divendres, 2 de febrer del 2018

El moment de la veritat (IV)

Anterior



Capítol 4

Ànakin va mirar al radar. No hi havia trànsit als voltants. La majoria de les naus en trànsit romanien lluny del sistema Uziel, a causa dels problemes allà. Ara que Vanqor controlava l'espai aeri, ningú estava ansiós per barrejar-se amb ells.
Fora de perill de moment, Ànakin va deixar que Rajana s'encarregués de pilotar. Ell necessitava mirar més de prop els instruments.
Mezdec va alçar la mirada de la pantalla de navegació.
–Tot va bé?
–Només vull fer una ullada als controls de l'estabilitzador, –va dir Ànakin–. Sense tota l'energia, tindrem problemes si alguna cosa falla. Hauria de reconduir els cables de l'estabilitzador esquerre per guanyar alçada. M'agradaria assegurar-me que no tirem massa de l'energia en l'enlairament. Vaig a fer córrer una comprovació d'estat completa.
Va posar la seva comprovació d'estat en moviment i va observar mentre l'ordinador apagava els diferents indicadors. Ànakin va decidir fer una segona comprovació, aquest cop manualment. No podia ser massa acurat en una nau que operava amb menys de l'energia completa. Va escanejar a través dels sensors d'advertència.
–És estrany–, va dir a Mezdec–. Tinc un indicador verd en les tres alimentacions d'energia de la beina d’escapament. Em mostra dos generadors antigravetat.
–La beina té dos generadors antigravetat, –va dir Mezdec–. Va ser millorada per si havia de ser utilitzada com a transport primari per tornar a Typha-Dor. Samdew va sabotejar la beina, també.
–Vaig veure això–, va dir Ànakin–. Però no hi havia cap indicador a la consola per a un generador extra i tres alimentacions d'energia.
–Els indicadors d'alimentació estan en la mateixa beina–, va dir Mezdec.
–Ja veig. Els comprovaré allà, llavors. –Ànakin va tornar a la beina d’escapament. Va fer una comprovació d'estat. Llavors es va aturar al costat de la petita àrea on Obi-Wan s'havia acomodat a la part posterior de la nau.
Ànakin es va col·locar en un seient al seu costat. Es va inclinar com si res i va parlar en un to baix.
–La beina d’escapament està doblement defensada. Molt inusual per a aquest model. Els indicadors no travessen el conjunt de sensors de la cabina principal. En altres paraules, vaig trobar la porta posterior d’en Samdew. Si hagués comprovat la pròpia beina, podria haver arreglat el problema del transport. Tot el que necessitava fer-se era un treball de recablejat per succionar l'energia de la beina i portar-la al transport. Podríem haver enlairat amb tota l'energia.
–Pots fer-ho ara?
Ànakin va sacsejar el cap.
–No mentre estiguem volant. Però aquest no és el problema. Tinc una pregunta.
–Per què no ho va esbrinar Mezdec? –va intercedir Obi-Wan en un to baix–. Va poder ser un descuit?
Ànakin va arronsar les espatlles.
–És clar. Si no és molt brillant. Però sembla que sap de les seves coses. I va tenir un mes per tractar d'arreglar el transport.
Obi-Wan va arrufar les celles.
–Alguna cosa m'ha estat molestant. Hi havia marques de calcinació a la consola de comunicació. Mezdec va dir que va sortir del dormitori i va veure a Samdew en la unitat de comunicacions. Va veure que Samdew estava enviant una comunicació als vanqorins.
Ànakin va assentir.
–Així que va rebentar la consola de comunicació per detenir-lo.
–Un tret des d'aquella distància no hauria d'haver deixat marques de calcinació en el panell, –va dir Obi-Wan.
–No tret que disparés des de molt a prop, –va estar d'acord Ànakin–. Potser es va confondre sobre on era.
–Si estava prou a prop per disparar al panell com per deixar marques de calcinació, no pensaries que havia estat prou a prop com per detenir a Samdew sense disparar? Per què tenia un blàster en qualsevol cas? Va dir que havia estat dormint, i era al mig de la nit, –va dir Obi-Wan–. En qualsevol cas, el punt és que va mentir.
–Però els altres van sortir i van veure el que havia passat–, va dir Ànakin–. I Samdew va disparar a Thik.
–Recorda, Padawan–, va dir Obi-Wan–. M'estàs dient la impressió que vas tenir no les paraules que es van dir realment.
Ànakin va recordar, molest amb si mateix. Havia parlat a la lleugera, sense revisar la conversa en la seva ment. No era consistent amb el seu entrenament.
Es va concentrar, com ho havia de fer un Jedi. Va recordar la conversa clarament ara, en les paraules exactes i la seqüència que els altres havien utilitzat. Una memòria exacta era una de les eines d'una ment Jedi.
–Samdew estava morint quan va tractar de disparar a Mezdec, –va dir Ànakin–. Això és el que Rajana i Thik van veure. Thik simplement es va ficar pel mig. Així que Samdew podria haver estat disparant a Mezdec perquè Mezdec era l'espia. Però què hi ha d’en Samdew activant el sistema d'incendis?
–Només tenim la paraula d’en Mezdec per això també, –va dir Obi-Wan–. Només tenim la paraula de Mezdec per a tot, incloent el transport deshabilitat.
–Creu que ell és l'espia? –va preguntar Ànakin.
–No ho sé, –va dir Obi-Wan.
Shalini els havia vist parlar, i va lliscar en un seient al costat d’Obi-Wan.
–Tot va bé?
Ànakin va mirar al seu Mestre. Mezdec era el marit de la Shalini. Com a líder del grup, ella tenia dret a saber el que pensaven. Però quina seria la seva lleialtat?
–Bé, –va dir Obi-Wan–. Digueu-nos una cosa. Tenien alguna altra evidència que Samdew fos el sabotejador?
–Quina altra evidència necessitàvem? –Va dir la Shalini–. Va matar a quatre dels nostres.
–Quin creu que era el seu pla abans que fos interromput? –va preguntar Obi-Wan.
–Sabíem que estava començant la seva transmissió a la flota Vanqor, –va dir la Shalini–. Afortunadament Mezdec va intervenir abans que tinguessin la nostra posició. Imagino que el seu missatge seria que teníem els plans d'invasió. Llavors podria matar-nos i enlairar-se.
–En el transport deshabilitat?
–Els vanqorins enviarien un transport, suposo–, va dir Shalini–. Què suggereix?
–Sembla una forma ineficaç de comportament per a un espia–, va dir Obi-Wan–. Molt millor alertar els vanqorins que els seus plans havien estat recuperats, llavors quedar-se al seu lloc i esperar més oportunitats per trair a Typha-Dor.
–Potser era un espia ineficaç, –va dir la Shalini–. Potser la seva missió s'havia acabat. Potser estava cansat del fred. –Ella va mirar a Obi-Wan amb curiositat–. Per què no diu el que vol dir?
–Podria haver un altre espia–, va dir Obi-Wan–. O Samdew podria haver estat innocent. No va tenir oportunitat de defensar-se.
–Disparà a Thik! –va dir Shalini.
–Estava apuntant a Mezdec, –li va recordar Obi-Wan–. L'única persona que l'havia identificat com un espia.
–Què està dient? –L’hostilitat tenyia les paraules de la Shalini ara.
La veu de la Shalini s'havia elevat, i Thik i Olanz van mirar cap allà. Rajana i Mezdec no podien escoltar.
–Només estem repassant el que va passar–, va dir Obi-Wan–. Volem assegurar-nos que el que vostès creuen que va ocórrer és el va ocórrer realment.
–Sé el que va passar.
–Sap el que Mezdec li va dir, –va dir Obi-Wan–. Hi ha una diferència. Podria ser una crucial. Està disposada a jugar-se la llibertat del seu planeta per la seva fe en ell?
–Sí, –va dir Shalini amb una completa seguretat.
–Jo no, –va dir Olanz silenciosament, arribant amb Thik–. Els Jedi podrien tenir raó, Shalini. Estem confiant en Mezdec com la nostra prova.
Shalini mirà als dos amb incredulitat.
–Mezdec no és un traïdor. És tan lleial a Typha-Dor com jo, tan entregat a portar de tornada els plans com jo.
Ànakin es va adonar que va tocar el seu cinturó d'utilitats mentre parlava.
–Podem veure el disc? –va preguntar ell.
Shalini el va mirar enfadada, però va buscar en una butxaca oculta del seu cinturó i li va donar a Obi-Wan el disc.
Obi-Wan va accedir a ell en el seu panell de dades. Estava buit d'informació.
Shalini mirà el disc atordida.
–No sé com...
–Va estar el disc alguna vegada fora de la seva vista? –va preguntar Obi-Wan amb urgència.
Ella es va mossegar el llavi.
–No, mai. Però Mezdec va comprovar el meu blàster i els subministraments d'emergència del meu cinturó d'utilitats abans de marxar. Va dir que volia fer-ho, per assegurar-se que estigués fora de perill... –La seva veu es va apagar–. Tinc un altre disc. No ho vaig dir a Mezdec. Els plans d'invasió estan fora de perill.
La veu de la Rajana es va alçar.
–Estic rebent activitat de radar. Crec que és un destructor.
–On és Mezdec? –va cridar la Shalini. Mezdec havia desaparegut.
Ànakin i Obi-Wan van saltar.
–La beina d'emergència–, va dir Obi-Wan.
Van córrer a la part posterior de la nau. Mezdec estava accedint a la porta d'emergència. Va córrer dins.
La nau de cop i volta es va sacsejar mentre el foc de canó làser esclatava.
–Estem sota atac! –va cridar Rajana des de la cabina de comandaments–. Necessito ajuda aquí!
Tots dos Jedi van saltar cap a la porta tancant-se de la beina d’escapament. Es va tancar abans que poguessin aconseguir-la. Obi-Wan va fer una escombrada amb el seu sabre làser a la porta i el metall es va pelar. Però era massa tard. Mezdec va sortir disparat a l'espai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada