diumenge, 1 d’abril del 2018

Una nova amenaça (XIV)

Anterior


Capítol 14

–Les grans ments pensen igual! –Ygabba solia dir-li bromejant a Boba.
Però ara, veient l'altra swoop volant cap a la nau-ariet, Boba va pensar que tal vegada aquesta idea en particular no havia estat tan bona. L’swoop semblava un esquirol atacant a un tractor de les sorres.
–Està condemnat –va gemegar Boba.
Havia donat només un cop d'ull a la persona que volava. Però un cop d'ull era tot el que necessitava per reconèixer-ho.
Ulu Ulix!
Boba havia conegut al jove alienígena en el Candaserri. Per descomptat, Ulu no havia conegut a Boba pel seu veritable nom, Boba s'havia anomenat així mateix Teff i havia dit que era un orfe de Raxus Prime. Havia suposat que Ulu tènia la seva mateixa edat, encara que Ulu tenia banyes i tres ulls. Havien estat amics, bé, tan amics com Boba va poder ser amb qualsevol persona en el Candaserri.
Ara no em reconeixeria, va pensar Boba amb orgull. No amb el meu casc mandalorià i la meva armadura.
Quan Boba va veure l’swoop d’Ulu acostar-se a la nau-ariet, es va recordar d'una altra cosa de l'alienígena de tres ulls.
Ulu Ulix era un padawan, un aprenent de Jedi, i la seva Mestra Jedi era Glynn-Beti!
Boba va mirar de nou on l’AT-TE estava movent-se pel bosc. Un caça estel·lar es mantenia a la una, molt per sobre de les copes dels violetes arbres-malvil. Si la Glynn-Beti estava en aquest caça, havia de sospitar que la nau-ariet es dirigia cap a la nau d'assalt de la República. Però sabia ella que el seu padawan es dirigia cap a la nau-ariet?
Boba es va preguntar si la Glynn-Beti estava boja, o si ho estava Ulu.
No s’ho va preguntar durant molt temps.
CA-FLOOOSHH!
A metres d'on l’swoop d’en Boba surava, un arbre-malvil va explotar. Va haver-hi un segon centelleig de flama blava. Boba va ser esquitxat amb greixum porpra.
Es va netejar les baves de fong del casc, va tirar de l'accelerador i es va apartar del bosc. Necessitava una millor visió del que estava ocorrent.
El que va veure no era bo, almenys no pel padawan. Els droides sentinelles havien vist a Ulu Ulix!
L’swoop d’en Boba es va estremir quan una altra ràfega de foc va copejar un bolet gegant no gaire lluny.
Blam!
El bolet va explotar. Pasterades ardents de fongs van volar pertot arreu, estenent les flames a altres arbres. Els droides estaven disparant! L’swoop d’en Boba va continuar cap amunt, fora de perill, fora de l'abast. Estava molt a prop de la ciutadella ara, probablement massa a prop, però els droides no estaven disparant a Boba.
Almenys, no encara. Boba va arrufar les celles. Darrere de qui, o quins, estaven ells? Va córrer el risc de descendir amb l’swoop i acostar-se a la fortalesa. Des d'aquí tenia una visió clara dels droides de baix, el foc làser creuava l'aire mentre les tropes de la República van començar a contraatacar.
Però els droides no estaven disparant a les tropes de la República.
El seu objectiu era Ulu Ulix.
Boba es va desviar bruscament quan una explosió va estripar l'aire a pocs metres de distància. Quan va tornar a mirar, va veure que la nau-ariet es va elevar sobtadament.
–Han alliberat la nau-ariet! –va exclamar, just quan l'altra swoop va disparar de sobte cap a l'enorme vaixell. Boba va esperar una descàrrega de foc de la nau-ariet per destruir l’swoop.
Però la nau-ariet no va alterar el seu veloç curs ni un metre. En canvi va accelerar la seva marxa elevant-se, aliena a Ulu Ulix perseguint-la.
I per què hauria de sorprendre-li a Boba? La nau-ariet tenia una ment robòtica. Res podria alterar el seu curs. L'intent d'atreure-la o atacar-la, òbviament, havia estat una molt, molt mala idea.
Aquest podria haver estat jo, va pensar Boba.
Va observar amb gravetat com l’swoop d’Ulu va descendir i va girar matusserament. L'alienígena estava tractant d'evitar la pluja de foc de sota. Però la seva swoop no semblava tenir més propulsió que la d’en Boba.
–No obstant això, ell pot volar-la millor –va dir Boba.
Es va agafar amb força a l’swoop, volant encara prop del cim negre de la ciutadella, i va mirar de nou al bosc.
El comboi d’AT-TE s’havia detingut en la mateixa vora de la clariana. Els speeders s'havien anat i també el caça estel·lar. Boba va estrènyer les dents.
A la Glynn-Beti ni tan sols li importa que el seu padawan estigui sota foc. Està massa preocupada per veure com afecta el seu propi atac a la ciutadella d’en Wat Tambor!
La típica arrogància Jedi, va pensar Boba amb ràbia. Mirà cap a on l’swoop d’Ulu Ulix va girar vertiginosament al voltant de la part superior de Mazariyan. Amb un sobtat BUM, el vehicle de l'alienígena de tres ulls es va veure embolicat en fum negre. Van saltar espurnes d'allà. Va haver-hi un crit aterridor.
I Boba va veure amb horror com una petita figura queia per l'aire, i es desplomava en línia recta cap a les expectants espines de Mazariyan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada