divendres, 2 de febrer del 2018

El moment de la veritat (V)

Anterior



Capítol 5

–Hauríem d’haver estat preparats per això–, va dir Obi-Wan.
–No arribarà molt lluny molt ràpid –va dir Ànakin–. Vaig desarmar la meitat de l'energia. També vaig tallar la unitat de comunicació. Serà millor que vagi al seient del pilot.
Ànakin es va girar i va carregar de tornada cap a la cabina de comandaments. Obi-Wan el va seguir. La seva millor oportunitat per escapar del bombardeig vanqorí era al seu Padawan en els controls.
Les seves probabilitats no eren bones. A mitja potència, la nau no podria possiblement superar la nau vanqorina, i seria també difícil de maniobrar.
Obi-Wan va córrer de tornada a la cabina de comandaments, on els altres estaven nerviosos al voltant d'Ànakin mentre prenia els controls. La nau vanqorina estava darrere d'ells, una nau d'assalt monstruosa abillada de negre i plata. Una resplendor va arribar des del lateral de la nau.
–Torpede, –va dir Obi-Wan.
Ànakin va fer un gir brusc a la dreta. La nau es va estremir mentre girava. El torpede va fallar.
El foc de canó làser va començar a esclatar. Ànakin va enfonsar la nau, però Obi-Wan podia percebre com aquesta tremolava. Va intercanviar una mirada amb el seu aprenent. Els llavis d'Ànakin es van estrènyer. Obi-Wan sabia que estava determinat a fer-los passar. Però fins i tot Ànakin no podia fer miracles. Obi-Wan va començar a estudiar les cartes de mapes, buscant un lloc on fer baixar la nau.
Desafortunadament, el planeta més proper era el propi Vanqor.
–Agafin-se! –va cridar Ànakin.
La nau es va sacsejar per un cop directe. Els llampecs blaus van lliscar per la consola.
–Raig d'ions, –va dir Ànakin–. Hem perdut la major part dels nostres sistemes d'ordinador. –Girà la nau de nou, tractant de romandre com un objectiu en moviment. Va llançar una mirada a Obi-Wan–. Hem de fer baixar la nau.
Obi-Wan va mirar als altres.
–La nostra única opció és Vanqor.
El grup va intercanviar mirades. Havien passat per tant i havien aconseguit tant. Aterrar a Vanqor i ser capturats podria significar la fi per a tots ells. Però quan es van tornar cap a Obi-Wan, cap d'ells semblava espantat.
–Si és la nostra única opció, prenguem-la, –va dir Thik.
Ànakin va enfonsar la nau en l'atmosfera del planeta.
–Pot donar-me una coordenada? –va preguntar a Obi-Wan–. No tinc gaire temps per maniobrar, però faré el que pugui.
Obi-Wan no tenia temps per consultar les referències de bord. Va recordar els holomapes que havia estudiat.
–La nostra millor opció per evadir la captura és aterrar a les afores dels Cràters Tomo–, va dir ell–. És un terreny força estriat. Podríem ser capaços de perdre'ls-hi, si pots guiar-nos cap a un aterratge segur. –Obi-Wan ràpidament es va asseure a l'ordinador i va treure les coordenades.
Ànakin va assentir breument, massa concentrat en mantenir la nau en ruta com per malgastar cap moviment. La nau es va sacsejar i estremir sota les seves mans. Tot d'una va començar a virar cap a un costat.
–L’estabilitzador esquerre està fallant, –va murmurar ell–. Tothom cordeu-vos els cinturons. Tindrem un aterratge forçós.
Vanqor s'alçava sota, un gran planeta multicolor. Obi-Wan sabia per la seva investigació que estava fet primordialment de deserts i altiplans secs i alts. Les ciutats eren mitjanes i sobresortien de les poques valls fèrtils. L'àrea dels Cràters Tomo era una secció remota que feia milers d'anys havia estat colpejada per una pluja de meteorits. Cràters profunds i fissures marcaven la terra seca.
De sobte una alarma va començar a sonar. Les llums vermelles resplendien a la cabina de comandaments. Un altre grup de llums es va encendre. Ànakin no va dir ni una paraula. No era necessari. Tothom sabia el que significava: la nau estava caient.
En lloc de frenar, Ànakin va pressionar la velocitat. Obi-Wan admirava la seva fredor. Sabia amb el que Ànakin estava comptant. Com més ràpid baixessin, millor. Simplement no estava segur de què succeiria quan s'acostessin. Ànakin tractaria d'abraçar la superfície, amagant-se de la nau de dalt fins que pogués aterrar. Normalment, Ànakin confiaria en aquest desafiament i el portaria a terme sense errors. Però amb una nau ferida, estava corrent grans riscos.
Obi-Wan es va preparar. Van passar sobre una vall verda, i Ànakin va portar la nau a prop de la superfície. Tota l'estructura s'estava sacsejant. Les sirenes sonaven i les llums vermelles resplendien. La superfície s'alçava més a prop. La terra vermella va ser aixecada per la seva turbulència. Semblava com si estiguessin a punt de xocar contra penyals tan grans com edificis. La nau va rodar a un costat, gairebé enviant-los contra una enorme formació de roques. Ànakin la va corregir. La suor perlejava el seu llavi superior.
Obi-Wan va veure un altiplà llis davant. Ànakin tractaria d'aterrar allà. Va frenar la seva velocitat, i la nau es va sacsejar, rodant de costat a costat. Si no haguessin estat lligats, haurien estat enviats volant contra les parets.
–He perdut l'estabilitzador esquerre per complet! –va cridar Ànakin–. Agafeu-vos!
La nau va xocar contra el terreny feréstec. Obi-Wan va sentir el seu cos aixecar-se com si no pesés res. Va baixar, serrant les dents i els ossos. Va assaborir la sang a la boca. La nau va recórrer l'altiplà, destrossant trossos de vegetació i colpejant petits penyals. El soroll era terrible. La nau de sobte semblava una cosa fràgil, sacsejant-se amb tanta força que Obi-Wan es preguntava si simplement es cauria a trossos.
El final de l'altiplà estava a menys de cinquanta metres. Si la nau no deixava de moure’s, es caurien directament d'ell, just al fons del canó a centenars de metres més avall. Ànakin frenèticament manejava els controls. Obi-Wan va veure la vora de l'altiplà aproximar-se. Lentament, la nau va començar a lliscar. Un terrible soroll de gemec, pitjor que el dur grinyolar del xoc, es va alçar en l'aire al seu voltant, destrossant les orelles com una força física. La nau de cop i volta es va bolcar gairebé completament cap a un costat, fent xocar a Obi-Wan contra la consola.
Llavors la nau va xocar contra un penyal i es va aturar.
Obi-Wan va mirar al voltant. Thik semblava pàl·lid. Sens dubte l'aterratge mogut havia estat dur per a la seva ferida. El front de la Shalini estava sagnant. Olanz i Rajana semblaven agitats però bé.
–Hem de sortir d'aquí ràpid, –va dir Obi-Wan.
Es va deslligar i Ànakin va fer el mateix. Van ajudar als altres a sortir ràpidament dels seus seients. La rampa d'aterratge no es connectaria, i la porta havia estat destrossada per l'aterratge. Obi-Wan i Ànakin es van posar a treballar amb els seus sabres làser per tallar un forat a través del casc.
Ànakin de cop i volta es va aturar. Es va ajupir per mirar a través de la finestra.
–Han d’haver contactat amb la seguretat planetària de Vanqor. S'estan aproximant naus guardianes–, va dir ell–. Ens han localitzat.
–No tenen cap granada de fum i màscares d'aire a bord? –va preguntar Obi-Wan a Shalini.
–Les portaré, –va dir Rajana. Va córrer pel sector de la nau, agafant-se als respatllers dels seients per a romandre dempeus.
Obi-Wan va parlar mentre continuaven retirant el casc amb els seus sabres làser.
–La nostra millor opció és llançar-nos pel canó amb cables. Ànakin, agafa la Shalini i a Olanz. Jo agafaré a Thik i la Rajana. Utilitzarem les granades de fum per cobrir-nos. Encén el teu dispositiu de rastreig per si ens perdem.
El forat era prou gran ara. Obi-Wan va llançar dues granades de fum. El fum acre va sortir.
Sense gaire vent, el fum va surar en l'aire, una cobertura perfecta. Un a un, portant màscares d'aire per protegir els seus pulmons, van lliscar a través del forat.
Encara estaven fora de l'abast de les armes de les naus estel·lars. Només tenien uns minuts ara. Van començar a córrer cap a la vora de l'altiplà.
Sacsejats per l'aterratge, alguns del grup no es podien moure ràpid. Thik, amb el seu genoll ferit, era especialment lent. Obi-Wan i Ànakin els van ajudar, però en segons, Obi-Wan va fer un càlcul ràpid i es va adonar que no podien aconseguir-ho. Les naus estel·lars podien començar a disparar a través del fum en qualsevol moment. Els vanqorins no podrien ser capaços de localitzar la seva posició, però certament podien imaginar cap a on es dirigien. Era l'única via d'escapament.
Obi-Wan se sentia desesperat. La pregunta era, tractarien les naus de matar-los o de fer-los presoners?
No podien veure les naus estel·lars, però el primer foc va destrossar el sòl davant d'ells. Van saltar enrere. El foc es va tornar constant, barrant-los el pas d’arribar a la vora de l'altiplà.
–Tornem a la nau! –va cridar Obi-Wan. Almenys oferiria alguna cobertura.
Van córrer, el foc darrere d'ells ara. Shalini va ensopegar, però Ànakin la va recollir i es va enfonsar sota el ventre de la nau. Thik encara estava movent-se massa lent. No estava mantenint el ritme dels altres i seria un objectiu principal quan el fum es buidés. Obi-Wan el va agafar. Va córrer cap endavant per empènyer a Thik cap a un espai buit on el metall abonyegat havia creat un forat.
Va veure massa tard que només hi havia lloc per a un. Obi-Wan va empènyer a Thik en l'espai i va seguir movent-se. El fum estava començant a aclarir-se. Obi-Wan es va enfonsar cap a un penyal i va prendre refugi darrere d'ell. Estava atrapat entre el penyal i un més gran darrere ell. Tot just hi havia espai, però dubtava que pogués ser vist des de dalt.
Les naus estel·lars van aterrar. El grup es va ajupir sota la seva pròpia nau. Obi-Wan va veure la Shalini moure’s cap a l’Ànakin. Li va donar alguna cosa i li va parlar ràpidament en l'oïda.
El disc. Li havia donat el disc.
Obi-Wan es va adonar que els vanqorins havien decidit capturar-los. Podien fàcilment haver fet volar la nau per llavors si haguessin volgut.
Dotzenes de tropes van sortir de la seva nau. Un esquadró es va dirigir cap a la nau caiguda mentre un altre es desplegava per buscar per l'àrea.
Obi-Wan va buscar el seu amagatall. Es va adonar que si es podia estrènyer una mica més darrere del penyal, s'obria cap a una petita obertura semblant a una cova impossible de veure a menys que estiguessis directament sobre ella. Oferia un lloc perfecte per amagar-se.
No podia fer-los cap bé en ser capturat també. Li destrossava abandonar al seu Padawan, però era la seva única esperança.
Es va prémer cap enrere en el forat, llavors es va doblegar per ficar-se en l'espai. Des d'aquí podia veure a través d'una esquerda a la roca cap a la nau.
Els soldats van envoltar al grup i els van fer entrar a les seves naus estel·lars. El cor d'Obi-Wan li feia mal. No hi havia manera que ell i Ànakin sols poguessin defensar-se de dotzenes de soldats i naus enemigues ben armades.
Les naus estel·lars van enlairar i es van disparar en la distància. Lentament, Obi-Wan es va aixecar. Va alliberar el seu cansament i la seva frustració.
Llavors es va obligar a aixecar-se i va tornar els seus pensaments cap al rescat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada