
–Qui és aquesta? –va preguntar Ànakin. Va assenyalar a una Jedi, una dona humana amb els cabells taronja brillant. Era compacta i prima, i estava parlant amb Obi-Wan, Ry-Gaul i Siri mentre Garen administrava bacta a la ferida d'Obi-Wan.
–Aquesta és Clee Rhara. És una pilot sorprenent. Ella...
–Una vegada va dirigir el programa de pilots per a estudiants Jedi, –va dir Ànakin–. És una llegenda.
Clee Rhara va caminar cap a ells.
–Ànakin Skywalker. Ens coneixem a la fi. –Els seus ulls astuts li van estudiar–. Vaig ser una bona amiga d’en Qui-Gon. Vam ser estudiants junts.
–Estic honrat de conèixer-la, Mestra Rhara, –va dir Ànakin.
–No hi ha temps per complerts. Serà millor que pugeu a bord. He sentit que hem d'arribar a Typha-Dor. –Clee Rhara va somriure–. Va a haver de ser un vol vistós. Les naus de Vanqor estan per tot arreu. Alguna cosa ha d'estar passant.
–Alguna cosa passa definitivament–, va dir Ànakin–. Una invasió.
–Llavors no hi ha temps per perdre, no?
Clee Rhara es va girar i va caminar de tornada al seu creuer. Els altres Jedi també es van afanyar a pujar a bord. Obi-Wan li va fer un gest a Ànakin perquè pugés amb ell a la nau d’en Garen Muln. Ànakin estava decebut per haver de dir-li adéu a Tru. Per no esmentar el fet de viatjar amb Ferus a la mateixa nau.
Garen es va acomodar al seient del pilot. Amb una mirada a Obi-Wan, va inclinar el seu cap cap Ànakin, i Obi-Wan va fer que sí. Complagut, Ànakin va ocupar el seu lloc en el seient del copilot. Se sentia honrat. Garen era possiblement el millor pilot Jedi de l'Orde, tan bo com Clee Rhara.
Garen va encendre la unitat de comunicació per parlar amb Clee.
–Llavors, tenim una estratègia? Aquests vanqorins no són molt amables amb les naus que violen el seu espai aeri.
–És clar, –va respondre Clee Rhara–. Vés molt, molt ràpid.
Els dos creuers es van alçar i van sortir cap a l'atmosfera superior a màxima velocitat.
–Traça un rumb cap a Typha-Dor, –va dir Garen.
Siri es va asseure a la consola de navegació. Va introduir les coordenades de la destinació. Ànakin va mantenir la mirada en el radar.
–Naus aproximant-se–, va dir ell, donant les coordenades–. Semblen patrulles.
Quatre caces estel·lars ràpids van creuar el cel.
–Quin tros de pastís de baies quin–, va dir Garen.
Les mans d’en Garen anaven ràpides pels controls. Va grimpar abruptament, el morro de la nau es va alçar. Clee Rhara el va seguir.
Garen es va dirigir directament cap a les dues llunes vermelles que orbitaven Vanqor. Orbitaven en tàndem, i ell es va enfonsar cap a l'espai entre elles. Ell i Clee Rhara jugaven a fet i amagar amb els caces estel·lars, que eren incapaços de fixar la seva posició.
–Van a cridar reforços–, va dir Clee Rhara–. Jo dic que és hora de superar-los.
–Estic just darrere teu. Anem-hi.
Els dos creuers Jedi de sobte brunziren fora de la protecció de l'òrbita de les llunes. Solcaren cap a l'atmosfera superior. Els caces estel·lars de Vanqor els van donar caça. El foc de canó esclatava darrere d'ells, però van ser capaços de superar-lo. Garen i Clee Rhara van mantenir una ruta en ziga-zaga, evitant l'ocasional torpede de protons.
–Tenim algun tipus de nau militar davant, –va cridar la Siri–. Deu caces estel·lars escorta.
–Només un tros de pastís de juja, –va dir Garen.
–Tres minuts fins que puguem fer el salt a l’hiperespai, –va dir la Siri.
Davant d'ells, Clee Rhara es va enfonsar mentre les enormes armes de la nau enemiga començaven a colpejar. Garen es va desplegar a l'esquerra. Durant els següents tres minuts, Ànakin va observar sorprès mentre Garen lliscava el creuer a través, dins, i al voltant del foc de canó sense pertorbar la pintura vermella brillant de la seva nau o si més no disparar les seves pròpies armes.
Garen va notar l'interès d'Ànakin.
–Sempre prefereixo l'evasió a la confrontació–, va dir ell amb un somriure.
La nau es va disparar cap a l'hiperespai en una pluja d'estrelles. Tothom es va acomodar.
–Typha-Dor en dues hores–, va dir la Siri.
–Un tros de pastís dolç, –va dir Garen, satisfet.

Van sortir de l'hiperespai més enllà de l'atmosfera de Typha-Dor. Ànakin immediatament va comprovar el radar.
–No hi ha naus perseguint-nos.
–No crec que Vanqor s'arrisqués a violar l'espai aeri de Typha-Dor, –va dir Obi-Wan–. No fins a la invasió, en qualsevol cas.
–Estarem aterrant en un parell de minuts, –va dir Garen. Garen va guiar la nau a una escletxa gràcil en una gran plataforma d'aterratge que jeia al centre espacial a mig camí entre les dues ciutats capitals, Sarus-Dor i Ith-Dor. Els Jedi van ser saludats per un oficial de seguretat.
–Puc preguntar-los pels seus assumptes...
–Necessitem veure als governants de Typha-Dor immediatament–, va dir Obi-Wan–. Tenim informació vital.
–Els governants de Typha-Dor no es veuen fàcilment...
–Som enviats Jedi en una missió diplomàtica per al Senat Galàctic. Tenim informació sobre una invasió, –va deixar anar Obi-Wan impacient.
–Però... La invasió ja ha començat–, va dir l'oficial de seguretat.
Al principi l'oficial es va negar a cedir, però la insistència combinada de vuit Jedi era massa per a ell i el seu personal. Els Jedi van ser portats a la reunió de plans estratègics de l'Alt Consell al centre espacial.
Les generales i els dos governants de Typha-Dor i els seus assistents estaven al voltant d'un holomapa circular. Llums de colors intermitents mostraven possibles moviments de naus i punts d'atac. Obi-Wan coneixia als dos governants com Talus, un jove home, i Binalu, una dona gran que havia governat Typha-Dor durant molts anys. Havien cridat als Jedi originalment i van saludar-los educadament.
–Em sap greu el seu retard, –va dir Binalu gràcilment. Binalu es va fer a un costat. Ara Obi-Wan podia veure a Mezdec enmig del grup. Quan va veure a Obi-Wan i Ànakin, empal·lidí.
–Aquesta és una reunió d'alta seguretat–, va dir ell–. No tenen permís.
–Mezdec, aquests són Jedi, –va dir Binalu–. Vàrem demanar ajuda al Senat.
Obi-Wan li va fer a Mezdec una mirada freda, després el va ignorar. Va mirar el mapa estratègic. Va veure que Typha-Dor havia pastat tot el seu armament i la seva flota al sud.
Ell i Ànakin havien estudiat els plans d'invasió durant el vol. Shalini havia tingut raó. Mezdec li havia donat a les generales plans falsos. Estaven pastant tropes i naus per enfrontar una invasió que no arribaria. Mentrestant, els vanqorins s'apoderarien de les ciutats capitals d'un cop, sense oposició.
–Vaig conèixer a Mezdec abans. Érem l'equip que va ser enviat per rescatar la tripulació a l'assentament–, va dir Obi-Wan–. Han mogut les seves naus per atacar? –va preguntar a les generales.
–Les estem movent ara, –va dir a contracor una de les generales, com si no veiés motius per explicar-ho als Jedi–. Els vanqorins atacaran les nostres fàbriques al sud.
–És massa tard com per cridar-les?
–Per què hauríem de fer-ho? –va respondre la general–. Amb tot el respecte als Jedi, li demanem la seva ajuda, i agraïm la seva resposta. Però podem tractar amb això. Anem a sorprendre als vanqorins quan envaeixin el nostre espai aeri.
–Vostès, generales, seran les que seran sorpreses, –va dir Obi-Wan.
–Aquest no és l'autèntic pla d'invasió–, va dir Ànakin. Va posar l'holoarxiu de la Shalini a girar. Va desplegar polsos de llum, mostrant detall rere detall de la invasió dels vanqorins–. Aquest és l'autèntic pla d'invasió. Si reuneixen les seves forces allà, els vanqorins simplement navegaran i s'apoderaran sense lluitar.
–Però els vanqorins ja han enviat les seves naus, –va dir Binalu, assenyalant al mapa.
–Només veig evidències de dos destructors al sud–, va dir Obi-Wan.
–Mezdec va explicar que en vénen més. La tripulació va interceptar els plans d'invasió de Vanqor, –va dir una general. Era alta i imponent, amb medalles multicolor en les seves espatlles–. Va venir a mi personalment. Sóc l'alta general de Typha-Dor, la General Bycha.
–És cert, –va dir Mezdec–. Tenim els plans. Jo vaig ser l'únic a sortir amb vida.
–Al contrari–, va dir Obi-Wan–. Els altres ho van aconseguir també. Lamentarà sentir això, Mezdec.
–Mezdec és un espia, general Bycha, –va dir Ànakin–. Suggereixo que lliuri una ordre per al seu arrest immediat.
Les generales van intercanviar mirades. Talus i Binalu van mirar als Jedi.
–Aquest és un càrrec greu–, va dir Talus.
–Estan mentint! –va cridar Mezdec.
–Han de confiar en nosaltres, –va dir Obi-Wan–. El destí del seu món jeu a les seves mans. Els vanqorins no atacaran les seves fàbriques. S'estan movent per atacar les ciutats capitals bessones. Poden moure la flota cap a aquestes posicions? –Va agafar un punter làser d'un general i va assenyalar el mapa–. Mirin. Els vanqorins estan envaint a través d'aquest passadís. He estudiat les cartes estel·lars. Les seves llunes s'alinearan per donar-los cobertura, però també crearan una finestra perquè vostès ataquin. Poden atrapar a la majoria de la flota entre les dues llunes. Fins i tot amb una força més petita, poden derrotar-los. Seran vulnerables just aquí.
Les generales van mirar el mapa. Es van mirar els uns als altres.
–No els escoltin! –va cridar de nou Mezdec–. Estan mentint!
Lentament, la General Bycha es va tornar cap a ell.
–I quin motiu tindrien els Jedi per mentir? –Ella va mantenir la seva mirada cap a Mezdec–. Per la present executo una ordre per a l'arrest immediat d’en Mezdec.
Després la General Bycha es va tornar cap als Jedi.
–No tenim molt de temps–, va dir ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada